Witam,pojechałem za Wami nie dlatego jak niektórzy tu piszą że wyprzedził mnie "strucel",i ja pokażę jemu że skoda też potrafi,tylko dlatego ze słychać było i widać że auto ma mocny silnik..Jeżeli chodzi o Fiaty to bardzo lubię tą markę..Sam miałem punto 1.2 60KM przez 4 lata i nigdy mnie nie zawiódł..Następnym autem miał być Grande Punto,ale żona przekonała mnie do skody i tak zostało..Szacunek dla Twojej Żony..naprawdę niezle jezdzi..nie znając trasy po ciemku przez wioski śmigała wyprzedzjąc auta z prędkościami 160km/h..momentami ja już wymiękałem.. ops:
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Jeśli przez zabudowany, w dodatku nieznany teren śmigała po ciemku 160 km/h wyprzedzając inne auta, to dla mnie słowo SZACUNEK jest nie na miejscu.
Może dlatego, że mam dziecko :|była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wrolubie takie konfrontacje
Tak swoją drogą - to prędzej jest mi cięzko uwierzyć w niewciskanie gazu na 100%, bo jak czytam, to "pojedynek" byl dlugotrwaly i dość zacięty, skoro czytamy o takich predkosciach. Na tyle zresztą zacięty, ze az ktoś się loguje na forum, zeby coś "sprostować".
Treba bylo wiec prostować jak byla okazja...
Ale nie moja brocha - ja tylko dokonalem wpisu z racji "śmiania się" z P_iotrka, a nie bardzo widzę powodu.
Zamieszczone przez AsiuniaZ tymi końmi i przeliczeniami to tak nie do końca jest. Konie potrzebne są aby samochód mógł dojść do odpoiwedniej prędkości ale to Nm dają przyspieszenie.
Wszystko razem daje odpowiednie przyspieszenie.
Z tego wynika, ze jesli samochod, ktory ma 100 koni ma predkosc max np. 180km/h, to dwustukonny będzie miał 360?? No niech będzie nawet 300 z uwagi na opory powietrza...
Tak??
To jakie silnik ma osiągi zależy od momentu obrotowego jaki generuje w całym zakresie swojej pracy i od prędkości obrotowej. Zależność pomiędzy obrotami a Nm wyraża właśnie moc mierzona między innymi w koniach mechanicznych, która jest matematyczną pochodną siły.
Więc pytam się co znaczy stwierdzenie:
Z tymi końmi i przeliczeniami to tak nie do końca jest.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Ja dziś w drodze do pracy na Górczewskiej skilowałem wypasiony żółty bolid.
Ja stałem na środkowym pasie, on na prawym. Kierownik strasznie napinał się na światłach, aż mu z rury dym leciał jak z wędzarni :twisted: . Po zapaleniu się zielonego światła kierownik wcisnął gaz uwalniając blisko 300 rozszalałych rumaków. Ryk silnika był tak potężny, ze w pobliskim parku wszystkie kaczki poderwały się do lotu, uformowały w klucz i odleciały na południe. Ja delikatnie spóźniony wciskam gaz, prawie do końca. Obrotomierz szybkim sprintem osiąga 3,5 tyś, lekki pisk opon, dwójka, pedał w podłogę. Ku mojemu zdziwieniu żółty bolid w tym momencie zostaje pożarty przez octę!! . Mijam go, wbijam trójkę, patrzę w lusterko, kierownik bolidu najwidoczniej przestraszył się i odpuszcza. Zjeżdża do prawej. Ja utykam w delikatnym korku przed prymasa tysiąclecia, wiec mam okazję do obserwacji i kontemplacji. Myślę sobie: "pewnie jakaś awaria". Jednak chyba nie... drzwi bolidu otwierają się i wysiada z niego jedna pani, za nią następna, jakieś dzieci, kilku nastolatków i staruszek, inni wsiadają. Korek się rusza w wolnym tempie niczym leniwie sunąca rzeka. Bolid rusza, równa się ze mną korzystając z luźnego prawego pasa, (jest do skrętu) patrzę na oznaczenia na tylnej klapie: Ikarus 280.37. :PByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez P_iotrekWitam..dziękuje MiKruS za wsparcie..nie spodziewałem się takiej reakcji po kolegach..napisałem tutaj pierwszy i ostatni raz..
Dziękuje.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Witam..dziękuje MiKruS za wsparcie..nie spodziewałem się takiej reakcji po kolegach..napisałem tutaj pierwszy i ostatni raz..
Dziękuje.
Koledzy może trochę za szybko przyjęli, ze sprzedajesz jakiś kit, albo zyjesz jakimis zludzeniami.
