Wycieraczki, a maska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

Zamieszczone przez Przem78
    Ja też mam garaż - wspólny na 5 aut i w nim się dość mocno kurzy (rano zawsze muszę zmywać z szyb)
    a może by pozamiatać..
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Przem78
      Rider
      • 2013
      • 561

Zamieszczone przez leszekmw
      Ja też mam garaż - wspólny na 5 aut i w nim się dość mocno kurzy (rano zawsze muszę zmywać z szyb)
      a może by pozamiatać..
      To nie chodzi o zamiatanie tylko o szczeliny pomiędzy ścianami a dachem :twisted:
      Pozdr. Przemek

Komentarz

• SS
        RS
        • 2010
        • 16209
        • Superb III (3V3)

To nie chodzi o zamiatanie tylko o szczeliny pomiędzy ścianami a dachem :twisted:
        może czymś uszczelnić? Będzie taniej niż częsta wymiana wycieraczek :wink:
        Pisał Sebastian

Komentarz

• kylo76
          Rider
          • 2013
          • 743
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Nabyłem zamienniki na Alle.. za całe 45,12 z przesyłką (ok. 25-30% ceny w salonie, w ASO chcieli 180zł, a przez ich sklep internetowy 150zł).

Popełniła je firma Alca. Nazywają się Alca Super Flat, wymiary się zgadzają (600 i 450mm). Przychodzą z zamontowanym adapterem T6 i tu jest mały myk. Trzeba go zdjąć, wpiąć w ramię wycieraczki i dopiero zamontować pióro (klik) inaczej ni ..... diabła nie wejdą. Już miałem odsyłać, ale sobie przypomniałem filmik z montażu na stronie Alca. Są trochę wyższe niż ori, ale z rantem maski nie kolidują.
          Mają jeszcze wersję Hybrid (szkieletowa + flat - trochę droższa i chyba jeszcze wyższa).
          Jak ktoś potrzebuje fotki to mogę wrzucić, albo na priv.
          O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• ujacek
            Drive
            • 2013
            • 57

Zamieszczone przez kylo76
            Nabyłem zamienniki na Alle.. za całe 45,12 z przesyłką (ok. 25-30% ceny w salonie, w ASO chcieli 180zł, a przez ich sklep internetowy 150zł).

Popełniła je firma Alca. Nazywają się Alca Super Flat, wymiary się zgadzają (600 i 450mm). Przychodzą z zamontowanym adapterem T6
            Witam,
            i jakie wrażenia z użytkowania pół roku później?
            Pozdrawiam - Jacek

O3 Combi 1.4 TSI Elegance Beż Capuccino

Komentarz

• kylo76
              Rider
              • 2013
              • 743
              • Octavia III (5E3)
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Skończyły się po pół roku użytkowania. Jak na cenę były w porządku. Od biedy jeszcze by się z nimi pojeździło, ale wymieniłem (mądre gazety i producenci twierdzą, że powinno się wymieniać co 6 miesięcy i trochę w tym racji). Teraz mam inne, też zamienniki i też są OK.
              O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14885
                • Octavia IV (NX3)

No właśnie jak to jest z tym ustawieniem wycieraczek do pozycji serwisowej?

W instrukcji piszą tak:
                "Przed wymianą piór wycieraczek należy ustawić ramiona wycieraczek w położeniu
                serwisowym.
                Położenie serwisowe do wymiany piór wycieraczek
                › Zamknąć pokrywę komory silnika.
                › Włączyć i wyłączyć zapłon.
                › W ciągu 10 sekund wcisnąć dźwignię włącznika kierunkowskazów do położenia
                4 i przytrzymać wciśniętą przez ok. 2 sekundy » strona 86, Wycieraczki i
                spryskiwacze.
                Ramiona wycieraczek ustawią się w pozycji serwisowej."

Na stronie 86 jest rysunek dźwigi - ale od wycieraczek i pozycje - w tym "4".

Ale dlaczego piszą o dźwigni kierunkowskazów? Chyba dźwigni prawej - do wycieraczek powinno być?
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• bob_best
                  Rider
                  • 2013
                  • 744
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez ruwado
                  No właśnie jak to jest z tym ustawieniem wycieraczek do pozycji serwisowej?

W instrukcji piszą tak:
                  "Przed wymianą piór wycieraczek należy ustawić ramiona wycieraczek w położeniu
                  serwisowym.
                  Położenie serwisowe do wymiany piór wycieraczek
                  › Zamknąć pokrywę komory silnika.
                  › Włączyć i wyłączyć zapłon.
                  › W ciągu 10 sekund wcisnąć dźwignię włącznika kierunkowskazów do położenia
                  4 i przytrzymać wciśniętą przez ok. 2 sekundy » strona 86, Wycieraczki i
                  spryskiwacze.
                  Ramiona wycieraczek ustawią się w pozycji serwisowej."

Na stronie 86 jest rysunek dźwigi - ale od wycieraczek i pozycje - w tym "4".

Ale dlaczego piszą o dźwigni kierunkowskazów? Chyba dźwigni prawej - do wycieraczek powinno być?
                  powalili się, naturalnie chodzi o dźwignię wycieraczek
                  Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• Rauxel
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 238
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Po prostu nadus dzwigienke wycieraczek tak, jakbys chcial raz zmazac szybe, w dol. Wycieraczki ustawia sie ladnie w pionie

Komentarz

Pracuję...