Namo też tak myślę. Jakbym chciał oszczędzać to kupiłbym 1.6 TDI
RS TSI - spalanie
Zwiń
X
-
Infoludek - Jakie licytacje? Każdy jeździ jak chce, a że ktoś chce się podzielić najmniejszą wartością spalania, jaką otrzymał to w czym jest problem? Ja też nie prowadzę eko-drivingu, ale wstawiłem fotę, tego, co moja żonka uzyskała no byłem w szoku. Jest to forum i każdy się może wypowiadać, ale jak komuś nie pasuje, to nie musi wchodzić i czytać innych opinii na pewien temat. Podejrzewam, że nikt, kto tutaj umieścił swój post (oraz inni posiadacze rs-ki) nie kupił auta po to, żeby oszczędzać - Basik. Tak czy siak, pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego świetnego auta (mam nadzieję, że długo nie zmienię zdania hehe).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pebeInfoludek - Jakie licytacje? Każdy jeździ jak chce, a że ktoś chce się podzielić najmniejszą wartością spalania, jaką otrzymał to w czym jest problem? Ja też nie prowadzę eko-drivingu, ale wstawiłem fotę, tego, co moja żonka uzyskała no byłem w szoku. Jest to forum i każdy się może wypowiadać, ale jak komuś nie pasuje, to nie musi wchodzić i czytać innych opinii na pewien temat. Podejrzewam, że nikt, kto tutaj umieścił swój post (oraz inni posiadacze rs-ki) nie kupił auta po to, żeby oszczędzać - Basik. Tak czy siak, pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego świetnego auta (mam nadzieję, że długo nie zmienię zdania hehe).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez InfoludekZamieszczone przez pebeInfoludek - Jakie licytacje? Każdy jeździ jak chce, a że ktoś chce się podzielić najmniejszą wartością spalania, jaką otrzymał to w czym jest problem? Ja też nie prowadzę eko-drivingu, ale wstawiłem fotę, tego, co moja żonka uzyskała no byłem w szoku. Jest to forum i każdy się może wypowiadać, ale jak komuś nie pasuje, to nie musi wchodzić i czytać innych opinii na pewien temat. Podejrzewam, że nikt, kto tutaj umieścił swój post (oraz inni posiadacze rs-ki) nie kupił auta po to, żeby oszczędzać - Basik. Tak czy siak, pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego świetnego auta (mam nadzieję, że długo nie zmienię zdania hehe).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian75Nie da rady w RSie zrobić w mieści 7 litrów - 9 tak, ale to trzeba jechac delikatnie, tzn. nie cisnąć
Jedyna prawda to taka,że na pełnym bucie jest do 14 litrów. Cała reszta to subiektywne wyniki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marek106Miasto miastu nie równe.
Porównywanie spalania różnych osób, w różnych miastach, na trasach o różnych charakterystykach, podczas różnej pogody i wyciąganie na tej podstawie jakichkolwiek wniosków to jak porównywanie czasu biegu na 100 metrów kobiety i mężczyzny, na tartanie i na trawie, podczas flauty i huraganu, w Londynie i w La Paz... :szeroki_usmiechOctavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wokanNawet dzień dniu nierówny w tym samym mieście na tej samej trasie! W środę mam 9,5 wracając do domu po pracy, w piątek 12
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wokanZamieszczone przez marek106Miasto miastu nie równe.
Porównywanie spalania różnych osób, w różnych miastach, na trasach o różnych charakterystykach, podczas różnej pogody i wyciąganie na tej podstawie jakichkolwiek wniosków to jak porównywanie czasu biegu na 100 metrów kobiety i mężczyzny, na tartanie i na trawie, podczas flauty i huraganu, w Londynie i w La Paz... :szeroki_usmiech
" w miescie mi pali 8".
Komentarz
-
-
namo
W TSI przy -5 stopni szyba odtaje po 3 minutach, po 2 min. stołki zaczynają kopać i robi się miło. Średnie spalanie po 13 minutach jazdy pokazało 13.
Komentarz
-
Widzę, że co jakiś czas pojawia się post w stylu:
"Jak ktoś chce jeździć RS-em, to nie ma prawa interesować się jego spalaniem,
a jak chce mieć małe spalanie, to niech kupi TDI o małej pojemności".
Aż się prosi, by w odpowiedzi napisać (no teraz to się dopiero narażę):
Jeśli jednoznaczny tytuł wątku zdradza temat, który Cię kompletnie nie interesuje,
to po prostu w niego nie klikaj, nie marnuj swojego czasu na udzielanie się w nim
oraz czasu innych, którzy później to czytają bo myślą, że jest na temat.
I jeszcze fragment zdania z pierwszego postu:
"Gdyby ktoś miał ochotę pochwalić się swoim wynikiem"...
Zatem zwracam się do wszystkich z serdeczną prośbą,
aby nie zabierali głosu, jeśli nie mają do napisania nic
w temacie, jakiemu został poświęcony ten wątek.
Przypominam, że rozmawiamy tu o spalaniu RS,
a nie o tym, czy i kogo powinno ono obchodzić.
Pozdrawiam.Octafan
Komentarz
-
-
namo
Octafan, dyskutowanie o RS-kach w kontekście spalania jest wyjątkowym nietaktem. Pomijając to próbujesz być mi szeryfem i wskazujesz gdzie nie mogę pisać.
Kod:Ile wlejesz tyle weźmie
:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Octafan, Ble ble ble ......
