w poślizgu to z włączonym ESP już niewiele pomoże, ale czterołapem później się wpada w poślizgi . ESP w czterołapie też przecież mogę wyłączyć - tak samo jak w ośce.
Troche mozna przyciskiem, a duzo wiecej przez wyjecie bezpiecznika - testowane w O2 Co ciekawe - nawet jezeli w jakis sposob wywolasz blad ESP przed odpaleniem auta (u mnie odciecie zapłonu, gdy nie nacisne wystarczajaco szybko), to w jakims tam stopniu nadal ingeruje. Dopiero wyjecie bezpiecznika neutralizuje go duzo mocniej. Ale w O2 miałem wrazenie ze nawet wtedy jest ciezko rozbujac to auto (2.0tdi, kombi, wiec tyłek niby lekki).. Owszem, leciało bokiem, ale nie tak jak np. Almera sedan z 99 :diabelski_usmiech
to brak regulacji siły hamowania przód tył, steruje tym ABS
o ile się orientuje brak napędu 4x4, usterka ABS powoduje dezaktywacje pracy sprzęgła dla którego sygnał z czujników ABS jest niezbędny
przyciskiem ESP nie da się wyłączyć (może w RS-ie jest inaczej choć wątpię)
tak czy inaczej pozostaje aktywne i potrafi zrobić nieprzyjemne niespodzianki
Hamowanie ograniczało sie do recznego, wiec sterowanie sila bylo w prawej dłoni. Fakt, ze wszystko robione dla zabawy w 3-4auta, na pustym placu, w zimie, wiec podejscie mielismy inne - auto ma leciec bokiem i to jak najwiecej. Wyjatkiem slalom miedzy kartonami/pustymi pojemnikami - tam zalezalo zeby sie wyrobic miedzy nimi, ale tez szły poslizgi na całego..
Bardziej podaje jako informacje/opcje do potestowania jak to w O3 jest, bo instalacja inna, wiec mogli cos zmienic.
to brak regulacji siły hamowania przód tył, steruje tym ABS
o ile się orientuje brak napędu 4x4, usterka ABS powoduje dezaktywacje pracy sprzęgła dla którego sygnał z czujników ABS jest niezbędny
przyciskiem ESP nie da się wyłączyć (może w RS-ie jest inaczej choć wątpię)
tak czy inaczej pozostaje aktywne i potrafi zrobić nieprzyjemne niespodzianki
W RS też nie da się wyłączyć, jest jedynie tryb działania ESC 'Sport'
Koledzy możecie odpowiedzieć laikowi. Czy w octavii 4x4 po wciśnięciu przycisku ESP można pobawić (poślizgać) się na śniegu czy ESP mimo to psuje zabawę jak w ośce?
Koledzy możecie odpowiedzieć laikowi. Czy w octavii 4x4 po wciśnięciu przycisku ESP można pobawić (poślizgać) się na śniegu czy ESP mimo to psuje zabawę jak w ośce?
Esp psuje zabawę nie da się tego całkiem wyłączyć, jest jeszcze esp sport w rs które trochę przesuwa granicę.
sp psuje zabawę nie da się tego całkiem wyłączyć, jest jeszcze esp sport w rs które trochę przesuwa granicę.
Co nie zmienia faktu i co powtorze raz jeszcze iz kwestia czasu jest, ze ktos odpowiednie kodowanie udostepni 7ka R ma w pelni odlanczalne esp, wiec sie da.
W 4x4 wciskając dłużej przycisk ESP włącza się tryb "ESP Sport".
Można wtedy kręcić bączki i jeździć bokiem.
Próbowałem.
elektrykprosty, Jaką 4x4 jeździłeś? 1,8 TSi 180 KM?
czy dyźiem 184KM?????
Scoty /184km 4x4/ i normalne kombiaki /4x4 184km/ mają być pod koniec października :?: :shock:
O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
----------------------------------------------------- Moja eReSka
Próbowałem.
instal-gaz napisał/a: Koledzy możecie odpowiedzieć laikowi. Czy w octavii 4x4 po wciśnięciu przycisku ESP można pobawić (poślizgać) się na śniegu czy ESP mimo to psuje zabawę jak w ośce?
Próbowałem.
rzeczywiście, jest taka opcja, ale automatycznie wyłącza ACC i FA
Próbowałem.
szybkie pytanko do kolegów z rs ,czy w pakiecie bleck ,ramki w okół okien są czarny mat czy połysk.
Pakiet Black - to czarna ramka grilla i czarne /normalne/ uszczelki pod oknami.
Gdy jest chrom - jest chromowana ramka grilla i chromowana dolna listewka w drzwiach, kombi ma chrom całe ramki.
Popatrz na fotki na otomoto.pl można znaleźć bez problemu.
O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
----------------------------------------------------- Moja eReSka
Próbowałem.
W RS na pewno nie można wyłączyć ESP.
Odniosłem się do tego komenta.
Jak potwierdzili koledzy ESP jest nie do wyłączenia. Dostępne jest ESP Sport. Zarówno w RS, jak i w 4x4.
Jeździłem 1.8 TSI 4x4.
Komentarz