Octavia RS 2.0 TSI CHHB

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

no i też zależy jakie Megane RS zrobiło z Tobą wiatrak

jest kilka wersji RS
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• greg505
      L&K
      • 2013
      • 1239

CUPA w RSie musi zjechac CJSA, wiec co tu sie dziwic
      Black magic

Komentarz

• dj1978
        Ambiente
        • 2014
        • 181
        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez LUKI
        no i też zależy jakie Megane RS zrobiło z Tobą wiatrak

jest kilka wersji RS
        Wyglądał na najnowszy 275 KM, oczywiście nie zakładałem, że mam szanse. Załowałem tylko, że nie mam silnika którym te szanse bym miał.

Komentarz

• anomal
          Rider
          • 2015
          • 577

nie wiem czy to wolno dzialajace forum dzis, czy jakis moderator skasowal bo napisalem niby 2 razy, ale wkleje jeszcze raz, bo moze kogos interesuje jak idzie rs na boxie compsportu, a niekoniecznie musi czytac temat o mojej kurze :roll:

===========================

dorwalem w koncu racelogica, wskoczylem na autostrade i porobilem testy, najlepszy wynik

100-200 - 13.6 sekundy

porobilem tez pare testow 0-100 (ale nie duzo, szkoda mi bylo sprzegla) i niestety najlepszy wynik to 6.7s, czyli tyle co seria

widze to tak:

1. albo nie umiem szybko ruszac

- manual
          - obroty na 3k
          - strzal ze sprzegla
          - na poczatku troche go zmulalo, potem jedynka lapie ogien, szybka zmiana tez ze strzalem, 2ka do ~110
          - nie tykalem kontroli trakcji (w sumie zapomnialem sprawdzic z wylaczona)

2. albo po boxie jest slabo z jedynka/dwojka bo nie ma trakcji - wyszlo mi 450nm, przy stage 2 compsport daje 460, ale wtedy ograniczaja moment na 1 i 2 biegu, co pewnie sie przeklada na lepszy sprint do 100tki

3. albo seryjne opony maja slaba trakcje, ewentualnie mialem cisnienie zle
          kura ze slaska - prawie seria...

sprzedam magnetyzer do O3 RS

Komentarz

• Lukii
            Rider
            • 2015
            • 562

Załóż szpere to starty sie poprawią.
            FWD i większa moc to już naprawdę cięzka zabawa ze startem.
            Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• Kapitan Snuja
              Ambiente
              • 2015
              • 189

Pamiętaj, że osiągnięcie deklarowanych przez producenta 0-100 to trzeba mieć idealne warunki i mieć opanowane auto do perfekcji. To tak samo jak z motocyklem - na plastikach się chwalą, że spod każdych światełm 3,5 sekundy do paki. Między bajki to można wlożyć. Ani moto ani RS nie jest 4 napędówką z dsg i procedurą startu,

Jestem pewien, że ze swoimi "seryjnymi" 6,7 do paki objedziesz jak dzieciak prawdziwie seryjnego RSa. Nie mówiąc o cięciu z rolki, bo tam to na bank zabijesz seryjne auto.
              Biały działkowóz

Komentarz

• maro rs
                Elegance
                • 2014
                • 948

Kapitan Snuja, przy manualu niekoniecznie objedzie jak dzieciaka seryjnego RSa z dsg U mnie wychodziło - co prawda do licznikowych 100, ale tu różnica jest niewielka - prawie zawsze poniżej 6,5.

anomal, 13,6 od 100 do prawdziwych, gps-owych 200 (czyli ~207 licznikowych u nas) to już dobry wynik - jak porównywałem na tej stronce co dałeś, to jest to lepszy wynik od każdej cupry 280.
                "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• Kapitan Snuja
                  Ambiente
                  • 2015
                  • 189

Zamieszczone przez maro rs
                  Kapitan Snuja, przy manualu niekoniecznie objedzie jak dzieciaka seryjnego RSa z dsg U mnie wychodziło - co prawda do licznikowych 100, ale tu różnica jest niewielka - prawie zawsze poniżej 6,5.
                  Tak, zgadzam się. Domyślnie myślałem o RS3 seria manual vs. RS3 box manual i kierowcy o podobnym poziomie opanowania auta.

Zamieszczone przez maro rs
                  anomal, 13,6 od 100 do prawdziwych, gps-owych 200 (czyli ~207 licznikowych u nas) to już dobry wynik - jak porównywałem na tej stronce co dałeś, to jest to lepszy wynik od każdej cupry 280.
                  No to ogień. Skoro "220tka" po boxie idzie lepiej niż seria 280 to musi box działać. Ciekawe jaki bonus mają 280tki, ale to chyba sprawa na inny temat
                  Biały działkowóz

Komentarz

• anomal
                    Rider
                    • 2015
                    • 577

porobilem dzis rano jeszcze testy (sory maro, gdybym od razu wiedzial, ze mi zostanie racelogic na noc to potestowalibysmy tez twoja czerwona strzale) i wylaczylem kontrole trakcji, roznica spora, przy 1szym tescie wyszlo 6.4, potem 6.3, potem zas 6.4 i stwierdzilem, ze mi to zwisa i szkoda sprzegla

Komentarz

• maro rs
                      Elegance
                      • 2014
                      • 948

