Zamieszczone przez lukrys
1.8 TSi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mac_aaronZamieszczone przez lukrystzw DAWCY :szeroki_usmiecho3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukrystzw DAWCY :szeroki_usmiechO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lubek24Zamieszczone przez lukrystzw DAWCY :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelZamieszczone przez lubek24Zamieszczone przez lukrystzw DAWCY :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
miałem na myśli silnik i jego możliwości a nie kolor nadwozia :PO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronZamieszczone przez wojcianPanowie powyzej , przy prędkośćiach autostradowych 130/140 to ile wam połknie ten silniczek.
Zresztą nie kupuje się 1.8TSI, żeby liczyć litry :diabelski_usmiech Parę razy depniesz i już masz z baka 10l/100km.
Zamieszczone przez JareK77Niestety nie mam wyników z takich prędkości, ponieważ jadąc tak, jazda jest bardzo nudna i monotonna. Koleżanka, z którą wracałem wczoraj stwierdziła, że czuje się jakby swoim Lancerem jechała 80 km/h.
Przy 200 chwilowe sie wahalo od 11-13.
Przy 240 ok 15-16 (wszystkie pomiary na niemieckich autostradach )
Jak na takie predkosci to ten silniczek pali bardzo malo.Black magic
Komentarz
-
-
Napisałeś jasno - tego nie podważam!
Wszystko jasne
A ja pytałem tylko o to, czy zmierzyłeś również (w domyśle nie chwilowe) na dłuższym odcinku przy wyższych prędkościach Czy np. rozpędziłeś się tylko na chwilę, zobaczyłeś na chwilowe i zwolniłeś
W myśl - chwilowe spalanie w zasadzie o niczym ciekawym nie mówi jeżeli chodzi o zapotrzebowanie silnika na paliwo przy eksploatacji w trasie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bolo81Oglądając ostatnio wyścig F1 zdziwiłem się jak mówili o wprowadzonym limicie na maksymalne chwilowe spalanie bolidu na poziomie 100kg na 1h. Myślę sobie że to wartość olbrzymia, po czym udałem się na przejażdżkę szkodnikiem, gaz do dechy i na kompie chwilowe spalanie 32 litry
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez emesNapisałeś jasno - tego nie podważam!
Wszystko jasne
A ja pytałem tylko o to, czy zmierzyłeś również (w domyśle nie chwilowe) na dłuższym odcinku przy wyższych prędkościach Czy np. rozpędziłeś się tylko na chwilę, zobaczyłeś na chwilowe i zwolniłeś
W myśl - chwilowe spalanie w zasadzie o niczym ciekawym nie mówi jeżeli chodzi o zapotrzebowanie silnika na paliwo przy eksploatacji w trasie
200 lecialem kilka kilometrow i rowniez spalanie miescilo sie w tym przedziale.
Nie ma opcji zeby utrzymac taka srednia na dlugim odcinku.
Trasa jaka dzis pokonalem to ok 150km autostrad i 80 drogami szybkiego ruchu, na autostradzie wiekszosc czasu utrzymywalem 180km/h, srednie spalanie wyszlo jak zwykle ciutke ponizej 9l (z czego prawie godzine ciagnalem sie w korku, czasem zapinajac dwojke :/ ), w 4 osoby i pelny bagaznik
Tutaj mysle ze wiarygodny wynik ze stala predkoscia przez kilkanascie kilometrow:
Black magic
Komentarz
-
-
Patrzyłem przy prędkości ustawionej na tempomacie 160 km/h spalanie wahało się w przedziale 9-11 litrów, czyli średnio 10. Nie ma szans, żeby wyszło poniżej 9 jak napisał greg505. Z całego przejazdu Wrocław - Opole wyszło 8,5 przy średniej z całości 79 km/h.
Smok wawelski
Nie wiem, czy wpływu na wynik nie mają opony 225. Na zimówkach średnia z trasy z Austrii wyszła podobnie (ok. 80 km/h) a spalanie 7.5 literka (z boxem na dachu).
Komentarz
-
-
Jakis czas temu dosc duzo bylo postów dotyczących porownania 1.8 i 1.4. Wiele osób próbowało udowadniać ze praktycznie nie ma roznicy ze moment ten sam itp. Wczoraj przegladaj forum czytałem o nowym leonie i byl wstawiony link do artykułu dot. Porownania tych silnikow. Fajnie napisany i do tego raczej rozwiewa wątpliwości czy zasadne jest doplacenie do tej opcji jesli komuś zależy na osiągach. Ponizej link
Komentarz
-
-
Wg mnie artykuł w kwestii porównania dwóch wersji aut ok, ale w kwestii porównania silników słaby, bo dowiedzieć się można jedynie, że 1.8 vs 1.4 to:
w sprincie 0-100km/h: 7,5s vs 8,9s
w elastyczności 60-100km/h: 4,6s vs 6,6s
przy czym strasznie lipne porównanie przy różnych skrzyniach - DSG vs manual
średnie spalanie: 7,8 vs 7,1 [l/100km]
A dopłata wg artykułu jest warta nie tyle ze względu na silnik, co kombinację silnik + zawieszenie.
Chyba cenne jest tylko zdanie:
"Wersja 1.4 TSI zapewnia dobre osiągi, ale najlepiej czuje się na niskich i średnich obrotach - przyciskany do muru silnik sprawia wrażenie bardziej obciążonego od 1.8 TSI.
"
Czyli artykuł to nic nowego, bo na tej podstawie i tak dalej wyznawcy 1.8 bedą chwalić 1.8 a wyznawcy 1.4 będą chwalić 1.4.
Komentarz
-
-
Qgar, Każda sroczka swój ogonek chwali, tylko że potencjalnie kupujący widzi jak jest i co może się spodziewać decydując na ten, a nie inny silnik.
Dla mnie testy są dobre, bo coś tam mówią. Ciekawe jest to jak odbiera jazdę kierowca (subiektywnie), a jak wychodzi to na stoperze. Wg. opinii nie ma różnicy pomiędzy 1.4, a 1.8 a wyniki mówią co innego. Ale i tak 1.4 wg. mnie prezentuje dobry poziom.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Ja byłem na weekendzie majowym w Gorzowie Wielkopolskim i jechałem część autostradą (130-140km/h) do Kątów Wrocławskich i później na Lubin, do Zielonej Góry (znowu kawałek autostrady S3) no i Gorzów średnia z dystrybutora 5,9. Jeżeli 1.8TSI spaliłby tyle samo to jestem wstanie dopłacić dziś to 8tysi.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Szkoda ze nie mieli 1.8 w manualu.
Zamieszczone przez Dig DugCiekawe jest to jak odbiera jazdę kierowca (subiektywnie), a jak wychodzi to na stoperze. Wg. opinii nie ma różnicy pomiędzy 1.4, a 1.8 a wyniki mówią co innego.
Mi brakuje tego kopniecia jak w starych doladowanych benzynach :twisted:
Ktos juz zamontowal box'a do 1.8?Black magic
Komentarz
-
Komentarz