400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

piramida, hmm...musiał mieć coś ponad program myślę i moc taką zbliżoną jak Ty.
    Wątpię , że z rolki by tak łatwo z Tobą szedł na programie tylko, tymbardziej że 4 motion jest cięższy przez napęd. Pewnie miał coś dłubnięte jeszcze.

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sew1981
      piramida, hmm...musiał mieć coś ponad program myślę i moc taką zbliżoną jak Ty.
      Wątpię , że z rolki by tak łatwo z Tobą szedł na programie tylko, tymbardziej że 4 motion jest cięższy przez napęd. Pewnie miał coś dłubnięte jeszcze.
      nie wiem ile taki passat waży ale u mnie około +350 kg czyli gdzieś 1750kg szału nie moze zrobić, na poprzednim setupie 230/450 z takim obciązeniem powininem go zrobić a tak to było równo
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2009
        • 10917
        • Fiat

piramida, według danych sedan taki waży 1520 kg goły, z kierownikiem zatem koło 1600 coś zapewne. Myślę, że miał dłubnięty coś ponad chip silnik mimo wszystko turbo inne czy coś wiadomo o co chodzi :twisted:

Komentarz

• Busku
          Rider
          • 2009
          • 655

Nie był to kill ale wczoraj się lekko zdziwiłem :roll: Wracałem z Katowic do domu (jechałem octavią) no i złapały mnie światła... Obok podjechał gość astrą I (spoilery, ledy itd plus znaczek na klapie V6), myśle sobie co za pajac, wieś jak sie patrzy :roll: Zapaliło się pomarańczowe, zielone, zero napinki ruszam normalnie delikatnie a koleś jak wy....lił to masakra :shock: Nie wiem co miał pod maską, wołałem na cb ale zero odezwu... Lekkie zdziwienie bo byłem pewien że jakieś 1,4 z gazem, naprawde ładnie poleciał
          Pozdrawiam
          Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
          Mercedes W210 290 Turbodiesel
          Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

A ja wczoraj wracając po zrobieniu programu na 140 kucy :twisted: w Olkuszu nie dałem się Audi A4. Ruszałem sobie spokojnie ze świateł, gość za mną. On na lewy i ogień. To i ja wtedy w palnik. Dochodził mnie powolutku, czyli musiał mieć coś więcej jak ja. Przygoda się niestety szybko skończyła, bo kierownik skręcił w lewo. Ps. Widzę, że chyba szybko zedrę gumy po wirusiku :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Coke
              Elegance
              • 2010
              • 771
              • Octavia II (1Z3)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM
              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez Busku
              Nie był to kill ale wczoraj się lekko zdziwiłem :roll: Wracałem z Katowic do domu (jechałem octavią) no i złapały mnie światła... Obok podjechał gość astrą I (spoilery, ledy itd plus znaczek na klapie V6), myśle sobie co za pajac, wieś jak sie patrzy :roll: Zapaliło się pomarańczowe, zielone, zero napinki ruszam normalnie delikatnie a koleś jak wy....lił to masakra :shock: Nie wiem co miał pod maską, wołałem na cb ale zero odezwu... Lekkie zdziwienie bo byłem pewien że jakieś 1,4 z gazem, naprawde ładnie poleciał
              zielony metalik?
              Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• xtremesystems
                RS
                • 2010
                • 2254
                • Hyundai

jako ze mialem troche wolnego czasu poszedlem sobie dla relaxu pojezdzic autem.

sam

z krotkiego wypadu zrobilo sie 100km

powiem tak pojechalem z lodzi do poddebic. prosta trasa nudna jak cholera

ale mowie nie bede wracal jak pipa ta sama trasa. wiec wklepalem w gps droge przez jakies wsie.

i przypadkiem trafilem na droge przez szczery las . zero aut. super jazda 120 na takiej drodze.

ale to dopiero poczatek. las sie skonczyl wyjezdzam na droge przez srodek pola. asfaltowka . stan super (co mnie bardzo zdziwilo . zero ludzi. ale jedno ale. jak moja fabka ma 1,8 m szerokosci to tak droga miala moze 2,3 -2,5 m
                powiem tak droga jakies 10km i w zyciu nie mialem takiej zabawy. jazda na autostradzie 190 daje mniej funu i adrenaliny niz jazda po takiej drodze z predkoscia 90-100km/h .
                doslownie wbijalo w podloge na zakretak. trzeba bylo idealnie wchodzic.
                jutro znow tam jade

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez xtremesystems
                  jako ze mialem troche wolnego czasu poszedlem sobie dla relaxu pojezdzic autem.

sam

z krotkiego wypadu zrobilo sie 100km

powiem tak pojechalem z lodzi do poddebic. prosta trasa nudna jak cholera

ale mowie nie bede wracal jak pipa ta sama trasa. wiec wklepalem w gps droge przez jakies wsie.

i przypadkiem trafilem na droge przez szczery las . zero aut. super jazda 120 na takiej drodze.

ale to dopiero poczatek. las sie skonczyl wyjezdzam na droge przez srodek pola. asfaltowka . stan super (co mnie bardzo zdziwilo . zero ludzi. ale jedno ale. jak moja fabka ma 1,8 m szerokosci to tak droga miala moze 2,3 -2,5 m
                  powiem tak droga jakies 10km i w zyciu nie mialem takiej zabawy. jazda na autostradzie 190 daje mniej funu i adrenaliny niz jazda po takiej drodze z predkoscia 90-100km/h .
                  doslownie wbijalo w podloge na zakretak. trzeba bylo idealnie wchodzic.
                  jutro znow tam jade
                  uważaj na sarny, dziki i pijaczków :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• xtremesystems
                    RS
                    • 2010
                    • 2254
                    • Hyundai

wróbla chyba skazowalem na tej drogdze. bidny sie nie spodziewal.ogolnie mialem wlasnie stracha o dzika zwierzyne

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez xtremesystems
                      wróbla chyba skazowalem na tej drogdze. bidny sie nie spodziewal.ogolnie mialem wlasnie stracha o dzika zwierzyne
                      ja kiedyś skasowałem sarnę lub sarna mnie na krajowej 7 więc jest szansa że też coś trafisz na odludziu :szeroki_usmiech

Komentarz

• Le-Ce
                        L&K
                        • 2010
                        • 1313
                        • Octavia I (1U2)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Wczoraj, chyba dwóch kierowników szpanerskich meroli, musiało mieć ździwienie na facjatach i szkoda, że nie miałem okazji tego zobaczyć! Choć sama sytuacja, spowodowała wielkiego rogala na mym licu.
                        Otóż, ma trasa wiodła odcinkiem drogi szybkiego ruchu, ba AUTOSTRADY Kijów-Odessa. Wpiąłem się w nią na wysokości miasta Uman. Nie można złego słowa powiedzieć o tej drodze, której możemy sąsiadom pogratulować. Jechałem, na mały wypoczynek na Krym, oczywista z "księgową", latoroślą w trzepakowym wieku 11 lat oraz nieco starszą córką 14lat, brata żony.
                        Śmigałem sobie różnie tj. od 120 do 180km/h, kiedy to, za którymś razem zauważyłem, iż na tyłku siadł mi biały sportowy merc. Uprzejmie, usunąłem się z pasa. Sekundy nie trwała myśl a może? By tak? I momentalnie szurnąłem za nim! Kiedy, to okazało się, że za nim gonił okularnik, kóry postanowił mnie skarcić trzepiąc patrzałkami, że aż miło. Ruska rejestracja obydwóch. Pierwszy, to niskie długie bydle, praktycznie dwu osobowe, z miejscem z tyłu do przewozu panienek i ciekawe, nie przyciemnione szyby? Typu na razie jeszcze nie ustaliłem (słaby internet).
                        Tak więc, ledwo mnie minął, lewy pas i w palnik! 180 miałem jak mnie lignął, Facet dwieście ja 50m za nim, okular przestał mrygać skupiając się na trzymaniu fajerki. Biała ruska gnida, dalej gniecie 220, sytuacja ta sama z tym, że okular zachowuje stosowną odległość. "Bieługa" dalej 230 lecim jak konie z jednej stajni dobre pare kilometrów. Nie odpuszcza i próbuje dalej, bo u mnie szafka zamknięta! 240 w cztery osoby plus bagaż i prowiant na tydzień. Przejechałem z tak jeszcze z 40km, po czym mrugnąłem białasowi i dziękując hazardem zjechałem ze ścieżki. Biały, się odwdzięczył, a z mijającego okulara wystawał taki kciuk
                        Kobitki mnie oczywista z je..ły! Jak burego, kota,choć mina księgowej swiadczyła, że to tylko, pro-forma.
                        :yay: :yay: :yay:
                        Myślę, że biały mógł więcej! ale nie poznam już powodów czemu, tak długo nie starał się tego udowodnić!
                        Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Tony065
                          RS
                          • 2009
                          • 2487
                          • Octavia I (1U2)
                          • ARX 1.8 20VT 150 KM

Le-Ce, coś mi się zdaje, że oba Mietki mają fabryczny kaganiec do 250km/h + wiek i przebieg oraz kiepskie paliwo, więc 240 to był ich kres możliwości. nie dziw się zatem, że pogratulowali Ci kondycji auta. nie każda Octa to auto dla "kapelusznika na emeryturze" i potrafi pognębić.
                          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                          @ by Tune-up Gdańsk
                          TDI VP++ i jeszcze rośnie
                          Antek

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Le-Ce, wcale sie nie dziwie że cie kobitki zjebały tak tylko zapytam czy przy tej odległości co pokonlaiście na pełnym gazie byłeś świadomy co sie dzieje z temp. oleju? :roll:

Komentarz

• looker
                              RS
                              • 2008
                              • 1886
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

piramida, a myślisz, że powodem zjebania była temp. oleju ? :lol:
                              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez looker
                                piramida, a myślisz, że powodem zjebania była temp. oleju ? :lol:
                                no nie inaczej :P

Komentarz

• xtremesystems
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2254
                                  • Hyundai

ja przez pietnascie km autostrady z vmax mialem 118 st temp oleju

Komentarz

• Le-Ce
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1313
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

xtremesystems,
                                    te 118 to dużo? czy też akuratnie?
                                    Bo, to chyba akuratna temp. do smażenia ziemniaczanych, u mnie może było, tak na racuchy
                                    Nie! Swiadomości nie miałem! I walę sie w klate :shock:
                                    Ale, nie wyobrażam sobie, by te silniki nie wytrzymywały wyższych obciążeń!!
                                    Projektowane i produkowane jeszcze w czasach gdzie nie obowiązywały takie ograniczenia, już w fazie projektu, jak obecnie. Tak więc wydaje mi się, że taki odcinek maxsa to jeszcze pryszcz. Skoro, można z tej samej jednostki zrobić 1,8 - 1,8t - 1,8trs to podejrzewam, że w zamysłach konstruktorów było o wiele więcej.
                                    Tym, czasem z racji wieku i przebiegu, Adeli a 6.07. w Sanoku stuknęło jej 200tys. została już wcześniej, zalana Mobilem półsyntetykiem. Jak dotąd, nie łyknęła grama, a i lepkość wydaje się ok! Co do reszty, nie wiem?
                                    Piramida, cóż jest warte życie bez przygód, to sam jak sądzę chyba wiesz. Wystarczyła, by 1sek, i na cóż mi świadomość o którą, pytasz?
                                    Co do paliwa, to nie miałem, żadnej przewagi lecz raczej oni a na tej trasie paliwo, nie rzadko, jest w dwóch cenach, dla RUS i UA.
                                    Moja ADELA

Komentarz

• Coke
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 771
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                      • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Dziś na zawodach:

Leon vs Audi A4 2.6 V6 150 KM - do końca trójki byłem o maskę przed nim, w połowie czwórki zaczął mnie jednak powolutku przechodzić

Leon vs BMW e36 Coupe 320 2.0 R6 160 KM (czip) - identyczny scenariusz, dopiero na 4 biegu mnie prześcignął

Leon vs Audi A4 B7 3.0 TDI Quattro - na jedynce jeszcze się go trzymałem.... potem coraz mocniej mi odchodził, na 400m to miał ze 2,5 długości jak nie lepiej przewagi.
                                      Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Le-Ce
                                        Piramida, cóż jest warte życie bez przygód, to sam jak sądzę chyba wiesz. Wystarczyła, by 1sek, i na cóż mi świadomość o którą, pytasz?
                                        No dokładnie :!:

Z resztą co to za róznica 180 czy 240 na dobej drodze :wink: a odnosnie temp oliwy to powyzej 120 to nie wskazane upalać silnik, wszystko zależy też od oleju który może zniesc wyższe temp.
                                        Praw fizyki się nie oszuka więc przy max prędkościach każdy silnik może powiedzieć papa bo oprócz wysoiej temp oleju dochodzi jeszcze kwestia wysokiej temp spalin :szeroki_usmiech

Komentarz

• Le-Ce
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1313
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AUM 1.8 20VT 150 KM

No, różnica jest! I to kolosalna!
                                          Schodzi się szybciej! :szeroki_usmiech
                                          I zostaje tylna klapa..........
                                          Moja ADELA

Komentarz

• Busku
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 655

Coke, Astra była w kolorze zielonym, hatchback 5-drzwiowy, znasz to auto?
                                            Pozdrawiam
                                            Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                                            Mercedes W210 290 Turbodiesel
                                            Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• xtremesystems
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2254
                                              • Hyundai

Zamieszczone przez piramida
                                              Zamieszczone przez Le-Ce
                                              No dokładnie :!:

Z resztą co to za róznica 180 czy 240 na dobej drodze :wink: a odnosnie temp oliwy to powyzej 120 to nie wskazane upalać silnik, wszystko zależy też od oleju który może zniesc wyższe temp.
                                              Praw fizyki się nie oszuka więc przy max prędkościach każdy silnik może powiedzieć papa bo oprócz wysoiej temp oleju dochodzi jeszcze kwestia wysokiej temp spalin :szeroki_usmiech
                                              to sie wtedy mowi ze sie DPF dopala

Komentarz

• soszek81
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1245

jak EGT zacznie być za wysokie w dłuższym czasie to się DPF dopali to fakt.
                                                Zaraz po tym cały układ wydechowy zacznie się topić.
                                                A czy to też dobrze??
                                                Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                                Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• blind_walker
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 4533
                                                  • Octavia I combi (1U5)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dostalem baty od 206, nie wiem co tam bylo pod maska, ale od 100 do 180 mialem 2 dlugosci samochodu straty. Jechalem A3 140KM.
                                                  mkII 20VT (600h worked)
                                                  Roooooomster

Komentarz

• soszek81
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1245

Jedyne co mi przychodzi do głowy to 206 RC
                                                    2 litry benzyna ~170KM
                                                    Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                                    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

Pracuję...