400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez Mihau
    Zamieszczone przez bradley
    Tylko brabus fourfour ma osiagi ponizej 9s, jakies 6.9 wg katalogu
    wszystko spoko ale szkoda napisał o Smarcie Fortwo, który ma 75KM bądź 98KM, a nie o Forfour, który ma 177KM
    i dlatego mnie to dziwi, z wyglądu był zwyklak, oprócz fajnych "dużych" alu kółek
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• fernando
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1890

szkoda, szkoda, ale to jest takie lekkie, że trudno wygrać z tym na starcie. Bardzo mała masa = mała bezwładność + jeszcze napęd na tył = przyzwoita trakcja... Wiem z własnego doświadczenia, że do 50km/h to mało co daje mu radę, trochę jak podkręcony skuter :lol:

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez fernando
        szkoda, szkoda, ale to jest takie lekkie, że trudno wygrać z tym na starcie. Bardzo mała masa = mała bezwładność + jeszcze napęd na tył = przyzwoita trakcja... Wiem z własnego doświadczenia, że do 50km/h to mało co daje mu radę, trochę jak podkręcony skuter :lol:
        chyba, że tak, nie miałem właściwie jeszcze przyjemności z takim wózeczkiem i tak jak mówiłem - na trójce robię odjazd
        (2 próby były, pani )
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Qulek
          RS
          • 2005
          • 1630
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez markowski
          wczoraj wieczorkiem trafil mi sie nowy forester - z rolki bylem minimalnie szybszy. z zatrzymanego zaczalem odjezdzac dopiero na 4tym biegu :shock: trzeba przyznac ze pan przy starcie zagral fair i nie wyebal z czterech lap jak to kiedys mial w zwyczaju Yarek zostawiajac slady pazurow na asfalcie :zlosnik: tylko ruszyl rowno ze mna... Na swiatlach pan powiedzial ze to benzyniak 230 kuni...
          Mam takie Subaru w pracy. Fakt fajnie zapina, ale imo powyżej jakiś 150 - 160 km/h puchnie. Choć wrażenia z pierwszej przejażdżki tym samochodem były świetne. Niepozorny "kiosk Ruchu" który potrafi nie jednego zawstydzić.
          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• radekgw
            L&K
            • 2010
            • 1182

A ja wczoraj objechalem audi a6 TDI quatro 180KM, (8,9 do 100) na autobahnie, zaczelismy od 120 i do 190, dziwilem sie bo ledwo co mu odjezdzalem, bylem z kumplem, a gosciu byl sam. Potem zwolnilismy i dalem sie wyprzedzic i zobaczylem napis na klapie, Pan tez na mnie popatrzal jak na wariata
            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Udesky
              RS
              • 2007
              • 1692
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Mam pytanie odnośnie Audi A6. Czy taka z dwoma wydechami, ale ukrytymi pod zderzakiem to 2.8? Bo te 2.5TDI (180) mają widoczne.
              Pytam bo ciąłem się z taką jakiś czas temu i było równo.
              W Polsce nie ma kryzysu.
              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Purchawa
                Admin
                S_OCP Member
                • 2004
                • 8007

Zamieszczone przez szkoda
                chyba, że tak, nie miałem właściwie jeszcze przyjemności z takim wózeczkiem i tak jak mówiłem - na trójce robię odjazd
                (2 próby były, pani
                Smart FT ma ograniczenie do 120km/h.
                Generalnie Brabus dlubniety przez MT stawal prawie na tylnych kolach. Zwyklakiem CDI po programie, robilem na miescie praktycznie wszystkie 1,6/100KM.
                "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• KriSSo
                  Rider
                  • 2008
                  • 285

Zamieszczone przez Coke
                  115 koni miało czarne literki, czerwone były w 150
                  Nie jest to prawdą w żadnym wypadku. Nie ma żadnych czarnych liter "GTI". Mogą być tylko srebrne lub czerwone. Czerwone były w wersjach 20Jahre niezależnie czy w 8v, czy w 16v, czy TDI.

