Z pierwszych dni użytkowania to co mnie pozytywnie zaskakuje to spalanie. Jak do tej pory poruszam się tylko po mieście, w korkach jak to w Krakowie i sprawa wygląda tak. gdy jazda wygląda bardziej płynnie komputer wskazuję 8,8 a w regularnym poruszaniu się 5 km/h spalanie 11,5/ są to wartości z krótkich odcinków i auto jest nie dotarte. Bardzo kusi spróbowanie na co ten silnik stać, ale pewnie do końca przyszłego tygodnia zrobię ok 2000km i coś popróbuje.
1.8 TSi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mufelZ pierwszych dni użytkowania to co mnie pozytywnie zaskakuje to spalanie. Jak do tej pory poruszam się tylko po mieście, w korkach jak to w Krakowie i sprawa wygląda tak. gdy jazda wygląda bardziej płynnie komputer wskazuję 8,8 a w regularnym poruszaniu się 5 km/h spalanie 11,5/ są to wartości z krótkich odcinków i auto jest nie dotarte. Bardzo kusi spróbowanie na co ten silnik stać, ale pewnie do końca przyszłego tygodnia zrobię ok 2000km i coś popróbuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotestTu krótki test 1.8 TSI DSG 4x4
Link
Generalnie chwalą, oberwało się tylko nawigacji Amudsen.
Co do spalania to wg artykułu:
Spalanie: miasto/trasa/średnie 8,4/5,7/6,7 (test: 9,8/7,2/8,5)O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelDzisiaj mila niespodzianka na trasie Kraków - Kielce - Krakow spalanie wg. Komputera 7.4 w tym troche jazdy po Krakowie i Kielcach. Jazda mocno dynamiczna. Szarpana jak to na polskich drogach. Jestem zachwycony tym wynikiem.
Wczoraj trasa Wrocław-Poznań-Wrocław i średnie spalanie = 7,6 l/100km
Jazda wyczerpująca dla auta, bo tylko jeden pas i ciągłe wyprzedzanie TIRów (przy akompaniamencie Iron Maiden :diabelski_usmiech ). Nad ranem mgła nie ułatwiała manewrów.
Auto wreszcie przepisowo "dotarte", więc mogłem wykorzystać skalę obrotów przy wyprzedzaniu do 5-5,5 tys.
dodatkowo powiem Wam, że auto na trasie realizuje moją główna potrzebę, tj. sprawne wyprzedzanie TIRów, Przy 80 km/h redukuję (skrzynia manual) do 3ki i kręcę silnik do ponad 5 tys., co błyskawicznie daje efekt w postaci ok. 140 km/h. Nie muszę zmieniać biegów w trakcie manewru.
Fajne jest tez to, że przy tych 5 tys. silnik nie wyje niemiłosiernie. Nie powoduje, złudzenia wyciskania z niego siódmych potów, tylko warczy sobie przyjemnie, jakby się cieszył, że może się wykazać
PS. Jestem tu nowy, ale pozdrawiam klubowicza OCP w OI VRS. Wczoraj wylukałem Cię jak robiłeś z hukiem nawrót koło stadionu ENEA. Spokojnie, najechałeś tylko na butelkę po coliO3 1,8 TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brodacz...Jazda wyczerpująca dla auta, bo tylko jeden pas i ciągłe wyprzedzanie TIRów (przy akompaniamencie Iron Maiden :diabelski_usmiech ). Nad ranem mgła nie ułatwiała manewrów.
Auto wreszcie przepisowo "dotarte", więc mogłem wykorzystać skalę obrotów przy wyprzedzaniu do 5-5,5 tys.
dodatkowo powiem Wam, że auto na trasie realizuje moją główna potrzebę, tj. sprawne wyprzedzanie TIRów, Przy 80 km/h redukuję (skrzynia manual) do 3ki i kręcę silnik do ponad 5 tys., co błyskawicznie daje efekt w postaci ok. 140 km/h. Nie muszę zmieniać biegów w trakcie manewru.
Fajne jest tez to, że przy tych 5 tys. silnik nie wyje niemiłosiernie. Nie powoduje, złudzenia wyciskania z niego siódmych potów, tylko warczy sobie przyjemnie, jakby się cieszył, że może się wykazać
PS. Jestem tu nowy, ale pozdrawiam klubowicza OCP w OI VRS. Wczoraj wylukałem Cię jak robiłeś z hukiem nawrót koło stadionu ENEA. Spokojnie, najechałeś tylko na butelkę po coli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brodaczWczoraj trasa Wrocław-Poznań-Wrocław i średnie spalanie = 7,6 l/100km
Jazda wyczerpująca dla auta, bo tylko jeden pas i ciągłe wyprzedzanie TIRów (przy akompaniamencie Iron Maiden :diabelski_usmiech ). Nad ranem mgła nie ułatwiała manewrów.
[ Dodano: Czw 26 Cze, 14 08:51 ]
Zamieszczone przez brodaczWczoraj wylukałem Cię jak robiłeś z hukiem nawrót koło stadionu ENEA.Yeti 4x4 TSI, Rapid TSI DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aerofanZamieszczone przez brodaczWczoraj trasa Wrocław-Poznań-Wrocław i średnie spalanie = 7,6 l/100km
[ Dodano: Czw 26 Cze, 14 08:51 ]
Zamieszczone przez brodaczWczoraj wylukałem Cię jak robiłeś z hukiem nawrót koło stadionu ENEA.
spalanie 6.1 styl jak zwykle na tym odcinku powolny bez wyprzedzania.
wynik bardzo dobry ale moc nie wykorzystana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WoshoCzasem jak bardziej cisne to zaluje ze nie wzialem 1.8 ale jak jezdze szybciej, wyprzedzajac gdzie sie da a normalnie gdzie sie nie da i mam spalanie 6 to nie zaluje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronDziś nowy rekord. Trasa Jelenia Góra - Zgorzelec, jazda emerycka za bratem (Yaris)... 5,6l/100km! Szok.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
Komentarz