400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loyd
    RS
    • 2010
    • 2342

Taki mały OT - po przeczytaniu tego wątku mam wrażenie, że 1.9 tedeik jest po prostu nie do pokonania. Co by do niego nie startowało (X3 czy inna fura z potężnym silnikiem), to i tak nie ma szans.

Może Wam się po prostu wydaje, że wszyscy chcą się z wami ściagać a tymczasem oni po prostu normalnie sobie jadą podczas gdy Wy katujecie wasze cziptjuningowane fury ?

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez loyd
      Może Wam się po prostu wydaje, że wszyscy chcą się z wami ściagać a tymczasem oni po prostu normalnie sobie jadą podczas gdy Wy katujecie wasze cziptjuningowane fury ?
      pewnie tak :lol:
      a jak nie są cziptjuningowane, to co wtedy, bo widzę, że masz z tym jakiś problem, innego powodu odzywania się, czy chociażby czytania tego wątku nie widzę :lol:
      czy może chcesz wzniecić jakąś jałową dyskusję? - to nie jest wskazane :szeroki_usmiech
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Nie miałem takiego zamiaru - taka myśl mi się nasunęła i postanowiłem się z nią podzielić. W końcu to forum.

Co do cziptjuningu - to każdemu według potrzeb. Osobiście nic do tego nie mam.

Komentarz

• Yarek
          Elegance
          • 2005
          • 992

Zamieszczone przez Morgoth
          Możecie się czasem nadziać na Yarisa TS. Małe, lekkie, niepozorne, a dłubnięte może mieć i 150 kucy. Standarowo było 105.
          Yaris TS to bardzo fajne autko, super do miasta bo bardzo zwinne i dość szybkie. Ale po pierwsze różni się dość zauważalnie jeśli chodzi o wygląd, a po drugie 9s do setki to nie jest powód do tego, żeby się go bać. :szeroki_usmiech A jeśli chodzi o Yarisa TS z kompresorem, to jeszcze takiego w Polsce nie widziałem. :wink:

[ Dodano: Pon 19 Kwi, 10 09:04 ]
          Zamieszczone przez loyd
          Zamieszczone przez szkoda
          Zamieszczone przez loyd
          Następne auto kupuje juz > 150 km.
          zrobisz program w tym i będzie
          Jakoś nie jestem przekonany do tjuningu (a szczególnie agro).
          Zamieszczone przez loyd
          Taki mały OT - po przeczytaniu tego wątku mam wrażenie, że 1.9 tedeik jest po prostu nie do pokonania. Co by do niego nie startowało (X3 czy inna fura z potężnym silnikiem), to i tak nie ma szans.

Opowiedz nam o swoim problemie... bo zdecydowanie jakiś problem masz. :lol:
          . pzdr Jarek
          aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

Nie mam żadnego problemu. Ja bym nie włożył w auto ani jednego peelena więcej niż zapłaciłem w salonie. Jak ktoś ładuje więcej to jego sprawa i jego pieniądze.

Dziwi mnie tylko szczerze mówiąc, że 1.9 tdi z czipem jest w stanie dogonić np. x3 z potężnym silnikiem (a we wcześniejszych postach była mowa również o furach, które powinny skodzine zmieść z powierzchni ziemi).

Nie jestem złoślimy ani nikogo nie chcę obrażać. Takie myśli mnie naszły i tyle.

Komentarz

• loru
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4286
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez loyd
              Dziwi mnie tylko szczerze mówiąc, że 1.9 tdi z czipem jest w stanie dogonić np. x3 z potężnym silnikiem
              zazdrościsz i tyle że nie kupiłeś zajebistego 1,9 TDI co daje rade wszystkim tylko jakąś padakę 1,4 TSI :szeroki_usmiech
              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• loyd
                RS
                • 2010
                • 2342

Zamieszczone przez loru
                Zamieszczone przez loyd
                Dziwi mnie tylko szczerze mówiąc, że 1.9 tdi z czipem jest w stanie dogonić np. x3 z potężnym silnikiem
                zazdrościsz i tyle że nie kupiłeś zajebistego 1,9 TDI co daje rade wszystkim tylko jakąś padakę 1,4 TSI :szeroki_usmiech

Komentarz

• arci9
                  RS
                  • 2004
                  • 2007

Dziwi mnie tylko szczerze mówiąc, że 1.9 tdi z czipem jest w stanie dogonić np. x3 z potężnym silnikiem (a we wcześniejszych postach była mowa również o furach, które powinny skodzine zmieść z powierzchni ziemi).
                  Pewnie to twoje zdziwienie bierze się z braku informacji.
                  Taka Octavka po samym programie, ma zazwyczaj między 140- 170 kucy, co przy wadze ok 1,4tony daje czasy 7,2-8,xx 0-60mili.Więc nie jest tak , źle.

A inne auta, co z tego , że mają bardzo duże motory, skoro ważą swoje, do tego dochodzi rodzaj skrzyni no i główny czynnik kierownik

Pamietam, jak regularnie Octavią ASZ (166KM) , ze staru robiłem kieronika BMW X5 motor 220 kucy.Niby ponad 50KM różnicy ale masa robi swoje

Komentarz

• _tm_
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 2333
                    • Superb III (3V3)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez loyd
                    Nie mam żadnego problemu. Ja bym nie włożył w auto ani jednego peelena więcej niż zapłaciłem w salonie.
                    Powtarzasz to już któryś raz, a naprawdę nikogo to nie interesuje. Jak kupisz dziecku tani, zdalnie sterowany samochód to wejdziesz na forum modelarskie, gdzie ludzie ładują dużą kasę w swoje zabawaki i będziesz co chwila powtarzał, że Ty do swojej zabawki nie dołożysz ani jednej złotówki ?
                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                    -------------------------------------------------------------------------
                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                      Zamieszczone przez Yarek
                      dobrygrzeswawa napisał/a:
                      A w temacie to raczej nie proponuje nikomu stawać ALH, AGR (takie moje wrażenia) z Yarisem 1.0 z tego roku, moc chyba 90 KM. Naprawdę idzie to bardzo ładnie jak na swoją pojemność pod warunkiem że za w środku siedzi tylko kierownik

1.0 to chyba ma 69KM i przyspieszenie do setki 16s :szeroki_usmiech Może masz na myśli 1.3? Bo ten faktycznie ładnie jedzie...
                      Dokładnie, masz rację. Podparłem się danymi które mi ktoś przekazał ale wrażenie z jazdy całkiem pozytywne. Może dlatego że jeżdżę ostatnie 2 tygodnie pandą 1.1 której Vmax=145km/h ops:

[ Dodano: Nie 18 Kwi, 10 23:18 ]
                      Zamieszczone przez piramida
                      wiec po zachipowaniu na 200koni cieżko bedzie zejsc do tych 7.3
                      O2 RS kombi w dieslu + program MT- kol. Bernardo > opony cywilne, zimna noc 0-100Km/h = 6.9 według G-techa bodajże za 3 próbą. Po prostu wsiadłem do jego auta i pojechałem - więc da się zejść jeszcze niżej
                      bernardo miał chyba ze 430Nm o ile pamietam więc jest szansa
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Zamieszczone przez loyd
                        Nie mam żadnego problemu. Ja bym nie włożył w auto ani jednego peelena więcej niż zapłaciłem w salonie. Jak ktoś ładuje więcej to jego sprawa i jego pieniądze.

Nie jestem złoślimy ani nikogo nie chcę obrażać. Takie myśli mnie naszły i tyle.
                        To kliknij ignoruj w tym watku i po sprawie - nie musisz czytac.

A po co zamowiles 1.4TSI i mocy AZ 122KM. Przeciez mogles kupic 1.2TSI, ale to silnik turbo wiec kusi, tak wiec wystarczylby stary poczciwy 1.6 ktory przeciez daje rade, bo ma nie cale 20KM mniej
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• loyd
                          RS
                          • 2010
                          • 2342

Zamieszczone przez Maicroft
                          Zamieszczone przez loyd

To kliknij ignoruj w tym watku i po sprawie - nie musisz czytac.

A po co zamowiles 1.4TSI i mocy AZ 122KM. Przeciez mogles kupic 1.2TSI, ale to silnik turbo wiec kusi, tak wiec wystarczylby stary poczciwy 1.6 ktory przeciez daje rade, bo ma nie cale 20KM mniej
                          I tu się zdziwisz kolego - jak zamawiałem swoje auto to nie miałem pojęcia o 1.2 tsi. Gdybym o nim wiedział to napewno bym wziął ten właśnie silnik (99,99 % jazda po mieście - dom - praca - hiper na zakupy - rodzice w niedziele).

Raz w roku może jakaś Chorwacja, więc bym przeżył.

Komentarz

• Morgoth
                            L&K
                            • 2010
                            • 1116

Zamieszczone przez Yarek
                            A jeśli chodzi o Yarisa TS z kompresorem, to jeszcze takiego w Polsce nie widziałem. :wink:
                            Co nie znaczy że nie ma A ponad 100 KM to mają kumple w zwykłych litrowych Yarkach po modyfikacjach. I niczym się nie różnią, no może innymi felami i wydechem.

Zamieszczone przez loru
                            Obrażasz kolegę forumowicza? Nieładnie.
                            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                            G.B.Show

Komentarz

• suchy
                              Rider
                              • 2009
                              • 682

Panowie, Wy tu pitu pitu a mi w końcu udało się kogoś zkillować na poważnie :szeroki_usmiech . Pacjent: Lincoln Town Car (wersja po 2003r), widziałem że bardzo się spinał na lewym pasie Dolinki Służewieckiej (3 pasmówka), tak więc usadowiłem się za nim i go zacząłem gonić. W reszcie udało się złapać jakieś czerwone światła gdzie ja stanąłem na prawym skrajnym pasie a on powolutku sunął swoim lewym czekając na zielone, tak więc start dla niego był z małej rolki a u mnie zatrzymany. Jak się zapaliło zielone to tylko słyszałem lekki pisk moich kół i ryk jego silnika lecz ani razu nie udało mu się wywalczyć pierwszego miejsca, spokojnie powolutku się od niego zacząłem oddalać i jak widziałem że jest jakieś 3-4 długości za mną to zwolniłem aby móc jeszcze raz się spotkać na krzyżówce i zamienić parę słówek lecz kierowca chyba poczuł gorzki smak przegranej, ponieważ zjechał na środkowy pas i zaczął jechać bardzo przepisowo, tak więc na kolejne światła dojechał jako trzeci czy czwarty samochód :|
                              Było, minęło:
                              RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

nie pitu pitu, tylko dzisiaj dostałem wklep od starego V40 t4, w dodatku chyba perfidnie mnie podpuscił, więc o czym tu pisać :lol: :wink:
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• lukasz3112
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3607

szkoda, bo tam chyba siedziały 2.0T
                                  Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• tomil
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 1179

szkoda, do kupienia jest GT 22- no chyba tak tego nie zostawisz :twisted:
                                    It doesn't matter what we're losing
                                    It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Udesky
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1692
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

loyd napisał/a:
                                      Nie mam żadnego problemu. Ja bym nie włożył w auto ani jednego peelena więcej niż zapłaciłem w salonie.
                                      A potem jeżdżą po drogach super samochody, w których wszystko lata, trzeszczy klepie, a właściciel zachwala pod niebiosa, że super samochód bo jeszcze złotówki do niego nie włożył. :diabelski_usmiech
                                      Zamieszczone przez lukasz3112
                                      tam chyba siedziały 2.0T
                                      Siedzą też 1.8T 160KM.

Z killi to ostatnio podrażniłem 3 łysych młodych gniewnych w Golfie 3. Doszli mnie przed terenem zabudowanym i już na podwójnej ciągłej, gdzie jest zakręt, ograniczenie do 70 chcieli mnie łyknąć. Na szczęście odpuścili. Następnie przez całą wioskę nie było gdzie wyprzedzić bo z jednego zakrętu w drugi. Na ostatnim, ostrym zakręcie gdzie ograniczenie jest do 30, chcieli mnie znów łyknąć, ale coś jechało więc odpuścili. Na szczęście za następnym zakrętem była prosta więc postanowiłem ich przetestować. Szczerze mówiąc spodziewałem się przynajmniej 2.0GTI, a tu dupa. Ja 3b (mój ulubiony) do 4000rpm i patrze w lusterko, a oni daleko daleko. Postanowiłem odpuścić bo wjeżdża się po prostej w las, gdzie jest parę zakrętów i oczywiście podwójne ciągłe, do tego jechały 2 samochody przede mną. Oczywiście Golfiaczy to nie interesowały i najpierw łyknęli mnie co im się ledwo ledwo udało, bo uciekali przed samochodem z przeciwka. A popis swojej głupoty dali po wyjeździe z lasu. Gdzie na podwójnej ciągłej wyprzedzali Audi A4, które w tym samym momencie zaczęło wymijać rowerzystów. Efekt tego był taki, że młodzi gniewni przybrali niebezpiecznie pobocza. To jednak też ich nie ostudziło i łykali jeszcze jadące przed Audi, Tico. Niewiele brakowało, a skończyli by swoją przygodę na spycharce, która akurat transportowała 300m dalej drzewo przez drogę. Ledwo wyhamowali. Ciekawe jest to, że za tą spycharką było ok 1km prostej drogi z super widocznością, na której mógł by wszystkich łyknąć bez problemu i zagrożenia. Podsumowując, piraci zjechali na to samo osiedle co ja i byli na nim całe 2min wcześniej.
                                      Z innych killi, tym razem na mnie. Jechałem sobie ostatnio do Lipska na targi. Po jednym z postojów wyjeżdżałem za dziadkiem w nowej A4 sedan, który dość dziarsko wyskoczył z pasa rozbiegowego, a ja za nim. Łyknąłem go przy ok 140km/h i przyśpieszam dalej, na co dziadek widocznie się wkurzył bo przy 200km/h mnie doszedł i pojechał. Ja niestety ze względu na słabe opony i krótką skrzynie postanowiłem, się nie angażować dalej. Ale na odcisk nadepnąłem. :diabelski_usmiech
                                      W Polsce nie ma kryzysu.
                                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• loyd
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2342

Zamieszczone przez Udesky
                                        loyd napisał/a:
                                        A potem jeżdżą po drogach super samochody, w których wszystko lata, trzeszczy klepie, a właściciel zachwala pod niebiosa, że super samochód bo jeszcze złotówki do niego nie włożył. :diabelski_usmiech
                                        Nie pisałem o serwisie - ale mam nadzieję, że ten post to żarcik.

Komentarz

• Udesky
                                          RS
                                          • 2007
                                          • 1692
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez loyd
                                          Udesky napisał/a:
                                          Cytat:
                                          loyd napisał/a:

Nie pisałem o serwisie - ale mam nadzieję, że ten post to żarcik.
                                          Skojarzyłem go ze stwierdzeniem pewnego taksówkarza, który zachwalał swoją klekoczącą taryfę, mówiąc że nie włożył do niej ani grosza.
                                          W Polsce nie ma kryzysu.
                                          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Qulek
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 1630
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

1.9 T dokładnie
                                            BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• loru
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 4286
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Morgoth
                                              loru napisał/a:

Obrażasz kolegę forumowicza? Nieładnie.
                                              kolega loyd, odczytał mojego posta w formie żartu i tak jest forma mojej wypowiedzi, więc nie obrażam nikogo.

A tak jeżeli chodzi o zabawy na drodze to w sobotę wieczorkiem prowokowała mnie Astra II Cupe, rozsądek wygrał, jechałem z synem, no to kierownik mnie wyprzedził i ujrzałem napis turbo ale jakoś szału to to nie robiło jak odjeżdżało a ryczało strasznie , może tylko sobie nakleił :niewiem
                                              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez Qulek
                                                1.9 T dokładnie
                                                no ja wiem, się nie dziwię zresztą

[ Dodano: Pon 19 Kwi, 10 12:47 ]
                                                Zamieszczone przez Udesky
                                                Siedzą też 1.8T 160KM.
                                                ale to nie t4 :idea:
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Azazel
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 313
                                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja wczoraj 2x baty zebrałem od kolegi na "C", który jeździ Audi A3. Z rolowanego z 2-go biegu, do ok. 160km/h, było z 1,5-2 długości dla niego. Moje ASV po programie, jego ALH z wtryskami ASV i programem. Porównując wyniki z hamowni: JA: 135KM/285Nm, ON: 140KM/290Nm. Więc chyba wina leży w łączniku między fotelem, a kierownicą :lol:
                                                  2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                                                  2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• misiekwaw
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7715
                                                    • Ford

ja wczoraj na dystansie trzech przystanków wygrałem z autobusem linii 211 :szeroki_usmiech na rowerze of course 8)
                                                    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                    http://www.disi-tune.pl
                                                    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                    Był WRX
                                                    Była Octa

Komentarz

Pracuję...