P.S.
                  Sorry za OT, ale nie mogłem sobie odpuścić (choć miałem taki zamiar), bo nie lubię mitów

Komentarz

• aldam
                    L&K
                    • 2006
                    • 1036

bmw 520d model 2010. Na autostradzie. remis, który mnie zdziwił, bo sądziłem, że to 150km czy jakoś tak, ale obecnie 2.0d ma ~180km i jedynie waga piątki zdecydowała o remisie a nie o mojej przegranej.
                    Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Samiec
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4287
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Jako ze ciekawy jestem osiagow swojej padliny, dzisiaj zrobilismy na szybko ustawkie z leonem ARL zawirusowanym wedlug MAHAi na 185KM i 380Nm(wyres z 2008roku).
                      Oboje nie ogarniamy w sumie startow, wiec do jakis 100km/h leon maks wysowal sie o dlugosc auta.
                      Jedna proba byla z rolki od 60km/h, tylko cholera nie zgralismy sie bo ja bylem na 3ce, a kolega z leona na 2ce. Do jakis 180km/h leon byl o jakies 3moze 4 dlugosci auta przedemna.
                      Wiec jak na roznice ~38KM i 55Nm wstydu nie bylo

[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 21:16 ]
                      Drugie starcie wygladalo tak :

Mam lekko zaspany start i podkoncem odpuszczony gaz
                      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Coke
                        Elegance
                        • 2010
                        • 771
                        • Octavia II (1Z3)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM
                        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez Samiec
                        Jako ze ciekawy jestem osiagow swojej padliny, dzisiaj zrobilismy na szybko ustawkie z leonem ARL zawirusowanym wedlug MAHAi na 185KM i 380Nm(wyres z 2008roku).
                        Oboje nie ogarniamy w sumie startow, wiec do jakis 100km/h leon maks wysowal sie o dlugosc auta.
                        Jedna proba byla z rolki od 60km/h, tylko cholera nie zgralismy sie bo ja bylem na 3ce, a kolega z leona na 2ce. Do jakis 180km/h leon byl o jakies 3moze 4 dlugosci auta przedemna.
                        Wiec jak na roznice ~38KM i 55Nm wstydu nie bylo

[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 21:16 ]
                        Drugie starcie wygladalo tak :

Mam lekko zaspany start i podkoncem odpuszczony gaz
                        ładna TTka
                        Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

ja miałem dzisiaj krótkie spięcie z Evo X :diabelski_usmiech bardzo krótkie bo panu kończył sie pas a nie ruszaliśmy z miejsca tylko całość odbyła sie z rolki... pan wjechał grzecznie za mnie :twisted:
                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                          http://www.disi-tune.pl
                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• zeb
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 415

i właśnie dla takich chwil kupiłeś MPS'a

Komentarz

• bartman
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 104

W ostatnią niedzielę pokonałem około 200 km z czarnym nowym Evo na blachach DWcośtam. Było trochę gęsto na trasie, więc można było sprawdzić jak to przyspiesza i wyprzedza. Co jakiś czas zamienialiśmy się miejscami...ale zawsze na podium...obaj On miał trójkę pasażerów, z czego dwójka, na początku miała chyba za zadanie ustalić jaki znaczek mam pod maską. Jak wyprzedzaliśmy po kilka samochodów, to wyraźnie kurzyło mu się z obydwu rur. Myślałem, że będzie masakra, bo on ma prawie dwa razy tyle koni co moje Exeo, ale o dziwo moje niezawodne biegi 3 i 4 dawały radę i nawet moja pasażerka była pod wrażeniem, że idziemy równo albo prawie równo. Chyba moment obrotowy załatwił sprawę....

Komentarz

• radekgw
                                L&K
                                • 2010
                                • 1182

jaki silnik masz w tym exeo ? 2.0 tsi ? pewnie Pan w evo byl lekko zdziwiony
                                Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• bartman
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 104

2.0 TDI CR 143 KM + chip , dostałem od Seata certyfikat na ok. 175 KM i 385 Nm

W jednym z poprzednich postów opisałem jaka jest różnica w stosunku do rocznego Passka Kombi TDI CR 170 KM seria.... jakoś do tej pory nie było okazji i czasu żeby podjechać na hamownię, ale mam wrażenie, że mam więcej niż napisali w tym certyfikacie....

Chyba faktycznie był zdziwiony.... nie wiem, może nie chciał mnie zmiażdżyć, ale z wydechu szły naprawdę konkretne dymki, aż się zdziwiłem, że coś takiego może lecieć z nowego samochodu. hmm....a może był zepsuty?!

Na marginesie dodam, że średnie zużycie paliwa wskazało mi wtedy na poziomie 5,5 ON komp chyba trochę oszukuje, ale myślę, że więcej niż 1 litr nie można do tego dodać. Ciekawe ile pokazał w Evo...

