Z pierwszych dni użytkowania to co mnie pozytywnie zaskakuje to spalanie. Jak do tej pory poruszam się tylko po mieście, w korkach jak to w Krakowie i sprawa wygląda tak. gdy jazda wygląda bardziej płynnie komputer wskazuję 8,8 a w regularnym poruszaniu się 5 km/h spalanie 11,5/ są to wartości z krótkich odcinków i auto jest nie dotarte. Bardzo kusi spróbowanie na co ten silnik stać, ale pewnie do końca przyszłego tygodnia zrobię ok 2000km i coś popróbuje.
1.8 TSi
Zwiń
X
-
Mnie też bardzo kusiło i będąc ostatnio na niemieckiej autostradzie oczwywiście nie wytrzymałem, pomimo iż silnik nie do końca dotarty. Muszę przyznać, że silnik bardzo dobrze zbiera się do 210km/h (bo tyle jechałem), nawet przy 4 osobach w środku.Zamieszczone przez mufelZ pierwszych dni użytkowania to co mnie pozytywnie zaskakuje to spalanie. Jak do tej pory poruszam się tylko po mieście, w korkach jak to w Krakowie i sprawa wygląda tak. gdy jazda wygląda bardziej płynnie komputer wskazuję 8,8 a w regularnym poruszaniu się 5 km/h spalanie 11,5/ są to wartości z krótkich odcinków i auto jest nie dotarte. Bardzo kusi spróbowanie na co ten silnik stać, ale pewnie do końca przyszłego tygodnia zrobię ok 2000km i coś popróbuje.
Komentarz
-
-
No tak ale to zupełnie inny Amundsen ( stara wersja testowana w Rapid opisana w artykule ) niż teraz wstawiany do Octavi.Zamieszczone przez metrotestTu krótki test 1.8 TSI DSG 4x4
Link
Generalnie chwalą, oberwało się tylko nawigacji Amudsen.
Co do spalania to wg artykułu:
Spalanie: miasto/trasa/średnie 8,4/5,7/6,7 (test: 9,8/7,2/8,5)O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Cieszę się, że mogę wypowiedzieć się w podobnym tonie, mianowicie:Zamieszczone przez mufelDzisiaj mila niespodzianka na trasie Kraków - Kielce - Krakow spalanie wg. Komputera 7.4 w tym troche jazdy po Krakowie i Kielcach. Jazda mocno dynamiczna. Szarpana jak to na polskich drogach. Jestem zachwycony tym wynikiem.
Wczoraj trasa Wrocław-Poznań-Wrocław i średnie spalanie = 7,6 l/100km
Jazda wyczerpująca dla auta, bo tylko jeden pas i ciągłe wyprzedzanie TIRów (przy akompaniamencie Iron Maiden :diabelski_usmiech ). Nad ranem mgła nie ułatwiała manewrów.
Auto wreszcie przepisowo "dotarte", więc mogłem wykorzystać skalę obrotów przy wyprzedzaniu do 5-5,5 tys.
dodatkowo powiem Wam, że auto na trasie realizuje moją główna potrzebę, tj. sprawne wyprzedzanie TIRów, Przy 80 km/h redukuję (skrzynia manual) do 3ki i kręcę silnik do ponad 5 tys., co błyskawicznie daje efekt w postaci ok. 140 km/h. Nie muszę zmieniać biegów w trakcie manewru.
Fajne jest tez to, że przy tych 5 tys. silnik nie wyje niemiłosiernie. Nie powoduje, złudzenia wyciskania z niego siódmych potów, tylko warczy sobie przyjemnie, jakby się cieszył, że może się wykazać
PS. Jestem tu nowy, ale pozdrawiam klubowicza OCP w OI VRS. Wczoraj wylukałem Cię jak robiłeś z hukiem nawrót koło stadionu ENEA. Spokojnie, najechałeś tylko na butelkę po coli
O3 1,8 TSI
Komentarz
-
-
Hej. Wczoraj nie było aż takiej tragedii z TiramiZamieszczone przez brodacz...Jazda wyczerpująca dla auta, bo tylko jeden pas i ciągłe wyprzedzanie TIRów (przy akompaniamencie Iron Maiden :diabelski_usmiech ). Nad ranem mgła nie ułatwiała manewrów.
