Himenek, ale co jest zajebiste? Te 225 koni czy wskazówka szybko pnąca się w górę podczas gdy skoda stoi na rolkach? :lol:
Octavia III RS Stage 2
Zwiń
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=P_ffzB5CLd4 TSI idzie tak po stage I bez rolek
RS Stage 2 335/450
Komentarz
-
-
Zastanawiam sie tylko czy manual tez łyknie taki moment, bo jednak 475NM to juz troche jest jak na skrzynie do 2litrowki...
Podoba mi sie osiagniety wynik i zaczynam myslec czy wytrzymam do konca gwarancji
Himenek, jak dłubniesz swoja, a ja sie doczekam odbioru mojej, to bym sie chcial gdzies ustawic na naszej A6 by sprawdzic jaka jest roznica w odejsciu z ~120.. Bo ponizej to nie ma sensu - nawet seria bedzie gubiła trakcje :P
Komentarz
-
-
adamwo, 5kkm przejechane to zaden dowod ze nic sie nie dzieje ze skrzynia... No chyba ze by to byla skrzynia od malucha, wtedy by sie mogla na 5kkm sypnac :P Bardziej mnie interesuje zywotnosc sprzegla i to czy np. po 100tys skrzynia nie padnie... Ale zakładam ze panowie z CS taka wiedze beda posiadali gdy beda za rok-dwa chipowac juz CUPA
Himenek, :shock: serio? W BKD 170KM/400NM na dwojce nawet na suchym gubi trakcje jak mu dac po garach, od jakis 2tys do konca skali... Na mokrym i na trojce sie zdarza.. Dlatego nie wierze ze seryjne O3 RS TDI nie bedzie gubilo na 2ce trakcji
Zreszta wole i tak sprawdzic przy predkosciach autostradowych, bo glownie tam bede korzystał z dodatkowej mocy (no i wyprzedzajac na krajowce). Zreszta zobaczymy jak bedziesz mial chipa
Komentarz
-
-
[quote="krzyzakp"]adamwo, 5kkm przejechane to zaden dowod ze nic sie nie dzieje ze skrzynia... No chyba ze by to byla skrzynia od malucha, wtedy by sie mogla na 5kkm sypnac :P Bardziej mnie interesuje zywotnosc sprzegla i to czy np. po 100tys skrzynia nie padnie... Ale zakładam ze panowie z CS taka wiedze beda posiadali gdy beda za rok-dwa chipowac juz CUPA
Rozmawałem z panami z CS, mówią, że program nie ma wpływu na zużycie podzespołów. Wszystko w rękach i nogach użytkownika
Komentarz
-
-
Himenek, mowisz o boxie, ja mialem na mysli chip o podobnych parametrach jak z filmiku, stad male nie porozumienie.. Tak czy inaczej wole sprawdzac przy duzych predkosciach, bo na niskich to juz beda na bank granice uslizgu oski, zwlaszcza z tym momentem...
dj1978, dobrze wiedziec, czasem przy stage 2/3 juz zalecaja wymiane skrzyni na mocniejsza, stad pytanie czy uklad to wytrzyma, bo wiadomo ze kazda skrzynia/sprzeglo ma jakies limity..
Komentarz
-
-
dj1978, dobrze wiedziec, czasem przy stage 2/3 juz zalecaja wymiane skrzyni na mocniejsza, stad pytanie czy uklad to wytrzyma, bo wiadomo ze kazda skrzynia/sprzeglo ma jakies limity..[/quote]
CS ma stage 1 do TDI i to wiadomo przechodzi bez modyfikacji i rzekomo bez większych konsekwencji. Stock na razie jeszcze styka,ale chip chodzi po głowie
Pożądany przede wszystkim moment Nm, najwięcej jeżdżę w trasie w zakresie prędkości 80-200 km/h
Komentarz
-
-
nawet najbardziej hardcorowy program nie ma wpływu na zużycie podzespołów.....dopiero jazda na nim :lol: :lol:Zamieszczone przez dj1978program nie ma wpływu na zużycie podzespołów.
jak ktos sie boi że jego autku stanie sie kuku po programie , niech jezdzi poprostu na serii :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
:lol: :lol: ale co wiedzieć? w tym momencie nikt Ci nie powie ile podzespoły z nowej O3 wytrzymają.....ile jest wzmocnionych O3? Ile przejechały? Jedyne co Ci mogą zagwarantować to że takie auto zostało zrobione, wyszło tyle i tyle i jak do tej pory nic sie nie wysrało...prawdopodobnie :wink: ....jakiekolwiek pewne informacje można mieć jak juz te wzmocnione autka troche pojeżdzą...wtedy bedzie wiadomo sra sie to i to....a to i to jest np mocniejsze niz w starszych wersjachZamieszczone przez krzyzakpdj1978, dobrze wiedziec, czasem przy stage 2/3 juz zalecaja wymiane skrzyni na mocniejsza, stad pytanie czy uklad to wytrzyma, bo wiadomo ze kazda skrzynia/sprzeglo ma jakies limity..
