RS TSI - spalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Basik_
    Rider
    • 2013
    • 667

Namo też tak myślę. Jakbym chciał oszczędzać to kupiłbym 1.6 TDI
    Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Sebastian75
      Elegance
      • 2013
      • 912

Namo,

świetny komentarz

Komentarz

• pebe
        Classic
        • 2014
        • 27

Infoludek - Jakie licytacje? Każdy jeździ jak chce, a że ktoś chce się podzielić najmniejszą wartością spalania, jaką otrzymał to w czym jest problem? Ja też nie prowadzę eko-drivingu, ale wstawiłem fotę, tego, co moja żonka uzyskała no byłem w szoku. Jest to forum i każdy się może wypowiadać, ale jak komuś nie pasuje, to nie musi wchodzić i czytać innych opinii na pewien temat. Podejrzewam, że nikt, kto tutaj umieścił swój post (oraz inni posiadacze rs-ki) nie kupił auta po to, żeby oszczędzać - Basik. Tak czy siak, pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego świetnego auta (mam nadzieję, że długo nie zmienię zdania hehe).

Komentarz

• marek106
          Ambiente
          • 2014
          • 221

13-14 litrow pali auto jak sie w trasie leci rzeczywiscie szybko. Gdzie nie ma ruchu ktory Cie spowalnia i zaniza spalanie. To dla tych co chca wiedziec

Komentarz

• Sebastian75
            Elegance
            • 2013
            • 912

pebe,

dokłądnie, pebe.

To jest forum - i każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie

Komentarz

• Infoludek
              Drive
              • 2014
              • 75

Zamieszczone przez pebe
              Infoludek - Jakie licytacje? Każdy jeździ jak chce, a że ktoś chce się podzielić najmniejszą wartością spalania, jaką otrzymał to w czym jest problem? Ja też nie prowadzę eko-drivingu, ale wstawiłem fotę, tego, co moja żonka uzyskała no byłem w szoku. Jest to forum i każdy się może wypowiadać, ale jak komuś nie pasuje, to nie musi wchodzić i czytać innych opinii na pewien temat. Podejrzewam, że nikt, kto tutaj umieścił swój post (oraz inni posiadacze rs-ki) nie kupił auta po to, żeby oszczędzać - Basik. Tak czy siak, pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego świetnego auta (mam nadzieję, że długo nie zmienię zdania hehe).
              Ok twoja opinia jest jak najbardziej potrzebna bo pokazuje ile mozna uzyskać teoretycznie spalanie ale telepie mnie jak czytam opinie ze ktoś ma spalanie 7l w rs w mieście i jeździ normalnie a nie jak emeryt...

Komentarz

• marek106
                Ambiente
                • 2014
                • 221

Zamieszczone przez Infoludek
                Zamieszczone przez pebe
                Ok twoja opinia jest jak najbardziej potrzebna bo pokazuje ile mozna uzyskać teoretycznie spalanie ale telepie mnie jak czytam opinie ze ktoś ma spalanie 7l w rs w mieście i jeździ normalnie a nie jak emeryt...
                Zgodzę się. To samo miałem 4 lata temu kupując V gti. Każdemu na forum palił 2-3 litry mniej przy niby takim samym stylu jazdy. Ludzie blokują ruch robiąc jakieś absurdalne wyniki i później piszą,że "tsi jest super oszczędne i nic mnie nie wyprzedziło". Jasne,że nic nie wyprzedziło, bo jechał jak emeryt,a wydawało mu się,że jest królem drogi.

Komentarz

• Sebastian75
                  Elegance
                  • 2013
                  • 912

Nie da rady w RSie zrobić w mieści 7 litrów - 9 tak, ale to trzeba jechac delikatnie, tzn. nie cisnąć

Komentarz

• marek106
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 221

Zamieszczone przez Sebastian75
                    Nie da rady w RSie zrobić w mieści 7 litrów - 9 tak, ale to trzeba jechac delikatnie, tzn. nie cisnąć
                    Co to znaczy miasto? W krakowie w centrum 9 litrów?Ciężko to widzę. Miasto miastu nie równe. Rano stojąc w korkach na pewno nie zrobisz 9 litrów.

Jedyna prawda to taka,że na pełnym bucie jest do 14 litrów. Cała reszta to subiektywne wyniki.

Komentarz

• wokan
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 210

Zamieszczone przez marek106
                      Miasto miastu nie równe.
                      Nawet dzień dniu nierówny w tym samym mieście na tej samej trasie! W środę mam 9,5 wracając do domu po pracy, w piątek 12 :P

Porównywanie spalania różnych osób, w różnych miastach, na trasach o różnych charakterystykach, podczas różnej pogody i wyciąganie na tej podstawie jakichkolwiek wniosków to jak porównywanie czasu biegu na 100 metrów kobiety i mężczyzny, na tartanie i na trawie, podczas flauty i huraganu, w Londynie i w La Paz... :szeroki_usmiech
                      Octavia II RS TDI 200/441
                      "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• Basik_
                        Rider
                        • 2013
                        • 667

Zamieszczone przez wokan
                        Nawet dzień dniu nierówny w tym samym mieście na tej samej trasie! W środę mam 9,5 wracając do domu po pracy, w piątek 12
                        święte słowa dlatego się nie wypowiem, za to zastanawia mnie magia piątku. Niby dzień jak codzień, wracam ok 15, a korki 2x takie jak w inne dni :wink: W autach nie widać całych rodzin z wypchanym po dach bagażnikiem wyjeżdżających na weekend, tylko jak zwykle 1-2 osoby
                        Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• marek106
                          Ambiente
                          • 2014
                          • 221

Zamieszczone przez wokan
                          Zamieszczone przez marek106
                          Miasto miastu nie równe.
                          Nawet dzień dniu nierówny w tym samym mieście na tej samej trasie! W środę mam 9,5 wracając do domu po pracy, w piątek 12 :P

Porównywanie spalania różnych osób, w różnych miastach, na trasach o różnych charakterystykach, podczas różnej pogody i wyciąganie na tej podstawie jakichkolwiek wniosków to jak porównywanie czasu biegu na 100 metrów kobiety i mężczyzny, na tartanie i na trawie, podczas flauty i huraganu, w Londynie i w La Paz... :szeroki_usmiech
                          Ja sie z Toba zgadzam i dlatego juz nie moge czytac" szybka jazda i 10 litrow" albo
                          " w miescie mi pali 8".

Komentarz

• szplukasz
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 111

Pytanie do posiadaczy RS TSI i TDI Jak wygląda spalanie w mieście zimą, czy bardzo wzrosło? Przy okazji jak z nagrzewaniem się silnika, czy długo trzeba czekać na ciepłe powietrze z nawiewów?

Komentarz

• W TSI przy -5 stopni szyba odtaje po 3 minutach, po 2 min. stołki zaczynają kopać i robi się miło. Średnie spalanie po 13 minutach jazdy pokazało 13.

Komentarz

• Octafan
                                Classic
                                • 2013
                                • 16

Widzę, że co jakiś czas pojawia się post w stylu:
                                "Jak ktoś chce jeździć RS-em, to nie ma prawa interesować się jego spalaniem,
                                a jak chce mieć małe spalanie, to niech kupi TDI o małej pojemności".

Aż się prosi, by w odpowiedzi napisać (no teraz to się dopiero narażę):
                                Jeśli jednoznaczny tytuł wątku zdradza temat, który Cię kompletnie nie interesuje,
                                to po prostu w niego nie klikaj, nie marnuj swojego czasu na udzielanie się w nim
                                oraz czasu innych, którzy później to czytają bo myślą, że jest na temat.

I jeszcze fragment zdania z pierwszego postu:
                                "Gdyby ktoś miał ochotę pochwalić się swoim wynikiem"...

Zatem zwracam się do wszystkich z serdeczną prośbą,
                                aby nie zabierali głosu, jeśli nie mają do napisania nic
                                w temacie, jakiemu został poświęcony ten wątek.
                                Przypominam, że rozmawiamy tu o spalaniu RS,
                                a nie o tym, czy i kogo powinno ono obchodzić.

Pozdrawiam.
                                Octafan

Komentarz

• Octafan, dyskutowanie o RS-kach w kontekście spalania jest wyjątkowym nietaktem. Pomijając to próbujesz być mi szeryfem i wskazujesz gdzie nie mogę pisać.

Kod:
                                  Ile wlejesz tyle weźmie
                                  Taką odpowiedź powinieneś dostać zaraz po założeniu tego tematu i powinien on zostać zamknięty.

:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Komentarz

• Dig Dug
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 1306
                                    • Seat

Octafan, Ble ble ble ......

Najlepiej odrazu podziel tematy, dla użytkowników 1.2 tst, wesji 1.4tsi itd itp i podtematy dzielące na wersje i kolory, by ci z active nie mogli krytykować tych z elegance, że wydali kase w błoto na zakup climatronika, a ci ze srebrnych i czarnych nie mogli pisać, że biały wyglada biednie ...... :evil:

Każdy ma prawo pisać co chce na forum w granicach regulaminu i koniec. :x
                                    Była O1 jest F2.

Komentarz

• Sebastian75
                                      Elegance
                                      • 2013
                                      • 912

Oj, nie stresujcie się

Może ja coś dodam na uspokojenie - dzisiaj trasa Kraków - Przemyśl i Przemyśl - Kraków

W jedną stronę na orlenowskiej 95.
                                      Z powrotem na Statoilu 98

Spalanie przy prędkości autostradowej - czyli +/-150

Orlen - 95 - 10,2
                                      Statoil 98 - 9,2

Komentarz

• Infoludek
                                        Drive
                                        • 2014
                                        • 75

RS tsi trasa 200km

80km - średnia 160-180km/h
                                        Reszta 80-100km/h

Spalanie 8,5l

Ciekawostka przez pierwsze 4k od zakupu wydawało mi sie ze auto zdecydowanie więcej spalalo teraz jest zdecydowanie lepiej przy szybszych prędkościach

Komentarz

• Sebastian75
                                          Elegance
                                          • 2013
                                          • 912

Infoludek,

jaka benzyna - premium czy zwykła?

Komentarz

• Infoludek
                                            Drive
                                            • 2014
                                            • 75

Zwykła

W pon poświęcę sie i zrobientrase 100km jadąc 90 a w druga stronę 150-160 sprawdzę tankują cna starcie i końcu i porównam bo coś mi sie wydaje ze ten komputer przekłamane.

Komentarz

• greg505
                                              L&K
                                              • 2013
                                              • 1239

Zamieszczone przez Sebastian75
                                              Oj, nie stresujcie się

Może ja coś dodam na uspokojenie - dzisiaj trasa Kraków - Przemyśl i Przemyśl - Kraków

W jedną stronę na orlenowskiej 95.
                                              Z powrotem na Statoilu 98

Spalanie przy prędkości autostradowej - czyli +/-150

Orlen - 95 - 10,2
                                              Statoil 98 - 9,2
                                              Mi na tej trasie 'z powrotem' zawsze pali wiecej, jest chyba wiecej wzniesien.
                                              Btw wlasnie siedze w P-slu
                                              Black magic

Komentarz

• Sebastian75
                                                Elegance
                                                • 2013
                                                • 912

greg505,

no proszę, proszę - jaki to świat mały

Komentarz

• Octafan
                                                  Classic
                                                  • 2013
                                                  • 16

namo, wg Ciebie to nietakt, a może wg kolejnych stu osób już nie.
                                                  Zresztą z jakiegoś powodu pojawiło się tu sporo postów z konkretami.
                                                  Uważasz, że to dlatego, że temat jest bez sensu?
                                                  Kto (oprócz Ciebie) chciałby pisać w temacie, który wg niego jest bez sensu?

