Zamieszczone przez leszekmw
1.8 tsi czy warto?
Zwiń
X
-
Zorr, chyba o różnych formach jazdy mówisz
dynamiczna nie musi być szybka, tylko zmienna a szybka nie musi być dynamiczna
jadąc slalom z prędkością 40 km/h jedziemy dynamicznie pomimo tego, że nie jedziemy szybko
o jakiej dynamice można mówić w przypadku szybkiego jednorazowego rozpędzania się do prędkości przelotowej a następnie np. godzinne utrzymanie tej prędkości na prawie prostej drodze
dynamika - powiedzmy w uproszczeniu - to wartość z jaką zmieniają się zjawiska
Komentarz
-
-
ketivv, oczywiście zgadzam się z definicją dynamiki
tyle że ja tylko podałem jak jak widzę dynamiczną jazdę u siebie.
Gdyby przyjąć podręcznikową definicję to na pustej i prostej drodze nie da się jechać dynamicznie.
Nawet jak jedziemy jakiś czas ze swoją prędkością to tak czy siak trafimy na jakieś ograniczenia, teren zabudowany, traktor, skuter, "kapelusznika" albo przerażoną kobietę.
Jedyne co mógłbym robić bardziej dynamicznie to później hamować, zamiast noga z gazu w celu wyrównania prędkości, musiałbym jechać ze swoją prędkością i hamować w ostatnim momencie.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zorr, coś w tym stylu jak ketivv napisał. nie hamuję czy puszczam gaz 500m wcześniej tylko ciągnę do samego końca mając "nadzieję" że się uda kogoś wyprzedzić od razu nie marnując czasu , ewentualnie hamowanie przed zbyt ostrymi zakrętami.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
leszekmw, ciężko się będzie dogadać, bo ja też nie puszczam gazu 500m przed wolno jadącym pojazdem, z drugiej strony jestem pewien, iż wyhamowując nie wciskasz hamulca na maksa w ostatniej chwili.
Ot po prostu zachowuję zdrowy rozsądek, jak się da wyprzedzić bez zwalniania to czemu nie.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Panowie, litościad:
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Re: 1.8 tsi czy warto?
Zamieszczone przez ketiuzWitam kolegów. Mam zamiar stać się szczęśliwym posiadaczem nowej Octavi kombi z silnikiem 1.8 tsi. Moje pytanie do osób posiadających takie auto :
-jak się sprawuje ten silnik , jak spalanie , osiągi i kultura pracy
-jak wygląda sprawa z zawieszeniem czy jest duża różnica w porównaniu do belki
-czy przy zawieszeniu wielowachaczowym można kupić auto na kołach 17 (mieszkam w warmińsko-mazurskim a tu wiadomo że drogi są kiepskie)
Z góry dziękuję za odpowiedzi i porady.
przebieg 76tys.km ,auto od nowosci serwisowane w ASO ,awaria napinacza ,przy okazji stwierdzono wycieki z pompy wody i konieczność wymiany tulei wahaczy z tyłu (z przodu już wymieniałem) odebrałem auto lzejszy o 8000tys.zł . Na odchodnym powiedziano mi że muszę pomysleć o wymianie badż regeneracji turbiny
całe szczęscie że napinacz padł w trakcie próby uruchomienia silnika a nie w trakcie jazdy i tloki są nieuszkodzone dlatego tak taniowyszła naprawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andreeodebrałem auto lzejszy o 8000tys.zł .
[ Dodano: Czw 24 Paź, 13 16:45 ]
Zamieszczone przez andree11.2008 data sprzedaży ..., powiedziano mi że w nowych autach montuje się znowu pasek a nie łańcuch rozrzadu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andree
witam,na pytanie czy warto moja historia
przebieg 76tys.km ,auto od nowosci serwisowane w ASO ,awaria napinacza ,przy okazji stwierdzono wycieki z pompy wody i konieczność wymiany tulei wahaczy z tyłu (z przodu już wymieniałem) odebrałem auto lzejszy o 8000tys.zł . Na odchodnym powiedziano mi że muszę pomysleć o wymianie badż regeneracji turbiny
całe szczęscie że napinacz padł w trakcie próby uruchomienia silnika a nie w trakcie jazdy i tloki są nieuszkodzone dlatego tak taniowyszła naprawa
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
andree, Po co drugie konto ?? Bedzie BAN
Po co piszesz w 10 tematach o tym samym.
ASO nie wie co zrobic, znalazlo jelenia ktory wylozy gotowke na wszystko co mu sie powie i tak to sie konczy. Dostales odpowiedz, ze auto zabierac a ASO wsadzic nowy silnik i tyle. Jak oni nie wiedza jak naprawic wahacz to jak mozna oczekiwac naprawy silnika.
Kolega to kolejny hejter, wiec nie macie co z nim dyskutowac. Dwa konta, dwa razy sprzeczne dane dotyczace przebiegu i dnia zakupu, koszt naprawy taki sam, do naprawy te same elementy lacznie z wahaczami :lol:
Komentarz
-
-
Panowie ja to już nie wiem jak to z tym spalaniem jest.
Mój Skodziszon był ostatnio non stop jeżdżony po znanym z korków Korkowie i spalanie mam na poziome 8.2 litra.
Jak jadę na autostradzie z żona i synem to 8 pojawia się dopiero przy ok 150 - 160 km/h.
Przy 120 potrafi pokazywać 6.5.
Ogólnie jak na 1.4 TSi CAXA robiłem ok 520 - 530 KM na baku tak teraz robię ok 520.
Natomiast przy ostrym grzaniu można więcej ale jak to z turbo bywa - ile widzi tyle wypije.
Michał"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PanoramixPanowie ja to już nie wiem jak to z tym spalaniem jestSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PanoramixMój Skodziszon był ostatnio non stop jeżdżony po znanym z korków Korkowie i spalanie mam na poziome 8.2 litra.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PanoramixPanowie ja to już nie wiem jak to z tym spalaniem jest.
Mój Skodziszon był ostatnio non stop jeżdżony po znanym z korków Korkowie i spalanie mam na poziome 8.2 litra.
Jak jadę na autostradzie z żona i synem to 8 pojawia się dopiero przy ok 150 - 160 km/h.
Przy 120 potrafi pokazywać 6.5.
Ogólnie jak na 1.4 TSi CAXA robiłem ok 520 - 530 KM na baku tak teraz robię ok 520.
Natomiast przy ostrym grzaniu można więcej ale jak to z turbo bywa - ile widzi tyle wypije.
Michał
Podaj jaka masz srednia predkosc w miescie, bedzie jakis punkt odniesienia.Black magic
Komentarz
-
Komentarz