Obniżenie zawieszenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lukii
    Rider
    • 2015
    • 562

A nie chcesz gwinta takiego jak ma gerard
    U niego w Czestochowie za 3kg +/- z montażem będziesz miał.
    Z tego co wiem to komfort u niego z 19" Tobie odpowiadał...

Jak nie chcesz gwinta to idź w Sportline - będziesz zadowolony.
    Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

anomal, do obniżenia 25mm to może wystarczy wymienić same springi a nie iść w cały zestaw?
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• anomal
        Rider
        • 2015
        • 577

czyli to

Napisz do nas ✉ [email protected] | Oferujemy zawieszenia sportowe i gwintowane, sprężyny obniżające i amortyzatory sportowe.

gdzies byl post, ze przy gwincie trzeba 'zabudowac/okryc' cos na zime, o co chodzi?
        kura ze slaska - prawie seria...

sprzedam magnetyzer do O3 RS

Komentarz

• LUKI
          RS
          • 2005
          • 5776

anomal chodzi o zabezpieczenie lagi w miejscu gwintu i nakrętek

wiesz w zimie szybko zap...... można ten temat i przy próbie podniesienia lub obniżenia będzie kicha...

kilku moich znajomych właśnie po zimie miało problemy z ruszeniem nakrętek regulacji

btw
          latasz ostro więc weź AP z regulacją tłumienia amortyzatorów - kilka pln więcej ale warto
          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Lukii
            Rider
            • 2015
            • 562

Tak gerard ma AP. Z tego co wiem to ma skrecony najniżej i tego wcale nie reguluje
            Luki dobrze napisal - najlepiej gwint zabezpieczyć. Np taśmą - izolacja powinna być ok.
            Z tego co wiem to nawet w najlepszych gwintach jak KW tez warto to robić.
            Wiadomo rdza, rdzą i w KW Inoxline nie bedzie pewnie takiego problemu jak w innych tańszych ale samo zabrudzenie gwintu błotem sprawia ze po zimie trzeba czyścić zawias.

Natomiast nie przejmowalbym sie tym - gwint to zawsze gwint i ustawisz sobie wysokość jak chcesz i po problemie - pewnie nie będziesz tym zbyt dużo kręcił.
            Kit pozostawia zawsze pewien niedosyt w stylu - a te 2 cm niżej moglby ten tył usiąść a z przodu o jeden cm wyżej
            Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• Kapitan Snuja
              Ambiente
              • 2015
              • 189

Jeśli masz kasę to tylko gwint - oczywiście porządny. Z zabezpieczeniem to tak średnio mi się widzi. Miałem gwinty w 3 autach i nigdy tego nie robiłem - choć fakt, że w FK zapłaciłem dwa razy za nowe nakrętki i noc w garaży, żeby starych się pozbyć. Ciężko będzie to zabezpieczyć, bo niektóre (a może i większość) ma nakrętki z wycięciami pod klucz i tam już taśmy nie założysz. Pod sprężynę nic nie wsadzisz, bo i tak się wytrze. A nawet jak to znając życie zaraz dostanie się coś pod to i dopiero się zrobi "woreczek kiszony" przez całą zimę. Nie kombinowałbym z tym zabezpieczeniem.

Jeździłem na produktach AP (gwint i kit) w BMW - i muszę powiedzieć, że jak na te pieniądze to byłem naprawdę zadowolony. Jeśli nie oczekujesz fajerwerków i nie onanizujesz się nad autem to odpuść sonie KW za 10 tysięcy - kupują ludzie takie zawiasy do aut, które sadzają na sam dół, jeżdżą 30 na godzinę. Szkoda takiego zawiasu o kasy.
              Biały działkowóz

Komentarz

• maro rs
                Elegance
                • 2014
                • 948

Z jednej strony tani ten gwint, może też bym sobie kiedyś założył jak będzie fajny? Z drugiej, podobno teraz jest moda na odchodzenie od gwintów na rzecz dedykowanych zestawów, typu sportline - no i tak naprawdę ile osób kręci gwintem lato / zima - założę się że większość ustawia raz i nie dotyka.
                "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• anomal
                  Rider
                  • 2015
                  • 577

dzieki za pomoc panowie

klepniete w best-performance w czestochowie, tam gdzie gerard zakladal 8)

marek - jak sypnie sniegiem jak w nowym jorku to podniose i tyle

Komentarz

• maro rs
                    Elegance
                    • 2014
                    • 948

