Zamieszczone przez prezes73
Zobacz wpis
Budujemy Dom z OCP
Zwiń
X
-
Na Androida itp., tańszy ale zasięg mniejszy: Niestety musi być do tego centralne "gniazdo", plusik że możesz zrobić prawie inteligentny dom ;-)
https://allegro.pl/wlacznik-podtynko...E&gclsrc=aw.ds
Ale ten co podałem w poprzednim poście powinien spełnić twoje oczekiwania, ma wszelkie możliwości sterowania jakie chcesz, czas i zasięg ;-)Ostatnio edytowany przez prezes73; 39082.
Komentarz
-
-
Koledzy, chcę w jednej łazience strzelić sobie odpływ liniowy z kabiną prysznicową. I znalazłem kabinę: https://www.leroymerlin.pl/wanny-i-k...702,l2119.html
Czy te 185cm to nie będzie zbyt nisko? Deszczownice chcę ustawić sobie na jakieś 210cm.
Komentarz
-
-
No to pierwszy widoczny fizycznie wydatek w chałupie poczyniony... Niemal 40-to letnie marzenie o kominku w końcu zrealizowane.
Teraz tylko muszę znaleźć jakiegoś człowieka od zrobienia blendy stalowej wokół wkładu, bo mój montażysta kominka zaordynował sobie za nią... 800zł!
No i już za miesiąc pełna moc z wykończeniem.
kominek.jpg
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bl Zobacz wpisGrab. Palac jak wyzej napisales to 2m3 powinny ci wystarczyc na sezon zimowy.
Pytam, bo z tego co czytam tutaj: https://www.olx.pl/dom-ogrod/ogrzewa...ewno+kominkowe to za 1 m3 rzeba zapłacić 180 zł.
Opcjonalnie na mroźne dni można też zainwestować w nagrzewnicę: https://kraftdele.info/62-nagrzewnice
Tylko nie do ciągłego ogrzewania, bo wówczas mogą trochę zaboleć rachunki za energię elektryczną
Komentarz
-
-
ja palę bukiem, dębem i brzozą, a sezonuję minimum rok jak drewno świeże
jeśli palę zimą co tydzień - czwartek/piątek do niedzieli i non stop to moja szopa 8m3 starczy na 2 sezony->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisA do tego jest mega twardy i trudno go łupać...
Nie taki przesezonowany.
Zamieszczone przez bl Zobacz wpisprzywozi pod dom, juz porabany i tylko wrzucasz do kominka.
Droższa o około 30-50 zł za m3 niż nieporąbane.
U mnie w okolicy tak sobie liczą. W cenie układanie.
Zamieszczone przez mzajc Zobacz wpisA jak się będzie sprawowała brzoza jako drewno kominkowe?
Najgorsze czym paliłem to chyba topola była.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Jaki sprzęt montowaliście w swoich domach/mieszkaniach? Mam na myśli gniazdka i włączniki. Zastanawiam się Nad jakąś serią od ABB lub Berkera np Berker Lumina 2
Druga opcja tao jakieś budżetowe rozwiązanie, takiej jakie dostępne jest np w LeroyM.
Jak to u was wyglądało? Jaki przyjęliście klucz?Ostatnio edytowany przez spj; 5971.
Komentarz
-
-
Qrła mać!!! Już w lipcu umówiłem wykończeniowca który miał zacząć robotę już za kilka dni. A w mijającym tygodniu poinformował, że prawdopodobnie czeka go zabieg chirurgiczny na nadgarstku i nie da rady wejść na robotę - wszystko wyjaśni się w czwartek. Nosz jasna cholera... :-(
Szukam "na szybko" alternatywy i wydaje się że ją mam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez igror Zobacz wpisDruga opcja tao jakieś budżetowe rozwiązanie, takiej jakie dostępne jest np w LM: Gniazdka elektryczne, wtyczki prądowe i akcesoria | Leroy Merlin
Jak to u was wyglądało? Jaki przyjęliście klucz?
Do tych przełączników można dokupić podsiwianie
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisto to chyba kupię 1mp wysezonowanej brzozy (210zł) i 1mp półrocznej dębiny/grabu (210/240zł) do wysezonowania.
Komentarz
-
-
Ktoś ma doświadczenie z włącznikami dźwigniowymi i gniazdami VARILIGHT? Chodzi o takie dostępne m.in. w Leroy Merlin: https://www.leroymerlin.pl/szukaj.ht...sprawdz=true&=
Komentarz
-
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Gość
Drodzy koledzy, "teściowa" stwierdziła że by było trzeba ogarnąć dach bo zarasta mchem wiadomo strona północna itd. Sąsiadka przyszła i powiedziała to kosztuje 2500 zł oczywiście teściowa że będzie trzeba zrobić a mnie jeszcze nie pogielo żeby tyle wydać chociaz to oni by wydali. Czy ma ktoś doświadczenie odnośnie jakiej użyć chemi aby spryskać a później myjka w ruch
Komentarz
-
Najlepsze drewno , które jest dedykowane do kominka to brzoza. Dlaczego? bo nie strzela tak jak inne gatunki drewna i brzoza dobrze pali się sucha i mokra. Najlepiej palić drewnem wysezonowanym przynajmniej jeden rok, bo wartość ciepła jest większa. Nigdy nie powinno się palić mokrym drewnem zaraz po scięciu i nie powinno się mieszać mokrego drewna z suchym podczas palenia, bo mokre drewno obniża wartośc cieplną. Im twardsze drewno tym większa wartosc energetyczna dlatego najlepiej palić w piecu twardym drewnem typu grab, drewno owocowe, dąb itd tylko pamiętajcie musi być wyschnięte. Do kominka proponuje brzozęPS.Korą drewna nie powinno się palić, bo wydziela związki rakotwórcze.
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
Komentarz