No wlasnie, srednia predkosc z danego zbiornika, a nie z calosci (bo O3 ma 3 wskazania komputera) by tu wiele powiedziala. Wiecej jak 27-29km/h to nie sa miejskie korki :idea:
1.8 tsi czy warto?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez greg505Zamieszczone przez PanoramixPanowie ja to już nie wiem jak to z tym spalaniem jest.
Mój Skodziszon był ostatnio non stop jeżdżony po znanym z korków Korkowie i spalanie mam na poziome 8.2 litra.
Jak jadę na autostradzie z żona i synem to 8 pojawia się dopiero przy ok 150 - 160 km/h.
Przy 120 potrafi pokazywać 6.5.
Ogólnie jak na 1.4 TSi CAXA robiłem ok 520 - 530 KM na baku tak teraz robię ok 520.
Natomiast przy ostrym grzaniu można więcej ale jak to z turbo bywa - ile widzi tyle wypije.
Michał
Podaj jaka masz srednia predkosc w miescie, bedzie jakis punkt odniesienia.
Hej
Opolska on Pasternika do Olszańskiej (poprzez ostatnie remonty wiaduktu na j.Konrada).
Co zaś do baku - od tankowania do tankowania (do zapalenia się ulubionej żółtej lampki) leję mniej więcej tyle samo co w O2 - ok 44 litry.
Średnia prędkość wychodzi ok 15 km/h.
Michał"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
-
skoro Ci przy sredniej predkosci 15km/h pali 8.2, to pewnie u mnie bedzie z litr mniej :lol: srednia obecnie mam na poziomie 23km/h
Jakis czas temu pytalem o ten maly spoilerek w wersji 1.8, i okazuje sie ze chyba wszystkie maja je w standardzie, bo moja tez ma :twisted:
Panoramix na jakich oponach Twoja przyjechala?
u mnie sa Pirelli (chyba P7)Black magic
Komentarz
-
-
Panoramix, tuż to mniej pali niż mój klekot :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienPanoramix napisał/a:
Średnia prędkość wychodzi ok 15 km/h.
Mnie przy takiej średniej wychodzi ok. 12,5 l.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
W 1.8 TSI 100-kę osiąga się nie wiadomo kiedy, tylko wcale tego nie czuć. Brakuje "kopnięcia".
Dlatego warto pomyśleć o RS :roll: , choć nie wiadomo czy i tam jest odczuwalnie lepiej przyśpieszenie. Niestety na jazdę próbną tą wersją nie ma szans.
Swoją drogą może w dieslu 150 lub 184 km będzie subiektywnie bardziej odczuwalne przyśpieszenie mimo gorszych osiągów "na papierze" :?: :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotestW 1.8 TSI 100-kę osiąga się nie wiadomo kiedy, tylko wcale tego nie czuć. Brakuje "kopnięcia".
z tego co zauwazylem to ostre kopniecie czuc od 4,5 tys obrotow, ale nie zapedzam sie tak jeszcze, musze poczekac na dotarcie :evil:Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotestW 1.8 TSI 100-kę osiąga się nie wiadomo kiedy, tylko wcale tego nie czuć. Brakuje "kopnięcia".
A tu ....ot dwójka i za chwilę 100-ka....nuda Panie.... :wink: :lol:
Przy DSG i trybie S skrzynia ciągnie do 6000 obrotów, zrzuca do 4500 i znowu do 6000...
Przy trójce ma się coś ok. 140 i zabawa w mieście się kończy....:lol:
Komentarz
-
-
W klekocie będziecie mieć <ciach> w plecy ale co z tego jak za chwile dupa, w turbobenzynie przy płaskim przebiegu momentu nie czuć <ciach>za to auto płynnie przyśpiesza aż do końca tak więc chcecie masaż pleców to kupujcie klekota :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PanoramixHehe z drugiej strony jak się pojeździ jak klekotem to potrafi mieć naprawdę fajne spalanieO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez PanoramixHehe z drugiej strony jak się pojeździ jak klekotem to potrafi mieć naprawdę fajne spalanieo3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Komentarz
-
Komentarz