Auto wreszcie przepisowo "dotarte", więc mogłem wykorzystać skalę obrotów przy wyprzedzaniu do 5-5,5 tys.
dodatkowo powiem Wam, że auto na trasie realizuje moją główna potrzebę, tj. sprawne wyprzedzanie TIRów, Przy 80 km/h redukuję (skrzynia manual) do 3ki i kręcę silnik do ponad 5 tys., co błyskawicznie daje efekt w postaci ok. 140 km/h. Nie muszę zmieniać biegów w trakcie manewru.
Fajne jest tez to, że przy tych 5 tys. silnik nie wyje niemiłosiernie. Nie powoduje, złudzenia wyciskania z niego siódmych potów, tylko warczy sobie przyjemnie, jakby się cieszył, że może się wykazać
PS. Jestem tu nowy, ale pozdrawiam klubowicza OCP w OI VRS. Wczoraj wylukałem Cię jak robiłeś z hukiem nawrót koło stadionu ENEA. Spokojnie, najechałeś tylko na butelkę po coli
Ja wracałem Corsą z silnikiem od kosiarki (czyt. 1.0 litra) i z Poznania do Głogowa dojechałem w niecałe 2 h. A koncert świetny
Komentarz
-
-
Hm, nie wiem, czy to tak mało, ja miałem dokładnie takie spalanie w Yeti na tej trasie podobny styl jazdy. Dopiero na autostradzie wzrosło do 9.Zamieszczone przez brodaczWczoraj trasa Wrocław-Poznań-Wrocław i średnie spalanie = 7,6 l/100km
Jazda wyczerpująca dla auta, bo tylko jeden pas i ciągłe wyprzedzanie TIRów (przy akompaniamencie Iron Maiden :diabelski_usmiech ). Nad ranem mgła nie ułatwiała manewrów.
[ Dodano: Czw 26 Cze, 14 08:51 ]
A gdzie to taki stadion mają ?Zamieszczone przez brodaczWczoraj wylukałem Cię jak robiłeś z hukiem nawrót koło stadionu ENEA.
Yeti 4x4 TSI, Rapid TSI DSG
Komentarz
-
-
ostatnio trasa krakow-olkusz-krakowZamieszczone przez aerofanHm, nie wiem, czy to tak mało, ja miałem dokładnie takie spalanie w Yeti na tej trasie podobny styl jazdy. Dopiero na autostradzie wzrosło do 9.Zamieszczone przez brodaczWczoraj trasa Wrocław-Poznań-Wrocław i średnie spalanie = 7,6 l/100km
[ Dodano: Czw 26 Cze, 14 08:51 ]
A gdzie to taki stadion mają ?Zamieszczone przez brodaczWczoraj wylukałem Cię jak robiłeś z hukiem nawrót koło stadionu ENEA.
spalanie 6.1 styl jak zwykle na tym odcinku powolny bez wyprzedzania.
wynik bardzo dobry ale moc nie wykorzystana
Komentarz
-
-
Znowu nie ma co przesadzać 1.8 wyprzedza się komfortowo, ale nie jest to 3.0 tfsi. Ale jak za tą kase to naprwdę super.Zamieszczone przez WoshoCzasem jak bardziej cisne to zaluje ze nie wzialem 1.8 ale jak jezdze szybciej, wyprzedzajac gdzie sie da a normalnie gdzie sie nie da i mam spalanie 6 to nie zaluje
Komentarz
-
-
aaa z górki każdy możeZamieszczone przez mac_aaronDziś nowy rekord. Trasa Jelenia Góra - Zgorzelec, jazda emerycka za bratem (Yaris)... 5,6l/100km! Szok.
O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-

Komentarz