400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

abstinent, ja wjeżdżałem na 7 w Płońsku około ~2:30
    miła odmiana po ostatnich jazdach w ciągu dnia
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Andrev3
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 6116

a ja wczoraj sie spiąłem z Panem z CX 7, albo gość nie ogarniał samochodu albo to tak słabo jeździ bo sam się chciał ścigać. Jedynka dwójka trójka a ja gościa mam we wstecznym lusterku. Jak na światłach miałem lewoskręt nawet nie popatrzył tylko przeszedł jak burza
      RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

Zamieszczone przez Andrev3
        a ja wczoraj sie spiąłem z Panem z CX 7, albo gość nie ogarniał samochodu albo to tak słabo jeździ bo sam się chciał ścigać. Jedynka dwójka trójka a ja gościa mam we wstecznym lusterku. Jak na światłach miałem lewoskręt nawet nie popatrzył tylko przeszedł jak burza
        Mial 1 rure czy 2? :zlosnik:
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• Qulek
          RS
          • 2005
          • 1630
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Coke

to co ja mam powiedzieć jak jadę 230 na fabrycznych 195/65R15? ;P
          anielski orszak ?? :diabelski_usmiech
          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez MisiekWAW
            Mial 1 rure czy 2? :zlosnik:
            taka jest między nimi różnica :?:

[ Dodano: Nie 29 Sie, 10 18:58 ]
            Andrev3, ten diesel to ma z 11s do setki...
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez szkoda
              1 rurkie ma 2.2L (174 kunie), a 2 rurki ma 2.3 (244-260 kuniów) chyba
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez Mihau
                1 rurkie ma 2.2L (174 kunie), a 2 rurki ma 2.3 (244-260 kuniów) chyba
                Dokladnie :lol: diesel ma jedna rure i 11,5 do paczki a benzyna 2 rury i jakies 8 do paczki :zlosnik:

[EDIT]
                mam na myśli benzynę w europejskiej wersji :zlosnik:
                wersje USA mogą mieć napęd na przód i wybitnie szybki automat :lol:
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• keneida
                  Rider
                  • 2010
                  • 316

wracałem z żoną wieczorem z kina. Na jednym skrzyżowaniu stanąłem obok jakiejś BMW trójki. 23 godzina, pusto, myślę, że sobie sprawdzę auto. Patrzę "sąsiad" to lekko napakowany łysy w dresie z jakąś dziewczyną.

Ruszyłem porządnie ale bez pisku. Jedynka, dwójka i już jestem dużo przed nim. Nie chciał się ścigać widocznie jakiś pokojowo nastawiony

Żona spojrzała się krzywo na mnie i marudzi, że co ja będę się ścigał skodą przecież to się w ogóle nie nadaje
                  Wrocławskie spoty

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

hehe, powiedz zonie ze następnym razem bedzie z kina wracac autobusem :szeroki_usmiech a tak na serio to bemki zaczynają czuc respekt przed skodami :wink: :P

p.s. ale dzisiaj mi sie pierdzieli :szeroki_usmiech
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kropeck
                      RS
                      • 2009
                      • 2319
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BLF 1.6 FSI 115 KM

No dobra .... historia wyjęta z annałów faktów i faktów :-) Kiedy to jeszcze mieszkałem w W-wie i zaczęły mi się wyjazdy służbowe, jeździliśmy z kolegami do hoteli zwykle już w niedzielę, bo w poniedziałek trzeba być w nowym mieście w pracy.
                      Akurat przydarzyło mi się tak, że miałem jechać z kolegą do Szczecina, a ponieważ on chciał dłużej u siebie w Brzesku pobyć z rodziną, to mu powiedziałem, żeby przyjechał sobie wieczorem, a o północy wyskoczymy do Szczecina, bo pusto, a ja lubię w nocy jeździć, bo generalnie mało w nocy śpię poza tym szybciej, bez korków itd. no i tak zrobiliśmy. Północ, start z W-wy z ul. Bartyckiej i jedziemy do Szczecina. Kolega się usadowił z tyłu z poduszką i wierci tyłkiem, żeby jakoś fajnie w poziomie się wyspać. Spięty pasami, wyglądał jak gotowana szynka.

Na wylocie z W-wy w kierunku Gdańska (a był to czerwiec 2008 rok) były remonty dróg i była zwężka z trzech pasów do jednego, skrajnego lewego. Przed ową zwężką był znak ograniczenia do 50km/h. Przede mną jakiś dupowóz, a jeszcze przed nim radiowóz (oznakowany). Na zwężce radiowóz prowadzi - 70km/h. Po zakończeniu zwężki z jednego pasa do dwóch aktywnych, ograniczenie spadło do 60km/h a my wszyscy ponad 80km/h na zegarku. Ponieważ droga pusta, a tylko te dwa auta przede mną, to MRYGAM długimi do tego przede mną, więc gość ustąpił, ale radiowóz CHYBA nie zauważył. Więc mrugam znowu .... radiowóz jakby bez kierowcy, bo nie reaguje, więc znowu go potraktowałem długimi, tylko jakby dłużej paluszek mi się opsnął na wajsze (?? dziwna odmiana słowa WAJCHA) :-) Więc radiowóz zjechał na drugi aktywny pas. Po wyprzedzeniu niebieskich, ruram do setki, ale daleko nie poleciałem, bo policja wróciła na lewy pas, wrzuciła koguty i włączyli tzw. poganiacza. Po zatrzymaniu (już na uruchomionym trzecim pasie), podszedł Pan kierowca radiowozu i grzecznym, acz stanowczym głosem spytał (bez przywitania się nawet :-) ): "Czy ma Pan jakieś problemy z ograniczeniami prędkości?!". Rozmowa potoczyła się gładko. Usłyszałem, że jestem bezczelny, żeby na ograniczeniu 60km/h, jechać ponad 80km/h i do tego mrugać długimi na radiowóz. Mina kolegi bezcenna - jak gliniarz odszedł, bo nie zauważył leżącego z tyłu kolegi, ten aż wstał żeby zobaczyć, czy to faktycznie nie są jakieś jaja i że to faktycznie policja mnie zatrzymała :-)

Pan oficer nawet nie poprosił o dokumenty, ani o dmuchanie (całe szczęście, bo akurat tego wieczoru nie miałem ochoty na seks, poza tym tylne siedzenie już było zajęte)... :-)
                      Pozdrawiam,
                      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Przyznam ze masz tupet :diabelski_usmiech
                        Co prawda zdarzało sie wyprzedzać policje ale mrugać na nią :!: :busted:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Samiec
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4287
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

abstinent, ja wjeżdżałem na 7 w Płońsku około ~2:30
                          No to ja dolecialem chwile przed 24, bo jeszzce w dzierzazni sie na lukoil dotankowywalem na fulla aby spalanie z wyjazdu obliczyc

[ Dodano: Pon 30 Sie, 10 00:09 ]
                          kropeck dobre.
                          To mi sie tez tak przypomialo bo wlasnie tez z 2lata temu, jechalem ta sama droga, tyle ze troche dalej na 7ce tak juz za lomiankami. Lecialy misiaki poldolotem 140km/h, w sumie czyscili lewy pas calkiem ladnie. Ale mi sie akurat spieszylo do domu, bo swieta byly to siadlem im na dupe i czekam pod zderzakiem. Zrobilo sie luzniej na prawym, zjechali i pognalem 160-170km/h, a pozniej jeszcze nogie podprostowalem aby sie czasem im cos nie odwidzialo i nie puscili za mna :lol:
                          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

co jeden to lepszy a pozniej to bedzie ze po za 50 w terenie zabudowanym to żaden nie wychodzi :szeroki_usmiech

Komentarz

• andriu21tg
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 1499

kropeck, no wiesz jesli jechales borowikiem to wiesz...pewnie cie poprowadzili do granicy miasta ;P :P :szeroki_usmiech

Komentarz

• Andrev3
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 6116

MisiekWAW, wiesz co nie zwróciłem uwagi ale chyba jedną... Tyle że mina gościa bezcenna na skrzyżowaniu jak ja postawiłem się Skodą do Mazdy :haha: wyraz twarzy po prostu kpiący a później już nawet na mnie nie popatrzył :diabelski_usmiech
                                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• kropeck
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2319
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez andriu21tg
                                  kropeck, no wiesz jesli jechales borowikiem to wiesz...pewnie cie poprowadzili do granicy miasta ;P :P :szeroki_usmiech
                                  Chyba jednak zamontuje sobie strobo za grilem :P
                                  Pozdrawiam,
                                  Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• Coke
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 771
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

