Octavia III RS Stage 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzyzakp
    L&K
    • 2013
    • 1016
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Dokładnie, chodzilo mi o autostrade A6 i tam porownanie sie z zachipowana RS TDI Bo inna, nadajaca sie do tego to A20 u sasiadow niemcow, ale to trzeba by z 40km w jedna jechac, wiec nie ma sensu.. Ew S3 w rejonie nadaje sie do takiego testu

Co do skrzyni - jak lozysko 6go biegu? Moje po 260kkm polecialo, ale to niestety czesty problem nawet bez dłubania... Nie mniej skoro takie momenty u Ciebie przenosi, to bede spokojny o skrzynie

Moja O3 RS

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

To żeśmy się dogadali :lol:

[ Dodano: Nie 09 Lis, 14 01:00 ]
      Zamieszczone przez adamwo
      piramida, za to tsi po boxie a nie daj boze stage 2 ją łyknie jak pelikan żabę
      )
      I za to kochamy 2.0 tsi
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• S3 CHRIS
        Elegance
        • 2006
        • 979
        • Octavia I (1U2)
        • AUQ 1.8 20VT 180 KM
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez krzyzakp
        Dokładnie, chodzilo mi o autostrade A6 i tam porownanie sie z zachipowana RS TDI Bo inna, nadajaca sie do tego to A20 u sasiadow niemcow, ale to trzeba by z 40km w jedna jechac, wiec nie ma sensu.. Ew S3 w rejonie nadaje sie do takiego testu

Co do skrzyni - jak lozysko 6go biegu? Moje po 260kkm polecialo, ale to niestety czesty problem nawet bez dłubania... Nie mniej skoro takie momenty u Ciebie przenosi, to bede spokojny o skrzynie
        u mnie tez znosi duzo i zyje, na skrzynie jest patent na forum SR były zdjęcia podporę się robi ...

a stage 2 super cyferki
        ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Yanczi
          Drive
          • 2014
          • 49

To i ja się pochwalę, pierwszy pomiar na 95, dlatego tak cienko.

drugi również na 95 podobno wyszedł super mod. po weekendzie jadę na 2 pomiar raz jeszcze już zalany 100 i zobaczymy co pokaże, jeśli chodzi o moje odczucia to teraz ciągnie jak głupi taki się zrobił narowisty.

image upload no limit[/img]

Komentarz

• metrotest
            Rider
            • 2006
            • 506
            • Volkswagen
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Seria nie trzymała parametrów? :roll: 202KM i 318Nm

Komentarz

• perfex
              L&K
              • 2005
              • 1117

Zamieszczone przez Yanczi
              To i ja się pochwalę, pierwszy pomiar na 95, dlatego tak cienko.

drugi również na 95 podobno wyszedł super mod. ]
              Kupiłeś autko za ponad 100kpln i pojechałeś do Krematora... współczuję samochodowi..

Ps. Pojedź na inną hamownię dla weryfikacji pomiarów, moze być baaardzo wesoło :szeroki_usmiech
              Pozdrawiam
              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• adamwo
                Rider
                • 2011
                • 359

Ja czekam na stage 3 w CS , bo co mi po Stage 2 jak zaraz potem wypuszcza stage 3 z super cyferkami i będę żałował wyrzuconej kasy Poki co box musi wystarczyc
                RS Stage 2 335/450

Komentarz

• Yanczi
                  Drive
                  • 2014
                  • 49

Równo z moim robili samochody po 300k i wszyscy wyszliśmy z bananem , nie wieże w takie opinie tu dobrze tu źle pojechałem najpierw pogadałem i wzbudzili moje zaufanie, żeby mieć taką opinię tu robić a tu nie musiał bym u każdego tunera z 5 samochodów robić i jeszcxe każdy wynik sprawdzić kilka razy.

Ale ogólnie to bardzo polecam tego moda i bardzo polecam kreatora bardzo miło mnie potraktowali, z przyjemnością tam 3 h przesiedziałem

no seria wyszła 202 długo szukali co się dzieje, 2 razy hamowali aż wyszło, że przyjechałem zalany benzyną 95

Komentarz

• maro rs
                    Elegance
                    • 2014
                    • 948

Ale zalecane paliwo to przecież 95 i na nim powinien trzymać parametry, a seria wyszła dramatyczna, zwłaszcza te 140 KM tam gdzie powinno być 220. To już w sumie był powód do reklamacji auta, to nie jest jakaś tam kilkuprocentowa odchyłka. Dziwne to.
                    "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• Yanczi
                      Drive
                      • 2014
                      • 49

Zamieszczone przez maro rs
                      Ale zalecane paliwo to przecież 95 i na nim powinien trzymać parametry, a seria wyszła dramatyczna, zwłaszcza te 140 KM tam gdzie powinno być 220. To już w sumie był powód do reklamacji auta, to nie jest jakaś tam kilkuprocentowa odchyłka. Dziwne to.

Jakie 140 ?

A co do dramatu z pierwszym pomiarem to się zgadzam, ludzie mnie tam w zasadzie wyśmieli, że tankuje 95 ale nie zmienia to faktu, że na samochodzie napisane jak wół min. 95

Komentarz

• marek106
                        Ambiente
                        • 2014
                        • 221

Ma ktoś już boxa? Przy normalnej jeździe pali więcej/mniej? POza tym jakieś wrażenia?
                        Dla mnie mimo wszystko liczy się tylko Comp Sport i jak coś do nich uderzam.

Komentarz

• krzyzakp
                          L&K
                          • 2013
                          • 1016

Skoro minimum, to na minimum powinien trzymac podane fabrycznie parametry.. Skoro mowia ze 95 do tego auta sie nadaje, to na takiej powinien uzyskiwac deklarowana moc i tyle (mozna by olac gdyby to bylo np 218KM, bo 1% to spokojnie moze byc blad pomiaru), ale nie blisko 9% mniej.. TO juz faktycznie spory odchył..

Swoja droga wykresik fajny, oby tylko autko jezdzilo bezproblemowo. Skrzynia DSG czy manual?
                          P.S. Ładniejsze foto maja na swojej stronie http://www.kreatormocy.pl/wp-content...0km_wykres.jpg

Moja O3 RS

Komentarz

• Yanczi
                            Drive
                            • 2014
                            • 49

Zamieszczone przez krzyzakp
                            Skoro minimum, to na minimum powinien trzymac podane fabrycznie parametry.. Skoro mowia ze 95 do tego auta sie nadaje, to na takiej powinien uzyskiwac deklarowana moc i tyle (mozna by olac gdyby to bylo np 218KM, bo 1% to spokojnie moze byc blad pomiaru), ale nie blisko 9% mniej.. TO juz faktycznie spory odchył..

Swoja droga wykresik fajny, oby tylko autko jezdzilo bezproblemowo. Skrzynia DSG czy manual?
                            P.S. Ładniejsze foto maja na swojej stronie http://www.kreatormocy.pl/wp-content...0km_wykres.jpg
                            Jestem tego samego zdania, że pomiar wyszedł fatalnie pierwszy ale teraz mam takiego banana przy jeździe, że mi wszystko jedno co tam wcześniej pokazało ( Ale zgadzam się, że gdybym zrobił sam pomiar to warto iść do serwisu )

Najbardziej mnie ciekawi co pokaże na 98-100, ponoć ma przybyć między 12-20 km a to już da wynik ponad 300 myślę, że pojadę na jeszcze jeden pomiar na nowym baku a może i pojadę na sprawdzenie sobie jeszcze na modlińską bo mam ich pod domem.

Skrzynia manualna.

Komentarz

• maro rs
                              Elegance
                              • 2014
                              • 948

Jakie 140 ?
                              Od 4500 do 6200 rpm powinien mieć niby koło 220 i raczej płasko i tak mniej-więcej wychodziło ludziom na hamowniach (na pewno nie było takiego niesamowitego spadku mocy) - a u Ciebie pod koniec było ciut ponad 140.
                              Jakąś dziwną mają tą hamownię. Gdyby tak było faktycznie, to auto zupełnie nie miałoby góry, lepiej by było starego diesla kupić - te same użyteczne obroty. Więc i tak podjechałbym na inną hamownię (obciążeniową) zweryfikować wyniki po modzie.
                              "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• dj1978
                                Ambiente
                                • 2014
                                • 181

Czyli kolega Yanczi ryzyka się nie boi i olał gwarancje

Komentarz

• Matsadddda
                                  Drive
                                  • 2013
                                  • 51

Ja również robiłem mapę w kreatorze, (octavia II) seria na eko dislu wyszła mi 157 KM w 2.0 TDI BKD 140KM. Zmodzona na 180 KM , 400NM. Więc to raczej nie wina hamowni. Autem przejechałem już ponad 30 tysięcy i nic się nie dzieje. Ale jak dużo czytałem na temat hamowni, ponieważ rozważałem gdzie jechać, to większość ludzi najbardziej się jarała jakimś panem "Zdzisiem" co hamuje samochody w stodole no ale jest "niszowy" więc jest super, a do gościa nawet nie dało się dodzwonić bo ciągle poczta, ani na SMS nie opowiadał. Liczyłem, że w skodzinach bonusy to już standard, co zresztą pokazują pomiary w rożnych testach do setki, również 1,8 TSI. Może coś zle dotarłeś samochód?
                                  157 KM, 346 Nm - seria
                                  180KM, 400 Nm - po programie

O3 Combi RS TSI Manual

Komentarz

• Tippo
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1349
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

no seria wyszła 202 długo szukali co się dzieje, 2 razy hamowali aż wyszło, że przyjechałem zalany benzyną 95
                                    Cos cie robia w ch.. albo masz zepsute auto,seria wychodzi ok.240km

A mod pod pb98 310km , wiec pod95 realne jest jakies 10-20km mniej.

Wiec zeby ci pokazac super przyrost, splodzili takie cus ze wyszlo 202km

Komentarz

• marek106
                                      Ambiente
                                      • 2014
                                      • 221

Ale to musi jechac przy 310 kucach...juz moje 240 jest wystarczające.

Komentarz

• Tippo
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1349
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez marek106
                                        Ale to musi jechac przy 310 kucach...juz moje 240 jest wystarczające.
                                        Na przedniej osi raczej tak, ale jak mawiaja niektorzy; RAMu w kompie i mocy w aucie nigdy za wiele

Komentarz

• krzyzakp
                                          L&K
                                          • 2013
                                          • 1016

Przy predkosciach miejskich duzej roznicy chyba nie ma.. I tak i tak trakcje gubił (podkresle - mowie o miejskich predkosciach, zgodnie z przepisami ). W trasie to juz inna bajka, na 4x4 musialo by faktycznie pieknie sie zbierac i zdziwic nie jedna bemke albo mesia...

Co do ramu - jak sie uzywa windowsa to na pewno :P Mam 8GB i ani razu nie udało mi sie przebic jeszcze zajetych 6GB, na codzien pracujac z duza ilosci aokienek, kart w przegladarce ponizej 3GB jestem, czasem zblizam sie do 4... Wiec zapas jest
                                          Natomiast mocy w aucie, szczegolnie w trasie zawzse moze byc wiecej, nawet przy osce.. Gdyby wpakowali 800KM to by sie z niej korzystało w pełni od 200km/h, bez uslizgu oski, a nie od 100.. Co pokazuje przykład Golfa II z 800 czy tam 1000HP

Moja O3 RS

Komentarz

• perfex
                                            L&K
                                            • 2005
                                            • 1117

Zamieszczone przez Tippo

Wiec zeby ci pokazac super przyrost, splodzili takie cus ze wyszlo 202km
                                            Jest więcej przypadków takiego kreatywnego tuningu w Krematorze :szeroki_usmiech Ale co kto lubi, auto jest właściciela i może on w nim wszystko.
                                            Pozdrawiam
                                            perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Yanczi
                                              Drive
                                              • 2014
                                              • 49

Dla mnie jest spora różnica nawet przy miejskich ale prawdą jest, że trakcje gubi straszliwie już na serii gubił według mnie każdy kolejny mod to już prośba o tragedie bez 4x4

Komentarz

• Basik_
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 667

U mnie w GCS jak byłem na hamowni to wyszło 230 kucy, z boxem się narazie wstrzymałem bo niepokoi mnie ubywający płyn chłodniczy.
                                                Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Yanczi, jakę tragedię masz na myśli? Tylko nie pisz że 300 koni na przedniej osi zabija :lol:
                                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Yanczi
                                                    Drive
                                                    • 2014
                                                    • 49

Gwałtownie ruszając ( naprawdę gwałtownie ) można spokojnie doprowadzić do sytuacji, 0-100 zero trakcji Domyślam się, że przy 350 jest jeszcze gorzej postaram się wrzucić jakiś filmik do końca weekendu

Komentarz

Pracuję...