Octavia II 4motion, 1.9tDI 105KM czy Volvo V50 2.0tdi 136KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DamonPr
    Classic
    • 2007
    • 11

Zamieszczone przez Ziomal
    Zamieszczone przez DamonPr
    Ano

Z tym, że nie kobiety, a jedna kobieta
    To jakaś masakra jest....
    Na początku też tak myślałem, ale...

...pamiętaj, że niektórzy mężczyźni i kobiety wolą kupować u kobiety - dlaczego??

- Nie mam zielonego pojęcia, ale tak jest. :twisted:

Dlatego 3xTAK, jeśli chodzi o równouprawnienie w sprzedawaniu autek przez kobiety.

Komentarz

• Udesky
      RS
      • 2007
      • 1692
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

można kupić większy i podobnie wyposażony samochód, np: Mazdę 6 Kombi.
      Czy przypadkiem ten sam silnik co w Volvo nie znajduję się również w Mazdzie 6, bo tam też jest 2.0 CiTD 136KM.
      Powiem jedno, jeśli to te same silniki to ja dziękuje za ich "bezawaryjność".
      W Polsce nie ma kryzysu.
      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

DamonPr, miałem okazje się przekonac o kompetencji i nie byłem zbytnio zadowolonym odsyłaniem do drugiej osoby gdy spytałem o jakąs głupią rzecz mechaniczną :roll:

Nie mam uprzedzeń do kobiet ale samej wiedzy
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• DamonPr
          Classic
          • 2007
          • 11

DamonPr, miałem okazje się przekonac o kompetencji i nie byłem zbytnio zadowolonym odsyłaniem do drugiej osoby gdy spytałem o jakąs głupią rzecz mechaniczną :roll:

Nie mam uprzedzeń do kobiet ale samej wiedzy
          oj tam się czepiasz

Czy przypadkiem ten sam silnik co w Volvo nie znajduję się również w Mazdzie 6, bo tam też jest 2.0 CiTD 136KM.
          Powiem jedno, jeśli to te same silniki to ja dziękuje za ich "bezawaryjność".
          Podobno blok silnika jest inny, inny jest również osprzęt - chociażby wtryski. Piszę podobno, bo tak usłyszałem od naszego produktowca :diabelski_usmiech

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

oj tam się czepiasz
            Jezeli zauważa to 20 latek to co powiedziec facet po 30 który w kieszeni ma ponad 150 tys i nie dowiaduje sie czym sie różnią zwykłe diesle od D5 to ja na jego miejscu bym trzasnał drzwiami :roll:

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Spróbuj skonfigurować sobie Focusa 2.0 TDCi, dołóż wszystko to co Volvo ma w standardzie i looknij na obie ceny. Przy jakiejś wyprzedaży wcale kosmos nie wychodzi
              czyli jest drogie czy nie jest bo to jest jakieś pomieszanie z poplątaniem... zresztą NIEWAŻNE

Szkoda widzę że nie do końca się rozumiemy. Ja po prostu chciałem zaznaczyć, że posty, które napisali moi poprzednicy są żywcem wyssane z Auto Świata.
              ale przy okazji nie omieszkałeś zaznaczyć, że krytykuje się auto, na które krytykujących nie stać, potem okazało się, że stać... a może jednak nie stać...
              dla mnie EOT

a z innej beczki, przemyślenie mam takie: to, że tak Volvo jak i inne marki, nie potrafią przekonać swoich pracowników do kupna "swojego" auta, żeby mogli sławić jego dobre imię po morzach i oceanach i nie potrafią dać im takich warunków, żeby to auto mogli kupić tak preferencyjnie, żeby nawet nie chciało im się obejrzeć za innym uważam za totalną głupotę i żenadę, zwłaszcza jeżeli to dotyczy marek premium.

szczerze mówiąc mając O1 i kupując O2 o zaletach Volvo możesz sobie tu napisać jeszcze następnych 50 stron, niestety nie jest to w żaden sposób przekonywujące

[ Dodano: Nie 08 Mar, 09 21:39 ]
              co powiedziec facet po 30 który w kieszeni ma ponad 150 tys i nie dowiaduje sie czym sie różnią zwykłe diesle od D5 to ja na jego miejscu bym trzasnał drzwiami
              myślę, że mógłby mieć tą informację głęboko w dupie, jak większość ludzi kupujących nowe auta, zresztą myślę, że im więcej w tej kieszeni, tym głębiej chęć poznania odpowiedzi na to pytanie
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Podobno blok silnika jest inny, inny jest również osprzęt - chociażby wtryski.
                Tyle dobrego, bo czytając o tym, że w M6 jadąc w 1000km podróż ludzie pakują jeden wtrysk do paki na wszelki wypadek, to nóż się w kieszeni otwiera. Do tego można dołożyć nadzwyczaj częste awarie turbo, problemy z filtrem cząstek stałych (który wymienia się podobno po iluś tam kilomertach, a suma tego była bardzo duża) i jeszcze można do tego dorzucić zawór SPV (czy SVP), a i ten smog. To tak na szybko co przypomniało mi się po przeglądnięciu forum Mazdy. Mam nadzieję, że jest tam także inne ECU, bo M6 nikt nie chce chipować i zostaję tylko BOX.
                W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• DamonPr
                  Classic
                  • 2007
                  • 11

Szkoda,
                  Bo być może nie chcę nikogo przekonywać Chciałem tylko napisać, że nie zgadzam się z opiniami moich poprzedników.

Zauważ, że Ty jako jedyny podjąłeś dyskusję i odpierasz moje argumenty, wytaczając swoje :lol:

Reszta jakoś dziwnie zamilkła :lol:

Drogo, czy tanio...

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Pzdr i Respect

Komentarz

• Ziomal
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 5841
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez szkoda
                    myślę, że mógłby mieć tą informację głęboko w dupie, jak większość ludzi kupujących nowe auta, zresztą myślę, że im więcej w tej kieszeni, tym głębiej chęć poznania odpowiedzi na to pytanie
                    Głównie chodziło mi o to czy warto dopłacac , z reszta jak kto na to patrzy jak dla mnie to juz salon jest spalony i tyle.

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• DamonPr
                      Classic
                      • 2007
                      • 11

Głównie chodziło mi o to czy warto dopłacac , z reszta jak kto na to patrzy jak dla mnie to juz salon jest spalony i tyle.
                      Po prostu źle trafiłeś

Ale ja mam tak samo - jak ktoś mnie wk.... to omijam potem z daleka.

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

DamonPr, tak się składa, że swego czasu byłem prawdziwym maniakiem Volvo i wyobrażałem sobie, że tą właśnie marką będę jeździł już zawsze
                        niestety GLOBALIZACJA szybko sprowadziła mnie na ziemię :lol:
                        przymierzałem się też poważnie do zakupu v50 właśnie i o czym jak o czym ale o jej przestronności mam wyrobione zdanie (a jestem "duży" )
                        dobrego tyle, że znowu oglądam ogłoszenia o dziewięćsetczterdziestkach
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ziomal
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 5841
                          • Octavia I (1U2)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Po prostu źle trafiłeś
                          Może , nie wiem skonczyło się na BMW.

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• DamonPr
                            Classic
                            • 2007
                            • 11

DamonPr, tak się składa, że swego czasu byłem prawdziwym maniakiem Volvo i wyobrażałem sobie, że tą właśnie marką będę jeździł już zawsze
                            niestety GLOBALIZACJA szybko sprowadziła mnie na ziemię :lol:
                            przymierzałem się też poważnie do zakupu v50 właśnie i o czym jak o czym ale o jej przestronności mam wyrobione zdanie (a jestem "duży" )
                            dobrego tyle, że znowu oglądam ogłoszenia o dziewięćsetczterdziestkach

Ja tam cały czas rozglądam się za konkretną 240 w kombi, ale znaleźć rodzynka to naprawdę wyczyn, a niestety Volvo to nie MB, że kupisz prawie wszystkie części w ASO.

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

no i tu się zaczyna rozmowa o "konkretnych furach"
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Dzida
                                RS
                                • 2006
                                • 2253

Tak sobie czytam i czytam i w większości stwierdzam, że ludzie wypisują jakieś pierdoły na tym forum i to chyba tylko dla tego, że nie stać ich na taką markę jaką jest Volvo.
                                hmmmm....czyżby?
                                - moim skromnym zdaniem to najlepszy wybór do V50. Mocny, dynamiczny, mało pali, praktycznie bezobsługowy i bezawaryjny. D5/180 KM i 400 Nm jest ciut za ciężki i auto robi się za bardzo podsterowne.
                                OK, być może. Co nie zmienia faktu że to motor PSA i co jak co ale z Volvo to on nie ma nic wspólnego.
                                miejsca fakt nie jest dużo, ale fotele są absolutnie THE BEST. Po 1500 km nie bolą plecy i dupa jak w przypadku chociażby Octavii I
                                Powiedz mi ile razy w roku robisz jednorazowo 1500 km? Wierzę że wiele i że jest to dla Ciebie koronny argument
                                - jakość materiałów w środku bije i Skodę i Passata na głowę
                                Kolega chyba raczu żartować? Mowa o tej plastikowej desce i fotelach rodem z podstawowej wersji Foki? :lol:

Komentarz

• Ziomal
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 5841
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Dzida
                                  Kolega chyba raczu żartować? Mowa o tej plastikowej desce i fotelach rodem z podstawowej wersji Foki?
                                  Nie kpij sobie , mamy focusa w domu chyba w jakiejs lepszej wersji bo lakierowane klamki , podgrzewana przednia szyba itp itd a boczki caluśkie plastikowe :diabelski_usmiech

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• DamonPr
                                    Classic
                                    • 2007
                                    • 11

Kolega chyba raczu żartować? Mowa o tej plastikowej desce i fotelach rodem z podstawowej wersji Foki?
                                    Niech kolega sobie wsiądzie i pomaca, a potem pomaca w O2 i Passacie :diabelski_usmiech

Fakt, że na pierwszy rzut oka materiał ten nie robi wrażenia, ale w dotyku i jakościowo jest nice 8)

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Niech kolega sobie wsiądzie i pomaca, a potem pomaca w O2 i Passacie
                                      Kolego, macałem i siedziałem
                                      Zgadzam się co do Passata - ten ma materiały gorsze niz V50, ale Octavia II ma te materiały lepszej jakości niz V50.
                                      Co wiecej jeździłem V50 2.0d i O II prowadzi sie dla mnie tak samo. Takze jeśli chodzi akurat o serię 40/50 Volvo to bez szału Owszem S60, V70 czy S80 to jest to i to sa dopiero PRAWDZIWE Volvo ale S40/V50 no niestety ale to przecietniak nie wyrózniający sie niczym nadzwyczajnym w porówaniu z O II.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

dajmy już spokój temu v50 bo auto jest nie do obrony (dla normalnych ludzi)
                                        ale nie zapomnę miny klienta w nowym s40, którego ganiałem yarisem (nie mogłem wyprzedzić, ale na dupie siedzieć owszem, myślałem, że gość dostanie szału, pewnie się na 1,6 wypruł :wink: :lol:

[ Dodano: Pon 09 Mar, 09 11:43 ]
                                        w końcu przeleciał na czerwonym i tyle go widziałem :lol: :lol: :lol:
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Dzida
                                          RS
                                          • 2006
                                          • 2253

Niech kolega sobie wsiądzie i pomaca, a potem pomaca w O2 i Passacie
                                          Kolega był wsiadał i macał. Nie zrobiło to na koledze większego wrażenia. Dla mnie będzie to zawsze Foka tylko z innym znaczkiem.

Volvo to ma być Volvo, a nie Foka z motorem od PSA.

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

Dzida, jak rozumiem to s60 też macałeś :?:

wiem, że trochę się różnimy gabarytami , ale s60 wbrew pozorom też jest ciasna wewnątrz i też ma "bagażnik", do tego ładowność...

Zamieszczone przez Dzida
                                            Volvo to ma być Volvo
                                            raczej trudno będzie coś takiego kupić wśród nowych

może v70 z jakimś turbo benzinerem trochę podśmiarduje tym czym powinno, ale... :?

straszna szkoda, że takie marki jak Volvo czy Saab, mające jakąś osobowość, padają :?
                                            czy tam muszą się sprzedać, jak zwał tak zwał...
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Dzida
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 2253

Dzida, jak rozumiem to s60 też macałeś
                                              tak nawet zamówiłeś. IMHO S 60 to jedne z ostatnich prawdziwych Volvo.
                                              wiem, że trochę się różnimy gabarytami , ale s60 wbrew pozorom też jest ciasna wewnątrz i też ma "bagażnik", do tego ładowność...
                                              no nie Pawełku, mi nie jest ciasno w S 60. :diabelski_usmiech

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

ostatnie to V70 sprzed zmian w 1999r

Zamieszczone przez Dzida
                                                no nie Pawełku, mi nie jest ciasno w S 60.
                                                no to dobrze, bo mi było niestety

[ Dodano: Wto 10 Mar, 09 09:25 ]
                                                ale to jakieś D5 chiba, co by Cię oktavki nie łykały za bardzo :?:
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• kmink
                                                  L&K
                                                  • 2007
                                                  • 1360
                                                  • Superb III (3V3)

DENNE ER SOLGT.KAN SKAFFE TILSVAREMDE BILER MED: 130 HK FRA KR. 235.000,-163 HK FRA KR. 249.000,-Regomkostning KR. 6.500,-VI HAR FINE V70 PÅ LAGER.Se også vår h...

jeszcze takie cos mi przyszło do głowy
                                                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Dzida
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 2253

ale to jakieś D5 chiba, co by Cię oktavki nie łykały za bardzo
                                                    nawet jeżeli, to nie ma to tak naprawdę żadnego znaczenia. :wink:
                                                    D5 to 185 KM, a to stanowczo za dużo jak na moje potrzeby.

Komentarz

Pracuję...