Najlepiej odrazu podziel tematy, dla użytkowników 1.2 tst, wesji 1.4tsi itd itp i podtematy dzielące na wersje i kolory, by ci z active nie mogli krytykować tych z elegance, że wydali kase w błoto na zakup climatronika, a ci ze srebrnych i czarnych nie mogli pisać, że biały wyglada biednie ...... :evil:
Każdy ma prawo pisać co chce na forum w granicach regulaminu i koniec. :xByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian75Oj, nie stresujcie się
Może ja coś dodam na uspokojenie - dzisiaj trasa Kraków - Przemyśl i Przemyśl - Kraków
W jedną stronę na orlenowskiej 95.
Z powrotem na Statoilu 98
Spalanie przy prędkości autostradowej - czyli +/-150
Orlen - 95 - 10,2
Statoil 98 - 9,2
Btw wlasnie siedze w P-sluBlack magic
Komentarz
-
-
namo, wg Ciebie to nietakt, a może wg kolejnych stu osób już nie.
Zresztą z jakiegoś powodu pojawiło się tu sporo postów z konkretami.
Uważasz, że to dlatego, że temat jest bez sensu?
Kto (oprócz Ciebie) chciałby pisać w temacie, który wg niego jest bez sensu?
A co do Twojego komentarza odnośnie mojej rzekomej próby szeryfowania -
pragnę Ci uświadomić, że forma prośby różni się zasadniczo od formy nakazu/zakazu
i gdybyś czytał ze zrozumieniem to z pewnością zauważyłbyś, że to była prośba...
Za to Ty jak widać chętnie byś poszeryfował, skoro właśnie oznajmiłeś,
co i w jaki sposób powinno się stać z tym tematem. Bo co, w złym dziale jest?
Rozumiem, że gdybyś był administratorem forum to tak byś właśnie zrobił?
Napisałbyś to bzdurne zdanie, które powtarzasz przy każdej możliwej okazji
i zamknąłbyś temat, bo stwierdziłbyś, że nie ma prawa interesować mnie, ile pali RS?
Z jakiegoś powodu ewidentnie przeszkadza Ci, że ktoś próbuje się czegoś dowiedzieć.
A co Cię to obchodzi, po co komu ta informacja i co z nią zrobi?
Tak się składa, że na tym forum jak na każdym innym chodzi o to,
by ktoś zainteresowany jakimś zagadnieniem mógł o tym napisać i dowiedzieć się czegoś.
Czegoś, o co pyta w temacie, a nie tego, że komuś temat się nie podoba.
Nikt Cię nie zmusza do choćby czytania tematu, a co dopiero do odpowiedzi.
To dobra wola każdego i z łaski swojej nie decyduj za innych, co powinno mieć dla nich sens
jedynie na podstawie tego, co go ma dla Ciebie.
Dig Dug, oczywiście nie chodzi o żadne podziały i podzialiki na szczegóły i szczególiki,
a jedynie o próbę przekonania innych do niezaśmiecania wątku.
Tego typu posty, o których napisałem poprzednio, absolutnie NIC nie wnoszą do tematu.
Jak już wspomniałeś, każdy ma prawo pisać co chce w granicach regulaminu.
A czy regulamin nie traktuje między innymi o tym, by pisać na temat?
Naprawdę nie chodzi mi o nic innego, jak tylko o to, by nie było zbędnego OT...
Myślę, że napisałem już wszystko, co miałem do napisania
i nie zamierzam więcej dyskutować w tej sprawie,
bo niepotrzebnie robi się nieprzyjemnie, a nie to jest moim zamiarem.
Taką mam do Was prośbę, a zrobicie z tym co chcecie.
Pozdrawiam.Octafan
Komentarz
-
-
Octafan, Próbujesz na siłę prawić morały jak powinny wyglądać wypowiedzi na forum, a udzielasz się w najmniej konkretnym temacie. Temat "ile pali RS" jak każdy temat o spalaniu daje taki rozrzut informacji, że w sumie, to mogłbyś zobaczyć dane katalogowe i dopisać +x, gdzie x zależy od wszystkiego i nawet nie wchodzić na forum. Jeszcze żaden taki temat nie zakończył się konkretnymi i w pełni wiarygodnymi danymi. Jeden jeździ ostrzej, drugi nie, trzeci w dużym mieście, czwarty same trasy, piąty jeżdzi po górach, szósty na równinach itp itd. Stąd jest to zawsze temat, gdzie ponad połowa wypowiedzi jest o fantazjach na temat spalanie, pobożne życzenia, pełno błędów tankowania, dane z komputera, ekstremalne itd.
Chcesz konkretne informacje idż na forum do tematów manuali, tam masz krótko i zwięźle.
A na tematy spalania patrzy każdy, bo to zawsze leży na wątrobie, jeszcze jak jest o RS i nawet przez statystykę, niech co 50 czytający coś napisze to masz lekkie odejście.
Tak więc spoko wodza, każdy coś znajdzie dla siebie, a słowa krytyki też są potrzebne. :diabelski_usmiech Ja już wyciągnąłem sobie potrzebne mi info, ot tak żeby wiedzieć, bo RS-a w życiu nie kupie, a jak już to TSI. :twisted:
Byłbym zapomniał Happy New Year :szeroki_usmiech Niech w tym Nowym Roku 2015 auta palą katalogowo, a cena paliwka idzie w dół.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
Komentarz