A co do Twojego komentarza odnośnie mojej rzekomej próby szeryfowania -
                                                  pragnę Ci uświadomić, że forma prośby różni się zasadniczo od formy nakazu/zakazu
                                                  i gdybyś czytał ze zrozumieniem to z pewnością zauważyłbyś, że to była prośba...
                                                  Za to Ty jak widać chętnie byś poszeryfował, skoro właśnie oznajmiłeś,
                                                  co i w jaki sposób powinno się stać z tym tematem. Bo co, w złym dziale jest?
                                                  Rozumiem, że gdybyś był administratorem forum to tak byś właśnie zrobił?
                                                  Napisałbyś to bzdurne zdanie, które powtarzasz przy każdej możliwej okazji
                                                  i zamknąłbyś temat, bo stwierdziłbyś, że nie ma prawa interesować mnie, ile pali RS?

Z jakiegoś powodu ewidentnie przeszkadza Ci, że ktoś próbuje się czegoś dowiedzieć.
                                                  A co Cię to obchodzi, po co komu ta informacja i co z nią zrobi?
                                                  Tak się składa, że na tym forum jak na każdym innym chodzi o to,
                                                  by ktoś zainteresowany jakimś zagadnieniem mógł o tym napisać i dowiedzieć się czegoś.
                                                  Czegoś, o co pyta w temacie, a nie tego, że komuś temat się nie podoba.
                                                  Nikt Cię nie zmusza do choćby czytania tematu, a co dopiero do odpowiedzi.
                                                  To dobra wola każdego i z łaski swojej nie decyduj za innych, co powinno mieć dla nich sens
                                                  jedynie na podstawie tego, co go ma dla Ciebie.

Dig Dug, oczywiście nie chodzi o żadne podziały i podzialiki na szczegóły i szczególiki,
                                                  a jedynie o próbę przekonania innych do niezaśmiecania wątku.
                                                  Tego typu posty, o których napisałem poprzednio, absolutnie NIC nie wnoszą do tematu.
                                                  Jak już wspomniałeś, każdy ma prawo pisać co chce w granicach regulaminu.
                                                  A czy regulamin nie traktuje między innymi o tym, by pisać na temat?

Naprawdę nie chodzi mi o nic innego, jak tylko o to, by nie było zbędnego OT...
                                                  Myślę, że napisałem już wszystko, co miałem do napisania
                                                  i nie zamierzam więcej dyskutować w tej sprawie,
                                                  bo niepotrzebnie robi się nieprzyjemnie, a nie to jest moim zamiarem.

Taką mam do Was prośbę, a zrobicie z tym co chcecie.

Pozdrawiam.
                                                  Octafan

Komentarz

• Dig Dug
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 1306
                                                    • Seat

Octafan, Próbujesz na siłę prawić morały jak powinny wyglądać wypowiedzi na forum, a udzielasz się w najmniej konkretnym temacie. Temat "ile pali RS" jak każdy temat o spalaniu daje taki rozrzut informacji, że w sumie, to mogłbyś zobaczyć dane katalogowe i dopisać +x, gdzie x zależy od wszystkiego i nawet nie wchodzić na forum. Jeszcze żaden taki temat nie zakończył się konkretnymi i w pełni wiarygodnymi danymi. Jeden jeździ ostrzej, drugi nie, trzeci w dużym mieście, czwarty same trasy, piąty jeżdzi po górach, szósty na równinach itp itd. Stąd jest to zawsze temat, gdzie ponad połowa wypowiedzi jest o fantazjach na temat spalanie, pobożne życzenia, pełno błędów tankowania, dane z komputera, ekstremalne itd.

Chcesz konkretne informacje idż na forum do tematów manuali, tam masz krótko i zwięźle.
                                                    A na tematy spalania patrzy każdy, bo to zawsze leży na wątrobie, jeszcze jak jest o RS i nawet przez statystykę, niech co 50 czytający coś napisze to masz lekkie odejście.

Tak więc spoko wodza, każdy coś znajdzie dla siebie, a słowa krytyki też są potrzebne. :diabelski_usmiech Ja już wyciągnąłem sobie potrzebne mi info, ot tak żeby wiedzieć, bo RS-a w życiu nie kupie, a jak już to TSI. :twisted:

Byłbym zapomniał Happy New Year :szeroki_usmiech Niech w tym Nowym Roku 2015 auta palą katalogowo, a cena paliwka idzie w dół.
                                                    Była O1 jest F2.

Komentarz

Pracuję...