400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

bmw 3 e 46 zdruzgotane przeze mnie, tak od 40 wzwyż. ładnie to wygłądało (felgi , szybki), ale nie jechało. nie był to diesel tylko jakaś benzyna, bo nie kopcił, ale cisnął kierownik widać było. Nie wiem jaki to mógł być, ale myślę że 1.6 albo 1.8.

Komentarz

• miguello
      RS
      • 2008
      • 1849

Zamieszczone przez sew1981
      esel tylko jakaś benzyna, bo nie kopcił
      a skąd wiesz skoro "zdruzgotałeś" ?
      pozatym jak już jest diesel to musi napi...ć dymem?

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

miguello, bo widziałem , jechał przede mną, a póżniej, za chwilę zjechał mi na prawy pas jak mu już na zderzak najeżdzałem prawie ( młody łepek z dupencją, widać, że cisnął), bo to była dwupasmówka. Diesel raczej trochę by chociaż bąka puszczał na wysokich obrotach, a poza tym e46 diesel ma rurkę w dół, a on miał prostą.

Komentarz

• sesik
          RS
          • 2006
          • 2165

Zamieszczone przez miguello
          Tak, inaczej to nie dizel :diabelski_usmiech
          Best ET = 13.666
          Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
          PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
          http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• sew1981
            RS
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2009
            • 10918
            • Fiat

sesik, piszę o puszczeniu "bąka" na wysokich obrotach przy "desce" i wysokich obrotach, np zmieniając bieg na wyższy. Pokaż mi diesla który ani grama w takim momencie nie "popuści" to masz browara u mnie :wink:
            nie napisałem o "n...." dymem,tylko kopceniu - to pojęcie szerokie :twisted:
            p.s. poza tym on nie miał takiej koncówki:

tylko taką:

Komentarz

• miguello
              RS
              • 2008
              • 1849

Zamieszczone przez sew1981
              e46 diesel ma rurkę w dół, a on miał prostą.
              ..octavia II tdi ma rurkę w dół a ja mam prostą, o kurde mam benzyniaka ops:

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2009
                • 10918
                • Fiat

miguello, fabryczny wydech jeszcze w bmw rozpoznam, to akurat miał nie dłubane. Było jak na zdjęciu.

Komentarz

• fernando
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1890

Ja też wczoraj na dwupasmówce pod Płońskiem spotkałem młodego gniewnego w E46. Miał jedną rurkę w dół, więc podejrzewam, że maksymalnie 320d mógł mieć... Wprawdzie podchodził wiele razy, ale ciągle zbierał ŁOMOT, ŁOMOT, ŁOMOT :diabelski_usmiech

Komentarz

• Qulek
                    RS
                    • 2005
                    • 1630
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez sesik
                    Zamieszczone przez miguello
                    Tak, inaczej to nie dizel :diabelski_usmiech
                    Diesel musi dymić :diabelski_usmiech :lol:
                    BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Karql
                      L&K
                      • 2010
                      • 1124

Zamieszczone przez fernando
                      Ja też wczoraj na dwupasmówce pod Płońskiem spotkałem młodego gniewnego w E46. Miał jedną rurkę w dół, więc podejrzewam, że maksymalnie 320d mógł mieć... Wprawdzie podchodził wiele razy, ale ciągle zbierał ŁOMOT, ŁOMOT, ŁOMOT
                      Te bumy nie jadą Jak miałem Skodę jeszcze przed wirusem to szedłem na równi, nawet ciut lepiej z taką Chociaż może kierownik dupa był, bo mówił, że dopiero od 4k obrotów mu idzie
                      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

fernando, Karql, nie wiem z jakim 320D ścigaliscie sie ze one nie jechały ale powiem wam ze miałem kiedys okazje gonic sie z taką po A4 jeszcze na setupie 200/400 i powiem wam że odchodziłem jej dopiero przy około 200 a wczesnie szła w miarę równo, więc albo kierownicy tych beemek zmieniaja biegi przy 3000 tysiącach ale wasze fury tak wyrywają :diabelski_usmiech
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Karql
                          L&K
                          • 2010
                          • 1124

Zamieszczone przez piramida
                          fernando, Karql, nie wiem z jakim 320D ścigaliscie sie ze one nie jechały ale powiem wam ze miałem kiedys okazje gonic sie z taką po A4 jeszcze na setupie 200/400 i powiem wam że odchodziłem jej dopiero przy około 200 a wczesnie szła w miarę równo, więc albo kierownicy tych beemek zmieniaja biegi przy 3000 tysiącach ale wasze fury tak wyrywają
                          To może Ty się ścigałeś z jakąś dłubniętą, a te z którymi my to były zdezelowane od niemca, które kupił turek, od którego kupił handlarz sprzedał w Polsce i wszyscy kręcili
                          Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                          Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• fernando
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1890

powiem wam ze miałem kiedys okazje gonic sie z taką po A4 jeszcze na setupie 200/400 i powiem wam że odchodziłem jej dopiero przy około 200 a wczesnie szła w miarę równo, więc albo kierownicy tych beemek zmieniaja biegi przy 3000 tysiącach ale wasze fury tak wyrywają :diabelski_usmiech
                            piramida, to jest dziwne, jeśli rozmawiamy o E46. 320D miały tam 136/280 lub 150/330... Jeśli ta, z którą Ty się brałeś szła równo z Tobą przy setupie 200/400, to nie wierzę, żeby to była seria 320D :roll:

