400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Coke
    Elegance
    • 2010
    • 771
    • Octavia II (1Z3)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM
    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Dzisiaj na zlocie aut tuningowanych kilka starć:

Octavia vs Honda Prelude 2,2 DOHC VTEC 200 KM (185 KM+ dolot, kolektor i przelotowy wydech). Były dwa starcia, nie ukrywam, że trochę pękałem przed tym przeciwnikiem. Jedynka wysuwam się lekko na prowadzenie, dwójka już jest na wysokości mojego tylnego zderzaka, trójka ciut powiększam przewagę, czwórka i piątka tak do 215 km/h byłem z długość przed nim.
    Drugie starcie też byłem przed nim nieznacznie, generalnie auta szły bardzo porównywalnie. Zakładając że taka pralina ma w serii 7,5 s do 100 to jestem zadowolony z mojego autka

Octavia vs Golf 3 VR6 183 KM (wynik z hamowni, 174 KM + dolot i wydech). Myślałem że pójdzie łatwo ale nie wziąłem pod uwagę że golf ma ciężki silnik i solidną glebę toteż na jedynce wystrzelił jak z procy a ja męcząc się z trakcją zostałem dobrą długośćz tyłu, dopiero na 3 biegu zaczynałem go gonić. Drugie podejście identycznie.

Octavia vs BMW e36 Coupe 318is 140 KM: Co tu dużo mówić Na 1 równo bo za dużo gazu dałem i zrobiło się siwo, a już od dwójki miazga na bmce na mecie miałem ładne kilka długości przewagi.

Octavia vs Volvo S40 T4 1,9T 200 KM+ (dolot i wydech ale nie mierzone): Wreszcie przeciwnik który też nie może ruszyć jako i ja nie mogę Ale jak już przyczepność była nam bliska na dwójce to namiętnie zaczynałem mu odchodzić, z każdym biegiem coraz bardziej zwiększałem przewagę. Drugie starcie gość zrobił lepszy start ale mimo to go zjadłem o jakieś 2 długości na 400m. Powiedział że musi przez zimę podkręcić auto bo nie może tak być że go skoda objeżdża

Octavia vs BMW 328 e36 2,8 193 KM (niewiem czy seria czy nie): jedynka mielę a on rusza, wysunął się już na długość, zapiąłem dwójkę i na mecie był gdzież ze 2 długości przede mną, generalnie nie miałem szans się zbliżyć na takim odcinku.

Octavia vs Honda Accord Coupe 2,0 vtec 150 KM (seria): Na jedynce równiutko.... na dwójce prawie długość przewagi, na trójce jeszcze więcej, czwórka istna miazga Wiem że to znęcanie się nad słabszym ale sam chciał

Octavia vs BMW e32 735 3,5 211 KM: na 400 metrów przewaga jakieś 2 długości nad bmką
    Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Coke, ile ty tam tych ogierów masz :?: :diabelski_usmiech

Powiedział że musi przez zimę podkręcić auto bo nie może tak być że go skoda objeżdża
      no nie może być... :evil:

Komentarz

• Coke
        Elegance
        • 2010
        • 771
        • Octavia II (1Z3)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM
        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez abstinent

Powiedział że musi przez zimę podkręcić auto bo nie może tak być że go skoda objeżdża
        200 KM i 300 Nm

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Coke
          Zamieszczone przez abstinent

200 KM i 300 Nm
          hehe to powalczyłeś sobie troche i nie jednego to wkurza ze skoda go objezdza
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• bradley
            L&K
            • 2008
            • 1465

Zamieszczone przez Coke
            Octavia vs Golf 3 VR6 183 KM
            Jak sie wymeczyles z Gofrem to zmierz sie z Kadzillakiem z C20XE. Sadze, ze kleska bedzie sromotna
            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• DGW
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 2330

Coke, oczywiście ogólnie gratulacje
              ale
              Zamieszczone przez Coke
              piątka tak do 215 km/h byłem z długość przed nim.
              tu chyba nie piszesz o 400m? chodzi oczywiście o prędkość...
              NFPNorth-West
              2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
              WARSZTAT www.dsize.pl
              ->
              CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
              spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Coke
                Elegance
                • 2010
                • 771
                • Octavia II (1Z3)
                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                Coke, oczywiście ogólnie gratulacje
                ale
                Zamieszczone przez Coke
                piątka tak do 215 km/h byłem z długość przed nim.
                tu chyba nie piszesz o 400m? chodzi oczywiście o prędkość...
                akurat z prelude miałem tą przyjemność ciąć się na całej długości pasa lotniska

bradley - vr6 maciężki przód i ten miał jeszcze solidną glebę, ruszał więc jak z procy, ja ruszam powoli bo koła mi ciągle mielą, poza tym to nie był odcinek dla mnie (na tej prostej nie można było nawet 3 dobrze zapiąć), gdybym ciął się z tym golfem tak na 800 m lub 1,5 km to myśle że wynik był by nieco odmienny od tego z filmiku

Komentarz

• bradley
                  L&K
                  • 2008
                  • 1465

Poki co obowiazuja standardy 402m :P
                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez bradley
                    Poki co obowiazuja standardy 402m :P
                    czy ja wiem...
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• bradley
                      L&K
                      • 2008
                      • 1465

szkoda, troche smieszny pojedynek w stylu: na 1 i 2 nie mialem z nim szans ale od 3 biegu zaczalem lekko go dochodzic, na 5 biegu przy 200km/h wyprzedzilem go i poszedlem dalej.
                      Zapomnialem dodac tylko, ze biedne seicento z silnikiem 1,4 juz skonczylo zakres swoich biegow i wiecej pojechac nie moglo
                      VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez bradley
                        szkoda, troche smieszny pojedynek w stylu: na 1 i 2 nie mialem z nim szans ale od 3 biegu zaczalem lekko go dochodzic, na 5 biegu przy 200km/h wyprzedzilem go i poszedlem dalej.
                        a to dlaczego?
                        jak się tniesz z kimś np. na trasie to każesz mu się zatrzymac, odliczacie 402m i jedziecie?
                        to dopiero byłoby zabawne
                        albo spod świateł -> nie liczy się bo było mniej\więcej niż 402m?
                        ja mam to generalnie gdzieś, dystans się kończy w momencie odejścia ochoty
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• tomek
                          L&K
                          • 2005
                          • 1078

civic type-r równo, 0 do stu kilku
                          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• loru
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4286
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja miałem wczoraj przyjemność z jaki civic-em (taki stary płaski naleśnik), kierownik bardzo się spinał żeby mnie dogonić ale jakoś mu nie wychodziła, niestety musiałem polec ponieważ szanowna kierownicza włączyła się do ruchu i bez ceregieli w postaci rozpędzania na prawym pacie czy chociażby włączenia kierunku wskoczyła na środkowy pas
                            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• sesik
                              RS
                              • 2006
                              • 2165

Seat ibiza III próbował mi udowodnić że jest szybszy niestety dla niego , oponki zimowe moje spisują się lepiej niż letnie prawie łyse, dostawał baty choć trzeba powiedzieć że przez pierwsze 2 biegi (w poszukiwaniu trakcji) szliśmy równo :szeroki_usmiech Niestety nie dowiedziałem się co siedzi w ibizie oprócz dużego coolera bo się światło zmieniło na zielone a z lewego pasa z piskiem wyruszyło 2 młodych, łysych gniewnych niestety nawet nie zdążyłem zobaczyć jakim autem jechali :diabelski_usmiech
                              Best ET = 13.666
                              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• looker
                                RS
                                • 2008
                                • 1886
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Coke
                                Octavia vs BMW 328 e36 2,8 193 KM (niewiem czy seria czy nie): jedynka mielę a on rusza, wysunął się już na długość, zapiąłem dwójkę i na mecie był gdzież ze 2 długości przede mną, generalnie nie miałem szans się zbliżyć na takim odcinku.
                                Nie wiesz czy ta 328 to był automat czy manual ? W automacie jakiegoś wielkiego szału te 193KM nie robią raczej...
                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• abstinent
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4842
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dzisiaj zaraz za światłami dałem na prawy i pięknie mnie zjadł leon fr nie zdążyłem zobaczyć jaki silnik

ciekawe czy mu nie zaszkodzi taka bidna skoda :P

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

mnie jak kiedyś cupra z rolki odeszła pewnie miała około 300PS to z podziwu nie mogłem wyjść :shock: do dzisiaj jak sobie przypomne to nadal nie mogę uwierzyć w to sie stało :roll:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Skfarek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 4795
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

piramida, ale to było przed 230 kucami i 448 niutkami :P Teraz mogłoby być inaczej :wink:
                                      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Skfarek
                                        piramida, ale to było przed 230 kucami i 448 niutkami :P Teraz mogłoby być inaczej :wink:
                                        wydaje mi sie ze nie wiele by sie zmieniło :roll: :szeroki_usmiech

Komentarz

• radekgw
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1182

troche mniej by odchodzil
                                          piramida teraz tylko stalowki 15 na kolpakach i na kazdych swiatlach beda sie chcieli z Toba scigac, gratulacje modow :diabelski_usmiech
                                          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Ayu
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 4154

Zamieszczone przez szkoda
                                            I właśnie wczoraj mało nie umarłem ze śmiechu jak pani kierowniczka w Mini Cooperze S (sic!) dostała szału za kierownicą jak nie dała rady mi na 200 metrach. Stałem sobie na pasie do jazdy na wprost jako pierwszy na światłach, lewy to możliwa jazda na wprost i skręt w lewo i za 200 metrów kończy się za światłami - zwężenie. Prawy w prawo.
                                            No i wszyscy grzecznie na wprost się ustawili na grzecznym pasie a ta pani nie, tylko w czasie czerwonego na lewy i... kupa :szeroki_usmiech Najgorsze jest to, ze za kolejne 200 metrów ja mam skręt w lewo do domu i jest skrzyżowanie a ta p^#&a chciała mnie wyprzedzać, dobrze, że w miarę wcześnie włączyłem kierunkowskaz.... ufff...

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zamieszczone przez hotrain
                                              Zamieszczone przez szkoda
                                              I właśnie wczoraj mało nie umarłem ze śmiechu jak pani kierowniczka w Mini Cooperze S (sic!) dostała szału za kierownicą jak nie dała rady mi na 200 metrach. Stałem sobie na pasie do jazdy na wprost jako pierwszy na światłach, lewy to możliwa jazda na wprost i skręt w lewo i za 200 metrów kończy się za światłami - zwężenie. Prawy w prawo.
                                              No i wszyscy grzecznie na wprost się ustawili na grzecznym pasie a ta pani nie, tylko w czasie czerwonego na lewy i... kupa :szeroki_usmiech Najgorsze jest to, ze za kolejne 200 metrów ja mam skręt w lewo do domu i jest skrzyżowanie a ta p^#&a chciała mnie wyprzedzać, dobrze, że w miarę wcześnie włączyłem kierunkowskaz.... ufff...
                                              nie wiem jak to się ma do mojego cytatu, ale wynik niezły zważywszy, że cooper s nawet w automacie rozpędza się do setki jakoś poniżej 8 sekund
                                              masz coś więcej w tym BXE, czy pani była wyjątkową kaleką :?:
                                              bo normalnie powinna Cię połknąć bez gryzienia
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Coke
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 771
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez looker
                                                Zamieszczone przez Coke
                                                Nie wiesz czy ta 328 to był automat czy manual ? W automacie jakiegoś wielkiego szału te 193KM nie robią raczej...
                                                manual, do tego jakiś mocny bo skilował np 328 coupe na czipie

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

A ja wczoraj dostalem lekki wpi...dol od Hondy Civic 6gen coupe z 1.6 na klapie i tubalnym wydechem ...

W sumie to dalem du.y bo nie wrzucilem "S"ki, ale kurde myslalem, ze polkne to cosik bez wiekszej napinki :twisted:

Kiedy bylo jednak za malo z przodu, aby Pana wyprzedzic, a chamstwem by zalatywalo wyprzedzenie i zaraz skret w lewo, to sobie darowalem i uznalem wyzszosc "H" :szeroki_usmiech

Jednak jak namierze ja drugi raz, to sobie powetuje ... :diabelski_usmiech
                                                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Zamieszczone przez misiek^wro
                                                    W sumie to dalem du.y bo nie wrzucilem "S"ki, ale kurde myslalem, ze polkne to cosik bez wiekszej napinki
                                                    ale ta magiczna Ska nic nie daje, wystarczy wcisnąć pedał do oporu i masz to samo...

[ Dodano: Sro 20 Paź, 10 07:41 ]
                                                    Panowie powyżej, dajcie sobie spokój z tym tępieniem innych, może jakiś pozytywny fan z jazdy i trochę życzliwości dla innych zamiast tego, hę :?:
                                                    Ale spoko, ja Was zawsze wpuszczę, żyła mi nie wyskakuje

za to dzisiaj skilowałem kota... na amen :?
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...