400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrev3
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 6116

szkoda, ale jakby nie patrzeć... baner daje radę, wiemy w jakiej kwestii
    sew1981, sprzedaję Fordy ale kiedyś sprzedawałem też Skodę. A to że jeżdżę Skodą... hmmm chyba jej zaufałem, choć sie nie zarzekam że nie będę jeździł Fordem :diabelski_usmiech

A nawiązując do tematu wątku, wczoraj wracałem na A4 z Gliwic zupełnie spokojnie jak przystało na kierownika Skody. I ni z tąd i z owąt... śmignął mnie Pan w demonstracyjnej Astrze 4. Dojechaliśmy do zwężki i akurat był on na lewym pasie a ja na prawym. Spokojnie koło niego przejechałem i co widzę w lusterku, Pan w Astrze jakiś zaskoczony... że przy prędkości 120 km/h wyprzedziła go Skoda??!! Więc żeby poprawić swoje ego.. wskoczył za mnie i pod dupkę mi podjechał. Nie chciałem tego robić ale no zmusił mnie. To ja pedał w podłogę i do przodu. Pan jeszcze bardziej zdziwiony że nie nadąża. Koniec zwężki powrót na swoją stronę autostrady i Pan mnie dopadł. Zrównał się ze mną, popatrzył na mnie i widzę że przyśpiesza... I co... 2:0 dla mnie. Trzeciego podejścia nie było

Jak się okazało była to Astra 4 1.7 CDTI 125 KM więc wynik nie mógł być inny
    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Lelon
      Ambiente
      • 2008
      • 130

Zamieszczone przez tomecki994
      WPR ma podzielone blachy na Nadarzyn ( od WPR 40000 wzwyż ), Raszyn ( od WPR 30000 wzwyż ) oraz Pruszków ( od WPR 00001 wzwyż, obecnie jest koło WPR 11000 )

eee chyba tak nie jest mam blachy WPR i się nie zgadzają z Twoją koncepcją :szeroki_usmiech

Komentarz

• miguello
        RS
        • 2008
        • 1849

Andrev3, na tej zwężce 120km/h i jeszcze przyspieszałeś ? Kapelusz chyba Ci z głowy spadł wariacie :P

Tam jest ograniczenie do 70km/h chyba nie? :lol:

Komentarz

• adi747
          L&K
          • 2008
          • 1138

szkoda a potem otwieram i dali jazda :box :zastrzelic :klnie: :rant :spoko :lol: ) to mnie zmiazdzyło
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
          JEST
          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dzisiaj byłem w Katowicach, do Bielska wracaliśmy z kolegą który jeździ Alfa Romeo 156 Wagon 2,4 Jtd 140KM, ja moją poczciwą octą :diabelski_usmiech
            Bez walki się nie obyło, i muszę przyznać że idzie mu to ładnie, ale za bardzo mnie nie złoił, miał przewagę na wyższych obrotach, odcinek do Tychów śr 97, v-max wg gps 192, śr spalanie 9,1 :twisted:
            Cały czas siedziałem mu na dupie.
            Po tym silniku spodziewałem się dużo większego lania :|

Komentarz

• adi747
              L&K
              • 2008
              • 1138

jakoś tak w alfach diesle słabo chodzą i wg mnie w fordach tez zawyczaj wag o tej samej mocy co ford czy alfa wygrywa :szeroki_usmiech
              JEST
              octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Andrev3
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 6116

miguello, w całej tej akcji najbardziej się obawiałem o kapelusz, ale dał rady
                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Coke
                  Elegance
                  • 2010
                  • 771
                  • Octavia II (1Z3)
                  • AUM 1.8 20VT 150 KM
                  • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ciołem się przed chwilą z Hondą CRX Del Sol 1,6 sohc vtec 125 KM, ja w 2 osoby gostek sam. Jedynka wysuwam się o pół auta, dwójka już ma długość w plecy, trójka to już ze 2,5 - 3 długości no i sie chyba nie spodziewał takiego rezultatu Stajemy na następnych czerwonych, widze po minie że nie takiego wyniku się spodziewał, szyba w dół i mnie pyta "jaki ty tu masz silnik?" mówie 1,8 turbo 150 KM. Po czym nastała cisza i ruszył już spokojnie
                  Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Andrev3
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 6116

Ja dziś musiałem pogodzić dwóch szybkich Panów... Jeden jechał Vectrą C Kombi 1.9 CDTI a drugi Seatem Toledo wyglądało że 1.9 TDI 110 KM.
                    Pierwszy jechał Pan Vectrą, starał się cisnąć ale za szybko go dopadłem, Pan z Toledo siedział mi na zderzaku prawie równomiernie. Kiedy pan z Vectry zjechał na lewy pas, przycisnąłem i ja i Pan w Toledo. Toledo na pewno był po programie bo dymił aż miło
                    Siedział za mną do 190 a od 190 w górę już nie dawał rady. Także chyba się troszkę zdziwił że rodzinne kombi może go zaskoczyć
                    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• adi747
                      L&K
                      • 2008
                      • 1138

takie pytania najbardzie lubie )) staje koleś jaki masz silnik ty do niego 1.8 t 150km a koleś a to dziękuje dowidzenia))
                      JEST
                      octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