A mi wczoraj wieczorem trafił się trochę za gruby przeciwnik

Jadę sobie 3 pasmówką tak z 80 i lewym pasem wyprzedza mnie Nissan 370Z na poznańskich blachach no to ja dzida i za nim.
                                    Złapały nas czerone światła <diabel> Wyłączyłem kontrole trakcji i klimę choć i tak wiedziałem jaki może być wynik
                                    Na zielonym ruszyłem pełnym ogniem walcząc z brakiem trakcji, idziemy łeb w łeb, wrzóciłem dwójkę i tak do 70 - 80 był może o zderzak szybszy i powoli zaczynał odchodzić, na trójce miał już ze 2-3 długości, czwórka to nie naliczę ile było
                                    Zjechaliśmy na parking, tam dowiedziałem się że to 3,7 litra 331 KM i manualna skrzynia. Kierownik Zki bardzo wporządku gość, powiedział nawet, że nie spodziewał się po moim kombiaku że tak się będę trzymał na początku bo jak się z kimś tnie to od razu zostawia daleko z tyłu :]

W domu sprawdziłem że o ma 5,3s do 100 Mimo że przegrałem to humor miałem poprawiony tym sprintem
                                    Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• DGW
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 2330

Zamieszczone przez Emil
                                      Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                                      Okazało się że jest to Touareg ze znaczkiem V8
                                      Grześ, czy przypadkiem nie niebieski z rejestracją WND :?: :wink:

....bo jeśli tak , to te V8 to tylko przyklejony znaczek :wink:
                                      Niebieski nie był, raczej czarny (mokro było) a co do rejestracji to być WND ale niestety nie pamiętam :roll:
                                      Zamieszczone przez winni77
                                      dobrygrzeswawa, pomyślałeś kiedyś, żeby zamontować kamerkę w aucie i takie lekcje wrzucać na forum?
                                      myślałem o kamerce ale na razie budżet nie przewiduje takich wydatków :wink:

A z ciekawszych przygód -tak pokrótce:
                                      w niedzielę około 24.00 na odcinku od Galerii Mokotów do Jerozolimskich została złojona gejsza 6 mps na rej. WPR. Kilka czerwonych świateł ale w końcu znalazł się luźniejszy odcinek no i cóż... :wink: :diabelski_usmiech Potem kierownik popisał się przelotem na czerwonym skręcając z Łopuszańskiej w Jerozolimskie (w stronę Pruszkowa) a zaraz potem mało nie wpieprzył się na patrol policji stojący za BP :busted:
                                      Czy to tak boli dostać baty od skody :?: :twisted:

[ Dodano: Sro 01 Wrz, 10 00:58 ]
                                      Zamieszczone przez Coke
                                      Zjechaliśmy na parking, tam dowiedziałem się że to 3,7 litra 331 KM i manualna skrzynia.
                                      W tamtym roku w bodajże Borsku na SSS właśnie taki dostał ode mnie sromotne baty - był około sekundę spóźniony na mecie :lol:
                                      NFPNorth-West
                                      2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                      WARSZTAT www.dsize.pl
                                      ->
                                      CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                      spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                                        Potem kierownik popisał się przelotem na czerwonym skręcając z Łopuszańskiej w Jerozolimskie
                                        no nie wiem, to jest chyba norma, trzeba przestać chłopaków stresować, bo się który zabije w końcu :?
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Andrev3
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 6116

dobrygrzeswawa, ja myślę że powinieneś mieć taką naklejkę na szybie... Nie ścigaj się ze mną bo może zaboleć :diabelski_usmiech
                                          RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

dobrygrzeswawa, ja myślę że powinieneś mieć taką naklejkę na szybie... Nie ścigaj się ze mną bo może zaboleć :diabelski_usmiech

Komentarz

• Qulek
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 1630
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Nie ścigaj się ze mną bo może zaboleć :diabelski_usmiech
                                              "Przed wyścigiem skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą - grozi nieodwracalnymi zmianami w psychice"
                                              BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

grzesiu a jak tam np z m3 czy dubnietą s3? Widzisz problem? :P

Komentarz

• martino
                                                  Elegance
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 974

Zamieszczone przez Qulek
                                                  "Przed wyścigiem skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą - grozi nieodwracalnymi zmianami w psychice"
                                                  Dodatkowo przygotuj serwis auta na wizytę.... Bo ze 100% pewnością będziesz myślał, że się popsuło
                                                  Martino
                                                  125 KM /272 Nm - to już było....
                                                  teraz jest duży "+"
                                                  dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
                                                  -----------------------------------------------
                                                  PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• Andrev3
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 6116

Zamieszczone przez piramida
                                                    grzesiu a jak tam np z m3 czy dubnietą s3? Widzisz problem? :P
                                                    myślę że odpowiedź będzie... nie :diabelski_usmiech
                                                    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

Pracuję...