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

powiem wam ze miałem kiedys okazje gonic sie z taką po A4 jeszcze na setupie 200/400 i powiem wam że odchodziłem jej dopiero przy około 200 a wczesnie szła w miarę równo, więc albo kierownicy tych beemek zmieniaja biegi przy 3000 tysiącach ale wasze fury tak wyrywają :diabelski_usmiech
                              piramida, to jest dziwne, jeśli rozmawiamy o E46. 320D miały tam 136/280 lub 150/330... Jeśli ta, z którą Ty się brałeś szła równo z Tobą przy setupie 200/400, to nie wierzę, żeby to była seria 320D :roll:
                              pewnie macie rację, bo rochę podkapcał przy piłowaniu, rzeczywiscie pierwsze e46 w dieslu miały po 150koni

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• miguello
                                RS
                                • 2008
                                • 1849

a to nie było czasem tak że przed liftem miały 136KM a po lifcie 150KM?

Bo osobiście jeździłem sedanem przed liftem 136KM w manualu i to zabardzo nie jechało, zaraz później jeździłem e46 kombi 150KM w automacie polifcie i też jakoś niezabardzo, ale to pewnie wina skrzyni

piramida, te 150siątki podobno przyjemniej wychodzą po programie więc może z taką jechałeś :P

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

Znajoma z rok temu kupiła 320d e46 kombi 150 ps w 6 manual. Zaraz po kupnie wsiadłem za ster. Niby ok auto ,ale jak przejechałem się tym, to miałem wrażenie że mój superb po wirusie dużo lepiej się zbiera. A auto cięższe i maks kilkanaście kucy różnicy na moją korzyść. Więc te bumy chyba faktycznie są kiepskie, jak tak piszecie też.
                                  Także obstawiam Piramida, że tamta miała program.

Komentarz

• mirek_p11
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 6630
                                    • Volkswagen
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dzisiaj poległ na polu chwały koleś w Punto 1.8 HGT ( pięknie mruczał mu wydech ) a parę dni temu Passat z czerwonymi literkami TDI a mnie zjadł ostatnio mercedes SL 500 R129

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                    Fotki

Komentarz

• radekgw
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1182

kumpel ma e46 wlasnie w automacie i 150KM w dizlu, i nie powiem zeby to kompletnie nie jechalo, na jedynce jest zawsze przede mna ale potem juz go doganiam i przeganiam, chodz latwo nie jest.
                                      Piramida a Ty przypadkiem nie scigales sie z najnowsza 3 ? te co maja 177 KM ?
                                      Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• abstinent
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4842
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no patrząc na filmiki na jutube :wink: to nie wygląda to żeby nie jeździło
                                        To tak porównuje do mojej ubogiej :roll:

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez radekgw
                                          kumpel ma e46 wlasnie w automacie i 150KM w dizlu, i nie powiem zeby to kompletnie nie jechalo, na jedynce jest zawsze przede mna ale potem juz go doganiam i przeganiam, chodz latwo nie jest.
                                          Piramida a Ty przypadkiem nie scigales sie z najnowsza 3 ? te co maja 177 KM ?
                                          nie pamiętam bo to było z rok temu :P teraz to sobie radzę bez problemu z takimi żukami :szeroki_usmiech

Komentarz

• Coke
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 771
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                            • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

z e46 320 2,0 136 KM tyle że w Touringu to ciołem się lanosem i do 120 byłem maskę przed nim.
                                            Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Busku
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 655

Z tego co się orientuje to 320 przed liftem miała 136PS więc szału nie ma :wink: Ale nie jechałem więc nie oceniam :wink:
                                              Pozdrawiam
                                              Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                                              Mercedes W210 290 Turbodiesel
                                              Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

wczoraj próbował mazdą 6 turbodiesel taką z lat może 03-05 na moje oko. To chyba ma 136? od dwójki był zamieciony i to mocno.
                                                taka buda:

Komentarz

• misiekwaw
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7715
                                                  • Ford

121/136KM z tym że te 136 mają na hamowni często ponad 150KM więc nie byłby zmieciony tylko trzymałby sie lepiej
                                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                  http://www.disi-tune.pl
                                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                  Był WRX
                                                  Była Octa

Komentarz

• paweł2
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1405

MisiekWAW, 13.974 tyle ostatnio zrobił na bemowo lukas a jego kumpel bez dsg 14.866
                                                    Widze że golf R tez dostał baty :!: :shock:
                                                    Lucas ma 258KM,ale czasy robi jak 300+.
                                                    0-100 ok 5.5
                                                    0-200 ok 19.0
                                                    No i na cwiartke ponizej 14.0.
                                                    A u ciebie MisiekWAW 0-200 ile wychodzi?
                                                    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

Pracuję...