Zamieszczone przez Przem78
Wycieraczki, a maska
Zwiń
X
-
Nabyłem zamienniki na Alle.. za całe 45,12 z przesyłką (ok. 25-30% ceny w salonie, w ASO chcieli 180zł, a przez ich sklep internetowy 150zł).
Popełniła je firma Alca. Nazywają się Alca Super Flat, wymiary się zgadzają (600 i 450mm). Przychodzą z zamontowanym adapterem T6 i tu jest mały myk. Trzeba go zdjąć, wpiąć w ramię wycieraczki i dopiero zamontować pióro (klik) inaczej ni ..... diabła nie wejdą. Już miałem odsyłać, ale sobie przypomniałem filmik z montażu na stronie Alca. Są trochę wyższe niż ori, ale z rantem maski nie kolidują.
Mają jeszcze wersję Hybrid (szkieletowa + flat - trochę droższa i chyba jeszcze wyższa).
Jak ktoś potrzebuje fotki to mogę wrzucić, albo na priv.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76Nabyłem zamienniki na Alle.. za całe 45,12 z przesyłką (ok. 25-30% ceny w salonie, w ASO chcieli 180zł, a przez ich sklep internetowy 150zł).
Popełniła je firma Alca. Nazywają się Alca Super Flat, wymiary się zgadzają (600 i 450mm). Przychodzą z zamontowanym adapterem T6
i jakie wrażenia z użytkowania pół roku później?
Komentarz
-
-
Skończyły się po pół roku użytkowania. Jak na cenę były w porządku. Od biedy jeszcze by się z nimi pojeździło, ale wymieniłem (mądre gazety i producenci twierdzą, że powinno się wymieniać co 6 miesięcy i trochę w tym racji). Teraz mam inne, też zamienniki i też są OK.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
No właśnie jak to jest z tym ustawieniem wycieraczek do pozycji serwisowej?
W instrukcji piszą tak:
"Przed wymianą piór wycieraczek należy ustawić ramiona wycieraczek w położeniu
serwisowym.
Położenie serwisowe do wymiany piór wycieraczek
› Zamknąć pokrywę komory silnika.
› Włączyć i wyłączyć zapłon.
› W ciągu 10 sekund wcisnąć dźwignię włącznika kierunkowskazów do położenia
4 i przytrzymać wciśniętą przez ok. 2 sekundy » strona 86, Wycieraczki i
spryskiwacze.
Ramiona wycieraczek ustawią się w pozycji serwisowej."
Na stronie 86 jest rysunek dźwigi - ale od wycieraczek i pozycje - w tym "4".
Ale dlaczego piszą o dźwigni kierunkowskazów? Chyba dźwigni prawej - do wycieraczek powinno być?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoNo właśnie jak to jest z tym ustawieniem wycieraczek do pozycji serwisowej?
W instrukcji piszą tak:
"Przed wymianą piór wycieraczek należy ustawić ramiona wycieraczek w położeniu
serwisowym.
Położenie serwisowe do wymiany piór wycieraczek
› Zamknąć pokrywę komory silnika.
› Włączyć i wyłączyć zapłon.
› W ciągu 10 sekund wcisnąć dźwignię włącznika kierunkowskazów do położenia
4 i przytrzymać wciśniętą przez ok. 2 sekundy » strona 86, Wycieraczki i
spryskiwacze.
Ramiona wycieraczek ustawią się w pozycji serwisowej."
Na stronie 86 jest rysunek dźwigi - ale od wycieraczek i pozycje - w tym "4".
Ale dlaczego piszą o dźwigni kierunkowskazów? Chyba dźwigni prawej - do wycieraczek powinno być?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz