400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radekgw
    L&K
    • 2010
    • 1182

[ Dodano: Wto 26 Paź, 10 22:10 ]
    A ze mna probowal dzisiaj sil Pan w golfie 4, podchodzil pare razy i pomimo tego ze bylem jeszcze z kumplem i z bagazem za kazdym razem widzial tylko tyl mojego auta :diabelski_usmiech oznaczenie TDI - DI czerwone 130KM, byl na tyle wkurzony ze jak wkoncu zwolnilem i dalem mu sie wyprzedzic to nawet nie patrzal w moja strone i polecial
    Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Volvo S60 D5, mniam, mniam, najbardziej lubię Volvo, bo miałem 2 i wiem jak się czują ci kierownicy 8)
      czyli ogólnie czują się dobrze... do czasu :lol:

jechałem dynamicznie aczkolwiek spokojnie - zimny :evil: ale facet był bardziejspieszący się a niechcąco go przyblokowałem na światłach, więc się cholernie napiął (poganianie światłami itepe) mimo, że zjechałem mu od razu jak tylko miałem ku temu sposobność, ale tak się dupowato ustawiał na lewym pasie, że ze 3 razy wyprzedziłem go grzejąc spokojnie prawym - pustym co prawdopodobnie spotęgowało napięcie
      tak się tasował na tym lewym, że na koniec znowu ustawił się za mną na światłach na prawym
      w międzyczasie nabrałem temperatury :twisted:
      a więc sprint na prostej na razie tak jeszcze delikatnie -> równo za mną, no i potem już wyjazd z ronda na dymiącej savie :lol:
      jedna prosta maks, rondo, druga prosta maks i już grzecznie ustawiony za jelczem
      chyba ciężkie są te samochody czy co, generalnie powinny chyba kapkę lepiej się odpychać, chociaż nie można powiedzieć, że jakoś dramatycznie źle było.
      trudno mówić o jakichś długościach czy prędkościach, ważne, że wziął w dupsko :lol:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

szkoda, rzeczywiscie głównie waga zabija osiągi a volvo lekkie nie są, podobno wersja R 300Ps szału równiez nie robi :shock:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Coke
          Elegance
          • 2010
          • 771
          • Octavia II (1Z3)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM
          • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ja też zauwazyłem pewną regułę że kierowcy Volvo S80 myślą że mają jakiś szybki samochód dwóch już takich wyleczyłem jeden miał na klapie 2,5D a drugi D5
          Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Cholera to widze jakis zamach na volvo :P
            Jechalem sobie od gory do plonska wyminelo mnie jakies volvo 2 rurki z tylu.
            Jako ze start moj byl od gory to pomalu rozgrzewalem silnik i jadac juz dynamiczne dolecialem do volvo przed plonskiem. Zaciekawiony tymi dwoma rurkami polecialem za nim na wawe(rej. WB). Los chcial ze zatrzymalem sie za nim na swiatlach w siedlinie.
            Ruszyl dosc bojowo, ale jakis maruder przednim jeszcze zmykal z lewego pasa.
            Ja tam pod tylkiem w bliskiej odleglosci, aby kierownika podpusicic do przybutowania.
            Volvo na gaz ja rowniez gniote, idziemy sobie rowno, widze ze chwila jakby zauwazenia ze czegos nie gubi z tylka owocuje docisnieciem gazu odszedl na 2m i cisne za nim i tak sie utrzymalem do 180km/h i przy tej predkosci mi zjechal.
            Zapamietalem z oznaczen tylko s80 po lewej, AWD po prawej i cos bylo nad AWD.
            Przegladam allegro i tylko jeden model z 2a rurkami pasuje do wygladu, T6 285KM 400Nm i 6,9s do setki. Chyba ze 3.2 tez ma 2rurki i cos nad awd.
            A wiec w chwili kiedy sie kapnal ze mnie jeszcze nie zgubil pewnie butowal z 6ki, albo sie wogole nie scigal :P
            A juz myslalem ze to cos kolo 200KM ma, duza mase i dalem rade :szeroki_usmiech
            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Samiec
              Cholera to widze jakis zamach na volvo :P
              Jechalem sobie od gory do plonska wyminelo mnie jakies volvo 2 rurki z tylu.
              Jako ze start moj byl od gory to pomalu rozgrzewalem silnik i jadac juz dynamiczne dolecialem do volvo przed plonskiem. Zaciekawiony tymi dwoma rurkami polecialem za nim na wawe(rej. WB). Los chcial ze zatrzymalem sie za nim na swiatlach w siedlinie.
              Ruszyl dosc bojowo, ale jakis maruder przednim jeszcze zmykal z lewego pasa.
              Ja tam pod tylkiem w bliskiej odleglosci, aby kierownika podpusicic do przybutowania.
              Volvo na gaz ja rowniez gniote, idziemy sobie rowno, widze ze chwila jakby zauwazenia ze czegos nie gubi z tylka owocuje docisnieciem gazu odszedl na 2m i cisne za nim i tak sie utrzymalem do 180km/h i przy tej predkosci mi zjechal.
              Zapamietalem z oznaczen tylko s80 po lewej, AWD po prawej i cos bylo nad AWD.
              Przegladam allegro i tylko jeden model z 2a rurkami pasuje do wygladu, T6 285KM 400Nm i 6,9s do setki. Chyba ze 3.2 tez ma 2rurki i cos nad awd.
              A wiec w chwili kiedy sie kapnal ze mnie jeszcze nie zgubil pewnie butowal z 6ki, albo sie wogole nie scigal :P
              A juz myslalem ze to cos kolo 200KM ma, duza mase i dalem rade :szeroki_usmiech

285KM i 7sec do setki, troche załamka :shock:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez piramida
                285KM i 7sec do setki, troche załamka :shock:
                Jak na tyle KM i cene tego auta to juz wogole zalamka.
                Ale na drodze kierownik czuje sie pewnie ujarzmiajac prawie 300KM, ale jak to sie realnie odpycha to juz inna bajka. :wink:
                Ale to nie zmienia faktu ze do tego auta brakuje mi w najlepszym wypadku z 2s mniej do setki :P
                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

kiedys miałem starcie na trasie z mercedesem E350 około 270KM i na odcinku około 10km kilka razy odchodził mi ale bardzo wolno, wtedy jeszcze miałem 200PS, przy obecnym setupie mysle ze odszedł bym mu :szeroki_usmiech
                  Z lexusem is250 208PS kilka razy sobie poradziłem na autobanie więc gość tez sie pewnie zdziwił mając v6 pod maska i dwie rurki

Komentarz

• miguello
                    RS
                    • 2008
                    • 1849

A ja się wczoraj zemściłem a dokładnie tym samym Q7 3.0TDi z tym samym kierownikiem który mnie kiedyś niemrawo objechał jak śmigałem Octavia :P Tyle że wczoraj jechał żółtkiem i kierownik już więcej szczęścia nie próbował :P

Komentarz

• Udesky
                      RS
                      • 2007
                      • 1692
                      • Octavia I (1U2)
                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez radekgw
                      oznaczenie TDI - DI czerwone 130KM
                      Takie oznaczenie mają również 115KM (AJM).
                      A mnie ostatnio skilowało TICO na ekspresówce do szczecina. Jechałem sobie grzecznie 130, a ten przeszedł obok mnie jak wściekły, dobre 160 mógł mieć. :szeroki_usmiech
                      W Polsce nie ma kryzysu.
                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• oolsztyniak
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6647
                        • Superb II combi (3T5)
                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Udesky
                        a ten przeszedł obok mnie jak wściekły, dobre 160 mógł mieć. :szeroki_usmiech
                        przecież przy tej prędkości zaczyna mu podnosić przód
                        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• abstinent
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4842
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez oolsztyniak
                          przecież przy tej prędkości zaczyna mu podnosić przód
                          a chwile później rozkładają się małe skrzydła, wysuwa się silnik odrzutowy i wszystko jasne

Komentarz

• Conradiooos
                            Classic
                            • 2010
                            • 8

Tak głupie że aż śmieszne: S500 mojego pryncypała, A1 na wysokości PT. Grzeczne, spokojne 180. Wsiada mi na ogon wiśniowa Vectra i chce się chyba gonić. Więc, niewiele myśląc, przedstawiam parametry nowej eSki... do 210 potem znów pozwoliłem Vectrze poczytać z tylnej ramki, gdzie jest serwis macierzysty eSeczki... i znów 230... i tak przez 16km... w końcu okazało się, że Vectra nie chce się ścigać... zamrugało na niebiesko i stałem się uboższy o 500pln a na moje konto wpłynęło równe 10 pkt karnych

Komentarz

• Mickul
                              RS
                              • 2010
                              • 2847

Dopiero po 16 kilometrach? Nie mogli zatrzymać przy 180? :shock: Potem mówią, że mandaty są dla bezpieczeństwa - ta, ale liczyli jeszcze na inne wykroczenia i musieli na dupie przez 16 kilometrów siedzieć. :twisted:

Komentarz

• Coke
                                Elegance
                                • 2010
                                • 771
                                • Octavia II (1Z3)
                                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

czyli vectra jakaś padaka?
                                Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• misiekwaw
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7715
                                  • Ford

ciekawe wnioski :lol:
                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                  http://www.disi-tune.pl
                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                  Był WRX
                                  Była Octa

Komentarz

• miguello
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 1849

przed chwilą na "nocnych" stawałem z audi A4 B5 2.4 V6 :wink:
                                    3 długości dla ibizy, gościu potem gadał mi że myślał że to jakaś zwykła ibiza, jak zapinałem dwójkę to dopiero doczytał cupra na klapie :lol:

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

Zamieszczone przez miguello
                                      gościu potem gadał mi że myślał że to jakaś zwykła ibiza
                                      i co w związku z tym, lajtowo podszedł do tematu? :szeroki_usmiech
                                      co za ludzie :lol:
                                      saport techniczny baj DGW
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm
                                      no i nie ma :-)

Komentarz

• oolsztyniak
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6647
                                        • Superb II combi (3T5)
                                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Conradiooos
                                        Wsiada mi na ogon wiśniowa Vectra i chce się chyba gonić.
                                        przecież odrazu wiadomo że to zomo :? :busted:
                                        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• loru
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4286
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a ja dziś miałem spontaniczne starcie z kierownikiem Rovera 416
                                          jedynka dla niego
                                          dwójka równo
                                          trójka zacząłem lekko dochodzić i się skończyło światłami ale kierownik był jakoś nie pocieszony bo nie chciał zerknąć w moją stronę :foch:
                                          normalnie pojedynek gigantów :lol: 105KM vs 112KM
                                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• abstinent
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 4842
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

loru na pewno jakiś prezencik od fabryki to Ty masz zresztą jak większość z nas :diabelski_usmiech

Komentarz

• loru
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 4286
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez abstinent
                                              loru na pewno jakiś prezencik od fabryki to Ty masz zresztą jak większość z nas :diabelski_usmiech
                                              napisałem to co podają katalogi, osobiście mam równo 112KM a ile on miał w rzeczywistości nie wiem, wiem za to, że ciągnął do czerwonego pola tak jak ja :szeroki_usmiech
                                              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• miguello
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 1849

szkoda, chyba nie podszedł lajtowo ale był przekonany o innym wyniku

Komentarz

• radekgw
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1182

Zamieszczone przez Conradiooos
                                                  Tak głupie że aż śmieszne: S500 mojego pryncypała, A1 na wysokości PT. Grzeczne, spokojne 180. Wsiada mi na ogon wiśniowa Vectra i chce się chyba gonić. Więc, niewiele myśląc, przedstawiam parametry nowej eSki... do 210 potem znów pozwoliłem Vectrze poczytać z tylnej ramki, gdzie jest serwis macierzysty eSeczki... i znów 230... i tak przez 16km... w końcu okazało się, że Vectra nie chce się ścigać... zamrugało na niebiesko i stałem się uboższy o 500pln a na moje konto wpłynęło równe 10 pkt karnych
                                                  to swiadczy tylko o ich glupocie, a jakby jakis mlody kierowca jechal tym mesiem z kolegami i chcieli sobie poszarzowac?, dalej by czekali na kolejne wykroczenia ? przeciez 180 na autostradzie a 230 to i tak ten sam mandat, pewnie chcieli sie wlasnie sprawdzic, jak ich ta viki leci. :roll:
                                                  [shadow=darkred:0aa1fab2d7]Udesky[/shadow:0aa1fab2d7] - racja mogla to byc tez 115, ale wydaje mi sie ze wtedy mocniej by dostala :diabelski_usmiech
                                                  Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

odnosnie policjantów, jechałem dzisiaj za nimi obwodnicą krakowa, w modlniczce jest budowa i kolejno ograniczenia 90, 70, 50 a policja pomykała kolejno 150, 140, 110 :roll: jechałem za nimi i mozna było ich nagrać :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...