1.8 TSi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arcy
    Classic
    • 2013
    • 45
    • Octavia I (1U2)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

dzięki panowie za opinie.
    ale 2.0tsi to chyba tylko w RS?
    a diesla nie chcę, tylko benzin 8)
    a co, superb ma to samo zawieszenie i komfort, co octavia? poza tym chyba nowy model ma byc w 2015 chyba, nie? może będzie bardziej komfortowy.
    ja wiem, że mi ludzie zaraz powiedza, że jak chce komfortu, to mam se merca kupic, ale octawię mam już 12 lat i jestem bardzo zadowolony z auta. po prostu się zastanawiam, czy O3 będzie lepsza, wygodniejsza i mniej hałaśliwa od mojej O1, bo jak nie, to się nie przesiadam, bo nie warto

Komentarz

• wojcian
      Ambiente
      • 2013
      • 149

arcy, Miałem na myśli że w sb2 do testów mają wszytkie ten sam. zawias ,a nie że w o3 jest ten sam zawias co sb2, oraz żę do testów mają tylko tdi,ja Cię nie namawiam do ON. Obecna superb2 jest na 100 % wygodniejsza niż O3.

Komentarz

• arcy
        Classic
        • 2013
        • 45
        • Octavia I (1U2)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM
        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

no to niedobrze, nie można próbowac na dieslu a kupowac benzyniaka.
        ogólnie, to jestem trochę zdołowany po spędzeniu całego popoludnia i wieczoru na czytaniu forum - raczej się wstrzymam z wymianą mojej nastolatki na nówkę.

Komentarz

• wojcian
          Ambiente
          • 2013
          • 149

No nie dobrze ,ja też się czaiłem na 1,8tsi do testów, i w o3i sb2 i kupa.

Komentarz

• krzyzakp
            L&K
            • 2013
            • 1016
            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

arcy, tak, 2.0TSI tylko w RS jest w O3 (tak samo zreszta jak w O2, w O1 2.0 silnik byl w kazdej Octavii, ale osiagi były przecietne, jak na silnik bez turbo przystało).

Zawieszenie inne, z teog co kojarze to chyba wielowahacz, ale płyta podłogowa na bank jest inna.. Komfort wiekszy, bo to jednak klasa wyzej. Co do nowego - ciezko powiedziec, poki co chyba nic nawet nie zapowiadali/nie było przeciekow.. Do tego w tym roku był delikatny lifting (logo, grill, swiatla), wiec moze jednak dopiero 2016?

Co do komfortu, wygody i hałasu - kwestia gustu i indywidualna Jednemu fotel z Dynamic bezdie sie wydawał ideałem, inny ponarzeka ze tu go boli, a tam strzyka po trasie.. Trzeba potestowac po prostu. Jak masz duzo czasu i nie znajdziesz nikogo innego, to o ile odbiore do tej pory RSa (tdi, ale rozncia w tym jak sie zbiera tylko w porownaniu do TSI), to jakos w okolicach 28-30grudnia bede w 3miescie i mozemy sie ustawic.. Choc wiem ze to odlegly termin

Moja O3 RS

Komentarz

• arcy
              Classic
              • 2013
              • 45
              • Octavia I (1U2)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM
              • CJSA 1.8 TSI 180 KM

krzyzakp, dzięki za info i dzięki za propozycję. niestety w tym czasie to w robocie będę :cry:

Komentarz

• bubuDE
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 763
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

W przyszlym roku pokaze sie nowy model Superba, oznajmil mi dieler u ktorego informowalem sie w innym temacie.
                Mirek
                PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• wojcian
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 149

Dokładnie to premiera w Genewie (marzec ) ,tak powiedział główny stylista skody Jozef Kaban.Pierwsze modele koło maja, ma być rewelacja.

Komentarz

• Grew
                    Drive
                    • 2014
                    • 72

Zamieszczone przez wojcian
                    Dokładnie to premiera w Genewie (marzec ) ,tak powiedział główny stylista skody Jozef Kaban.Pierwsze modele koło maja, ma być rewelacja.
                    Tak jak wszystko w skodzie a później żarówki kierunku nie ma jak wymienić w octavce bez ingerencji wiertarki. :evil:

Komentarz

• wojcian
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 149

No niestety , na to nic nie poradzimy , więc nie ma czym sie przejmować.

Komentarz

• Primi
                        Classic
                        • 2014
                        • 4

arcy, jeszcze w zeszłym miesiącu Plichta miał 1.8 tsi na testy.
                        Jezdzilem nim pod koniec sierpnia i jak wsiadłem na liczniku było 30km więc nie wydaje mi się, żeby sprzedali to auto tak szybko, chyba że testow nie przetrwało :twisted:
                        Co do różnic (testowałem 1.4 zaraz po 1.8) to ja odnioslem wrażenie, że 1.8 było cichsze, ale to mogło być spowodowane tym, że 1.8 było praktycznie nowe.
                        Ja po testach wybrałbym 1.8 ale muszę najpierw swoje auto sprzedać :wink:

Komentarz

• arcy
                          Classic
                          • 2013
                          • 45
                          • Octavia I (1U2)
                          • AUM 1.8 20VT 150 KM
                          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

primi, w zeszłym miesiącu byłem u plichty wymienic wydech i nic tam takiego nie stało. jak zwykle O3 1.4tsi i superb diesel i te mniejsze co się nimi nie interesuję. ale w tym tygodniu pojadę wymienic opony do nich [na morską w gdyni] to zapytam. dzięki.

Komentarz

• Primi
                            Classic
                            • 2014
                            • 4

arcy, jeździłem białą O3 1.8
                            Samochód załatwiałem w salonie w Gdańsku i tam zazwyczaj go widzę, ale oni tymi autami sie wymieniają wiec musisz pytać :wink:
                            Ja do Gdyni pojechałem 1.8 a wróciłem 1.4

Komentarz

• rezon
                              RS
                              • 2006
                              • 1894
                              • Volvo
                              • AKL 1.6 MPI 101 KM
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez arcy
                              może jednak superb w takim razie - chyba muszę na jazdę próbną, ale oni zawsze mają takie dupne modele na te jazdy, a nie to, co człowiek chce kupic.
                              zawias w S2 to inna bajka niż w O3. Również większy rozstaw osi powoduje, że to "nieco" inaczej pracuje. Ja S2 zainteresowałem się trochę przez przypadek i nie żałuję. Priorytetem był czterołap co znacznie ograniczało wybór, a jak zestawiłem cenę interesującej mnie konfiguracji O3 i S2 to wyszło raptem 7kzł różnicy przy lepszym wyposażeniu seryjnym S2. Wada S2 - czasami brakuje mi tej 0,5m różnicy aby zaparkować Real spalanie z 82kkm masz w stopce. Jedyna poprawka na profil to powinno być 1,8TSI CDAB 4x4, ale takiej opcji modowie nie przewidzieli

Komentarz

Pracuję...