400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • soszek81
    L&K
    • 2010
    • 1245

Jak w KR na Rondzie Polsadu - piesi mają zielone a auta dostają je z 5 sekund później.
    Była O1 kombi ALH++ 150/340
    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Nigdy nie pisalem na temat swoich "osiagniec", ale dzis napisze bo byl to maly "pojedynek" mlodszej siostry ze starsza.Odrazu dodam, ze to byla tylko proba jak wypada moja octa przy nowszym modelu bo nie zamierzalem w zaden sposob nic udowadniac kierownikowi. Wjezdzalem na autostrade, przedemna Octavia II sprzed FL oznaczenie 1,9 TDI pewnie 105 KM bo zadnej innej bym nie "podskoczyl" , w tym miejscu wjazd na autostrade jest pod spora gorke, spokojnie na 4 ok 2000 obr, wiec bez zylowania, ale turbinka juz dmucha. Chlopak chyba jechal na 5 bo nagle szarpnelo autem, puscil baka i ognia to tez docisnalem. Wjechalismy na prawy pas, ja ciagle za nim po czym lewy wolny wiec wyprzedzamy zdecydowanie dojezdzalem do niego, na 4 do ok 130 kmh i piatka, grzecznie zjechal, a ja bez problemy wyprzedzilem.
      Zawsze bylem ciekaw jakby wypadla moja Skoda z nowa i juz wiem, zakladajac ze kolega faktycznie dociskal to mimo znacznie wiekszego momentu ustepuje starszej siostrze. Aha tylko tam na pokladzie jeszcze dziolszka no i pewnie wiecej wazy OII. Nie zmienia to faktu ze chetnie bym kupil 105 konna Octavke.
      Na sam koniec jednak dalem popis idiotyzmu, wyprzedzilem chlopaka i jak przyszlo zjechac z autostrady dosc ciasnym lukiem wpadlem tam ok. 130 opony piszczaly, ale pewnie bez zarzucenia przejechalem zakret, bo w sumie znam go i male podbicie ktore tam jest tez umiem ominac , ale to i tak bylo przegiecie.

Mala poprawka, z tego co widze moment w PD-ku wcale nie jest sporo wiekszy, czy faktycznie to 250 Nm ?! No i jeszcze byly w O II 110-tki to mnie zaskakuje, auto bardzo swiezo nie wygladalo wiec moze to byla jedna z nich. Czyli 105 albo 110 KM.

Komentarz

• Udesky
        RS
        • 2007
        • 1692
        • Octavia I (1U2)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Golas27
        Na sam koniec jednak dalem popis idiotyzmu, wyprzedzilem chlopaka i jak przyszlo zjechac z autostrady dosc ciasnym lukiem wpadlem tam ok. 130 opony piszczaly, ale pewnie bez zarzucenia przejechalem zakret, bo w sumie znam go i male podbicie ktore tam jest tez umiem ominac , ale to i tak bylo przegiecie.
        Aby życie miało smaczek raz leniuszek raz wariacik.
        W Polsce nie ma kryzysu.
        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• krzysiek13
          L&K
          • 2010
          • 1155

Subaru legacy IV pokonane Dwie wielkie rury, spoilery i inne bajery nie pomogły. Szkoda, że nie było oznaczeń na klapie, ale szło minimalnie słabiej od skodziny :szeroki_usmiech
          Octavia

Komentarz

• radekgw
            L&K
            • 2010
            • 1182

skopiuje swoja wypowiedz z innego forum odnosnie killa
            A wiec wczoraj mialem kolejna "przygode" ktora zapewnily mi Panie w golfie : A bylo to tak... lece sobie po maly do domku, i nagle widze w lusterku ze cos zapier**** wiec lece za nim, wkoncu doganiam pacjenta na swiatlach ja na lewym pasie, patrze w prawo a w aucie obok 2 blondyny, i o dziwo sie usmiechaja, ale domyslilem sie ze chodzi tylko o wyscig kej: Lecimy ze swiatel, pare dlugosci dla mnie, potem z rolki znow im odjezdzam, a nastepnie puscilem Panie przodem, miejscami troche przesadzaly, ale ogolnie bylo dobrze , na koniec zjechalismy na mini zatoczke, i okazalo sie ze to golf 115KM. Pozdrawiam serdecznie Panie z golfa, ktore odziwo byly ogarniete w temacie :szeroki_usmiech
            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Mickul
              RS
              • 2010
              • 2847

Zamieszczone przez k085
              Subaru legacy IV pokonane Dwie wielkie rury, spoilery i inne bajery nie pomogły. Szkoda, że nie było oznaczeń na klapie, ale szło minimalnie słabiej od skodziny :szeroki_usmiech
              Nie startuj przypadkiem do srebrnego Forestera, bo to ma takiego moda pod silnikiem, że jak słyszałem go w tunelu to tylko zasysał powietrze niczym Muscle Car i aż mu się przód unosił. ;D

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez k085
                2.0 wolnyssak :szeroki_usmiech
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• loru
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4286
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mala poprawka, z tego co widze moment w PD-ku wcale nie jest sporo wiekszy, czy faktycznie to 250 Nm ?! No i jeszcze byly w O II 110-tki to mnie zaskakuje, auto bardzo swiezo nie wygladalo wiec moze to byla jedna z nich. Czyli 105 albo 110 KM.
                  tak faktycznie jest 250Nm i nie ma 110KM, są montowane tylko 105KM w 1.9TDI do
                  O2
                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• krzysiek13
                    L&K
                    • 2010
                    • 1155

Zamieszczone przez MisiekWAW
                    Obstawiłbym 2.5, nie było tak źle zawsze zdziwienie jest najlepsze, skoda to przecież dziadowóz :twisted: a kombi to do kartofli na targ
                    Octavia

Komentarz

• mirek_p11
                      RS
                      • 2010
                      • 6630
                      • Volkswagen
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez k085
                      Obstawiłbym 2.5, nie było tak źle zawsze zdziwienie jest najlepsze, skoda to przecież dziadowóz :twisted: a kombi to do kartofli na targ
                      musiał być 2.0 lub 2.5 wolnossący lub 2.0D bo 3.0 turbo benz. to już ma seryjnie 245KM.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                      Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                      Fotki

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Zamieszczone przez mirek_p11
                        Zamieszczone przez k085
                        musiał być 2.0 lub 2.5 wolnossący lub 2.0D bo 3.0 turbo benz. to już ma seryjnie 245KM.
                        3.0 H6 jest wonossące :P
                        2.5 turbo
                        2.0 i 2.5 wolnossące
                        2 turbo diesel by się nie dał :zlosnik:
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10918
                          • Fiat

MisiekWAW, myślę , że tylko 2.5t i 3.0 h6 byłyby wstanie zrobić z k085 wiatrak, przecież On ma modzoną OI, a więc 2 turbo diesel by odpadł, bo ma w serii 150 kunia. Chyba, że też byłby modzony.

Komentarz

• Dzisiaj dostałem lekcje pokory, okazało się że jednak Nm auto nie jeździ. W starciu z Żaba w Qupie (190km/174Nm) moja OIIFL (172km/262Nm) dostała po dupie.
                            Na 99% to była ta http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?...er=asc&start=0
                            Najlepsze jest to że przy 120 kolega mi odjechał, jakbym stał w miejscu, zdziwiłem się strasznie bo byłem przekonany że wolnossąca benzyna przy wyższych prędkościach dostaje zadyszki, a tu niespodzianka

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kross12
                              Dzisiaj dostałem lekcje pokory, okazało się że jednak Nm auto nie jeździ. W starciu z Żaba w Qupie (190km/174Nm) moja OIIFL (172km/262Nm) dostała po dupie.
                              Najlepsze jest to że przy 120 kolega mi odjechał, jakbym stał w miejscu, zdziwiłem się strasznie bo byłem przekonany że wolnossąca benzyna przy wyższych prędkościach dostaje zadyszki, a tu niespodzianka
                              nie tyle Nm co waga pewnie zrobiła robotę
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

jak wypada moja octa przy nowszym modelu
                                wypada dokładnie tak samo przy tych samych mocach - wielokrotnie sprawdzone (bo niby dlaczego miało być inaczej)

pewnie wiecej wazy OII.
                                nie waży

moment w PD-ku wcale nie jest sporo wiekszy, czy faktycznie to 250 Nm
                                nie jest większy

No i jeszcze byly w O II 110-tk
                                nigdy nie było takiego silnika
                                saport techniczny baj DGW
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm
                                no i nie ma :-)

Komentarz

• misiekwaw
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7715
                                  • Ford

Zamieszczone przez sew1981
                                  MisiekWAW, myślę , że tylko 2.5t i 3.0 h6 byłyby wstanie zrobić z k085 wiatrak, przecież On ma modzoną OI, a więc 2 turbo diesel by odpadł, bo ma w serii 150 kunia. Chyba, że też byłby modzony.
                                  Zamieszczone przez k085
                                  jak modzony ASZ to przeciwnikiem był albo klekot (który też może być modzony) albo 2.5 wolnyssak :roll: z drugiej strony 2.5 wolnyssak powinien chyba dostać mocno a nie minimalnie

3.0H6 i 2.5 turbo raczej by odjechały zdecydowanie, chociaż tam coś było nie tak z osiągami w którejś wersji z automatem chyba :zlosnik:
                                  Był WRX
                                  Była Octa

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

okazało się że jednak Nm auto nie jeździ

bo byłem przekonany że wolnossąca benzyna przy wyższych prędkościach dostaje zadyszki, a tu niespodzianka
                                    no właśnie jakieś takie dziwne legendy są powtarzane w kółko i nie sposób tego wykorzenić
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• fernando
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1890

Powiem Wam Koledzy, że czuć wiosnę na drogach... Niby nic konkretnego, ale akcje typu piszczące oponami spod świateł i rozlatujące się espero wywołuje uśmiech :szeroki_usmiech

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

piramida, waga i moc bo w dieslu kiedy pojawia sie max moc trzeba bieg zmienić w benzynie jest jeszcze co się rozkręcić

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

Zamieszczone przez fernando
                                          Niby nic konkretnego, ale akcje typu piszczące oponami spod świateł i rozlatujące się espero wywołuje uśmiech :szeroki_usmiech
                                          każdy jedzie tym co ma
                                          fantazja się liczy
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• krzysiek13
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1155

sew1981, MisiekWAW, właśnie ciągle się zastanawiam co to mogło być, bo żaden silnik w tym subaru mi nie pasuje :|
                                            Octavia

Komentarz

• Zamieszczone przez loru
                                              tak faktycznie jest 250Nm i nie ma 110KM, są montowane tylko 105KM w 1.9TDI do
                                              O2
                                              tak to pewnie moj blad z tym silnikiem, albo zle bylo na stronie napisane.

Zamieszczone przez szkoda
                                              wypada dokładnie tak samo przy tych samych mocach - wielokrotnie sprawdzone (bo niby dlaczego miało być inaczej)
                                              no tamta akurat nie tak samo (do ok 160 kmh) bo musiala zjechac, ale zawsze jest szansa, jak to sie mowi na forum "ze sie nie scigal"...
                                              nie waży
                                              to dobrze autko uroslo, a nie utylo , ale jak pisalem tam byla pasazerka jeszcze, wiec na nie korzysc dla kolegi.
                                              nie jest większy
                                              tu klania sie fachowosc pewnych stron i serwisow, bo gdzies kiedys pisalo inaczej, ale gdzie to juz za cholere nie wiem :?

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

no tamta akurat nie tak samo (do ok 160 kmh) bo musiala zjechac, ale zawsze jest szansa, jak to sie mowi na forum "ze sie nie scigal"...
                                                otóż to
                                                ja robiłem takie testy wielokrotnie, ale ze świadomością testu po obu stronach, na różnych etapach modyfikacji w 2 samochodach i po prostu wychodzi na to, że jak moc i masa jest taka sama to jest tak samo i nie może być inaczej, no bo niby jak?
                                                i to nawet wszystko jedno benzyna czy diesel
                                                oczywiście zawsze komuś może nie wejść trójka albo cokolwiek, ale to już jest sprawdzian kierowców
                                                ...albo cierpliwości pasażerki w tym przypadku
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• No wiec wiesz lepiej z doswiadczenia
                                                  ale to już jest sprawdzian kierowców
                                                  ...albo cierpliwości pasażerki w tym przypadku
                                                  i chyba o to musialo chodzic lub trzecia mozliwosc, mimo ze mlodsza to bardziej niedomaga. Auto jest jak czlowiek, moze sie szybko zuzyc.

Komentarz

• mirek_p11
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 6630
                                                    • Volkswagen
                                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dzisiaj dostałem lekcje pokory, okazało się że jednak Nm auto nie jeździ. W starciu z Żaba w Qupie (190km/174Nm) moja OIIFL (172km/262Nm) dostała po dupie.
                                                    Dlatego trzeba wzmocnić nasze 1.8TSI

Co do Subaru to Diesel nie ma szans - no chyba że jest mokro, ale 2.5t i 3.0R odchodzą, że aż miło Mojego ojca subaru forester 158 KM dostaje po dupie, ale już 2.5 turbo kolegi to daje po dupie, ale mojemu szkodnikowi

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                                    Fotki

Komentarz

Pracuję...