400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xtremesystems
    RS
    • 2010
    • 2254
    • Hyundai

a ja wczoraj wracajac a gor krajowa 1 mialem 2 przygody.

1) miedzy piotrkowem a czestochowa z taka kobitka w a4ce sie bawilem. ona mi na zderzak. i do 160 nie odpuszczala. chcialem sie sprawdziec na a1 ale zjechala na piotrkow

2) znow kobitka w fokusie juz za autostrada a1 kolo rzgowa. fotoradarow od metra a babeczka wyprzedza mnie i macha
    no to ja za nia i tak kilka razy spod swiatel. tak cisla ze jej fokus az baki czarne puszczal.(1,2 przewazalem , dalej rowno - wprawdzie jechalem za nia ale pedal w podlodze). pod sama lodzia 1,2 na prawy pas i przy 160 przed nia .pozniej sie rozjechalismy

Komentarz

• Karql
      L&K
      • 2010
      • 1124

Zamieszczone przez xtremesystems
      1,2 na prawy pas i przy 160 przed nia .pozniej sie rozjechalismy
      Nie mogłeś kobiecie odpuścić :twisted:
      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• xtremesystems
        RS
        • 2010
        • 2254
        • Hyundai

wyraznie sie bawilismy. zerkala w lusterko czy jestem
        ale powiem ze przyzwoicie jezdzila . miejscami jak byly trzy pasy to zesmy od lewego do prawego mijali wolniejsze auta. ogolnie tylko 1,2 musialem lekko odpuszczac gaz , dalej caly czas podloga.

Komentarz

• miguello
          RS
          • 2008
          • 1849

ja ostatnio musiałem kobicie odpuścić.... Pani chyba nieogarnęła że z 180km/h jej fabia nie wyhamuje tak szybciutko jak myślała :roll: Gdyby nie to że przyhamowałem i mogla wziąć zakręt również moim pasem to bankowo zaliczyła by trawnik :roll:

312mm jednak daje rade :szeroki_usmiech

Komentarz

• palioza
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 417

Zamieszczone przez miguello
            ja ostatnio musiałem kobicie odpuścić.... Pani chyba nieogarnęła że z 180km/h jej fabia nie wyhamuje tak szybciutko jak myślała :roll: Gdyby nie to że przyhamowałem i mogla wziąć zakręt również moim pasem to bankowo zaliczyła by trawnik :roll:

kurde 312 daje rade do 200 km/h... ostatnio musialem hamowac z 270 do 100 bo mi debil wyjechal i powiem, ze po kilku sekundach czulem juz, ze plyne, a nie hamuje tak jak na poczatku.
            Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• Karql
              L&K
              • 2010
              • 1124

Zamieszczone przez palioza
              kurde 312 daje rade do 200 km/h... ostatnio musialem hamowac z 270 do 100 bo mi debil wyjechal i powiem, ze po kilku sekundach czulem juz, ze plyne, a nie hamuje tak jak na poczatku.
              Rozmiar tarczy, jak w przypadku innej rzeczy :diabelski_usmiech to nie wszystko

Jakie masz klocki?
              Było: 117,5KM / 238,9 Nm
              Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• miguello
                RS
                • 2008
                • 1849

palioza, a jaka jest waga tego paska?

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jak miałeś 270 to jescze cie nie widział, jak zaczął zmieniac pas.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Qulek
                    RS
                    • 2005
                    • 1630
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

ostatnio musialem hamowac z 270 do 100 bo mi debil wyjechal
                    ja rozumiem że auto zapina.... ale 270 po polskich drogach to już przegięcie...
                    BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Qulek
                      polskie nie polskie, na pewno nie była to osiedlowa dróżka :szeroki_usmiech dla mnie powyżej 220 już jest grubo :szeroki_usmiech a odnosnie 312 tarcz z przodu to nawet dają radę w przeciwieństwie do tylnych 286mm gdzie po kilku ostrych hamowaniach idą z nich dymy :evil: kilka razy już je w miescie tak zgrzałem :diabelski_usmiech
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• fernando
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1890

Qulek napisał/a:
                        palioza napisał/a:

polskie nie polskie, na pewno nie była to osiedlowa dróżka :szeroki_usmiech dla mnie powyżej 220 już jest grubo :szeroki_usmiech a odnosnie 312 tarcz z przodu to nawet dają radę w przeciwieństwie do tylnych 286mm gdzie po kilku ostrych hamowaniach idą z nich dymy :evil: kilka razy już je w miescie tak zgrzałem :diabelski_usmiech
                        Zmień klocki na takie, które lubią nieco wyższe temperatury i będzie git

Komentarz

• palioza
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 417

pisza, ze 1511kg. Jak mi sie heble skoncza, to bede szukac czegos bardziej wyrafinowanego niz seria.

Co do predkosci na polskich drogach, to widze autostrade prosta po horyzont, rowna jak stol (bo znam ten kawalek), 1 auto na horyzoncie i jak tu nie dac w palnik :-) (no tylko, ze to auto na horyzoncie zmienia sie b. szybko w cos wiecej niz kropka :-) ).
                          Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• miguello
                            RS
                            • 2008
                            • 1849

palioza to nawet nie tak tragicznie, myślałem że więcej :szeroki_usmiech

Komentarz

• kabanos
                              RS
                              • 2011
                              • 4544
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

pisza, ze 1511kg. Jak mi sie heble skoncza, to bede szukac czegos bardziej wyrafinowanego niz seria.

Co do predkosci na polskich drogach, to widze autostrade prosta po horyzont, rowna jak stol (bo znam ten kawalek), 1 auto na horyzoncie i jak tu nie dac w palnik :-) (no tylko, ze to auto na horyzoncie zmienia sie b. szybko w cos wiecej niz kropka :-) ).
                              No właśnie. I ten punkcik jak popatrzy w lusterko to też widzi punkcik, albo nie widzi nic. Więc się nie dziw, że ci wyjechał :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• loru
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4286
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A mnie dziś objechała (do za dużo powiedziane ) Ibiza, w sumie to wyglądało jak wyprzedzanie się tir-ów bo do końca trzeciego biegu to raptem znalazła się na wysokości moich tylnych drzwi a dodatkowo pomógł jej autobus komunikacji miejskiej który się wytoczył na "mój" pas, obstawiam ,że to było TDI 130KM + gift od fabryki i ma tyle co ja a masy różne i poległem, niestety nie miałem przyjemności zamienić słowa z kierownikiem.
                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• misiekwaw
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7715
                                  • Ford

IMHO przy tej samej/zbliżonej mocy zrobiłaby z Ciebie wiatrak przy tej różnicy wagi
                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                  http://www.disi-tune.pl
                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                  Był WRX
                                  Była Octa

Komentarz

• Skfarek
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 4795
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

loru, nie wiem jaka buda tej Ibi ale w poprzednim modelu była jeszcze Cupra TDI z fabrycznie 160 kucami pod maską :wink:
                                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• loru
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 4286
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                      IMHO przy tej samej/zbliżonej mocy zrobiłaby z Ciebie wiatrak przy tej różnicy wagi
                                      słabsze TDI to 101KM + gift być może to była taka ale ona by raczej mnie nie wyprzedziła , no chyba, że była po programie.
                                      Zamieszczone przez Skfarek
                                      loru, nie wiem jaka buda tej Ibi ale w poprzednim modelu była jeszcze Cupra TDI z fabrycznie 160 kucami pod maską :wink:
                                      to nie była cupra raczej stylizowana na cupre, ta to by pozamiatała ostro.
                                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Andja
                                        Rider
                                        • 2006
                                        • 596

słabsze TDI to 101KM + gift = ok 115KM + program = ok 140KM

Komentarz

• miguello
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 1849

Zamieszczone przez Skfarek
                                          była była :diabelski_usmiech

różnica wagi na papierze jest widoczna, ale odczuwalnie te ibizy maja o wiele większa chęć do jazdy niż by się zdawało po kg :wink:

Komentarz

• Coke
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 771
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                            • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

no i niestety poległem z e36 323 2.5 170 KM z dyferencjałem od 2.0. Na jedynce wysunął się gdzieś o pół długości, na dwójce może długość i nie mógł dalej ale już od trójki widziałem jak odległość się zwiększa i zwiększa. Nie było szans
                                            Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Krzylu
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 256

Coke, Widzę że Leon ostro pracuje :P no i upatrzyłeś sobie BMW do kilowania
                                              Zbieraj na turbo i wtryski :twisted:

Komentarz

• Coke
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 771
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez Krzylu
                                                Coke, Widzę że Leon ostro pracuje :P no i upatrzyłeś sobie BMW do kilowania
                                                Zbieraj na turbo i wtryski :twisted:
                                                no co Ty, to było dopiero drugie podejście po programie celem sprawdzenia jak to teraz jeździ
                                                Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• witachu
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1319

to i ja się pochwale. w piątek na trasie warszawa - piotrków tzw. gierkówka na remontowanym odcinku między Mszczonowem a Tomaszowem w pewnym pomencie pojawiła się za mną biła Insygnia cdti a ja Jechałem sąsiada SII 1.6 tdi wszystko było by ok gdyby nie to że gość strasznie sie spieszył i cfaniakował bo przed po skończeniu sie zwęzek i przed rozpoczynającą sie następną robił slalom na kazdym pasie w końcu i kiedy dojechał do mnie przed samą zwężką uciekając na srodkowy pas prawie mnie zepchnał ale się nie dałem i za mną jechał, koniec zwęzki to kierowca z Insygnii odnowa manewr ja na lewy i on na lewy pas ja wyprzedzilem pare autek ale za chwile znak ze rozpoczyna sie nastepna zwęzka to ja grzecznie na prawy a on obok mnie i obaj w pedał przed samą zwężka miałem okolo pól długości przewagi i wacet musiał galancie po heblach dac zeby sie za mną ustawić i tak potem jeszcze drugi raz tylko przed zweżka chciał sie zmieścić miedzy mną a tirem ale znów jakby mu troche pary brakło ale spinał się mocno, gorźnie patrzył na mnie i znów skonczył za mną po tych dwóch sytuacjach kolega sie uspokoił i jechał grzecznie jak pozostali tzn bez cfaniakowania, zajeżdzania pasa itp mam nadzieje zę dzieki temu bezpiecznie dotarł do celu
                                                  OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                                                  (znajdź również na fb)

Komentarz

• abstinent
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 4842
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

witachu, fajne pomysły masz

Komentarz

Pracuję...