400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rkb
    RS
    • 2008
    • 2152
    • Rapid Spaceback (NH1)
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Nie mam doświadczenia z dieslami ale nie dało sie nie zauważyć ze koleś musiał zmienic 1 bieg wiecej, myslalem ze w 1.6 jest krótka skrzynia - choć z drugiej strony diesla kreci sie niżej...
    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez szkoda
      Zamieszczone przez AdamB
      Ze startu ma problem i to duży, jednak wyprzedzanie na trasie, podjazdy już wychodzą na korzyść 1.9TDI.
      owszem, tym bardziej, że do tej 100 możemy chyba pominąć opór powietrza, powyżej diesel będzie sobie radził lepiej i będzie mniej wrażliwy na obciążenie

nasze wcześniejsze przekomarzanki dotyczyły przyspieszenia do "setki" i takiego poruszania się w ruchu miejskim.
      Jechaliśmy na ostatnim spocie w Kobiórze z Tatrzańskiej do KFC i kolega (nie wiem jaki ma nick) poruszał się Roomsterem. Dosyć dobrze sobie radził przy modzonych dieselkach (nie wspomnę o karmelu, bo ten to już jest poza konkurencją ) Pytam się go jaki ma silnik, a on na to że.....1,2 TSI :shock: I faktycznie przy jeździe do 120 wielkiej różnicy nie widziałem.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Andrev3
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 6116

kabanos, a to nie było czasem Yeti?
        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• kabanos
          RS
          • 2011
          • 4544
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Andrev3
          kabanos, a to nie było czasem Yeti?
          Andrev3 masz rację ops: Podobne woziki

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

kabanos,
            Zamieszczone przez kabanos
            Podobne woziki
            no nie wytrzymam gdzie one podobne do siebie :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech wy tam na tych spotach już nie %%%% bo niedługo ferrari do malucha porównacie mówiąc że są podobne :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Le-Ce
              L&K
              • 2010
              • 1313
              • Octavia I (1U2)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM

rkb napisał:

CHCE Z POWROTEM MOJE 1.8T

i wcale Ci się nie dziwię!!!

sew1981,

Nie jest tak źle, zakładając oczywiście, że odpoczynek zacznie się, po przyjeździe

[ Dodano: Sro 20 Lip, 11 15:26 ]
              piramida,
              sprawiło mi to wielką fraidę!
              Szczególnie wyobrażenie, co sobie myśli "facio", który wydał tyle kasy na mody swej ulubienicy. Magda, była naprawdę piękna! Lecz po dupci dostała.
              Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez djczas
                kabanos,
                Zamieszczone przez kabanos
                Podobne woziki
                no nie wytrzymam gdzie one podobne do siebie :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech wy tam na tych spotach już nie %%%% bo niedługo ferrari do malucha porównacie mówiąc że są podobne :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                Zapraszamy, zapraszamy.:diabelski_usmiech bo jakoś kolegi nie widziałem

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

A ja złoiłem dziś Subaru Outbacka w dieslu
                  Skręt z puławskiej w poleczki, pierwsze światła czerwone. Na zielonym ruszyliśmy równo i spokojnie i nagle kierownik Subaru ogień no to i ja. Na 3 już byłem ze 2 długości z przodu
                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez Mihau
                    w dieslu
                    oni są strasznie biedni
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Mihau
                      w dieslu
                      oni są strasznie biedni
                      wszystkie diesle są biedne
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez piramida
                        Zamieszczone przez Mihau
                        w dieslu
                        oni są strasznie biedni
                        wszystkie diesle są biedne
                        ale te w subarakach i hondach jakby biedniejsze jednak
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

• gebek
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1214

Szczególnie wyobrażenie, co sobie myśli "facio", który wydał tyle kasy na mody swej ulubienicy. Magda, była naprawdę piękna! Lecz po dupci dostała.
                          Odpuscil,jak wszyscy inni ''objechani''...bali sie oberwac tym twoim spoilero-stolikiem
                          ala EVO...bo mogl odpasc przy osiaganiu predkosci potrzebnej do wejscia na orbite.
                          Poza tym mieli ubaw widzac Skode z takim...dociskaczem :diabelski_usmiech
                          Ja bym tez odpuscil :szeroki_usmiech
                          Tato,tato...czy to auto jest chore?
                          Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                          Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2009
                            • 10918
                            • Fiat

gebek, coś Ty taki złośliwy? :wink:
                            Zakochałeś się w skośnookiej technologii do tego stopnia :P
                            Przecież to nie PDek Octa tylko turbo benzin :lol:
                            Ale i tak do PDków nic nie mam, bo sam mom :wink:

Komentarz

• Le-Ce
                              L&K
                              • 2010
                              • 1313
                              • Octavia I (1U2)
                              • AUM 1.8 20VT 150 KM

Przy skośnych oczkach to i paralaksa może, większa, co mąci obraz a nie raz, pieprzy w główce jak cygance w tobołku i nie koniecznie przy wejściu na orbitę. :diabelski_usmiech
                              Co do EVO, to nie którym, jako dociskacz nie pomoże, nawet deska paździerzowa od kibla :szeroki_usmiech
                              Mój, już dawno korniki obsmyczyły a wiatr w tyłek i otwarty bagażnik robi swoje :wink:

Tak, na marginesie, to dwie, skośnookie przeżyłem i miałem także "zezowate" szczęście. :roll:
                              Pierwszej skończyła się "gwarancja" na perforację nadwozia i nikt nie chciał jej przedłużyć
                              Drugiej, po wywinięciu "fokstrota" poprzedniemu właścicielowi (powiedzmy zaliczyła obrót przez kil ) może i nie ze swej winy, kółka siem rozjeżdżały same, jak panience kolana, prze co nie raz trudno było zapanować nad emocjami ops:
                              kabanos, zabrał ją wielbiciel obłych kształtów do UA za całe 6 stów. Obeszło się bez ogłoszenia.
                              Zresztą ostatnie dawałem jeszcze w niedzielnym dodatku z ogłoszeniami w Życiu Warszawy i sam się dziwię, że jeszcze to pamiętam :?: :szeroki_usmiech
                              Moja ADELA

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2009
                                • 10918
                                • Fiat

Le-Ce, gebek, może wydacie razem tomik poezji motoryzacyjnej? :shock:

Komentarz

• kabanos
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 4544
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Le-Ce A później napiszesz w ogłoszeniu sprzedaży auta, że jeździł nim starszy Pan po bułeczki do sklepu i w niedzielę do kościoła i ktoś to bez problemu łyknie :diabelski_usmiech (to był żart oczywiście)

Komentarz

• Le-Ce
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1313
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

sew1981, poezję i to jeszcze motoryzacyjną :?: :? to raczej nie, choć przyznam, że lubię rozmówki "treflowe" tak na mej dzielnicy (dawniej WT obecnie WJ), drzewiej określano, śmieszne i nie raz dziwne wymiany zdań między rozmówcami. Lubię, żarty i sam często podśmiewam się z siebie.
                                    gebek, po prawdzie, mój dociskacz :diabelski_usmiech jest podobny jak od TeReSki, a za resztę się chyba nie pogniewasz :?: :?: Gdyby co, to myślę, że wspólna "Peperoni" załatwi sprawę, choć osobiście wolę Hawajską. :szeroki_usmiech
                                    kabanos, moje "oblubienice" motoryzacyjne :!: nie wzbudzają już takiego zachwytu jak by się wydawało, bowiem są raczej leciwe ( takie jak ja ) i trudno oczekiwać, że znajdą jeszcze amatora :szeroki_usmiech To, że czasem, w swym szaleństwie przypominam im trochę dawnych możliwości, to już całkiem inna sprawa
                                    Po bułeczki, to nie pamiętam kiedy chodziłem i czy chodziłem :?: Może, to tylko, skleroza a może, kwestia doboru partnerki. :diabelski_usmiech Do krzyżyka zniechęciłem się jeszcze jak boso za podwórkową orkiestrą biegałem i do dziś mnie to nie rajcuje :szeroki_usmiech
                                    Jedynym problemem pozostaje to, iż facjatę przydało by się jakimś "żelazkiem" wyprasować , ale znajomy zresztą Wit i w dodatku Żelazko siedzi, bo zadał się z fryzjerem i dupa mokra :cry:
                                    Moja ADELA

Komentarz

• Coke
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 771
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                      • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Na zawodach ścig z Toledo mk1 1.9 TDI 90 KM + czip, wtryski i pompa szacunkowo 130 KM. Dostał na 400 m jakieś 1,5 długości
                                      Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Wczoraj wracająć z Ułęża już pod Krakowem trafiłem na zawodnika w mitsu lanserze ralliart 240PS, z rolki jak i na łukach niestyty kilka razy poległ a tak się spinał, pewnie myślał że ma prawie evo to co tam jakaś skoda będzie mu na dupie siedzieć :wink:
                                        Dalej już grzecznie jechał :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Le-Ce
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1313
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AUM 1.8 20VT 150 KM

I to, jest to, co ubóstwiają tygrysy
                                          nawet te wylniałe i bezzębne :szeroki_usmiech
                                          :kciukgora
                                          Moja ADELA

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Le-Ce
                                            I to, jest to, co ubóstwiają tygrysy
                                            nawet te wylniałe i bezzębne :szeroki_usmiech
                                            :kciukgora
                                            dlatego uwielbiam moją octavkę :wink:

Komentarz

• Le-Ce
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1313
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AUM 1.8 20VT 150 KM

Ja swą Adelę toże! :wink:
                                              Moja ADELA

Komentarz

• Octavia2Limited
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 322

W piątek skopałem dupsko Grande Punto Abarth w tej słabszej wersji (155HP).

Zaczęło się na Marsa (stary wiadukt prowadzący w str. ronda). Jechałem ok. 70 km/h i nagle w tylnym lusterku ujrzałem Abartha :roll: , który zmieniał pasy jak wariat. Po kilku szybkich manewrach siedział mi już na ogonie. Widząc, że kierowcy gdzieś się spieszy, zjechałem na prawy pas i go przepuściłem :P . Kierowałem się w str. ronda do Ostrobramskiej, ale szybko zmieniłem zdanie. Nie mogłem odpuścić sobie tej przyjemności jaką jest StreetRacing :lol: . Więc wcisnąłem pedał do oporu i pojechałem za Abarthem wiaduktem, który prowadzi do Trasy Siekierkowskiej. Po chwili znalazłem się na równi z kierowcą tego Włoskiego gówna, przy 120km/h. Zbliżaliśmy się do łuku wiaduktu, miałem na szafie 140km/h i przewagę pół dług. auta. Przede mną ukazał się słynny prosty odcinek trasy, pedał wciśnięty do oporu, kierowca Abartha mógł tylko patrzeć jak seryjny BKD w pakiecie vRS szybko się oddala. Nie wiem, czy kierowca zrezygnował, czy po prostu jego Fiacina słabo leci od 140km/h. Pojedynek zakończył się na wys. zjazdu na Gocław przy prędkości ok. 190-195 km/h. Abart widoczny w lusterku w odległości ok. 50m.

Biorę się nie długo za regeneracje turbo i jadę do Rogala na program!. Teraz mam niezły apetyt
                                                * CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
                                                * AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"

Komentarz

• Zamieszczone przez Octavia2Limited
                                                  Po chwili znalazłem się na równi z kierowcą tego Włoskiego gówna
                                                  nie przesadzaj.
                                                  Pozatym nie mysle zeby byl slabszy a juz napewno nie tak bardzo od 140 konnej Octavi
                                                  Autko ma 155 KM i 206 Nm przy 3000 tys, a po wlaczeniu Power Boost ma 230 Nm do 100 ok 8 s. roznie podaja wiec usrednilem. Nawet biorac pod uwage ze autko wazy duzo jak na swoje rozmiary uwazam ze jakby kierowca sie zabral do rzeczy jak nalezy to nie powinienes dac rady i to nawet nie jest Esseesse.
                                                  Co do gowna, w najzwyklejszej wersji ma wiecej polotu i finezji niz nasze niemieckie wozidla (nie ublizajac nikomu)

Komentarz

• sew1981
                                                    RS
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2009
                                                    • 10918
                                                    • Fiat

Golas27, tak...ale owa finezja kończy się w warsztacie.....jak wszystko się sypie.
                                                    Zresztą 50 metrów to nie nie wiadomo jaka przewaga. A wiadomo, że w serii bkd też ma 150 parę koni, to już zależy od kierowników jak ogarniają fury. Mogą być porównywalne.
                                                    Co za śmieszny power boost? hehe jakaś namiastka NOSa?

Komentarz

Pracuję...