W tym tygodniu miałam przyjemność z Panem z Fabii :roll: Nie wiem co mu tam siedziało, ale gonił mnie przez 10km :lol: Na szczęście ja skręcałam, bo na dłuższą metę dałabym za wygraną ops:
normalnie pewnie zboczeniec, dobrze ze skręciłaś bo mogło byc ciekawie
a mnie wczoraj jakieś wieśniaki w OII wjechały przed maskę z prawego to jak zacząłem trąbić to jeszcze złośliwie hamowali. Wyglądali jak handlarze samochodowi - kombajn na łbie jeździł, OII się świeciło jak psu jaja - nawet ładna wersja, ale kultura jazdy zerowa, rejestracja z pruszcza gd. Nawet pewnie nie zakumali tępaki co to znaczy OCP, jadąc za mną, a ich pozycje w aucie były bardziej leżące niż siedzące. Gdybym miał czas i nie skręcał chętnie bym ich powk.........żeby mi w moim mieście taką trzodę siali....niech ich jeszcze spotkam gdzieś...nie jestem zawistny ale pamiętliwy
Mój pierwszy w życiu kill W drodze z garażu, gdzie sobie jeździłem, jechał za mną znajomy w Punto I. No niby nic, ale siedział mi na ogonie i nie chciał odpuścić, a z uwagi na podwozie i zwalniałem przed dziurami, no myślałem, że mi w zderzak wjedzie, w końcu trochę prostej, zjechał na lewy to dawaj za nim, wszystko odbyło się na drugim biegu bo zwątpił
Uwielbiam Octavie :mrgreen:
Auto-shop4x4
Klinika4x4.com
NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.
Dziś jak wracałem z roboty (pilna sprawa) to poganiałem się z Mitsubishi Galant V6 2,4 , z rolki bardzo słabiutko mi odchodził, chyba mu gdzieś te koniki pouciekały bo jak dojechaliśmy do oświetlonego ronda to kierownik wlókł się aby dokładnie obejrzeć komu to nie może odejść, za rondem chora ambicja wzięła górę kierownik poleciał na czołówkę i zmusił auto jadące z naprzeciwka do ucieczki na pobocze :roll:
Parę km dalej wyprzedził mnie golf V TDI ponieważ ładnie jechał (znaczy szybko) poleciałem za nim, kierownik tak się zdenerwował, że nie może się pozbyć ogona że wyprzedził na przejeździe kolejowym.
Musiałem sobie dzisiaj humor poprawić po tym CLK i napatoczył się passat b6 2,0 TDI 140 KM :] Z pełną premedytacją wyhamowałem na żółtym żeby stanąć jako pierwszy na światłach a nie przez nie przelecieć. Za mną podjechał wspomniany pan w passacie, przekonany zapewne o swojej wyższości nad skodą combi Dodatkowo przeczytał znaczek na klapie oznaczający pojemność silnika i niemal wiedziałem, że na zielone będzie chciał mnie łyknąć :]
Nie zawiodłem się Ruszyłem dynamicznie ale bez przesady żeby nie zdradzać sie, on wskoczył na lewy pas i dusi no to ja na dwójce już odkręciłem kurek do końca i pan został z tyłu chyba nie dość mu było bo ja zwolniłem nieco a on jak przecinak pruje do przodu no to znów nacisnąłem gaz, nie miał szans się zbliżyć choć było widać że prubuje Przy 220 odpuściłem bo już zdążył chyba zrozumieć że tym razem passat musi uznać wyższość skodziny :P
Passek był rano a dosłownie 2 godzinki temu jechałem sobie z dziewczyną rondem i przy zjeżdżaniu prawie wkleił mi się w tył biały nissan 200SX z czarną maską, szeroką felgą i j**tnym wydechem, po zjeździe z ronda zająłem prawy pas a on na lewy i chciał mnie wyciąć.......... akurat dobrze że miałem dwójkę zapiętą, wbiłem gaz i poczuliśmy jak 200 KM i 300 Nm przy 1,2 bara wgniata nas w fotel a nissanik nie dał rady mnie wziąć Dojechaliśmy do czerwonych świateł to gość nawet nie chciał gadać bo był wściekły.
