400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Coke
    Elegance
    • 2010
    • 771
    • Octavia II (1Z3)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM
    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ja dzisiaj z galantem 2,5 v6 się brałem spod świateł, start pół auta z przodu był, dwójka troszkię odrabiam, trójka wyprzedzam go, zblokowali go wskoczył na mój pas i ciśnie, ja trójeczka, czwóreczka i nie może mnie dogonić. tak się wpienił że jak ja odpuściłem to przegonił mnie i slalomem bez kierunkowskazów popędził dalej.... chyba się napiął bo jechał z dziewczyną i pewnie jej powiedział że mnie objedzie
    Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Coke
      ja dzisiaj z galantem 2,5 v6 się brałem spod świateł, start pół auta z przodu był, dwójka troszkię odrabiam, trójka wyprzedzam go, zblokowali go wskoczył na mój pas i ciśnie, ja trójeczka, czwóreczka i nie może mnie dogonić. tak się wpienił że jak ja odpuściłem to przegonił mnie i slalomem bez kierunkowskazów popędził dalej.... chyba się napiął bo jechał z dziewczyną i pewnie jej powiedział że mnie objedzie
      skąd ja to znam, szkoda ze sie gdzies nie wpie...lił debil, niektórzy nie potrafią podejść do zabawy bez napinki :evil:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

sesik, takich to tylko pod ścianę i kula w łeb, bo inaczej to się chyba nie da. Ludziom co mają droższe fury albo marki premium to się chyba w dupach poprzewracało (oczywiście nie wszystkim ale większości raczej tak)
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Andja
          Rider
          • 2006
          • 596

ale z Ciebie radykał :lol:

Komentarz

• ale dobrze mowi - pisze, bo co lepsza fura to kierownik sie zachowuje jakby droga do niego nalezala.

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

O2FL 1,8 TSi vs S2 1.8 TSI
              wynik 1-0 :twisted:

Wirażowa po wyjściu ze ślimaka na Poleczki i ogień, kierownik S2 przy 130 odpuścił ale kill to kill

Komentarz

• Andja
                Rider
                • 2006
                • 596

Zamieszczone przez Golas27
                ale dobrze mowi - pisze, bo co lepsza fura to kierownik sie zachowuje jakby droga do niego nalezala.
                masz jakiś kompleks, że jeździsz skodą?

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Andja
                  ale dobrze mowi - pisze, bo co lepsza fura to kierownik sie zachowuje jakby droga do niego nalezala.
                  masz jakiś kompleks, że jeździsz skodą?
                  O_o :?:
                  nie rozumiem o co chodzi z tymi kompleksami

Komentarz

• delanopl
                    Elegance
                    • 2009
                    • 831

Mihau, też nie czaje.
                    Śmiać mi się chce jak czytam na onecie, wp etc. jak ludzie jadą po Skodinkach, a czemu? Bo wstyd im że ich 25-letnie bmw, mercedesy poprostu odchodzą do lamusa... zazdrość, i to Polak do Polaka... żal.

Komentarz

• _tm_
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 2333
                      • Superb III (3V3)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez delanopl
                      Mihau, też nie czaje.
                      Śmiać mi się chce jak czytam na onecie, wp etc. jak ludzie jadą po Skodinkach, a czemu? Bo wstyd im że ich 25-letnie bmw, mercedesy poprostu odchodzą do lamusa... zazdrość, i to Polak do Polaka... żal.
                      Panowie, trochę samokrytyki. Krytykujecie onet, a spójrzcie obiektywnie na nasze forum. Co chwila ktoś się podnieca jakie to te Skody są rewelacyjne (szczególnie słabsze TDI i 1.4TSI :diabelski_usmiech), jak to objeżdzają wszystko co się po ulicach rusza. I jeszcze te komentarze, że "kierowcy BMW/Mercedesa/... szczęka opadła, że go Skoda wyprzedziła" - sam się czasami ścigam spod świateł, ale rzadko kiedy mam okazję przyjrzeć się twarzy przeciwnika, a co dopiero odczytać uczucia bijące z jego twarzy. Gwarantuje Wam, że właściciele 20-letnich BMW wcale nie patrzą z zazdrością na Skody, a że Wy tak to sobie tłumaczycie to bardziej świadczy o Was a nie o nich. Onet przegina w jedną stronę, my w drugą, ale postarajmy się zachować chociaż trochę umiaru, bo mam nadzieję, że prezentujemy jako społeczność jednak wyższy poziom niż wspomniany onet.
                      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                      -------------------------------------------------------------------------
                      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

to i ja dołożę coś nowego w tym topicu dwa lata tem zakupiłem zimowe ogumienie w CCC ze skórzanym wykończeniem rantów. w środe 1 grudnia stanołem na kresce z porshe panamera s. Mina kierownika była zacięta laska na siedzeniu pasażera uniosła brew stalismy na światłach na zakopiance była już godzina 20 z minutami przed nami długa prosta. znacząco skinąłem głową na kierownika. Mocnie chwyciłem tą cudną rzecz jaka miałem w rękach adrenalina sięgnęla zenitu i czekamy na czerwonym. Ciśnienie zaczyna buzować w naszych żyłach on mocny zawodnik nie może zawieść swej pani ja też bardzo mocny. czekanie nas wykańcza i wreszcie jest pojawia się żółte kierownik z porshe rusza z impetem w przód ja doznałem uśłizgu bieżnika ale odzyskałem trakcje i natychmiast wysunąłem sie na prowadzenie po kilku sekundach miałem przewagę nad nim. w mych rękach zgniotły się rękojeści od butelek na ropę bo w autobusie zapaliła sie rezerwa a do stacji prawie kilometr. Z killowałem kierownika w aucei za pół bańki mając do dsypozycji buty zimowe z CCC i rękawiczki.
                        Kill porshe panamera s bezcenny
                        za resztę zapłacisz kartą mastercard :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                        Ale powiem wam że w środę była maskara w Krakowie od dworca autobusowego do wylotu na zakopane ponad 4 godziny jazdy :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

wczoraj obejcahła mnie stara bejca 530d około 190KM z kreski, ja gaz on gaz, ja stoje on jedzie :roll: na sliskiej nawierzchni oska jest mistrzynią przyspieszania....ale w miejscu :P

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• nie powiedzialbym zeby tylno napedowka miala latwiej na sliskiej nawierzchni, no chyba ze to przez Twoja moc i moment :wink:
                            ja dzis wyprzedzilem stado golebi, startowaly z awaryjnego, szkoda ze przed autem. Ptakobojstwo, chyba ze 7 polecialo do ptasiego nieba. A to za pomoca Iveco Eurocargo :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

nie powiedzialbym zeby tylno napedowka miala latwiej na sliskiej nawierzchni, no chyba ze to przez Twoja moc i moment :wink:
                              ja dzis wyprzedzilem stado golebi, startowaly z awaryjnego, szkoda ze przed autem. Ptakobojstwo, chyba ze 7 polecialo do ptasiego nieba. A to za pomoca Iveco Eurocargo :diabelski_usmiech
                              no niestety ma łatwiej :szeroki_usmiech a po za tym mam kiepskie opony zimowe jakies polskie gówna z bieznikiem około 4mm :szeroki_usmiech

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

Zamieszczone przez piramida
                                mam kiepskie opony zimowe jakies polskie gówna
                                złej baletnicy rąbek u spódnicy ... MSPANC

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez djczas

hehe ale mi dowaliłeś :P niestety opona 205 zimowa na mokrym asfalcie i temp ponizej zera niestety nie wróży nic dobrego, jak ruszyłem delikatnie co by nie zerwać przyczepnosci to gosc juz był przedemną a pozniej nie chciało mi sie go gonic i popierdzielać powyzej 100 w takich warunkach a po za tym pierwszy raz mnie ktos skillował po modzie

P.S. jak se kiedyś zakupie 4x4 to go wtedy skilluje :diabelski_usmiech

Komentarz

• mirek_p11
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 6630
                                    • Volkswagen
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

hehe ale mi dowaliłeś :P niestety opona 205 zimowa na mokrym asfalcie i temp ponizej zera niestety nie wróży nic dobrego, jak ruszyłem delikatnie co by nie zerwać przyczepnosci to gosc juz był przedemną a pozniej nie chciało mi sie go gonic i popierdzielać powyzej 100 w takich warunkach a po za tym pierwszy raz mnie ktos skillował po modzie

jak będziesz miał 4x4 to już nie będzie zawodnika który da radę z twoją nową furką bo przy czterech łapkach to pewnie modzenie się skończy na ok 400-500 KM aby to dobrze jechało :szeroki_usmiech

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                    Fotki

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez mirek_p11

jak będziesz miał 4x4 to już nie będzie zawodnika który da radę z twoją nową furką bo przy czterech łapkach to pewnie modzenie się skończy na ok 400-500 KM aby to dobrze jechało :szeroki_usmiech
                                      pewnie tak ale zanim takową zakupie to 400 bedzie standartem :szeroki_usmiech

Komentarz

• no jesli mokry asfalt to moze, ale na sniegu juz chyba nie bo kola maja na tyle slisko ze ruszajac tyl wogole nie dociska, a wtedy ciezar silnika w przednio napedowce rekompensuje unoszenie przodu ktore w tych warunkach i tak jest znikome.

Komentarz

• adi747
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1138

ludzie tak niestety jeżdzą cały czas spina zeby Cie tylko wyprzedził a jak nie daje rady to potem jedzie jak nie normalny i droge zajeżdza ale koledzy maja racje ze goście w mocniejszych furach myśla ze sa sami kierunkowskaz u nich zobaczyc nie realne :shock: i fajną mają mine jak napinają sie całym ciałem przy zmianie biegów fure mają za 200tys a wyprzedza ich renówka 12sto letnia
                                          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                          JEST
                                          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• sesik
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 2165

Teresa vs Subaru legacy kombi V generacja 4:0 i 2:0 z rolki :diabelski_usmiech
                                            (Co by nie było przy 1:0 pogadaliśmy z sobie czekając na zielone i kierowca subaru był świadom hasania)
                                            Best ET = 13.666
                                            Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                            PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                            http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Coke
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 771
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Dzisiaj wracając ze zlotu kill z rollki od 120 do 200 z bmw M5 e39 400 KM, wyglądało to tak że bmka przy 120 zaczęła podjeżdżać no to ja but i dopiero przy 200 mnie wyprzedził pewnie nie cisnął na 100 % bo śnieg padał ale musiał się trochę ździwić.

a propos, zrobiłem 2 filmiki celem sprawdzenia elastyczności na 4ce od 60 do 100 i na 5tce od 80 do 120. Oceńcie jak to się ma do Waszej elastyczności w zaczipowanych TDIkach bo jestem ciekaw :>

Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

panowie widze ze troche temp wzrosła a was nosi

Komentarz

• Samiec
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 4287
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

No dzisiaj zlapalem sie z paskiem w kombi 2.0tdi.
                                                  Kierownik ruszyl pierwszy ze swiatel to ja but za nim, przy 3ce juz mi zjechal na prawy pas wiec but dalej, wyprzedzilem o dlugosc, dalej juz ze dwie i przy 170 zlapalem przez PSJ :wink: notlaufa.
                                                  Nie wiem ile wazy pasek, u mnie w aucie dwie osoby w pasku tylko kierownik.
                                                  Ogolnie kill udany
                                                  TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

9-3 SportKombi, 1.9 TTiD 180 KM / 400 Nm :lol:
                                                    nie wiem o co chodzi z tym samochodem, że tak nie jedzie :shock: :lol:
                                                    saport techniczny baj DGW
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm
                                                    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...