400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiekwaw
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7715
    • Ford

Zamieszczone przez Coke
    Zamieszczone przez Ficu
    Dzięki Mihau, tak czytam, czytam i nadal nie dowierzam..
    wszystkie opisane tu sytuacje są prawdziwe z udziałem tego auta, a niedowiarkami jakoś się nie przejmuję

Co do tego jak on to robi:
    Lanos ma silnik 1.6 16V VGIS (zmienna długość kolektora dolotowego) DOHC, zamontowaną ma sportową wkładkę filtra powietrza i wynik z hamowni 109 KM.
    Kolejna rzecz to że jeździ na węższych niż fabrycznie oponach bo 165 zamiast 185 co już powoduje znacznie mniejsze opory podczas przyspieszania.
    No i ostatnia sprawa ma świeżo wymienione wszystkie filtry, paski i płyny na oryginałach, zdrowy silnik z niedużym przebiegiem i lata na stałe bez koła zapasowego więc jest odrobinę lżejszy niż normalnie.
    Widzisz, cały "problem" polega na tym, że nie wszyscy ludzie do których piszesz lubią czytać bzdury. 9 lat temu miałem Felicję 1.3 podłubaną na 92KM. Wałek, głowica, program, wydech. Spędzałem na streecie kilka wieczorów w tygodniu zmieniając tylko miejscówki. Ze wszystkich Lanosów 1.6 16V z którymi stawałem nie byłem w stanie objechać DWÓCH. Modlin 2003 - ET 18.082

Więc jako takie pojęcie o tym jak jeżdżą te auta mam. I nie kupuję ani Twoich wcześniejszych historyjek ani obecnych. I tyle

Zamieszczone przez Coke
    Co do osiągania szybkości 201 - 202 km/h miałem 6 km prostej + nachylenie terenu było delikatnie w dół więc udało się tyle pojechać mimo że miał 6300 obr.
    stary, z Kasprowego nie wolno zjeżdżać samochodem

Zamieszczone przez Coke
    p.s generalnie dziwie się wszystkim komentarzom że niby opowiadam bajki, jak się czegoś nie widziało to nie powinno się posądzać że to napewno nieprawda. Odpuszczę sobie wpisywanie killów w tym temacie bo WSZYSTKOWIEDZĄCY i tak mają swoje zdanie choć kompletnie bzdurne.

Przede wszystkim odpowiedzcie sobie na pytanie - POCO miałbym wpisywać na forum internetowym opowieści zmyślone o tym jak to killuje lanosem? Tak na logikę o ile ktoś ją tu posiada z komentujących żwawo moje jakoby "bajkopisarstwo". Gdybym miał sobie fantazjować to bym napisał że jeżdże fabią 1,2 htp na stożku, czipie i wydechu i objeżdżam octavki 1,8 tsi. Ale tego jednak nie robię tak więc zobaczcie że wasze komentarze są nie na miejscu i niezbyt miłe bo nieprawdziwe.
    w zasadzie odpowiedź jest wyżej, komentowanie tego czegoś mija się z celem

Zamieszczone przez Coke
    widzę że nie masz zamiaru wydorośleć, trudno.
    z Was dwóch to nie _tm_ powinien wydorośleć.

Zamieszczone przez Coke
    Napisałem że brak zapasówki to tylko jeden z kilku czynników wspomagających to jak to auto rusza chociażby na starcie i jak sobie radzi później. A żeby nie być gołosłownym kiedy ścigałem się jeszcze civickiem na 1/4 mili na zlotach to robiłem porównania z kołem i bez koła oraz półki i były różnice w czasach. Może nie jakieś spektakularne bo to na poziomie 18,40 a 18,60 ale powtarzalne. Kiedy auto nie ma zbyt dużo mocy, a tu jest raptem 109 KM to każde kilogramy się liczą.
    wiesz co to jest 0,2 przy takim czasie? nic

jedynym możliwym wytłumaczeniem że to wszystko jest prawda byłoby to, że spotykasz na swojej drodze same zajechane strucle, a to równie mało prawdopodobne jak te wszystkie opisy.
    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
    http://www.disi-tune.pl
    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
    Był WRX
    Była Octa

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

MisiekWAW,
      Zamieszczone przez Coke
      zamontowaną ma sportową wkładkę filtra powietrza
      I tu tkwi tajemnica. :szeroki_usmiech
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

Ja trochę nie rozumiem tego wszystkiego. Chłopak od dawna opisuje, że kogoś tam wyprzedza - zresztą jak każdy z nas (czasem pisze o porażkach też swoich), jakoś oburzenia nie było wielkiego. Teraz napisał że wyprzedził jakieś stare bryki i parę osób na niego wsiadło. W tych postach widać "masowe" ruszenie i zaszłości. Nie stoję po żadnej ze stron, jestem obiektywnym obserwatorem i często sam tu piszę w tym temacie. Ale widzę, że to "nie równa" rozmowa, więc zabrałem głos. Proponuje kontynuować topic w normalnej formie,a jakieś personalne docinki i niedowierzania na pw kierować. Inni też to czytają.
        p.s. teoretycznie, co do realności wyprzedzenia starego audi i mb lanosem, nie uważam że to jakaś fikcja. Więc nie widzę podstaw do kłamania i takiego sensu. Bo tak naprawdę od tego to się zaczęło - ta cała sprzeczka, a skończyło na kole zapasowym, 200 z góry itp. Chyba, że od czegoś dużo wcześniejszego, ale to naprawdę możecie sobie na privie pisać.

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez sew1981
          Ja trochę nie rozumiem tego wszystkiego. Chłopak od dawna opisuje, że kogoś tam wyprzedza - zresztą jak każdy z nas (czasem pisze o porażkach też swoich), jakoś oburzenia nie było wielkiego.
          było, to nie pierwsza reakcja

p.s. teoretycznie, co do realności wyprzedzenia starego audi i mb lanosem, nie uważam że to jakaś fikcja. Więc nie widzę podstaw do kłamania i takiego sensu. Bo tak naprawdę od tego to się zaczęło - ta cała sprzeczka, a skończyło na kole zapasowym, 200 z góry itp. Chyba, że od czegoś dużo wcześniejszego, ale to naprawdę możecie sobie na privie pisać.
          Jak pisze że wyprzedził Lanosem 1.6 Mercedesa przy 200 to ja nie uważam tego za prawdę, oczywiście nie jest dla mnie problemem fakt wyprzedzenia Mercedesa, tylko zakres predkości. Może czas np skalibrować licznik :roll: np cofając punkt startowy wskazowki :lol:

w sumie dla mnie EOT, każdy ma prawo wierzyć w to co chce k
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

A pamiętam, że kiedyś kolega Coke opisywał swoje "kille" Octavią 1.8 T (jak się nie mylę).

I wtedy nikt tego nie kwestionował :wink: :wink:

Ja kiedyś Corsą C 1.2 80 km pojechałem 180 km/h (wg licznika). Więc Lanos 110 km spokojnie pojedzie 200 km/h.

Komentarz

• _tm_
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 2333
              • Superb III (3V3)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

_tm_, a w Twoim tekstach to już w ogóle wychodzą jakieś personalne zaszłości chyba i sprzeczki z Coke.
              Już po raz drugi mówię to samo - nie mam nic osobistego do Coke, po prostu mam uczulenie na jego opisy.
              S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
              Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
              -------------------------------------------------------------------------
              O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
              O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
              O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• bradley
                L&K
                • 2008
                • 1465

Zamieszczone przez Coke
                Kolejna rzecz to że jeździ na węższych niż fabrycznie oponach bo 165 zamiast 185 co już powoduje znacznie mniejsze opory podczas przyspieszania.
                Poscigamy sie na zakretach?
                Zamieszczone przez loyd
                Więc Lanos 110 km spokojnie pojedzie 200 km/h.
                Licznikowe jak najbardziej, wystarczy
                Zamieszczone przez Coke
                6 km prostej + nachylenie terenu
                Policzylem na szybko wskaznik dynamiczny i jesli skrzynia jest CR i ma przelozenie glowne 3,77 to przy bezwietrznej pogodzie auto na plaskim ledwo ledwo pokona opory aerodynamiczne i pojedzie do 6300obr

Corn, jaka miales predkosc przy przekroczeniu mety na 400m?
                VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Qulek
                  RS
                  • 2005
                  • 1630
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ale przecież w tym temacie od dawna jest s-f.. Najlepsze są opisy seryjnych 90 i 110 objeżdżających wszystko co się trafi.. Dlatego na rf.pl dział killi poszedł do piekła.. :diabelski_usmiech
                  BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• loyd
                    RS
                    • 2010
                    • 2342

Zamieszczone przez Qulek
                    Najlepsze są opisy seryjnych 90 i 110 objeżdżających wszystko co się trafi
                    No, ale to są TDI ......

Komentarz

• Coke
                      Elegance
                      • 2010
                      • 771
                      • Octavia II (1Z3)
                      • AUM 1.8 20VT 150 KM
                      • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Misiek Waw to może czytaj ze zrozumieniem co napisałem....... tam jest jak byk że od 3 i 4 biegu wyprzedzałem to clk cabrio nie dawało rady, nikt nie napisał że on jechał 200. Jadąc dalej ja juz się rozbujałem do tylu i mnie inne clk łyknęło.

A audi 2,3 coupe to akurat mojego kumpla, ma Ci napisać pisemne oświadczenie że przegrał? Sam przyznał mi po wyścigu że audica nie jeździ już tak jak kiedyś. to tyle

Piszę prawdę, ale jak ktoś będzie chciał się przyczepić to zawsze się przyczepi.
                      Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• radekgw
                        L&K
                        • 2010
                        • 1182

Ja tez nie wiem dlaczego wszyscy tak sie czepiaja tych killi, zdrowy lanos kontra lekko dotyrane kilkunastoletnie auta i wynik jest jasny, coke najlepiej nagraj jak to sie rozpedza, to moze nie ktorzy uwierza, chodz znajda sie i tacy co beda mowic ze z gorki leciales
                        Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Ficu
                          Rider
                          • 2010
                          • 395

Nadal nie wierze :hammer długo już siedze w temacie Daewoo i wiem! jak to jedzie.. Więc ja nie wiem, jak przy krótkiej skrzyni jechał 200?! Jak Nexia z x20sed i taką krótką skrzynią ledwo jedzie 200 i robi ładne utututu... A ma ponad 30 kunia więcej od tego Lanosa :wink:
                          Tak więc posty kolegi Coke, są ostro naciągane, i patrze na to spokojnym okiem, znając osiągi Daewoo
                          Chyba, że to Audi to naprawde kompletny trup, paździerz z pękniętą głowicą :szeroki_usmiech
                          Sory za tego posta ale musiałem, bo nie lubie kłamczuchów
                          Auto-shop4x4
                          Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• kabanos
                            RS
                            • 2011
                            • 4544
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Ficu
                            Nadal nie wierze :hammer długo już siedze w temacie Daewoo i wiem! jak to jedzie.. Więc ja nie wiem, jak przy krótkiej skrzyni jechał 200?! Jak Nexia z x20sed i taką krótką skrzynią ledwo jedzie 200 i robi ładne utututu... A ma ponad 30 kunia więcej od tego Lanosa :wink:
                            Tak więc posty kolegi Coke, są ostro naciągane, i patrze na to spokojnym okiem, znając osiągi Daewoo
                            Chyba, że to Audi to naprawde kompletny trup, paździerz z pękniętą głowicą :szeroki_usmiech
                            Sory za tego posta ale musiałem, bo nie lubie kłamczuchów
                            Nie masz racji. Jeździłem kiedyś Lanosem 1,5 8V całe 86 kucy i nie było problemu na prostej dojść do prędkości 175/h. Kiedyś ze sporej górki, z czystej ciekawości, osiągnąłem 200 km/h. Później nigdy więcej, bo to już czaszki w oczach

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Udesky
                              RS
                              • 2007
                              • 1692
                              • Octavia I (1U2)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Przez takie kłótnie i niepotrzebne spory związane z podważaniem czyiś kilów, na nie jednym forum już zamknięto takie tematy i jest zakaz zakładania nowych.
                              Tak więc chcecie tego? :roll:
                              Bo nie widzę sensu aby był opisany jakiś kill, a później 3str, na temat tego czy realny czy nie, czy mógł czy nie... :|
                              W Polsce nie ma kryzysu.
                              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Qulek
                                RS
                                • 2005
                                • 1630
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez loyd
                                Zamieszczone przez Qulek
                                No, ale to są TDI ......
                                no tak... zapomniałem
                                BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• loru
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4286
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Qulek
                                  nie do końca jest to prawda, zapomniałeś, że 105-tki tez killują wsio co się da :szeroki_usmiech
                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Panowie przestancie juz pierdolić :diabelski_usmiech lanos jedzie, nie jedzie, jedzie czy to ważne? Ważne że kierowca ogarnia a jak ktoś ma jakieś ale to niech się ustawi z takim lanosem najlepiej w Lublinie podczas 2 edycji na ćwiartkę i po robocie...
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mirek_p11
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 6630
                                      • Volkswagen
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

piramida :szeroki_usmiech

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                      Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                      Fotki

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1594
                                        • Superb II (3T4)

piramida, brawo
                                        NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                        PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                        BYŁA TEŻ CEGA
                                        A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                        MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• Samiec
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 4287
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

http://www.youtube.com a tutaj zmagania dzielnego lanosa

Edit na prosbe wlasciciela.
                                          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2009
                                            • 10918
                                            • Fiat

piramida, próbowałem to samo powiedzieć wyżej, tylko kulturalnej troszkę hehe
                                            Gratki

Komentarz

• misiekwaw
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7715
                                              • Ford

Zamieszczone przez piramida
                                              Panowie przestancie juz pierdolić :diabelski_usmiech lanos jedzie, nie jedzie, jedzie czy to ważne? Ważne że kierowca ogarnia a jak ktoś ma jakieś ale to niech się ustawi z takim lanosem najlepiej w Lublinie podczas 2 edycji na ćwiartkę i po robocie...
                                              wedle mojej wiedzy część z krytykujących (ja, _tm_, sesik) raczej nie ma problemu ze stawaniem na kresce :diabelski_usmiech pytanie tylko jaki sens ma staniecie z Lanosem :P

dobra, dość bo zamkne w piździec ten smutek :twisted:
                                              Był WRX
                                              Była Octa

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                                dobra, dość bo zamkne w piździec ten smutek :twisted:
                                                :szeroki_usmiech
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• oolsztyniak
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6647
                                                  • Superb II combi (3T5)
                                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Chciałem się tylko pochwalić , że wczoraj skilowałem .......
                                                  Kolejnego kota ....
                                                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• lukasz3112
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 3607

oolsztyniak, co one Ci zrobiły że tak je killujesz?
                                                    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

Pracuję...