Niby tak. Ja jestem za, bo chętnie kiedyś zobaczę i poczuję, jak to wygląda i jeździ
                    "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• gerard_ktm
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 169

maro rs, ja jak założyłem gwint tak od razu skręcony został do samego dołu i to by było na tyle jedyna kwestia na jaką trzeba uważać to krawężniki ale to nawet przy samych sprężynach będzie już problem występował
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=83516

Komentarz

• anomal
                        Rider
                        • 2015
                        • 577

Zamieszczone przez LUKI
                        btw
                        latasz ostro więc weź AP z regulacją tłumienia amortyzatorów - kilka pln więcej ale warto

dzwonili wlasnie z best-performance i pytali czy mam przycisk do regulacji tlumienia amorkow, nie mam
                        gdybym chcial kupic zawieszenie z taka regulacja (z telefonu np) to jest z KW ale cena ok 10k

Komentarz

• Lukii
                          Rider
                          • 2015
                          • 562

Zamieszczone przez anomal
                          Zamieszczone przez LUKI
                          btw

dzwonili wlasnie z best-performance i pytali czy mam przycisk do regulacji tlumienia amorkow, nie mam
                          gdybym chcial kupic zawieszenie z taka regulacja (z telefonu np) to jest z KW ale cena ok 10k
                          Bierz anomal i się nie zastanaiwaj
                          Gratuluje wyboru.
                          Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• LUKI
                            RS
                            • 2005
                            • 5776

Zamieszczone przez anomal
                            Zamieszczone przez LUKI
                            btw

ale im chodzi o odpowiednik DCC, etc

u nas tego nie ma

zapytaj o

apX z regulacją siły tłumienia
                            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• Kapitan Snuja
                              Ambiente
                              • 2015
                              • 189

Czy ktos ma foto O3, która wyjechała z fabrycznym "sportowym zawieszeniem" i została posadzona na sprężynach -40. Jestem ciekawy czy jest jakaś różnica, bo nie pamiętam, czy skodoskie sporotowe jest -20 czy -40.
                              Biały działkowóz

Komentarz

• LUKI
                                RS
                                • 2005
                                • 5776

Zamieszczone przez Kapitan Snuja
                                Czy ktos ma foto O3, która wyjechała z fabrycznym "sportowym zawieszeniem" i została posadzona na sprężynach -40. Jestem ciekawy czy jest jakaś różnica, bo nie pamiętam, czy skodoskie sporotowe jest -20 czy -40.
                                chyba o 13mm

więc różnica będzie widoczna i to bardzo

Komentarz

• gerard_ktm
                                  Ambiente
                                  • 2014
                                  • 169

Kapitan Snuja, ja założyłem początkowo sprężyny i co tu dużo mówić...tydzień później zamówiłem gwint gdzieś tam zresztą są zdjęcia na forum jak to u mnie wyglądało na samych sprężynach
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=83516

Komentarz

• Kapitan Snuja
                                    Ambiente
                                    • 2015
                                    • 189

Zamieszczone przez gerard_ktm
                                    Kapitan Snuja, ja założyłem początkowo sprężyny i co tu dużo mówić...tydzień później zamówiłem gwint gdzieś tam zresztą są zdjęcia na forum jak to u mnie wyglądało na samych sprężynach
                                    Sprężyny zapewne dawno sprzedane?
                                    Biały działkowóz

Komentarz

• Lukii
                                      Rider
                                      • 2015
                                      • 562

Dawno poszły - było na nie sporo klientów

Kapitan ale może ja swoje HR będę zamieniał na gwint.
                                      Koło marca powinienem wiedzieć.
                                      Jak jesteś zainteresowany a czas Cię nie ciśnie to poczekaj

[ Dodano: Sro 17 Lut, 16 13:55 ]
                                      Fajny patent ale niestety nie jest dostępny do sporej ilości aut.
                                      Trzeba by było poszperać i pogadać z importerem.