gość z hondy zobaczył octavie to pewnie pomyslał ze 1.9 tdi a tu zdziwsko
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• miguello
                          RS
                          • 2008
                          • 1849

piramida, z niektórymi 1.9 tdi i Ty byś miał zdziwsko :P

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

heh masz racje, jest troche 1.9 tdi które mają grubo ponad 200PS :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Garret
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 1196
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ja wczoraj wieczorem na Zakopiańskiej w Krakowie miałem okazję przymierzyć się do Clio II Sport. Jechałem od Matecznego, śpieszyłem się na mecz Hiszpanii, w głośnikach do boju zagrzewał Sabaton to i pociskałem zdrowo tasując się między pasami. Zobaczyłem z przodu srebnego pyrtka na szerokich gumach który czynił to samo. Na skrzyżowaniu przy skręcie do Carefoura ustawiłem się za nim na lewym pasie i zobaczyłem napis Sport, więc sobie myślę fajnie, nie będzie mnie zbyt hamował po ruszeniu :roll: Ruszylismy na zielonym, on ostro, ja za nim...dłuuga prosta kończy się długim podjazdem i skrzyżowaniem na górce Borkowskiej...i odchodził mi mały łajdak :twisted: cały czas, myślę, pod górę, pow 130km/h mój moment diesla :diabelski_usmiech da mi przewagę - nic z tego, cały czas maluch mi uciekał :? całkiem ładnie to pomyka, taki krasnal
                              Sprawdziłem z ciekawości dane: silnik 2.0 169KM, 7.3s do 100 - i wszystko jasne :diabelski_usmiech
                              Garret

-----------
                              Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Andrev3
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 6116

Garret, takie małe pyrtki potrafią narobić na drodze nieźle szumu
                                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

piramida, nie musi mieć 200 ps, wystarczy nawet 130 stka asz w OI po lekkim programie, a moze i bez programu by taką hondziare obstukała, z ładnym fabrycznym giftem

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

sew, wiesz jak gość nigdy skodzinką nie jezdził a zobaczył np 1.9 tdi to co mógł pomysleć? :szeroki_usmiech

Komentarz

• markowski
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 224

wczoraj wieczorem trafil mi sie fiat 500 abarth - na drugim biegu troche mi odszedl i myslalem ze bedzie szybszy :| ale na trzecim dojechalem, na czwartym przejechalem obok i na piatym chcialem odskoczyc ale juz sie skonczylo miejsce. Potem pokazalismy sobie "OK" i pojechalismy w swoja strone. Generalne fajne male auto - i niezle zasoowa
                                      pozdrawiam
                                      Markowski
                                      OI AXR 06 185@377

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 6626
                                        • Volkswagen
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Coke
                                        jaki ty tu masz silnik?" mówie 1,8 turbo 150 KM. Po czym nastała cisza i ruszył już spokojnie
                                        hahaha super :szeroki_usmiech
                                        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

piramida, oczywiście ,że tak...ale z drugiej strony diesla raczej słychać (niezależnie od mocy), więc pewnie liczył na jakieś 1.6 benzynkę, którą spokojnie obstuka chyba, że był głuchym hondziarzem w swoim crxie.

[ Dodano: Sro 23 Cze, 10 16:46 ]
                                          A moje takie osobiste spostrzeżenie, jak latam często obwodowom trójmiasta (dwupasmówa do 110 km/h) moim SI, czasem się spiesząc, ładnie mi autka zjeżdzają na prawy pasik...jak miałem OI nie były takie chętne do używania prawego pasa, chociaż nie byłem wcale wolny.

Komentarz

• Andrev3
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 6116

ja myślę że jak ludzie widza ksenon w lusterku to z automatu się usuwają na prawy pas, bynajmniej ja mam takie spostrzeżenia
                                            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• adi747
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1138

zalezy na jakie clio trafiłeś bo clio 2 wystepuje jako phase 1 (172 konie) i jako phase 2 (182)konie wazy tyle co moja meganka coupe czyli 1100 kg więc jest lzejsze od octavi o 250 kg to sie nie dziwie ze Ci uciekał a clio 3 sport ma 197 kucyków
                                              JEST
                                              octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7460
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Andrev3
                                                ja myślę że jak ludzie widza ksenon w lusterku to z automatu się usuwają na prawy pas,
                                                a mi dziady nie chcą znaczy zjeżdżają rzadziej niż częściej, dopiero poprawka drogowymi lub dłuższa jazda "w bagażniku" zachęca ich do zjazdu :szeroki_usmiech
                                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• miguello
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 1849

Mihau, nie przyznawaj się bo Cie wszyscy święci publicznie zlinczują tu zaraz :wink:

Komentarz

• abstinent
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 4842
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Andrev3
                                                    ja myślę że jak ludzie widza ksenon w lusterku to z automatu się usuwają na prawy pas, bynajmniej ja mam takie spostrzeżenia
                                                    zgadzam się z Tobą w 100%

Jak jeździłem xsarą to długo musiałem czekać, a teraz od razu myk na prawy :diabelski_usmiech
                                                    choć często trzeba sobie długimi pomóc :P
                                                    xenon nie dość że super świeci to i drogę przepycha

Komentarz

Pracuję...