Kiedyś tu pisałem o focusie który zlał lekko Bimkową Octavię, wczoraj dokonała się zemsta i to brutalna :diabelski_usmiech jak opanowałem skodaru to 2 długości ze startu, powtarzane 3 razy, ale trzeba przyznać że jak na 115 konną benzynę to focus zapina naprawdę godnie. Potem trafił się znajomy z passatem b5+ 130 serią, i było ze 2 długości
wczoraj wracając z Poznania spotkałem się na światłach na Połczyńskiej z Corrado G60. Na pierwszych światłach poszedł ogniem ale byłem 2 samochody za nim. Na następnych już staliśmy obok siebie, a kierownik z kolegą sączącym piwko obczajali mnie strasznie i powolutku podjeżdżali więc pod pasy więc i ja zacząłem tak robić. Czekałem czy pójdą ogniem czy nie. Włączyło się zielone i ruszyłem spokojnie, oni również ale po chwili ogień, no to i ja ogień. Przy zmianie na 2 już byli za mną i odpuścili
szkoda, one dają radę. Kiedyś kolega miał, nie dość, ze wsiadac do tego trzeba było po drabinie (stała wyżej od mojej szkodagadaczki) to ten V6. Pół godziny w drodze do Wawy i czułem się jak bym miał całe plecy atakowane przez pół penitencjarnej Polski). Ma to kopa.
ja wczoraj wracając Modlińską w strone Legionowa zauważyłem że coś czarnego za mna lata z pasa na pas. Jak sie okazało było to Audi A6 (w budzie C6). Całe ospojlerowane...4 rury z tyłu... no to nie długo myśląc redukcja i za nim za nami ruszyła jeszcze nowa BMW serii 3. Udało się w końcu ustac na światłach. Ja na lewym a On na środkowym a BMW za nim. Ostre ruszenie bo widać było co się szykuje I do prędkości ok 160km/h kierowca A6 był przede mną jakieś 2 długości auta. BMW niestety nie dawał rady. Zatrzymało nas kolejne czerwone. Podjechałem..uchyliłem szybkę i się uprzejmie pytam co za motorem. Odpowiedź:
Chłopaku tu siedzi 3.0TDI ABT na 300KM i 550NM. No i coś mi się wydaje że kierowca troszkę podwyższył sobie w myślach ta moc bo na drodze to nie jeździło tak jak mi się wydaje powinno. z rolowanego później jeszcze raz sie złapaliśmy i szliśmy równo. Powyżej 120 zaczął lekko dopiero odchodzić.
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Pewnie tak ale nad Calibrami 2.0 8v z gazem :diabelski_usmiech
Bo 16v ma 150km i raczej miałbyś ciężko. A turbo ma 205km a małym kosztem mają po 280km. O Calibra mam swoje zdanie bo jakieś 10 lat temu miałem takie auto i pamiętam jak młodzi i starzy zaglądali przez szybę do środka.No niestety auto się zestarzało i zrobiło się wieś autem. Jednak jak na auto z lat 90tych ma sylwetkę ponad czasową...
noooooo, dzisiaj znowu fajne autko -> Golf III GTI
przynajmniej jakiś dłuższy fan, Kraj - Niemcy, ulica -> Poleczki od Puławskiej do Wirażowej, Wirażowa i Żwirki do 17 stycznia, czyli po drodze łącznik Poleczki x Wirażowa i 2 rondka
oczywiście nie miałem zamiaru się specjalnie ścigać, ale na Poleczki stanęlismy na światłach na pole position no i zrozumieliśmy się bez słów, kurna jego mać :lol:
globalnie - równo
na początku wydawało mi się, że mam lekką przewagę, potem było równo, a na końcu przewagę miał Golf, myślę, że po prostu moja Dziwka spuchła, termometr wskazywał 36 stopni więc cholernie gorąco, ja z klimą na full, Golf miał pootwierane okna.
temperatura oleju na początku 75 stopni, na końcu przy 17 stycznia 105 stopni i tam też skończyły mi się hamulce, więc dobrze, że kolega skręcił
fajne auto i jakie niepozorne
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
a i jeszcze dzisiaj mała przyjemność z wesołą młodą parką w Touranie 2.0TDI, z naszymi przyjaciółmi z... no nie wiem skąd, w każdym razie z Azji
wiadomo, że zebrali baty, ale przynajmniej było wesoło, a pani dodatkowo baaaaaaaaaaardzo sympatyczna i jak ładnie uśmiechnięta
fajnie, że nie każdy musi się napinać
a i jeszcze dzisiaj mała przyjemność z wesołą młodą parką w Touranie 2.0TDI, z naszymi przyjaciółmi z... no nie wiem skąd, w każdym razie z Azji
wiadomo, że zebrali baty, ale przynajmniej było wesoło, a pani dodatkowo baaaaaaaaaaardzo sympatyczna i jak ładnie uśmiechnięta
fajnie, że nie każdy musi się napinać
Komentarz