400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• w drodze do katowic - wszystko jak leci (przed strojeniem)

wieksze spiecie we Wrocku z Touragiem v6 2.5 - w warunkach miejskich dostal baty
    potem na autostradzie tez Tourage ale jaka benzyna: do 180 ja bylem gora, do 220 rowno, a potem on poszedl do przodu wyniki powtarzalne dzieki wyprzedzającym sie tirom

po strojeniu: nie scigalem sie po nie bylo z kim a ja bylem zmeczony

jedyny wyjatek to wtedy gdy ktos mi podniesie cisnienie. No i podjechal w pewnym momencie taki buc ze swiatlami w kosmos ze jak jechal za mna to mialem taka poswiate w srodku ze moglem gazete czytac... (potem jak jechal za kontenerkiem to didac jak swiatlo padalo na gorne czesci kontenera!!! czy kierownik tego nie widzi ????).

Generalnie idiota - zirytowal mnei tymi swiatlami, ale mialem watpliwa przyjemnosc leciec z nim / za nim od Rawicza do Leszna i widzialem co wyprawia. Pelene ogien przez wszystkie male dziury, podwojne ciagle, zakazy wyprzedzania, wysepki itp itd. Nawet fotoradarami sie nie przejmowal. Koszmar ! Ja w zasadzie zwalnialem do przepisowych predkosci w zabudowanych terenach a i tak go dochodzilem po pewnym czasie.

Wkurzyl mnie i trzymalem sie za nim ; najpierw usiadlem mu blisko na tylku na ok 500m - nie dal rady odejsc, potem odpuscilem i utrzymywalem identyczna predkosc przez ok 2-3km tak aby wygladalo na pomiar. Gosc zwatpil, zwolnil. Potem chcial abym go wyprzedzil.Mocno zwolnil az do 60km i sygnalizowal abym go wyprzedzil. Ha udalem głupiego i tez zwalnialem i lecialem tak samo jak on za nim. No to on ogien i ja znowu za nim. Potem mi odszedl bo przelecial znowu pare miasteczek przy kosmicznej predkosci i dorwalem go na tej dlugiej 2 pasmowce tuz przed Lesznem i znowu go powkurzalem podjezdrzajac pod zderzak na swiatlach. Zjechal na stacje przy McD w Lesznie - tez tam planowalem postoj. Patrze a to wysiada jakis kolo z kryzysiem wieku sredniego, ok 50-ki z cycata blondyna! Nie żaden szczeniak ktory dorwal pierwsze swoje auto.... Spalilem fajke i pojechalem dalej. Z tego co wiem wiem od ludzi na CB to jechal juz pozniej grzecznie, przynajmnie na odcinku do Poznania.
    Aha, jechal Foką II TDCI, chyba zle widzialem bo 3 wersji z tego co pamietam to nie ma - ale to w Lesznie w swietle widzialem wiec chyba mialem przywidzenia. Moze to ta wersja sport. ALbo po chipie albo jakis mocny bo szedl ostro.

Moze ta cala sytuacja nie pokazuje mnie z najlepszej strony, lecz jak widze takiego buca co sie zachowuje jakbym sam byl na drodze to mnie krew zalewa. Akurat mialem mozliwosc z zachowaniem swojego bezpieczenstwa troche mu przytrzec nosa.

Z reszta tirowcy tez juz go mieli dosyc i chcieli go zblokowac suma sumarum ale gosc poszedl na 3-ciego i wyprzedzil wszystko.

Komentarz

• tomek
      L&K
      • 2005
      • 1078

Zamieszczone przez Garret
      Zamieszczone przez Ziomal
      leszekmw, 2,5 V6 i chyba 3.0 ale nie jestem pewien
      Vectra B: benzyny:1.6 75KM, 1.6 101KM, 1.8 115KM, 2.0 136KM, 2.5 170KM
      diesel: 1.7, 2.0 82 i 101KM, 2.2 125KM

to chyba tyle;-)
      no i jeszcze taki uwczesny RS w wykonaniu Opla, odpowiedz na ST200 mondeo, czyli i500 - 2.5 v6 195KM - w serii lekko ospojlerowane
      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Garret
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1196
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
        Garret, te diesle to turbodoladowane? Bo jakies takie mizerne - 2.2 i 125KM :?:
        aha bo to cieńkie diesle by Opel :lol: Ani to jeździ ani ekonomiczne nie jest :P
        w nowszych modelach ładują fiatowskie konstrukcje (np CDTI 150KM)

Tomek, masz rację, pod koniec pojawił się taki model
        Autko niewielkie (już wtedy było jednym z mniejszych w klasie średniej) i lekkie- wymiary zew. ciut poniżej OI, więc taki 2.5V6 to się nawet sprawnie odpycha
        Garret

-----------
        Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Mr T.
          Ambiente
          • 2006
          • 236

misiek^wro, takie samo turbodoładowane jak 1.9TDi 90KM ;-) (w sensie porównania pojemności i doładowania do mocy).
          życie zaczyna się powyżej 4000 rpm