A swoją drogą liczyć że po nakoksowaniu niutona seryjne sprzegło wytrzyma tyle co na serii to lekka naiwność :wink: ...ale po to produkuja mocniejsze zestawy ..... :diabelski_usmiech
Jak do tej pory to prawie wszystkie napotkane O3RS TSI uprawiaja wybitny PSJ i cięzko kierowników do czegos konkretnego sprowokować :diabelski_usmiech ...może na dotarciu są :lol: ...te w dieslu jak widzę ślepą kiche z prawej strony odrazu odpuszczam :wink:
Komentarz
-
-
EŁ, Zalezy ile kto uzywa sprzegla, w autko jezdzonym po miescie po 100tys nie było juz tarczy.. Moja po 250tys jeszcze by spokojnie 100-150 zrobila, ale wyleciala razem z dwumasa.. Wiec sprzeglem sie jako takim nie przejmuje, bo przy moich trasach to akurat ono najmniej pracuje
Chodzi mi wlasnie glownie o to co sie wysra z czasem... Ale ze autko dopiero sie ma wyprodukowac, a chip razcej po gwarancji, to mam z 2-2,5roku na sledzenie tematu i patrzenie jak auta po programie beda sie zachowywac
Komentarz
-
-
jak to mówią no risk no fun, no fun, no costs
Nawet jak po 100 kkm trza będzie wymienić sprzęgło nie będzie tragedii, w bxe w s2 mieniali mi po 40 kkm na gwarancji. Druga sprawa to częsta zmiana opon , już jest ciut kosztowna, bo schodzą dużo szybciej niż w aucie np.140 koni. Manual nawet gdyby padł, to koszty dużo niższe, niż w przypadku dsg. Poza tym box 292 konie, stage 1 316 koni w CS wyszedł, Stage 2 to inaczej stage 1 +downpipe i modyfikacja dolotu , a to nie ma nic wspólnego ze zużyciem silnika
(niż w stage 1), więc przy stage 2 auto nie ucierpi bardziej niż przy stage 1 czy boxie , który również daje ok.450 nm.RS Stage 2 335/450
Komentarz
-
-
Niby nie ma ze zuzyciem, ale jednak wieksza moc zawsze da wieksze obciazenia. Wiadomo ze no risk no fuN
Byle nie wpakowac sie na mine
Po za tym o boxie do TSI mowisz, a ja ciagle o TDI, wiec liczby inne, ale przyrosty tez spore.
Jak juz to bardziej bedzie korcił stage 2 + koncowy wydech zmieniony.. Własnie by sie pozbyc owej "slepej kichy" - co by rownomiernie kopcil przy docisnieciu po 200tys :P Nie mowiac ze tez na tym silnik zyska, jak bedzie spokojniej mogl odetchnac tez od d*** strony :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Warto tracić życie i radość dla jakieiś zasranej gwarancji ? Ja np. mam ją głęboko w d. Dwa lata czekać bo coś się może w aucie popsuć? Jeżeli ci silnik czy skrzynia eksploduje to i tak ci powiedzą że wina twoja lub eksploatacji :szeroki_usmiech Walić gwarancję, tuningować :twisted:Zamieszczone przez Himenekgerard - takie coś jest zajebiste!!!! muszę to mieć, niech no tylko się gwarancja skończy to Comsport będzie miał więcej robotyPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
U mnie jest około 500Nm od około 60kkm, wcześniej było nawet 560Nm a przed ostatnio 430-450Nm i w sumie tak od około 120kkm.Zamieszczone przez krzyzakpZastanawiam sie tylko czy manual tez łyknie taki moment, bo jednak 475NM to juz troche jest jak na skrzynie do 2litrowki...
Podoba mi sie osiagniety wynik i zaczynam myslec czy wytrzymam do konca gwarancji
Himenek, jak dłubniesz swoja, a ja sie doczekam odbioru mojej, to bym sie chcial gdzies ustawic na naszej A6 by sprawdzic jaka jest roznica w odejsciu z ~120.. Bo ponizej to nie ma sensu - nawet seria bedzie gubiła trakcje :P
Skrzynia żyje i nic sie z nią nie dzieję więc moment rzędu 475Nm to śmiech na sali więc bez obaw.
Jeżeli jesteś ciekaw rożnicy w odejściu A6 i dłubniętej octy to podam ci mój ostatni przypadek, A6 3.0tdi chyba 240KM na starcie odeszła mnie na długość samochodu ale przy około 120km/h już zacząłem ją wyprzedzać więc obawiam się że RS tdi po programie nie da rady A6 :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-

Komentarz