Zamieszczone przez Mihau
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez fernandoszkoda, szkoda, ale to jest takie lekkie, że trudno wygrać z tym na starcie. Bardzo mała masa = mała bezwładność + jeszcze napęd na tył = przyzwoita trakcja... Wiem z własnego doświadczenia, że do 50km/h to mało co daje mu radę, trochę jak podkręcony skuter :lol:
(2 próby były, pani)
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markowskiwczoraj wieczorkiem trafil mi sie nowy forester - z rolki bylem minimalnie szybszy. z zatrzymanego zaczalem odjezdzac dopiero na 4tym biegu :shock: trzeba przyznac ze pan przy starcie zagral fair i nie wyebal z czterech lap jak to kiedys mial w zwyczaju Yarek zostawiajac slady pazurow na asfalcie :zlosnik: tylko ruszyl rowno ze mna... Na swiatlach pan powiedzial ze to benzyniak 230 kuni...
Komentarz
-
-
A ja wczoraj objechalem audi a6 TDI quatro 180KM, (8,9 do 100) na autobahnie, zaczelismy od 120 i do 190, dziwilem sie bo ledwo co mu odjezdzalem, bylem z kumplem, a gosciu byl sam. Potem zwolnilismy i dalem sie wyprzedzic i zobaczylem napis na klapie, Pan tez na mnie popatrzal jak na wariataJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodachyba, że tak, nie miałem właściwie jeszcze przyjemności z takim wózeczkiem i tak jak mówiłem - na trójce robię odjazd
(2 próby były, pani
Generalnie Brabus dlubniety przez MT stawal prawie na tylnych kolach.Zwyklakiem CDI po programie, robilem na miescie praktycznie wszystkie 1,6/100KM.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Coke115 koni miało czarne literki, czerwone były w 150
P.S.
Sorry za OT, ale nie mogłem sobie odpuścić (choć miałem taki zamiar), bo nie lubię mitów
Komentarz
-
-
Jako ze ciekawy jestem osiagow swojej padliny, dzisiaj zrobilismy na szybko ustawkie z leonem ARL zawirusowanym wedlug MAHAi na 185KM i 380Nm(wyres z 2008roku).
Oboje nie ogarniamy w sumie startow, wiec do jakis 100km/h leon maks wysowal sie o dlugosc auta.
Jedna proba byla z rolki od 60km/h, tylko cholera nie zgralismy sie bo ja bylem na 3ce, a kolega z leona na 2ce. Do jakis 180km/h leon byl o jakies 3moze 4 dlugosci auta przedemna.
Wiec jak na roznice ~38KM i 55Nm wstydu nie bylo
[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 21:16 ]
Drugie starcie wygladalo tak :
Mam lekko zaspany start i podkoncem odpuszczony gaz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecJako ze ciekawy jestem osiagow swojej padliny, dzisiaj zrobilismy na szybko ustawkie z leonem ARL zawirusowanym wedlug MAHAi na 185KM i 380Nm(wyres z 2008roku).
Oboje nie ogarniamy w sumie startow, wiec do jakis 100km/h leon maks wysowal sie o dlugosc auta.
Jedna proba byla z rolki od 60km/h, tylko cholera nie zgralismy sie bo ja bylem na 3ce, a kolega z leona na 2ce. Do jakis 180km/h leon byl o jakies 3moze 4 dlugosci auta przedemna.
Wiec jak na roznice ~38KM i 55Nm wstydu nie bylo
[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 21:16 ]
Drugie starcie wygladalo tak :
Mam lekko zaspany start i podkoncem odpuszczony gazSkoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
ja miałem dzisiaj krótkie spięcie z Evo X :diabelski_usmiech bardzo krótkie bo panu kończył sie pas a nie ruszaliśmy z miejsca tylko całość odbyła sie z rolki... pan wjechał grzecznie za mnie :twisted:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
W ostatnią niedzielę pokonałem około 200 km z czarnym nowym Evo na blachach DWcośtam. Było trochę gęsto na trasie, więc można było sprawdzić jak to przyspiesza i wyprzedza. Co jakiś czas zamienialiśmy się miejscami...ale zawsze na podium...obajOn miał trójkę pasażerów, z czego dwójka, na początku miała chyba za zadanie ustalić jaki znaczek mam pod maską. Jak wyprzedzaliśmy po kilka samochodów, to wyraźnie kurzyło mu się z obydwu rur. Myślałem, że będzie masakra, bo on ma prawie dwa razy tyle koni co moje Exeo, ale o dziwo moje niezawodne biegi 3 i 4 dawały radę i nawet moja pasażerka była pod wrażeniem, że idziemy równo albo prawie równo. Chyba moment obrotowy załatwił sprawę....
Komentarz
-
-
jaki silnik masz w tym exeo ? 2.0 tsi ? pewnie Pan w evo byl lekko zdziwionyJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
2.0 TDI CR 143 KM + chip , dostałem od Seata certyfikat na ok. 175 KM i 385 Nm
W jednym z poprzednich postów opisałem jaka jest różnica w stosunku do rocznego Passka Kombi TDI CR 170 KM seria.... jakoś do tej pory nie było okazji i czasu żeby podjechać na hamownię, ale mam wrażenie, że mam więcej niż napisali w tym certyfikacie....
Chyba faktycznie był zdziwiony.... nie wiem, może nie chciał mnie zmiażdżyć, ale z wydechu szły naprawdę konkretne dymki, aż się zdziwiłem, że coś takiego może lecieć z nowego samochodu. hmm....a może był zepsuty?!
Na marginesie dodam, że średnie zużycie paliwa wskazało mi wtedy na poziomie 5,5 ONkomp chyba trochę oszukuje, ale myślę, że więcej niż 1 litr nie można do tego dodać. Ciekawe ile pokazał w Evo...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartman2.0 TDI CR 143 KM + chip , dostałem od Seata certyfikat na ok. 175 KM i 385 Nm
W jednym z poprzednich postów opisałem jaka jest różnica w stosunku do rocznego Passka Kombi TDI CR 170 KM seria.... jakoś do tej pory nie było okazji i czasu żeby podjechać na hamownię, ale mam wrażenie, że mam więcej niż napisali w tym certyfikacie....
Chyba faktycznie był zdziwiony.... nie wiem, może nie chciał mnie zmiażdżyć, ale z wydechu szły naprawdę konkretne dymki, aż się zdziwiłem, że coś takiego może lecieć z nowego samochodu. hmm....a może był zepsuty?!
Zamieszczone przez bartmanNa marginesie dodam, że średnie zużycie paliwa wskazało mi wtedy na poziomie 5,5 ONkomp chyba trochę oszukuje, ale myślę, że więcej niż 1 litr nie można do tego dodać. Ciekawe ile pokazał w Evo...
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
W końcu ktoś się trafił i można było zobaczyć jak się auto sprawuje :P. Pokręciłem się po mieście trochę, oliwa dogrzana to sobie kręcę, żeby kierowniczki w turbinie poruszać, grzecznie za passatem b5fl(sam kierownik jechał, ja też sam byłem) kombi skręcam w prawo no i długa prosta, a przed nim pusto, mówię sobie lewy pas żeby trochę przedmuchać turbałkei jadę, 3bieg zapięty 2k obrotów kierunek i zjeżdżam, już dochodzę patrze pan puścił dymka, mówię taki miły jesteś, to sandał w podłogę i ciągnę przy 4tys pan już by z tyłu
. Niestety oznaczeń nie miał ale zdaje mnie się, że to musiał być 101KM TDi, a dodatkowo w automacie więc moje szanse były większe w tym pojedynku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWnormalne w bogato strojonej turbo benzynie, u mnie seryjnie tak jest
Zamieszczone przez MisiekWAWno tak, co innego pozostaje właścicielowi klekota :szeroki_usmiech
to kiedy stajemy na kresce?! 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartmanZamieszczone przez MisiekWAWnormalne w bogato strojonej turbo benzynie, u mnie seryjnie tak jest
Zamieszczone przez bartmanZamieszczone przez MisiekWAWno tak, co innego pozostaje właścicielowi klekota :szeroki_usmiech
to kiedy stajemy na kresce?! 8)Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartmantylko żartowałem....Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
no to widzę, że firma mistubishi przeprowadziła jakiś zmasowany atak na skodę ponieważ......... dziś wyleczyłem kierowcę Lancera w nowej budzie 1,8 143 KM
Jechałem środkowym pasem, lewym babina w mercedesie a za nią wspomniane prawie "evo"widze w lusterku iż pogania bezlitośnie mietka wskakując mu na zderzak i odpusczając, kobiecina schowała się za mnie i mitsu gazzzzzzzz. Niewiem ale chyba mnie też chciał wyprzedzić
no to tak sobie zaczałem zwiększać prędkość, przy 170 gość odpuścił bo zrozumiał że nie ma takiej możliwości i cały czas będzie z tyłu
Pewnie złoży reklamację w salonie na swojego japończykaSkoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
wracałem dzisiaj z zakupów w tesco z rodzinką a na swiatłach przystawia sie gość z tigry, tylko sie wygłupił :szeroki_usmiech nie wiem ale czarne felgi działają na gosci jak płachta na byka albo wręcz przeciwnie, nie podchodzą do walki :Psuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz