400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzylu
    Rider
    • 2008
    • 256

Dziś miałem przyjemność się ścignąć z Audi A6 C5 2,5TDI Quattro z dwoma kopcącymi kominami.Jak przyśpieszał to ostro mu rzucał dymem z rury.Efekt taki że nie mógł mi uciec a na 4 zaczełem go dochodzić mimo że wisiałem mu na zderzaku,zanosiło się na wyprzedzanie.Niestety brakło drogi
    Pewnie wychechłany motor w tym 2.5TDI dlatego mi nie mógł uciec.

Komentarz

• Coke
      Elegance
      • 2010
      • 771
      • Octavia II (1Z3)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM
      • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez Busku
      Coke, Astra była w kolorze zielonym, hatchback 5-drzwiowy, znasz to auto?
      jaka astra?
      Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Krzylu, nie wiemy czym mu tak siedziałeś na dupsku? 1.9 tdi?
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Touareg V6 TDI, ale teraz dopiero patrzę, że to, powiedzmy, tak sobie jedzie
          (ale kierownik najwyraźniej był innego zdania )
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• splawik
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1292

Zamieszczone przez Krzylu
            Pewnie wychechłany motor w tym 2.5TDI dlatego mi nie mógł uciec.
            No popatrz, że takie A6 waży ok. 1700kg, to jakieś 400 więcej niż u Cibie i ma jakieś 180KM, a może być jeszcze w tipie to już wogóle je pogrąża
            A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
            AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
            O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
            -------------------------------------------------
            Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• Krzylu
              Rider
              • 2008
              • 256

piramida, tak AHF 110km
              splawik, raczej 150km miał srebrne napisy TDI,w dodatku wg danych taki kloc pędzi do setki w 9.8s a octavia w 11s

Komentarz

• Busku
                Rider
                • 2009
                • 655

Coke, Tak jak pisałem wcześniej, astra I clasiic (ta najstarsza) spoilery i ogólnie zmaszczona ale naprawde pocisnął aż miło :wink:
                Pozdrawiam
                Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                Mercedes W210 290 Turbodiesel
                Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• splawik
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1292

Zamieszczone przez Krzylu
                  splawik, raczej 150km miał srebrne napisy TDI
                  No to widzisz jeszcze słabiej.
                  A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                  AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                  O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                  -------------------------------------------------
                  Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• Krzylu
                    Rider
                    • 2008
                    • 256

Busku, http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...3a98c4955ce7a2
                    To ten??

Komentarz

• Coke
                      Elegance
                      • 2010
                      • 771
                      • Octavia II (1Z3)
                      • AUM 1.8 20VT 150 KM
                      • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez Busku
                      Coke, Tak jak pisałem wcześniej, astra I clasiic (ta najstarsza) spoilery i ogólnie zmaszczona ale naprawde pocisnął aż miło :wink:
                      na tych zawodach jej nie było, na poprzednich 2,5 biturbo
                      Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Busku
                        Rider
                        • 2009
                        • 655

Krzylu, Na poprzedniej stronie pisałem że był to 5-drzwiowy hatchback :wink: Kolor też trochę inny...
                        Pozdrawiam
                        Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                        Mercedes W210 290 Turbodiesel
                        Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Dzisiaj pogoniłem się trochę z evo X od Matecznego przez Grunwaldzki aż na Księcia Józefa, powiem tak, szału nie ma, myslałem ze bardziej mi będzie odchodził, oczywiście kilka razy trzeba było sie poprzeciskac pomiedzy innymi pojazdami ale cały czas byłem za nim, jedynie to w jednym miejscu doszedłem go i musiałem odpuścić, był to mój ulubiony zakręt gdzie przy 1.5pln już skoda traciła stabilnosc.
                          Gość sie tak spinał co by mi odejść ale niestety mu sie nie udało :szeroki_usmiech

P.S ale ogień z podwójnego wydechu plus ryk to evo miało fajne

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• radekgw
                            L&K
                            • 2010
                            • 1182

Krzylu ta astra, jest ode mnie z miasta, fajnie to chodzi
                            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Karql
                              L&K
                              • 2010
                              • 1124

piramida, ja wczoraj spotkałem na Kapelance jakiegoś białego golfa z naklejka compsport, kosmiczne dojebanie miał Ale się z nim nie pogoniłem za dużo, bo skręcił na stację po 200 metrach.
                              Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                              Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Karql
                                piramida, ja wczoraj spotkałem na Kapelance jakiegoś białego golfa z naklejka compsport, kosmiczne dojebanie miał Ale się z nim nie pogoniłem za dużo, bo skręcił na stację po 200 metrach.
                                jezdzi po krakowie troche compsportowych golfów, leonów, audic, czekam az na jednego z nich trafię

Komentarz

• Karql
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1124

Zamieszczone przez piramida
                                  Zamieszczone przez Karql
                                  jezdzi po krakowie troche compsportowych golfów, leonów, audic, czekam az na jednego z nich trafię
                                  Szukałem na stronie compsportu w projektach, ale nie znalazłem. To była 5 albo 6 gti i na pewno tam nie był sam program, czyli obstawiam na jakieś +300 spokojnie

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• zepter00
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2304

Wieczorem Mercedes na ośmiu cylindrach na drodze z kina w Wola Parku. Wyprzedziłem go on za mną, ja na śpiących policjantach bez zwalniania podpuściłem go a ten przypierdzielił w nie aż miło, na tych swoich ogromnych felgach i niskim, twardym zawiasie :twisted:
                                    Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Ayu
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 4154

Zamieszczone przez zepter00
                                      Wieczorem Mercedes na ośmiu cylindrach na drodze z kina w Wola Parku. Wyprzedziłem go on za mną, ja na śpiących policjantach bez zwalniania podpuściłem go a ten przypierdzielił w nie aż miło, na tych swoich ogromnych felgach i niskim, twardym zawiasie :twisted:
                                      Ale co to ma wspólnego ze ściganiem się na 400m? Można mieć satysfakcję z tego, że gość w fajnej furze przyjebał w garba na drodze? Nie umiem tego zrozumieć :roll:

Komentarz

• Karql
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1124

Zamieszczone przez hotrain
                                        Ale co to ma wspólnego ze ściganiem się na 400m? Można mieć satysfakcję z tego, że gość w fajnej furze przyjebał w garba na drodze? Nie umiem tego zrozumieć :roll:
                                        Można, że jest kretyn :twisted:
                                        Przecież nie może być, żeby merca wyprzedzała octawka to jebać duże fele, niski profil, policjanty itp. trzeba pokazać swoją wyższość...

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Ayu
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4154

Nie wiem, ja to widzę trochę inaczej:
                                          Mercedes na ośmiu cylindrach
                                          ok, wyprzedzam, "big deal" :wink: ,
                                          on za mną
                                          no a gdzie miał pojechać?;
                                          podpuściłem go
                                          "sport" to idea fair play chyba, ale może ja się nie znam.
                                          Zamieszczone przez Karql
                                          Przecież nie może być, żeby merca wyprzedzała octawka to jebać duże fele, niski profil, policjanty itp. trzeba pokazać swoją wyższość...
                                          wróżką jesteś? IMO - mega kompleks :lol: Gość po prostu mógł ruszyć te swoje osiem cylindrów a zepter00, myślał, że on się z nim ściga, tylko że klient z meśka tego nie wiedział :roll:
                                          Uwierz mi, jeżdżę okazjonalnie E 350 CDI Coupe AMG i wtedy właśnie nie trzeba z nikim w Octaviach się ścigać :lol: (Chyba, że poproszę DGW lub sesika by pokazał mi ile trzea w tym meśku poprawić 8))