Napisz do nas ✉ [email protected] | Oferujemy zawieszenia sportowe i gwintowane, sprężyny obniżające i amortyzatory sportowe.
                                      Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• ucho235
                                        Classic
                                        • 2015
                                        • 33
                                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Przymierzam się do zakupu zawieszenia gwintowanego do mojej O3 RS. Zastanawiam się czy kupić budżetowe AP, czy lepiej będzie zainwestować trochę więcej i kupić KW V2, albo KW Street Comfort. Zależy mi na tym, żeby po 3-4 latach nie musiał regenrować amorków (w rok robię około 12 tys. km), żeby nie zrobić betonu i nie straciło za dużo na komforcie (oczywiście zdaję sobię sprawę że będzie twardziej). KW Street Comfort obniża max 3 centymetry i czy to wystarczy?. Czy może wziąść gwint eibach z ceną pomiędzy AP, a KW?, albo KW V1 - tylko czy nie będzie bardzo twarde, a brak regulacji siły odbicia.

Komentarz

• LUKI
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 5776

Zamieszczone przez ucho235
                                          KW Street Comfort obniża max 3 centymetry i czy to wystarczy?
                                          KW ściągniesz do 5/6cm więc spokojnie.

Street Comfort jest bardziej komfortowe niż zawieszenie s line w Audi (takie porównanie na szybko).

Będziesz zadowolony, tylko że 5k zł trzeba wybecalować.

A jak 5k zł przekracza Twój budżet to bierz AP ale serię X (regulacja tłumienia) za 3-3.5kzł.

Komentarz

• ucho235
                                            Classic
                                            • 2015
                                            • 33
                                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

KW Streef Comfor ściągnę max 5 centymetrów? podają że max 3 centymetry i boję się że mi zabraknie tego 1 centymetra....
                                            Rozuimiem, że jest bardziej komfortowe od S-line, ale auto na zakrętach będzie się dobrze zachowywać, nie będzie się giąć, auto nie będzie pływać....
                                            Tylko wiem, ze jak ustawię regulację siły odbicia to nie będę z tego korzystał.
                                            Bardziej biorę taką opcję, żeby ustawić na soft i to zostawić....
                                            Czy ustawienie na soft w KW 2 odpowiada KW V1.
                                            Sorki za takie pytania, ale będzie to mój pierwszy gwint

Komentarz

• LUKI
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5776

KW Streef Comfor ściągnę max 5 centymetrów? podają że max 3 centymetry i boję się że mi zabraknie tego 1 centymetra....
                                              generalnie w maxie zejdziesz do 6

Rozuimiem, że jest bardziej komfortowe od S-line, ale auto na zakrętach będzie się dobrze zachowywać, nie będzie się giąć, auto nie będzie pływać....
                                              nie będzie takiego efektu

Tylko wiem, ze jak ustawię regulację siły odbicia to nie będę z tego korzystał.
                                              Bardziej biorę taką opcję, żeby ustawić na soft i to zostawić....
                                              no to jak soft to musisz V2

Czy ustawienie na soft w KW 2 odpowiada KW V1.
                                              nie, V1 jest 'twardy'

V1 im niżej tym większy 'beton'

Komentarz

• Lukii
                                                Rider
                                                • 2015
                                                • 562

Jak masz $ i auto na dłużej to idź na pewno w KW.
                                                Z tego co wiem to sporo osób kiedy pierwszy zestaw kupuje KW V.2 to kolejny idą już w KW V.1 bez regulacji bo po prostu nigdy tym nie kręcili mając V2.

Jak zależy Ci na komforcie a z drugiej strony nie wiesz czy street comfort da Ci optymalną glebe idź w KW V.2
                                                $ są już podobne a przy takim wydatku lepiej mieć większy zakres regulacji niż po montażu uczucie niedosytu...
                                                Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• ucho235
                                                  Classic
                                                  • 2015
                                                  • 33
                                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez LUKI
                                                  generalnie w maxie zejdziesz do 6
                                                  jesteś pewnie, że w przypadku STREET COMFORT tyle będzie do osiągnięcia... mi max zależy na 4 centymetrach. Dystrybutor powiedział 3 centymetry i stwierdziłem, że może zabraknie tych 0,5 ; 1 centymetra - będzie taki nidosyt...
                                                  Z racji moich przebiegów autem pewnie jeszcze z 8 lat pojeżdzę...
                                                  Inwestując w KW V1 i opuszczając o 3,5 centymetra, może 4 będzie już beton...? Czy trochę twardziej niż obecnie

Komentarz

• Lukii
                                                    Rider
                                                    • 2015
                                                    • 562

Będzie ciut twardziej niż obecne ale nie beton.
                                                    Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

Pracuję...