Komentarz

• misiekwaw
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7715
                                    • Ford

Zamieszczone przez bartman
                                    2.0 TDI CR 143 KM + chip , dostałem od Seata certyfikat na ok. 175 KM i 385 Nm

W jednym z poprzednich postów opisałem jaka jest różnica w stosunku do rocznego Passka Kombi TDI CR 170 KM seria.... jakoś do tej pory nie było okazji i czasu żeby podjechać na hamownię, ale mam wrażenie, że mam więcej niż napisali w tym certyfikacie....

Chyba faktycznie był zdziwiony.... nie wiem, może nie chciał mnie zmiażdżyć, ale z wydechu szły naprawdę konkretne dymki, aż się zdziwiłem, że coś takiego może lecieć z nowego samochodu. hmm....a może był zepsuty?!
                                    normalne w bogato strojonej turbo benzynie, u mnie seryjnie tak jest

Na marginesie dodam, że średnie zużycie paliwa wskazało mi wtedy na poziomie 5,5 ON komp chyba trochę oszukuje, ale myślę, że więcej niż 1 litr nie można do tego dodać. Ciekawe ile pokazał w Evo...
                                    no tak, co innego pozostaje właścicielowi klekota :szeroki_usmiech
                                    Był WRX
                                    Była Octa

Komentarz

• fireman6
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 360

W końcu ktoś się trafił i można było zobaczyć jak się auto sprawuje :P. Pokręciłem się po mieście trochę, oliwa dogrzana to sobie kręcę, żeby kierowniczki w turbinie poruszać, grzecznie za passatem b5fl(sam kierownik jechał, ja też sam byłem) kombi skręcam w prawo no i długa prosta, a przed nim pusto, mówię sobie lewy pas żeby trochę przedmuchać turbałke i jadę, 3bieg zapięty 2k obrotów kierunek i zjeżdżam, już dochodzę patrze pan puścił dymka, mówię taki miły jesteś, to sandał w podłogę i ciągnę przy 4tys pan już by z tyłu . Niestety oznaczeń nie miał ale zdaje mnie się, że to musiał być 101KM TDi, a dodatkowo w automacie więc moje szanse były większe w tym pojedynku.
                                      Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                                      Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• bartman
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 104

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                        hmm....chyba powinienem zawiadomić ekologów :P

oj....nie chciałem pisać, że Evo za mną wjechało do Wrocka, ale .... masz!!! :wink:

to kiedy stajemy na kresce?! 8)

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

hmm....chyba powinienem zawiadomić ekologów :P
                                          a zawiadamiaj sobie kogo chcesz, auto spełnia Euro IV i seryjnie tak kopci (czarny dym w benzynie oznacza bardzo bogatą mieszankę i niedopaloną benzynę), no co Ci poradzę, tak jest i już

oj....nie chciałem pisać, że Evo za mną wjechało do Wrocka, ale .... masz!!! :wink:

to kiedy stajemy na kresce?! 8)
                                          przy pierwszej okazji :lol: ze mną jak z dzieckiem :szeroki_usmiech
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• bartman
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 104

tylko żartowałem....

Komentarz

• misiekwaw
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7715
                                              • Ford

tylko żartowałem....
                                              :cry:
                                              Był WRX
                                              Była Octa

Komentarz

• Coke
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 771
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

no to widzę, że firma mistubishi przeprowadziła jakiś zmasowany atak na skodę ponieważ......... dziś wyleczyłem kierowcę Lancera w nowej budzie 1,8 143 KM
                                                Jechałem środkowym pasem, lewym babina w mercedesie a za nią wspomniane prawie "evo" widze w lusterku iż pogania bezlitośnie mietka wskakując mu na zderzak i odpusczając, kobiecina schowała się za mnie i mitsu gazzzzzzzz. Niewiem ale chyba mnie też chciał wyprzedzić no to tak sobie zaczałem zwiększać prędkość, przy 170 gość odpuścił bo zrozumiał że nie ma takiej możliwości i cały czas będzie z tyłu
                                                Pewnie złoży reklamację w salonie na swojego japończyka
                                                Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• bartman
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 104

tylko żartowałem....
                                                  :cry:
                                                  MisiekWAW, weź się w garść!!!! :wink:

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

wracałem dzisiaj z zakupów w tesco z rodzinką a na swiatłach przystawia sie gość z tigry, tylko sie wygłupił :szeroki_usmiech nie wiem ale czarne felgi działają na gosci jak płachta na byka albo wręcz przeciwnie, nie podchodzą do walki :P
                                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...