Zamieszczone przez leszekmw
1.8 tsi czy warto?
Zwiń
X
-
Temperatura cieczy chłodzącej ma mało wspólnego z temperaturą silnika - najlepiej patrzeć na temperaturę oleju.Zamieszczone przez greg505Rzeczywiscie bardzo szybko nagrzewa sie silnik 1.8
Michał"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
-
zgadza sie, ale mimo to wskazowka cieczy chlodzacej bardzo szybko rosnie (przy obecnych warunkach)Zamieszczone przez PanoramixTemperatura cieczy chłodzącej ma mało wspólnego z temperaturą silnika - najlepiej patrzeć na temperaturę oleju.Zamieszczone przez greg505Rzeczywiscie bardzo szybko nagrzewa sie silnik 1.8
MichałBlack magic

Komentarz
-
-
Ale dla zmarzłego użytkownika już ma znaczenie. I to zasadnicze.Zamieszczone przez PanoramixTemperatura cieczy chłodzącej ma mało wspólnego z temperaturą silnika - najlepiej patrzeć na temperaturę oleju.Zamieszczone przez greg505Rzeczywiscie bardzo szybko nagrzewa sie silnik 1.8
Michał
Komentarz
-
-
Nie mogę się w tym wypadku nie zgodzić - powiedziałbym wręcz, że czas nagrzania cieczy chłodzącej jest niewiarygodnie szybki.Zamieszczone przez greg505zgadza sie, ale mimo to wskazowka cieczy chlodzacej bardzo szybko rosnie (przy obecnych warunkach)Zamieszczone przez PanoramixTemperatura cieczy chłodzącej ma mało wspólnego z temperaturą silnika - najlepiej patrzeć na temperaturę oleju.Zamieszczone przez greg505Rzeczywiscie bardzo szybko nagrzewa sie silnik 1.8
Michał"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
-
Mam wrażenie, że te szybkie rozgrzewanie jest związane z tym, że silnik nie ma klasycznego termostatu tylko elektronicznie sterowany odpowiednik- czyli może sobie zagrzać do 90*C mały obieg na krótkim dystansie, a później otwiera się precyzyjnie na duży obwód.
Ale co jak co- ciepło w tyłek robi się niesamowicie szybko, nawet w porównaniu do mojego poprzedniego Lancera, gdzie t. c. chłodzącej rosła relatywnie szybko, ale bóstwo ciepłego nawiewu nie było łaskawe i dopiero grzało po pewnym czasie. :wink:Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
byc moze tak wlasnie dziala elektroniczny termostat, reguluje sobie temperature w zaleznosci od potrzeb
[ Dodano: Sob 16 Lis, 13 16:59 ]
Nie jestem przekonany czy wybor 16tek o rozmiarze 205/55 na zime to byl dobry wybor, ASR ma co robic przy dynamicznym przyspieszaniu na dwocje (na suchym asfalcie).
Na 225/45/17 bylo znaaaaacznie lepiej.Black magic

Komentarz
-
-
Szczerze mowiac to nie zauwazylem roznicy miedzy 17 a 16, jest tak samo dobrze
Pewnie za jakis czas to zauwaze, bo jednak zimowka jest bardziej miekka.
Co ciekawe roznica w wadze kol jest bardzo duza
Jezeli kupowaliscie kola w aso to lepiej je ponownie wywacie i napompujcie,
Dostalem zapewnienie ze kola sa gotowe do zalozenia, wywazone i odpowiednio napompowane, a okazalo sie ze mialy tylko 2bary i czesc odwaznikow odpadlo przy wyjmowaniu z worka :evil:Black magic

Komentarz
-
-
Zgadza sie, ale odpadajacych odwaznikow nie ma jak racjonalnie wytlumaczycZamieszczone przez mac_aaronPodejrzewam, że pompowane były w ciepłym warsztacie, ty zmierzyłeś na zewnątrz i stąd różnica - równanie Clapeyrona pV=nRT, gdzie widać, że p-ciśnienie jest wprost proporcjonalne do T-temperatury 8)Black magic

Komentarz
-
-
A rozszerzalność temperaturowa metalu?Zamieszczone przez greg505Zgadza sie, ale odpadajacych odwaznikow nie ma jak racjonalnie wytlumaczycZamieszczone przez mac_aaronPodejrzewam, że pompowane były w ciepłym warsztacie, ty zmierzyłeś na zewnątrz i stąd różnica - równanie Clapeyrona pV=nRT, gdzie widać, że p-ciśnienie jest wprost proporcjonalne do T-temperatury 8)
Komentarz
-
-
:lol:Zamieszczone przez mac_aaronA rozszerzalność temperaturowa metalu?Zamieszczone przez greg505Zgadza sie, ale odpadajacych odwaznikow nie ma jak racjonalnie wytlumaczycZamieszczone przez mac_aaronPodejrzewam, że pompowane były w ciepłym warsztacie, ty zmierzyłeś na zewnątrz i stąd różnica - równanie Clapeyrona pV=nRT, gdzie widać, że p-ciśnienie jest wprost proporcjonalne do T-temperatury 8)
Black magic

Komentarz
-
-
ewentualnie przy wkładaniu do worka złapał niechcący za ciężarek , co sie zdarza. szybciej to niż nieodtłuszczenie nowej felgi , taśma na którą się klei ciężarki jest bardzo dobrej jakości .O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Oj miałem w poprzednim warsztacie takiego "magika" co przetarł rękawicą i kleił ciężarki (o dziwo nie odpadały) ale zmieniłem warsztat gdzie mam mycie i czyszczenie felg i najważniejsze umowę na hotel łącznie z pomiarem głębokości bieżnika :!:Zamieszczone przez leszekmwco sie zdarza. szybciej to niż nieodtłuszczenie nowej felgi
Komentarz
-

Komentarz