400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • P_iotrek
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 83

Witam,pojechałem za Wami nie dlatego jak niektórzy tu piszą że wyprzedził mnie "strucel",i ja pokażę jemu że skoda też potrafi,tylko dlatego ze słychać było i widać że auto ma mocny silnik..Jeżeli chodzi o Fiaty to bardzo lubię tą markę..Sam miałem punto 1.2 60KM przez 4 lata i nigdy mnie nie zawiódł..Następnym autem miał być Grande Punto,ale żona przekonała mnie do skody i tak zostało..Szacunek dla Twojej Żony..naprawdę niezle jezdzi..nie znając trasy po ciemku przez wioski śmigała wyprzedzjąc auta z prędkościami 160km/h..momentami ja już wymiękałem.. ops:
    Turbo ARL = 186KM / 382Nm

Komentarz

• pleban
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 580

Jeśli przez zabudowany, w dodatku nieznany teren śmigała po ciemku 160 km/h wyprzedzając inne auta, to dla mnie słowo SZACUNEK jest nie na miejscu.
      Może dlatego, że mam dziecko :|
      była O1 1,6 102 KM
      była O1 1,9 TDI 90 KM
      była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
      był Citroen Berlingo 1,6 HDI
      jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Zamieszczone przez misiek^wro
        lubie takie konfrontacje
        Tyle tylko, ze P_iotrek wyszedł z tej konfrontacji obronną ręką, bo nic nie podkoloryzował, nie przekręcił - napisał jak było.

Tak swoją drogą - to prędzej jest mi cięzko uwierzyć w niewciskanie gazu na 100%, bo jak czytam, to "pojedynek" byl dlugotrwaly i dość zacięty, skoro czytamy o takich predkosciach. Na tyle zresztą zacięty, ze az ktoś się loguje na forum, zeby coś "sprostować".
        Treba bylo wiec prostować jak byla okazja...

Ale nie moja brocha - ja tylko dokonalem wpisu z racji "śmiania się" z P_iotrka, a nie bardzo widzę powodu.

Zamieszczone przez Asiunia
        Z tymi końmi i przeliczeniami to tak nie do końca jest. Konie potrzebne są aby samochód mógł dojść do odpoiwedniej prędkości ale to Nm dają przyspieszenie.
        Wszystko razem daje odpowiednie przyspieszenie.
        Gdzieś Ci dzwoni, ale sam nie wiesz gdzie.
        Z tego wynika, ze jesli samochod, ktory ma 100 koni ma predkosc max np. 180km/h, to dwustukonny będzie miał 360?? No niech będzie nawet 300 z uwagi na opory powietrza...
        Tak??

To jakie silnik ma osiągi zależy od momentu obrotowego jaki generuje w całym zakresie swojej pracy i od prędkości obrotowej. Zależność pomiędzy obrotami a Nm wyraża właśnie moc mierzona między innymi w koniach mechanicznych, która jest matematyczną pochodną siły.

Więc pytam się co znaczy stwierdzenie:
        Z tymi końmi i przeliczeniami to tak nie do końca jest.
        To jak jest?
        TDI 205PS

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez MiKruS
          niewciskanie gazu na 100%
          no, to też było dobre, w ogóle lubię ten topik :szeroki_usmiech
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Jacomelli
            Rider
            S_OCP Member
            • 2008
            • 501

Ja dziś w drodze do pracy na Górczewskiej skilowałem wypasiony żółty bolid.
            Ja stałem na środkowym pasie, on na prawym. Kierownik strasznie napinał się na światłach, aż mu z rury dym leciał jak z wędzarni :twisted: . Po zapaleniu się zielonego światła kierownik wcisnął gaz uwalniając blisko 300 rozszalałych rumaków. Ryk silnika był tak potężny, ze w pobliskim parku wszystkie kaczki poderwały się do lotu, uformowały w klucz i odleciały na południe. Ja delikatnie spóźniony wciskam gaz, prawie do końca. Obrotomierz szybkim sprintem osiąga 3,5 tyś, lekki pisk opon, dwójka, pedał w podłogę. Ku mojemu zdziwieniu żółty bolid w tym momencie zostaje pożarty przez octę!! . Mijam go, wbijam trójkę, patrzę w lusterko, kierownik bolidu najwidoczniej przestraszył się i odpuszcza. Zjeżdża do prawej. Ja utykam w delikatnym korku przed prymasa tysiąclecia, wiec mam okazję do obserwacji i kontemplacji. Myślę sobie: "pewnie jakaś awaria". Jednak chyba nie... drzwi bolidu otwierają się i wysiada z niego jedna pani, za nią następna, jakieś dzieci, kilku nastolatków i staruszek, inni wsiadają. Korek się rusza w wolnym tempie niczym leniwie sunąca rzeka. Bolid rusza, równa się ze mną korzystając z luźnego prawego pasa, (jest do skrętu) patrzę na oznaczenia na tylnej klapie: Ikarus 280.37. :P
            Była: O1 2003 .19 TDI ASV
            Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• konkon
              Rider
              • 2008
              • 667
              • Octavia I (1U2)
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

gratulacje ten bolid ma w serii 310KM! :diabelski_usmiech jakie masz mody? :szeroki_usmiech
              Konrad
              OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
              PerfectServiceBy DGW
              WhitePride :smokedevil

Komentarz

• P_iotrek
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 83

Witam..dziękuje MiKruS za wsparcie..nie spodziewałem się takiej reakcji po kolegach..napisałem tutaj pierwszy i ostatni raz..
                Dziękuje.

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez P_iotrek
                  Witam..dziękuje MiKruS za wsparcie..nie spodziewałem się takiej reakcji po kolegach..napisałem tutaj pierwszy i ostatni raz..
                  Dziękuje.
                  nie ma co się tak unosić, po prostu 90% tych tutaj "wyścigów" jest zupełnie niemiarodajnych, np. z tego Twojego chyba niewiele wynika, przynajmniej dla mnie, nie ma jak się ustawić na kreskę i wszystko jasne
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• MiKruS
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7976

Dziękuje.
                    Ej, spokojnie P_iotrek!
                    Koledzy może trochę za szybko przyjęli, ze sprzedajesz jakiś kit, albo zyjesz jakimis zludzeniami.

W sumie to tylko forum - nie znamy sie osobiscie i czasem ciezko jest móc prawidlowo ocenic osobę i sytuacje. Nie bierz wiec tego do siebie.
                    Wszystko jest ok, a opisana przez Ciebie sytuacja, zwlaszcza z tym rozwiniecem, ktore mialo miejsce swiadczy IMO o tym, ze jestes wiarygodnym kolesiem!
                    TDI 205PS

Komentarz

• P_iotrek
                      Drive
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 83

Witam..Z kreski to na pewno bym dostał niezłe baty ops: Na spotach dosyć często się pojawiałem.ostatnio jakoś się zaniedbuję :roll: MiKruS-klika razy widzieliśmy się na spotach,ale osobiście nie przedstawiłem się..zauważyłem(i nie tylko ja pewnie)że klubowicze dzielą się na tych"starych" i "nowych" Jeżeli pojawia się nowy na spocie to zazwyczaj siedzi gdzieś z boku i wszyscy go ignorują..Często ludzie przyjeżdżają tylko po wlepę i nie pojawiają się więcej,zapewne dlatego że nie mają z kim i o czym porozmawiać..

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez P_iotrek
                        wszyscy go ignorują
                        oj, to nie tak, że ignorują, po prostu ludzie znają się dłużej a stosunkowo rzadko spotykają więc pewnie zwykle mają sporo rzeczy do obgadania, sam siedziałem jak pajac na pierwszym spocie :lol: , ale sie nie poddałem :diabelski_usmiech
                        im częściej tym lepiej, ale nie jest tak, że ktoś kogoś ignoruje, poza tym z tego co zauważyłem, są ludzie, którzy od razu się integrują, ja niestety do takich nie należę i zawsze muszę trochę terminować, nie ma co się zrażać :!:
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• arci9
                          RS
                          • 2004
                          • 2007

Zamieszczone przez szkoda
                          sam siedziałem jak pajac na pierwszym spocie
                          chyba jak rumcajs :diabelski_usmiech :terefere

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

greenf
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• BiMeK_TDI
                              Rider
                              • 2008
                              • 288

Jechałem sobie spokojnie i przed sobą widze białą octavie (nie wiem jaka motorownia, na klapie bylo LX) z duuuużym spojlerem na klapie + nakładki na lampy + korek od lpg , zabrałem sie za wyprzedzanie a kierownik poczuł chęć zostania streetracerem i dał w palnik ile wejdzie aż octą zabujało. Krótka decyzja , gaz w podłoge i już było po chłopie :diabelski_usmiech potem próbował jeszcze sie za mną utrzymać ale już nie był w stanie :diabelski_usmiech
                              Układy wydechowe, dolotowe, orurowania do intercoolerow ze stali nierdzewnej, spawane metoda TIG. Kontakt i info PW

Leon ARL BigT = 228 KM i 440 NM by Kingsoft

Komentarz

• AdamB
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 8033
                                • Octavia IV (NX3)
                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

BiMeK_TDI, miałeś szczęście, gdyby nie ten spoiler to byś został ........... :diabelski_usmiech
                                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

a ja od czwartku ubiegłego jeżdżę na serii, serwis mi wgrał nowy soft ale jeszcze nie spróbowałem czy teraz nie szarpie przy włączonej klimie na max...może dzisiaj. wczoraj tak się troszkę złapałem z 105km i wcale te 140 nie jest takie mocne niestety... . silnik pracuje bardziej miękko na serii . w sumie jak wyjechałem z serwisu i przycisnąłem to myśłałem ale nieźle zapierdziela bez chipa , ale jak przyszło na trasie zebrac się do wyprzedzania paru pod rząd to dostrzegłem różnicę momentalnie :twisted: .

ale już dzisiaj po południu Alan coś mi tam ma wgrać , może nawet coś lekko mocniejszego jak było :lol: . a tak wogóle to ile można tu dołożyć zeby było jako tako bezpiecznie :?:
                                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Jabar1975
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 3331

. a tak wogóle to ile można tu dołożyć zeby było jako tako bezpiecznie :?:
                                    ty mozesz dokladac ile wlezie bo masz wlasna firme wiec najwyzej wsadzisz nowy silnik zostaw to co bylo - lepsze jest wrogiem dobrego
                                    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

no mam nowy od paru dni ale sądzę że tamtej był bardziej agresywny , ten może idzie lepiej przy większej prędkości. ale jak wcisnę do deski to przy 20-30km/h asr się zapali ... to może nie tak źle :twisted: . zobacze , może podjadę do MM na strojenie.
                                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• misiekwaw
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 7715
                                        • Ford

do wyboru do koloru z rolowanego z roznych biegow na kilku 6 MPS :szeroki_usmiech
                                        i raz z zatrzymanego na 2 6 MPS czym wprawiłem właścicieli w "lekkie" osłupienie bo obaj potrafią ruszyć odbijając się z 4 łap :twisted: dzisiaj to nie wystarczyło :szeroki_usmiech

pozdrawiam Kołcza spotkanego w czasie powrotu do domu ze spotu 8)
                                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                        http://www.disi-tune.pl
                                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                        Był WRX
                                        Była Octa

Komentarz

• kozi1987
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 200

to byl ''PLNY Lanser'' i czy przypadkiem to nie Kołcz siedzial za kierownica??

Komentarz

• misiekwaw
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7715
                                            • Ford

Zamieszczone przez kozi1987
                                            to byl ''PLNY Lanser'' i czy przypadkiem to nie Kołcz siedzial za kierownica??

no ten :haha: kierowca był wiekszy ode mnie więc może i Kołcz :Bojesie:
                                            Był WRX
                                            Była Octa

Komentarz

• misiek^wro
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8321

MisiekWAW, objechales Kołcza, gratki
                                              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• misiekwaw
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7715
                                                • Ford

nic takiego nie napisalem :zlosnik: , pozdrawiam go tylko :lol: :wink:
                                                Był WRX
                                                Była Octa

Komentarz

• pete2
                                                  Drive
                                                  • 2007
                                                  • 82

...światłami stopu... :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7715
                                                    • Ford

Megane Sport :zlosnik:

najpierw poszedł ogniem spod świateł, stałem za nim, zmieniłem pas do 3ki dogoniłem na 4ce powiedziałem :spoko
                                                    później spróbowalismy spod świateł ale nas zablokowali i na koniec z rolowanego z 3ki, znowu wyjechałem zza niego i pojechałem na 4ce
                                                    prawdę mówiąc spodziewałem się, że będzie trudniej :roll:
                                                    Był WRX
                                                    Była Octa

Komentarz

Pracuję...