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

Mr T., ale to jakas qpa ogolnie

90 KM w takim aucie to za malo :twisted: ale mowi to osoba ktora "zachorowala" na brak mocy :diabelski_usmiech
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

czyli i500 - 2.5 v6 195KM - w serii lekko ospojlerowane
              Ostatnio bylo takie w MT na hamowni. I nawet moc trzyma.
              Tylko, te ospojlerowanie to lekkie napewno nie jest.
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• bastek016
                Ambiente
                • 2005
                • 163

ja wczoraj mialem lekkie sciganie trasa małopolski od tarnowa przez wojnicz zakliczyna na gródek długie proste i nagle seria zakrętów wracałem już do domu jade sobie spokojnie rodzinka 4 osoby ok 90 nagle na zderzak z tył siada mi łysy pan w golfie III był dosyc mocno rozpędzony ale z naprzeciwka jechało auto to sie odchamował ja rodukcja z 5 na 3 i ogien na odcinku 2 km cały czas prosto został z dobre 200 metrów a siedział na samym zderzaku , gosć odpuścił od skrzyżowania i jechał już normlanie jade znowu spokojnie na zderzak siada mi corolla nie wiem jakie silnik ale ona się juz lepiej trzymala i na pełnym ogniu zostawała z 2 długosci za mna rozpędzałem sie od ok 80 do 160 i cały czas leciutko zostawał ale nawet to chodzi gosc jechał za mna ok 15 km bo do samego tarnowa i stanelismy razem pod swiatłami on sam ja w 4 osoby i z pod swiatel został długosc auta jakbym był sam to by był jeszcze większy pogrom teraz mam tylko do killa golfa III 1.6 abu syn sobie kupił jak myslicie octa go pogoni taka sama moc 75 koni tylko golf z 15 niutonów mniejszy moment

Komentarz

• Nastar
                  Rider
                  • 2005
                  • 460

Zamieszczone przez lec
                  Aha, jechal Foką II TDCI. Moze to ta wersja sport. ALbo po chipie albo jakis mocny bo szedl ostro.
                  Ostatnio jak jechałem do Wa-wy to taka Foka była dla mnie nie do odklejenia od mojego tylnego zderzaka - co prawda gość był sam a u mnie 4 osoby + bagaże ale ładnie się zbierał.
                  Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• S80 D5 180KM - RIP (Trasa Pniewy - Poznań)

Komentarz

• EŁ
                      L&K
                      • 2004
                      • 1168
                      • Octavia III (5E3)
                      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

wyjeżdzając spod domu widze na Korotyńskiego , znane mi skąd innąd czarne Toledo 1.8 20v :twisted: , przyspieszam i siadam mu prowokacyjnie na dupci, kierownik podłapuje o co chodzi i palnik :twisted: ...próbuje sie utrzymać i widze że tyle mojego co próbowałem...Toledo odchodzi.......jakbym nie wiedział co jest tam pod maska to bym sie mocno zestresował :lol:

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

, no to już powiedz do końca .... , może kiedyś się przytrafi ten toledo :diabelski_usmiech
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Arrakis
                          Drive
                          • 2006
                          • 40

Zdradź na może, co to Toledo ma pod maską. :shock:

Arrakis

Komentarz

• EŁ
                            L&K
                            • 2004
                            • 1168
                            • Octavia III (5E3)
                            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

niby nic wielkiego a jednak chodzi i to calkiem fajnie . z tego co wiem jest to 1.8 20v z dołożona m.in.turbinką k03s i całkiem miło zestrojne.
                            sporo o tym autku jest na forum seat.racing.
                            autko użytkownika Toldi.

w sumie u mnie były 3 os. na pokładzie i ciągle kurduplasty SMIC który w te upały :? ..no niestety.

Komentarz

• Purchawa
                              Admin
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 8007

A ja dzis zmasakrowalem walecznego Lanosa. :lol:
                              A tak to nic sie ze mna nie chce scigac.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Purchawa, Bo nie masz takiej duzej rynny z wydechu zrobionej i brakuje Ci na klapie duzej lotki. Wtedy byloby wiecej chetnych.

Spytaj Jabara, on ma takie atrybuty walecznosci :szeroki_usmiech :wink:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Purchawa
                                  Admin
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 8007

Zamieszczone przez Maicroft
                                  Purchawa, Bo nie masz takiej duzej rynny z wydechu zrobionej i brakuje Ci na klapie duzej lotki.
                                  No jak nie mam?
                                  Mam duzy wydech i jak na kombi spora lotke. :wink:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Widocznie za male. Musisz jakies bardziej wyzywajace znaczki umiescic, czyli co najmniej RS z tylu i przodu, chyba przez te stalowki nikt nie chce sie scigac, bo mysla ze to jakis pazdzierz sdi
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Adrian
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 662
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Purchawa, widziałem ostatnio jak ruszałeś na światłach i chciałeś wyrobić się przed końcem pasa rozbiegowego. Po tym wcale się nie dziwie że nikt nie chce się ścigać. Byłeś już na końcu pasa a oni dopiero ruszali.
                                      PerfectService by DGW
                                      Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                                      Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                                      Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• DGW
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 2330

Musisz jakies bardziej wyzywajace znaczki umiescic, czyli co najmniej RS z tylu i przodu
                                        nie gańcie mnie ale dziś chciałem się sprawdzić z O1 RS srebrna na alejach w strone zachodniego. Jechałem za nią i jakoś tak trochę mi nie pasowała na RS-ke przez lekkie poddymianie z rury a raczej dwóch . Znaczek na klapie oczywiście był, podjechałem z prawej strony, patrze, na grilu też znaczek RS no i zerknąłem na tylną oś a tam zielone bębny :lol: :szeroki_usmiech :los
                                        Uśmiałem się po pachy i nawet odeszlo mi sprawdzanie jej czy może jakąś modowana :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 20 Cze, 07 23:30 ]
                                        chyba przez te stalowki
                                        już są alu
                                        NFPNorth-West
                                        2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                        WARSZTAT www.dsize.pl
                                        ->
                                        CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                        spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• misiek^wro
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8321

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                                          no i zerknąłem na tylną oś a tam zielone bębny

Boshhhhh...... wstyd takim cudem jezdzic :diabelski_usmiech
                                          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Jabar1975
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 3331

Spytaj Jabara, on ma takie atrybuty walecznosci
                                            ale o dziwo wiekszosc kierowcow w Warszawie juz sie wyleczyla z probowania - zreszta to bardziej kopanie lezacego bo aut ktore moga nawiazac walke jest niewiele, raz sie trafil jakis Leon dymiacy z dwoma chlopakami na Radzyminskiej - ale co to za frajda jak po przegazowaniu musialem odpuszczac i czekac az dojada - mimo ze sie bardzo starali.

Choc pelen szacun dla Pana w Audi A6 3.0tdi (ciekawe czy seria bo nie dymil) za ktorym jechalem na gierkowce przez dluzszy odcinek z predkociami 200-240 i powiem szczerze ze dochodzilem do niego ale nie bylo to tempo ekspresowe tylko raczej takie dla cierpliwych - za to do 160 robilem z niego przeciag (specjalnie zostawalem z tylu zeby zobaczyc jak bedzie odchodzil - a raczej jak ja bede go dochodzil :diabelski_usmiech )
                                            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• EŁ
                                              L&K
                                              • 2004
                                              • 1168
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                                              nie gańcie mnie ale dziś chciałem się sprawdzić z O1 RS srebrna na alejach w strone zachodniego. Jechałem za nią i jakoś tak trochę mi nie pasowała na RS-ke przez lekkie poddymianie z rury a raczej dwóch . Znaczek na klapie oczywiście był, podjechałem z prawej strony, patrze, na grilu też znaczek RS no i zerknąłem na tylną oś a tam zielone bębny :lol: :szeroki_usmiech :los
                                              Uśmiałem się po pachy i nawet odeszlo mi sprawdzanie jej czy może jakąś modowana :diabelski_usmiech
                                              ostatnio przy zachodnim widziałem ładne O1 RS srebrne z przeszczepionymi hebelkami z Leona Cupry R....niestety jechałem rowerem :lol:

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

, A co tu przeszczepiac?? 312 i 256 na 312 i 256 - nie kapuje. Cupra R ma takie same heble, chyba ze ma pakiet Brembo, ale to nie wchodzi mniejsza fela niz 17/18" wtedy
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• EŁ
                                                  L&K
                                                  • 2004
                                                  • 1168
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

no miała Brembo..zapomniałem dodać.....a były Cupry R bez Brembo?

Komentarz

• Bouli
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 739

Jade sobie dzis do pracy, spokojnie jak zwykle okolo 90-100 km/h. Za mna jechal sobie Passat. Wygladal na zwykla, nowa, czarna B6-tke, jechal za mna spokojnie bez siadania na kuprze i tego typu naciskow. Jechalismy tak dobre kilka km.
                                                    Chyba cos mu sie odmienilo bo w pewnym momencie kiedy pojawilo sie troche wiecej miejsca przede mna zaczal wyprzedzac.
                                                    Ja rozumiem ze mam silnik 1.6, 102KM, ale sorry poczulem sie jakby stal w miejscu... Jak pierdzielnal w gaz to moment i go nie bylo... doslownie. A ja caly caly czas jechalem 100 (musialem sie upewnic bo nie wierzylem jak szybko mi koles znikl). Zdarzylem zobaczyc tylko znaczek na klapie. V6 FSI 4Motion. Nawet nie wiedzialem ze sa takie mocne jednostki
                                                    Bouli
                                                    Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                                                    Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                                                    Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

Pracuję...