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Ja wiem ze ten temat sluzy wlasnie temu, ale czasem gdy czytam pewne wypowiedzi to nie wiele rozni sie kierowca skody od potocznego wiesniaka z BMW. Ale chyba "my" to do siebie mamy, bo zauwazylem, ze:
1. najczesciej chce mnie podpuscic ciolek co tez popierdala dieslem
2. jakis z grupy VW, jak ma TDI to rzadzi i napewno jest lepszy
3. jesli ma audi czy vw, albo seata (ci najrzadziej) to z reguly sie dopierdzieli.
4.oczywiscie wszelkiej masci 320d tez podchodza.
5.czasem jakis HDI czy inny francuz chce pokazac na co go stac.
Na drodze nie prowokuje, a jedyne sytuacje gdzie sprawdzilem mozliwosci mojego samochodu zostaly sprowokowane przez innych kierowcow lub w warunkach bezpiecznych na tyle ile to mozliwe nacisnalem na kogos, ale zdarzylo sie 2 razy moze.
Wiec panowie, nie dajcie powodow by o skodziarzach mowili za niedlugo jak o kierownikach z BMW albo golfikow 3. Agresji na drogach nie dzierze.
Mnie dzis skillowal e36 - w wersji coupe :twisted:
Niestety nie mial oznaczen silnika, tylko naklejke M - w ktora raczej dalej watpie - bo autko na odcinku 300 metrow odeszlo mi raptem o dlugosc auta - start byl naprawde rowny, aczkolwiek minimalnie odchodzil :twisted:
Pozniej skrecal, wiec podziekowalem za dostanie wpierdolu i pojechalem dalej.
Dalej dolaczyl sie jakis Ford Fikus - chyba chcial kopac lezacego. No coz - skopac, to skopalem go ja - juz nie zapomnialem z "S"ki wrzucic manuala, ktorego dopiero co ucze sie ogarniac, ale fajnie pozwala cisnac na czerwone pole :twisted:
Takze Focus dostal baaaardzo mocne baty.
Pozniej na pozna kolacyjke wszamalem jeszcze Ceed'a 1.6CRDi , ktory bardzo rzucal sie na wylotowce we Wroclawiu, ale pozniej grzecznie znalazl swoje miejsce w szeregu przy zwezce, ale za mna :P
No i juz pod samym domem pewien pan z Pandy uznal, ze jego imba wozidlo to najszybsze jest na trasie - takze postaralem sie o to, aby spasowal, zanim dobrze zaczal - jak widzialem go juz ze spoglada w lusterko ( nie zmienial pasa, ani nie wrzucal kierunku ) wdusilem gaz do konca i tak ... fajnie mu odjechalem - pozniej sie spinal, zeby mnie dogonic, ale ucieklem w odnoge do swojej wiochy docelowej :twisted:
I tak dzisiejszych przygod starczy mi najblizsze piec lat - fajnie ze bylo pusto, spokojnie, sucho i na luzie, bez napinki
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Biorąc pod uwagę średni wiek przeciętnego, stereotypowego, kierownika Skody. To, to chyba nam jeszcze dłuuuuugo nie grozi. :szeroki_usmiech
niestety tendencyjnie z BMW przesiadali sie do passatow, a ostanio widze zbyt duzo mlodych gniewnych (choc sam mam 28) w skodach i ogolnie dieselkach. Nie zauwazam juz tak czesto roznicy wiekowej debilizmu za kierownica. A mialo byc auto dla dziadow.......
kolego a gdzie tu agresja? Zazwyczaj agresywni stają się ci co dostają baty :diabelski_usmiech ja tam zawsze podchodze na luzie i nie latam na czerwonym swietle tak jak niektórzy :evil:
A ja wczoraj niestety dostałem baty od Audi A4 1.9TDI 130KM Startowaliśmy jeden za drugim, i starałem się utrzymać za gościem, ale przy 140km/h już były dwie długości samochodu
a mówiłem, że się spiąłem z Bardzo Ważnym Panem z władz mojej dzielnicy?
no i dostałem w dupsko, a pan poleciał na czerwonym :lol:
passat 2.0TSI :twisted:
zaskarbił sobie tym moją sympatię
ale biegi zmienia słabo, widać, ze maniual
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
a mówiłem, że się spiąłem z Bardzo Ważnym Panem z władz mojej dzielnicy?
no i dostałem w dupsko, a pan poleciał na czerwonym :lol:
passat 2.0TSI :twisted:
zaskarbił sobie tym moją sympatię
ale biegi zmienia słabo, widać, ze maniual
czyżby Dżej dablju Dąbrovsky ??
O serce dba DobryGrześWawa
TDI powered by MR-MOTORS
Komentarz