Żeby nie tworzyć nowego tematu... Ktoś ma jakieś dane ile pali rs tdi przy 150,160, 170... Nie potrafie tego znaleźć,a dalej mam opcję zmiany na tsi i się wacham. Chcę zobaczyć ile pali takie tdi.
Na A4 Rzeszów-Krk (w tym Tarnów-Dębica poza autostradą) - 6.5 - 7.0 L (na autostradzie 160 km/h, poza 70 km/h). Kolejny test mogę zrobić w przyszłym tygodniu
Przepisowo na tempomacie 140 km/h komputerek pokazywał 5.2 L na tej samej trasie.
Potwierdzam niskie spalanie RS TDI, to co kolega bosnikaGTX podał, ze wskazaniem na te 6.5 L Tyle spala moja druga O2 FL, 1.9 TDI uchodząca wcześniej za ekstra oszczędną (autostra 160+ nieszybka trasa)
W RS TDI, komputer spokojnie pokazuje zasięg 700 km i nawet więcej.
Zamawiając TSI zyskać można znacznie szybszy termin realizacji.
Jeżdżę dość szybko.
A czy do rs tdi lejecie zwykłego diesla czy premium? Auto kupuje na 3 lata minimum i teraz takie myśli, co jak po 2 latach i 100 tys coś wyskoczy w dieslu. Nie wiadomo jak awaryjny ten silnik.
marek106, bierzesz dodatkową gwarancje na 2lata i 120tys , spisz spokojnie . Sama dwumasa to koszt gwarancji , natomiast ja mam tdi 2,0cr w audi , nie wiem na ile one się rożnią konstrukcujnie od tych w skodzie ale po prawie 200tyś miodzio.A leje jak leci, naturalnie na normalnych stacjach.
Dlaczego dziwicie się, że jest duża różnica między RS TDi a RSTSi. Nawet jakby te dwa silniki miały taką samą moc, to diesel paliłby zazwyczaj 1-2 litry mniej, a że dodatkowo jest różnica w mocy to spalanie wzrasta do 2-3 więcej dla TSI. Auto ma z giftami prawie 250KM, więc czego się spodziewać ?? Dla mnie i tak spoko pali ten RS TSi. Gdyby mnie tylko było stać :cry:
ja się nie dziwię - jak napisałem róznica jest spoko - 2-2,5l w długim okresie czasu to nic.
Słusznie zauważyłeś, że moc jest większa - to 20%, czyli jak dieselek pali średnio te 7, jak ktoś jedzi dużo jak ja po mieście, to +20% = 8,4 - a to mniej więcej tyle, co mi pali
Ja też walcze z myślami , po 15 latach jazdy gnojojadem, też myślę o czym cichszym , aczkolwiek u mnie przebiegi raczej kieruja w strone tdi . Natomiast co do spalania tsi to wg mnie jest na przyzwoitym poziomie , np jezeli przy normalnej ( dla mnie )jeżdzie autostradowej 140 /150 tsi łyknie 8,5 to ile weżmie 1,4 tsi litr mniej , a mocy przecież jest 100 km wiecej . Wiadomo ze jak zaczniemy deptac to 2,0 tsi i 1,4tsi łyknie , ale czy będą to spore róznice , nie sądze.
myślę, że z litr co najmnioej - szwagier ma 1.4 TSI. Jak przyjechał do mnie i jechał koło tego co napisałeś autostradą z Jasła - czyli i krakowa droga) to średnią miał koło 6 - mi by wyszła 8.
Ale jak jeździ krótkie odcinki, to i ponad 7 mu wychodzi - a mi koło 9.
Czyli jakby nie patrzyć plus-minus jest +1,5-2 więcej
Ja też walcze z myślami , po 15 latach jazdy gnojojadem, też myślę o czym cichszym , aczkolwiek u mnie przebiegi raczej kieruja w strone tdi . Natomiast co do spalania tsi to wg mnie jest na przyzwoitym poziomie , np jezeli przy normalnej ( dla mnie )jeżdzie autostradowej 140 /150 tsi łyknie 8,5 to ile weżmie 1,4 tsi litr mniej , a mocy przecież jest 100 km wiecej . Wiadomo ze jak zaczniemy deptac to 2,0 tsi i 1,4tsi łyknie , ale czy będą to spore róznice , nie sądze.
przy 140km/h na tempomacie i paru podgonieniach po 200km/h (krótkich) 1.4TSI manual spalił na odcinku 300km 6,1-6,2l/100km
Problem w tym,że lubię deptać i jeżdżę na trasach. Od 150 km/h tdi rs się lepiej zbierze niż 1.4 tsi, z resztą mi się rs podoba,więc nie ma tematu, postanowione. Tylko myślę,czy czasem nie tsi Ale dziś np leciałem z Krk do Gliwic dieslem żony i jak mogłem to 180 km/h do 200 km/h non stop, jazda stosunkowo 0-1, wcześniej korki rano w Krk i spalanie na koniec 8l. Pytanie ile rs tsi spali wtedy...pewno z 11-12.
Świetne argumenty ... Ja myślałem o 3-4 letnim BMW5 lub A6 ale ... jak zobaczyłem RSa to zmieniłem zdanie.
W niższej cenie mam fajne autko, 4 lata gwarancji - owszem, nie ma head-up i night vision i 4x4 al ... na razie jest OK.
Przejechałem od marca 12 tys i ... czekam na nowego Superba - może się pokuszę za 2 lata na zamianę
Widziałem w Autoświecie chyba - nie powala mnie wyglądem - no ale i zwykła OIII też nie powalałą, więc mam RSa.
Kto wie - może będzie opcja sportowa - inne zderzaki, wydechy. Superb ma być podobno super - więc czekam z niecierpliwością na jakieś bliższe informacje
Sebastian75, tak - poszedłem po SII FL, kupiłem O3 bo była nowym modelem i spodobała mi się - okazała się też więkasza niż O2.... po podjęciu decyzji, że chce NOWE auto pomyslalem, że w 2013 będzie O3 - akurat pojawi się SIII. Rok po wprowadzeniu SIII na rynek akurat mojej O3 stukną 3 lata więc SIII ędzie naturalnym wyborem
PS. Coraz bardziej podoba mi sie B7..... zobaczymy jak cenowo wypadnie SIII na tle pastucha.
Mi też się podoba - najmocniejszy jednak silnik to diesel - no i jak dopakowałem auto tym, co chcę, to cennikowo doszedłem do 250 tys ...
Będę musiał się przejechać jak pojawi się w salonie - kto wie, może zamiast A6 pójdę za chwilę w coś nowego, klasę niżej, ale za to ... tańśzego w utrzymaniu?
Ba, biegi są szybciej zmieniane, jak w trybie ECO - mam wrażenie też, że depnięcie w podłogę gazu skutkuje te jak w trybie ECO lekkim opóźnieniem - pewnie przez 100tk oktanów
Jak wypalę to, co mam, wracam na "sprawdzone" V-power 95 Nitro +
Dla tych, co lubią czasem się "pobawić", bo różne wątki czytam - RS TSI da radę zejść do 5,3 spokojnie - jazda po prostym terenie, z paroma górkami - krótki odcinek, ale w zupełności miarodajny.
Komentarz