No wlasnie, srednia predkosc z danego zbiornika, a nie z calosci (bo O3 ma 3 wskazania komputera) by tu wiele powiedziala. Wiecej jak 27-29km/h to nie sa miejskie korki :idea:
1.8 tsi czy warto?
Zwiń
X
-
-
Zamieszczone przez greg505Korki w Krakowie bywaja rozne, zalezy ktoredy jezdzisz.Zamieszczone przez PanoramixPanowie ja to już nie wiem jak to z tym spalaniem jest.
Mój Skodziszon był ostatnio non stop jeżdżony po znanym z korków Korkowie i spalanie mam na poziome 8.2 litra.
Jak jadę na autostradzie z żona i synem to 8 pojawia się dopiero przy ok 150 - 160 km/h.
Przy 120 potrafi pokazywać 6.5.
Ogólnie jak na 1.4 TSi CAXA robiłem ok 520 - 530 KM na baku tak teraz robię ok 520.
Natomiast przy ostrym grzaniu można więcej ale jak to z turbo bywa - ile widzi tyle wypije.
Michał
Podaj jaka masz srednia predkosc w miescie, bedzie jakis punkt odniesienia.
Hej
Opolska on Pasternika do Olszańskiej (poprzez ostatnie remonty wiaduktu na j.Konrada).
Co zaś do baku - od tankowania do tankowania (do zapalenia się ulubionej żółtej lampki) leję mniej więcej tyle samo co w O2 - ok 44 litry.
Średnia prędkość wychodzi ok 15 km/h.
Michał"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
skoro Ci przy sredniej predkosci 15km/h pali 8.2, to pewnie u mnie bedzie z litr mniej :lol: srednia obecnie mam na poziomie 23km/h
Jakis czas temu pytalem o ten maly spoilerek w wersji 1.8, i okazuje sie ze chyba wszystkie maja je w standardzie, bo moja tez ma :twisted:
Panoramix na jakich oponach Twoja przyjechala?
u mnie sa Pirelli (chyba P7)Black magic

Komentarz
-
Tak - w 1.8 spojlerek jest standardem.
Co do opon jakieś Continentale - chyba procontact - sprawdzę jak wrócę do domu.
Póki co te opony sprawują się nie najlepiej na mokrym.
Michał"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
Komentarz
-
Panoramix, tuż to mniej pali niż mój klekot :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
1.4tsi stare przy takiej średniej pali 14.5 lZamieszczone przez Rok z BagienPanoramix napisał/a:
Średnia prędkość wychodzi ok 15 km/h.
Mnie przy takiej średniej wychodzi ok. 12,5 l.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
jaki spojlerek, w ktorym miejscu,a czy w kombi tez jest?CZERWIEŃ CORRIDA, LATO 18" FELGI GOLUS, ZIMA 18" FELGI TURINI.
Komentarz
-
Na tylnej klapie, taki malutkiZamieszczone przez CHRIS3355jaki spojlerek, w ktorym miejscu,a czy w kombi tez jest?Black magic

Komentarz
-
Komentarz
-
-
Pierwsze 400km zrobione,
najpierw 100km na autostradzie (predkosc od 100-170), pozniej 1,5h w olbrzymim korku, a kolejna czesc trasy 80-120 no i srednia 7,1 :lol: genialne spalanie.
co do mocy to hmm, chyba spodziewalem sie sporo wiecej, szczegolnie przy nizszych obrotach.Black magic

Komentarz
-
W 1.8 TSI 100-kę osiąga się nie wiadomo kiedy, tylko wcale tego nie czuć
. Brakuje "kopnięcia".
Dlatego warto pomyśleć o RS :roll: , choć nie wiadomo czy i tam jest odczuwalnie lepiej przyśpieszenie. Niestety na jazdę próbną tą wersją nie ma szans.
Swoją drogą może w dieslu 150 lub 184 km będzie subiektywnie bardziej odczuwalne przyśpieszenie mimo gorszych osiągów "na papierze" :?: :!:
Komentarz
-
-
dokladnie jest tak jak piszesz do setki ~7.2, ale na dupohamowni tego nie czuc,Zamieszczone przez metrotestW 1.8 TSI 100-kę osiąga się nie wiadomo kiedy, tylko wcale tego nie czuć
. Brakuje "kopnięcia".
z tego co zauwazylem to ostre kopniecie czuc od 4,5 tys obrotow, ale nie zapedzam sie tak jeszcze, musze poczekac na dotarcie :evil:Black magic

Komentarz
-
O !!! Też się z tym stwierdzeniem zgadzam. Ja poprzednio jeździłem BXE i owo "kopnięcie" było odczuwalne.Zamieszczone przez metrotestW 1.8 TSI 100-kę osiąga się nie wiadomo kiedy, tylko wcale tego nie czuć
. Brakuje "kopnięcia".
A tu ....ot dwójka i za chwilę 100-ka....nuda Panie.... :wink: :lol:
Przy DSG i trybie S skrzynia ciągnie do 6000 obrotów, zrzuca do 4500 i znowu do 6000...
Przy trójce ma się coś ok. 140 i zabawa w mieście się kończy....
:lol:
Komentarz
-
Dla mnie osobiście podczas jazdy próbnej różnica między 1.8 a 1.4 była niezauważalna i nie wydaję mi się żeby 4x4 mogło w tym pomóc
a juz na pewno nie w osiagnieciu 7.2 do setki.
Komentarz
-
Komentarz
-
W klekocie będziecie mieć <ciach> w plecy ale co z tego jak za chwile dupa, w turbobenzynie przy płaskim przebiegu momentu nie czuć <ciach>za to auto płynnie przyśpiesza aż do końca tak więc chcecie masaż pleców to kupujcie klekota :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Cofam to co wczesniej napisalem :roll: :roll:
Przestalem nim jezdzic jak klekotem, i ten silniczek jest niesamowity :twisted:
Niestety oska i taka moc nie ida w parze, asr ma co robicBlack magic

Komentarz
-
poczekaj na mokry asfalt.Zamieszczone przez greg505Cofam to co wczesniej napisalem :roll: :roll:
Przestalem nim jezdzic jak klekotem, i ten silniczek jest niesamowity :twisted:
Niestety oska i taka moc nie ida w parze, asr ma co robic
Komentarz
-
Komentarz
-
Hehe z drugiej strony jak się pojeździ jak klekotem to potrafi mieć naprawdę fajne spalanie
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
no ciekawe jakie są różnice przy spokojnej jeździe a dynamicznej+Zamieszczone przez PanoramixHehe z drugiej strony jak się pojeździ jak klekotem to potrafi mieć naprawdę fajne spalanie
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Ta sama trasa ok 50 km, spokój 5,7/100, korek 8,5 (średnia 23 km/h), dynamicznie 8, dynamicznie + 9,5.Zamieszczone przez leszekmwno ciekawe jakie są różnice przy spokojnej jeździe a dynamicznej+Zamieszczone przez PanoramixHehe z drugiej strony jak się pojeździ jak klekotem to potrafi mieć naprawdę fajne spalanie
o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Komentarz

Mnie też kilka kkm zeszło na oduczenie się głupich nawyków
Komentarz