Komentarz

• Karql
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1124

Zamieszczone przez Karql
                                            wróżką jesteś? IMO - mega kompleks :lol: Gość po prostu mógł ruszyć te swoje osiem cylindrów a zepter00, myślał, że on się z nim ściga, tylko że klient z meśka tego nie wiedział :roll:
                                            Uwierz mi, jeżdżę okazjonalnie E 350 CDI Coupe AMG i wtedy właśnie nie trzeba z nikim w Octaviach się ścigać :lol: (Chyba, że poproszę DGW lub sesika by pokazał mi ile trzea w tym meśku poprawić 8))
                                            Wiesz, może Ty tak do tego podchodzisz, ale jest pełno buraków, jedzie spokojnie, ale jak zobaczy, że go słabsze auto wyprzedza to musi pocisnąć. Ja tak odebrałem wypowiedź zepter00 jak skomentowałem. Gościu przypuszczam, że też pierwszy raz w tym kinie nie był, więc wiedział, że są tam policjanty, a jak nie to są też znaki. Zresztą, nie było nas tam to możemy tylko gdybać jak to było.

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• misiekwaw
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7715
                                              • Ford

Ale co to ma wspólnego ze ściganiem się na 400m?
                                              nic

Można mieć satysfakcję z tego, że gość w fajnej furze przyjebał w garba na drodze? Nie umiem tego zrozumieć :roll:
                                              po polsku, nie chodzi o to żeby coś osiągnąć tylko o to żeby sąsiad nie miał lepiej
                                              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                              http://www.disi-tune.pl
                                              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                              Był WRX
                                              Była Octa

Komentarz

• Ayu
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 4154

Zamieszczone przez Karql
                                                Gościu przypuszczam, że też pierwszy raz w tym kinie nie był, więc wiedział, że są tam policjanty, a jak nie to są też znaki. Zresztą, nie było nas tam to możemy tylko gdybać jak to było.
                                                - nie rozumiesz - cały Twój komentarz jest tylko gdybaniem i domysłami, też kompletnie nie wnoszącym nic do tematu poza tym, że "pijemy pepsi - jesteśmy lepsi" :lol: (w domyśle Merc to Coca Cola :wink: ) Naprawdę życzę Ci byś jak najszybciej miał okazję pojeździć dłużej innymi autami niż 144 konna Octavia

Komentarz

• Karql
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1124

Zamieszczone przez Karql
                                                  Gościu przypuszczam, że też pierwszy raz w tym kinie nie był, więc wiedział, że są tam policjanty, a jak nie to są też znaki. Zresztą, nie było nas tam to możemy tylko gdybać jak to było.
                                                  - nie rozumiesz - cały Twój komentarz jest tylko gdybaniem i domysłami, też kompletnie nie wnoszącym nic do tematu poza tym, że "pijemy pepsi - jesteśmy lepsi" :lol: (w domyśle Merc to Coca Cola :wink: ) Naprawdę życzę Ci byś jak najszybciej miał okazję pojeździć dłużej innymi autami niż 144 konna Octavia
                                                  Moje gdybanie było odpowiedzią na Twoje gdybanie...
                                                  Nie znałeś sytuacji dokładnie i go potępiłeś, ja Ci tylko napisałem, że w takim wypadku można mieć z tego satysfakcje. Poza tym nie wiem po chuj odnosisz się tutaj do mojej Octavii i styczności z innymi samochodami o której de facto nie masz żadnego pojęcia... Co, że jeżdżę Octavią, a ty sobie czasem polatasz Mercem to jestem gorszy? To chyba Ty masz jakiś "mega kompleks" skoro oceniasz człowiek po tym czym jeździ...

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• kabanos
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 4544
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Karql
                                                    Zamieszczone przez Karql
                                                    Moje gdybanie było odpowiedzią na Twoje gdybanie...
                                                    Nie znałeś sytuacji dokładnie i go potępiłeś, ja Ci tylko napisałem, że w takim wypadku można mieć z tego satysfakcje. Poza tym nie wiem po chuj odnosisz się tutaj do mojej Octavii i styczności z innymi samochodami o której de facto nie masz żadnego pojęcia... Co, że jeżdżę Octavią, a ty sobie czasem polatasz Mercem to jestem gorszy? To chyba Ty masz jakiś "mega kompleks" skoro oceniasz człowiek po tym czym jeździ...
                                                    Karql Już miałem coś w ten deseń odpisać. Uprzedziłeś mnie.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

Pracuję...