No powiem Ci, że dałbym radę wczoraj nawet podjechać, ale nie ma co żałować - ważne że jakoś mi to wozidło jedzie

Komentarz

• dj1978
                        Ambiente
                        • 2014
                        • 181
                        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez anomal
                        napisalem to tez u siebie w temacie, ale tutaj jest ogolny o rsie, wiec wkleje jeszcze raz

zwazylem dzis moja kure (sedan), z pelnym bakiem wyszlo 1390kg

1l benzyny to ~ 0,75kg wiec 55l bedzie wazyc 40kg, wiec na oparach wyjdzie nam 1350kg
                        Kolego, gdzie na Śląsku namierzyłeś taka dokładną wagę. Chciałem też swoją RS wjechać na wagę, bo mam jakiegoś byka w dowodzie. Wpisali mi 1385 kg a RS TDI ma 100 kg więcej. Muszę to sobie potwierdzić, no i formalnie to chyba mogę ten błąd olać?

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

anomal, jak chcesz optymalnie wystartować to na pierwszym biegu nie wciskaj gazu do oporu i początek dwójki rownież nie do oporu, po za tym nie strzelaj ze sprzęgła tylko normalnie ruszaj trochę jakby z polsprzegla
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Enriquez
                            RS
                            • 2009
                            • 7685
                            • Superb III (3V3)

arturo_freestyle jest chyba mistrzem w startowaniu - od niego trza się uczyć.
                            Pozdrawiam
                            Marcin

Komentarz

• anomal
                              Rider
                              • 2015
                              • 577

Zamieszczone przez dj1978
                              Kolego, gdzie na Śląsku namierzyłeś taka dokładną wagę.
                              Na złomie

Zrobilem testa wagi auta ze mna i bez i zgadzalo sie z waga lazienkowa

Komentarz

• marek106
                                Ambiente
                                • 2014
                                • 221

Da radę zejść do równych 6 sekund, tylko trzeba naprawdę to mądrze z gazem zrobić, oczywiście trakcja wyłączona. Czy dsg w octavii 3 dalej ma mininalne opóźnienie jak ruszamy z "launch control"? Tak miałem w gti V. Jeśli nadal jest minimalne opóźnienie po puszczeniu hamulca, to te całe dsg na śmietnik. Co ja wróżbita, skąd mam wiedzieć kiedy bedzie żółte

Komentarz

• maro rs
                                  Elegance
                                  • 2014
                                  • 948

marek106, nadal jest.

Komentarz

• marek106
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 221

Ok to z dobrym refleksem wkładasz takiemu dsg prawie sekunde na starcie. Tyle w temacie przyśpieszeń.

Komentarz

• maro rs
                                      Elegance
                                      • 2014
                                      • 948

Trzebaby to kiedyś empirycznie sprawdzić od startu (manual vs. dsg), tyle, że przydałaby się jakaś sygnalizacja (może faktycznie światła uliczne). Znając życie - sprawdzimy któregoś wieczoru.
                                      Póki co mamy posprawdzane z rolki, idą praktycznie tak samo, pierwszy jest ten, który pierwszy wystartuje - choć w trakcie jazdy są drobne przetasowania związane z różnym momentem zmiany biegów.

Komentarz

• marek106
                                        Ambiente
                                        • 2014
                                        • 221

Przy starcie na sygnal nie ma cudow, rs z dsg spozni start i to bardzo.

Komentarz

• Kapitan Snuja
                                          Ambiente
                                          • 2015
                                          • 189

Ja tak tylko dla poprawy humoru anomala powiem, ze CJSA (1.8) z manualem na 4ce od 60 do 120 ma 13 sekund. A Ty masz tyle 100-200

Mierzalne i powatarzalne 0-100 8,1 sekundy (katalog 7,3).
                                          Biały działkowóz

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Zamieszczone przez marek106
                                            rs z dsg spozni start i to bardzo
                                            A niby czemu, jak startujac z procedura startu naped bedzie napiety, turbo nabite i po puszczeniu hamulca auto odjezdza
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• marek106
                                              Ambiente
                                              • 2014
                                              • 221

Zamieszczone przez Maicroft
                                              Zamieszczone przez marek106
                                              rs z dsg spozni start i to bardzo
                                              A niby czemu, jak startujac z procedura startu naped bedzie napiety, turbo nabite i po puszczeniu hamulca auto odjezdza
                                              A czy w momencie puszczenia hamulca auto rusza dosłownie od razu? Czy jest małe opóznienie?

Komentarz

• Clip
                                                Elegance
                                                • 2015
                                                • 905

Zamieszczone przez Kapitan Snuja
                                                Ja tak tylko dla poprawy humoru anomala powiem, ze CJSA (1.8) z manualem na 4ce od 60 do 120 ma 13 sekund. A Ty masz tyle 100-200

Mierzalne i powatarzalne 0-100 8,1 sekundy (katalog 7,3).
                                                No ale przy 60 to sie dwójkę zapina a nie ciśnie z czwórki

Te 7.3 w papierach to faktycznie podejrzanie wyglądają jak na 180KM.
                                                Chyba ze z uwzględnieniem 20KM bonusa który sie w serii zdarza.

A 8.1 to z jakiegoś race logica czy klatkowania nagrania z komórki?