Jako urzędnik pensja urlop i 13 rzecz święta. Oby nie zabrali. :shock:
Obniżenie zawieszenie
Zwiń
X
-
Hej,
czy ktoś ma Bilsteina B14 w O3 ? Szukam czegoś do O3 Liftback 1.8 4x4 i wybór ciężki, w sumie to albo sprężyny H&R, albo Bilstein B14/B16 albo coś z KW. Przedstawiciel Eibacha stwierdził że oni nic do mojego auta nie mają... Na dzień dzisiejszy myślę własnie o B14, a na dodatek cenowo wypada najlepiej. I jestem ciekaw opinii tych którzy jeżdżą na tym.
Komentarz
-
-
Tylko ze sportline, a szczegolnie w Combi, moze dupa siedziec niezej.
Mnie krzykneli 400€ za wymiane zawieszenia z geometria, a w drugim warsztacie 700€ i to u mechanika, a nie ASO. ASO wole nie wiedziec, ale tez rozbieznosci duze. Obydwie wartosci bez ustawienia Xenonow i ACC. Trzeba bedzie w Polsce zrobic, ile kosztuje wymiana sprezyn / zawiasu?
Komentarz
-
-
Ja za sprężyny płaciłem 300 zł, światła gratis w zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej, geometrii na razie nie robię i nawet nie wiem czy potrzeba (opinie są podzielone), ale pewnie po przejechaniu 500 km dla spokoju zrobię za 120 zł.
ACC nie wiem czy trzeba ustawiać, wydaje mi się że działa jak wcześniej..."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Wszystko weszło na te same miejsca, no ale jak pisałem - dla pewności i tak zrobię geometrię.
Xenony trzeba ustawić koniecznie, to samopoziomowanie nie działa tak, jak myślisz ze dziala. Ale to minuta i pewnie z 10 zeta w każdej stacji diagnostycznej. Acc chyba działa jak zwykle."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dodi700zl za wymiane sprezyn to mega duzo...realne stawki to ok 250-300zl za wymiane +100zl za geometrie. Ja troszke po znajomosci ogarnalem temat w kwocie 250zl za komplet, ale to po znajomosci jak juz zaznaczylem.
Poza tym wybrałem zakład w którym już wcześniej robiłem zawieszenie w poprzednim aucie i byłem zadowolony z wykonanej pracy.
IMO lepiej dać te pare $ więcej i być pewnym robocizny.
Komentarz
-
-
ACC działa dobrze poza - wydaje mi się - jednym przypadkiem: ponieważ przód jest niżej o 2 cm, a tył tylko trochę, auto jest nieco pochylone do przodu, i jak samochód przed nami znajduje się za szczytem "górki" a my przed - to go nie widzi (wcześniej chyba widział). Te fale idą bardziej na dół. Wniosek - nie ruszam ACC."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Panowie, doradźcie. W poprzednim aucie (BMW E46) włożyłem sprężyny Eibacha ProKit. W Octavii też chcę wymienić serię na Eibach ProKit ale żeby to w miarę wyglądało chcę zakupić przy okazji dystanse.
Doradźcie jakiej grubości na przód/tył zamówić. Felgi Teron 7Jx17 ET49, może w przyszłości założę 18".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maro rsgeometrii na razie nie robię i nawet nie wiem czy potrzeba (opinie są podzielone)
jesteś z Gliwic więc masz moment - podjedź do chłopaków z Katowic Czesław Duda Geometria Katowice
zrób minimum 150km żeby sprężyny się ułożyły
Zamieszczone przez maro rsACC działa dobrze poza - wydaje mi się - jednym przypadkiem: ponieważ przód jest niżej o 2 cm, a tył tylko trochę, auto jest nieco pochylone do przodu, i jak samochód przed nami znajduje się za szczytem "górki" a my przed - to go nie widzi (wcześniej chyba widział). Te fale idą bardziej na dół. Wniosek - nie ruszam ACC.
inf od magików ASO (jakieś materiały szkoleniowe mieli pod ręką)kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
LUKI, dzięki, tak jak pisałem, podjadę - waham się tylko czy do nich (czytałem dobre opinie, ale z drugiej strony chyba geometrię ustawiają raczej mało nowoczesnymi metodami) czy do jakiejś stacji z laserami
co do radaru, na razie działa spoko, zobaczymy jak będzie po geometrii - jak coś nie tak, będę działał."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
maro rs Up 2 U
ja chłopaków bardzo polecam - dla mnie są nie do wyjebania
naprawdę będziesz zadowolonykliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
robi sie cieplo wiec temat powraca
eibach mowi, ze b12 sportline http://www.eibach.pl/eibach-skoda-oc...2-pi-1868.html bedzie od 9 lutego u producenta, kolo 15go moze byc u mnie
wiem, ze temat juz sie przewijal, ale czy jest jakas alternatywa dla tego zestawu?
tyl -25mm, przod 25-30mm
kosztuje 2900
wczesniej ktos polecal KW Street Comfort, ale to jest gwint i kosztuje ponad 5k :roll:
jest jakis inny nie-gwint w okolicach 3k?
Komentarz
-
Komentarz