W sumie to tylko forum - nie znamy sie osobiscie i czasem ciezko jest móc prawidlowo ocenic osobę i sytuacje. Nie bierz wiec tego do siebie.
Wszystko jest ok, a opisana przez Ciebie sytuacja, zwlaszcza z tym rozwiniecem, ktore mialo miejsce swiadczy IMO o tym, ze jestes wiarygodnym kolesiem!TDI 205PS
Komentarz
-
-
Witam..Z kreski to na pewno bym dostał niezłe baty ops: Na spotach dosyć często się pojawiałem.ostatnio jakoś się zaniedbuję :roll: MiKruS-klika razy widzieliśmy się na spotach,ale osobiście nie przedstawiłem się..zauważyłem(i nie tylko ja pewnie)że klubowicze dzielą się na tych"starych" i "nowych" Jeżeli pojawia się nowy na spocie to zazwyczaj siedzi gdzieś z boku i wszyscy go ignorują..Często ludzie przyjeżdżają tylko po wlepę i nie pojawiają się więcej,zapewne dlatego że nie mają z kim i o czym porozmawiać..Turbo ARL = 186KM / 382Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez P_iotrekwszyscy go ignorują
im częściej tym lepiej, ale nie jest tak, że ktoś kogoś ignoruje, poza tym z tego co zauważyłem, są ludzie, którzy od razu się integrują, ja niestety do takich nie należę i zawsze muszę trochę terminować, nie ma co się zrażać :!:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Jechałem sobie spokojnie i przed sobą widze białą octavie (nie wiem jaka motorownia, na klapie bylo LX) z duuuużym spojlerem na klapie + nakładki na lampy + korek od lpg , zabrałem sie za wyprzedzanie a kierownik poczuł chęć zostania streetracerem i dał w palnik ile wejdzie aż octą zabujało. Krótka decyzja , gaz w podłoge i już było po chłopie :diabelski_usmiech potem próbował jeszcze sie za mną utrzymać ale już nie był w stanie :diabelski_usmiechUkłady wydechowe, dolotowe, orurowania do intercoolerow ze stali nierdzewnej, spawane metoda TIG. Kontakt i info PW
Leon ARL BigT = 228 KM i 440 NM by Kingsoft
Komentarz
-
-
a ja od czwartku ubiegłego jeżdżę na serii, serwis mi wgrał nowy soft ale jeszcze nie spróbowałem czy teraz nie szarpie przy włączonej klimie na max...może dzisiaj. wczoraj tak się troszkę złapałem z 105km i wcale te 140 nie jest takie mocne niestety... . silnik pracuje bardziej miękko na serii . w sumie jak wyjechałem z serwisu i przycisnąłem to myśłałem ale nieźle zapierdziela bez chipa , ale jak przyszło na trasie zebrac się do wyprzedzania paru pod rząd to dostrzegłem różnicę momentalnie :twisted: .
ale już dzisiaj po południu Alan coś mi tam ma wgrać , może nawet coś lekko mocniejszego jak było :lol: . a tak wogóle to ile można tu dołożyć zeby było jako tako bezpiecznie :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
. a tak wogóle to ile można tu dołożyć zeby było jako tako bezpiecznie :?:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
no mam nowy od paru dni ale sądzę że tamtej był bardziej agresywny , ten może idzie lepiej przy większej prędkości. ale jak wcisnę do deski to przy 20-30km/h asr się zapali ... to może nie tak źle :twisted: . zobacze , może podjadę do MM na strojenie.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
do wyboru do koloru z rolowanego z roznych biegow na kilku 6 MPS :szeroki_usmiech
i raz z zatrzymanego na 2 6 MPS czym wprawiłem właścicieli w "lekkie" osłupienie bo obaj potrafią ruszyć odbijając się z 4 łap :twisted: dzisiaj to nie wystarczyło :szeroki_usmiech
pozdrawiam Kołcza spotkanego w czasie powrotu do domu ze spotu 8)Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kozi1987to byl ''PLNY Lanser'' i czy przypadkiem to nie Kołcz siedzial za kierownica??
no ten :haha: kierowca był wiekszy ode mnie więc może i Kołcz :Bojesie:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
nic takiego nie napisalem :zlosnik: , pozdrawiam go tylko :lol: :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Megane Sport :zlosnik:
najpierw poszedł ogniem spod świateł, stałem za nim, zmieniłem pas do 3ki dogoniłem na 4ce powiedziałem :spoko
później spróbowalismy spod świateł ale nas zablokowali i na koniec z rolowanego z 3ki, znowu wyjechałem zza niego i pojechałem na 4ce
prawdę mówiąc spodziewałem się, że będzie trudniej :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz