nikt nie mowil, że bedzie lekko :P
Jaki rower
Zwiń
X
-
Jaki rower
Panowie ponieważ zima nie długo ustąpi ( tak mi się wydaje ).
Chciałbym kupić jakiś fajny nie na za drogi rower budżet do 1400 zł.
Pomóżcie mi w wyborze. 8).
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
-
-
Ja bym proponował jakąś Meride,swoja mam już 5 lat i nic sie nie dzieje o ile cos sie może dziać z rowerem :diabelski_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
1400 to nie będzie raczej wypas, ale już coś porządnego wartego tej ceny.Sam jeżdżę na rowerze tej klasy i czasem żałuję że nie wziąłem czegoś lepszego - ale tylko czasem ja mam akurtat whellera ale myślę że za te pieniądze dostaniesz w każdej marce mniej więcej to samo - osprzęt podobny, rama itp - wg mnie to różnią się tylko malowaniem ramy bo same ramy pewnie spawają w tej samej fabryce
Komentarz
-
-
a merida to co to za marka? :roll:
[ Dodano: Nie 21 Lut, 10 10:18 ]
znalazłem coś takiego http://allegro.pl/item919328672_meri...zne_wa_wa.html praktycznie to samo co wheeler a o parę stówek tańszy :roll:
Komentarz
-
-
zacznijmy od tego gdzie tym rowerem będziesz śmigał? miasto,nieutwardzona droga,trudny teren?? ja osobiście mam coś takiego http://allegro.pl/item930725266_rowe..._promo_09.html i do miasta idealny, na bezdrożach też sobie radzi. Jeśli chodzi o trudniejszy teren lepszy będzie jakiś mtb np. merida.
Komentarz
-
-
phoneman, tutaj mają jakieś promocje na rowery http://www.swiatroweru.com.pl/cat.ph...=down&strona=5 albo
ewentualnie http://www.allegro.pl/item929254500_...eore_nowy.html
Komentarz
-
-
phoneman, podstawowe pytanie to gdzie więcej bedziesz jeździł tym rowerem, jeżeli po mieście to większe a węższe koła a jeżeli w teren to rzeczywiście jakąś Meride ja osobiście polecam Kellys i polskiego Krossa na którym też jeździłem.
Merida jest dobra, dobre podzespoły i cena, ja zawsze chorowałem na Kellys ale teraz jest Octavia i rower stoi w garażu
Komentarz
-
-
Ja mam już druga meride... Pierwszą mi ukradli ale jeździłem na niej kupę czasu a był to podstawowy model za chyb 900zł... później miałem Gianta z średniej klasy i co chwile się coś psuło... Dwa lata temu kupiłem znowu meride tym razem już dość wysokiej klasy, aczkolwiek porównywałem inne firmy i żadna nie oferowała tego co merida w tej cenie...
Trzeba zwrócić uwagę że merida co roku w katalogu ma jeden lub dwa modele niesamowicie dobrze wyposażone jak na cenę... Jeśli chcesz kupić ten model to zwykle koło maja początek czerwca już ich niema.
No ale na początku trzeba wybrać odpowiedni typ roweru. Wiele ludzi jeździ po mieście na szerokich oponach i sie męczą bezsensu
Komentarz
-
-
Sprzedaj Octavie, moze starczy :diabelski_usmiech
Czasem warto zakrecic sie wsrod uzywek (oczywiscie jest to sliski grunt bo nigdy nie wiadomo czy towar jest jeszcze cieply) ale czasem ktos kupi rower, a w ogole na nim nie jezdzi to sprzeda po nizszej cenie.
Zamieszczone przez phonemanzima nie długo ustąpi ( tak mi się wydaje ).VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Może lapierre
W góry idealny,za jedyne 30tyś
A tak na poważnie to napisz jak i gdzie chcesz jeździć.
Jeśli trochę po górach to nie opłaca się kupować nowego. Za tą kasę można znaleźć coś używanego,w miarę fajnego na XT i LX, i w wadze ok 12-13kg. Ja osobiście nie kupił bym nigdy nowego roweru, jeśli już to samemu złożyć, i można trochę kasy przyoszczędzić :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Witaj
Ja mam bdb zniżki w firmach Velo, Eurobike- Corratec, i kilku innych firmach
Co do roweru za 1400zł, lepiej dołożyć do 2kzł , w tej cenie są aż przepaści sprzętowe.
Jaki masz wzrost, wyśłij mi na PW a jutro zobacze we firmie jakie mamy w tej cenie rowery. Jeżeli Ci to nie będzie przeszkadzać to lepiej kupić np rower z 2007-2009 , bo 2010 bedą znacznie droższe. NIe wiele się róznią a cena już się różni
i Jaki to ma być rower? 26" MTB? , 28" Trekking, Szosa, Mieszczuch?
Komentarz
-
-
http://www.unibike.pl/crossfiregts.html , ja mam ten rowerek, dałem za niego 1300 zł jakieś niecałe 2 lata temu. mam tę największą ramę 23 cale, bo jestem wysoki, ma dobry osprzęt i jest dobrze wykonany jak za tę cene, polecam dobry na twarde drogi, ale daje rade też na polnych ściechach.
Komentarz
-
-
Z używanych
sztywniak, i trochę drogo
do wymiany siodło i będzie jako tako, tylko rama 22
ten jest dość ciekawy, dobry sprawdzony amortyzator(mam taki w jednym rowerze)XT i lX, napęd zaniedbany ale nawet nie zjechany, na dzień dobry wymieniłbym "hydrauliczne hamulce z linką :szeroki_usmiech ) na jakieś V-ki
Myślę że z ceną można coś wynegocjować
osprzęt bida
fajny, może być korba do wymiany(z tymi blatami do XTR może być problem)będzie lekki, no i nie wiadomo jak tam mars się trzyma(mogą byś do wymiany uszczelki) i co tam jest w piastach
Za tą kasę chyba się opłaca :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Wyjechałem na niedziele a mój temat pełny.
Już odpowiadam chciałbym pośmigać rekreacyjnie po równych drogach, no może po leśnych duktach ale na pewno nie wyczynowo.
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
A może rowerek skody http://www.skoda-auto.pl/upload/1/Fi...02009%20PL.pdf :tunningGdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
A co myślicie o tym http://www.allegro.pl/item917813694_...mka_2_kol.html tylko prosze nie pisać,że smieszny.To ma być dla żony która czasem zamiast autem chce podejchać rowerem do sklepu.Chodzi mi tylko czy da sie takim rowerem jezdzic dłużej a nie przez 3 miesiace i na złom
Komentarz
-
-
Troszkę jeżdzę na rowerze i jakąś wiedzę mam w temacie. Kilka rowerów już miałem i pewne doświadczenie jest. Nie ma to jednak wielkiego wpływu na wybór roweru w klasie o której piszesz (tutaj ocenia ją cena i przeznaczenie).
Proponuję rowerek crossowy - może nawet 28". Oponki szerokie niepotrzebne - 1,75 - 1,95 (max). Marka - tak jak już było sugerowane polski KROSS i MERIDA. To marki które mają najlepsze propozycje cenowe jak na sprzedawaną jakość i klasę. Troszkę się ścigałem na maratonach i muszę powiedzieć, ze Kross robi furrore ostatnio. Kilku moich kolegów jeździ na tych rowerach i są bardzo zadowoleni. Ostatnio kupowałem Meridzie mojej lepszej połówce i poważnie - rewelacyjnie jak na swoją cenę.
Sam jeżdzę na rowerze marki Specialized i tutaj akurat wiem, że to doskonałe sprzety, ale tak jak piszę - Kross i Merida to duzo tańsze, a dobre propozycje. Czym się różnią przede wszystkim? Ramą i jej konstrukcją. Jeśli znajdziesz wygodną ramę w Krossie / Meridzie to bierz bez wahania. Co do ceny - 1400zł to nie dużo, ale jeśli masz jeździć rekreacyjnie to już starczy spokojnie... Byleby osprzęt nie był niższej klasy niż Shimano Alivio (lepszej nie będzie pewnie, bo są już droższe).
Komentarz
-
-
Cześć,
Tak jak piszą koledzy wyżej ważne gdzie będziesz jeździł. Generalnie etap rowerów górskich (lata '90 i pocz. '00) kiedy wszyscy kupowali górale mamy już za sobą i teraz raczej kupuje się rowery rzeczywiście bardziej pod teren w którym będą używane.
Jesteś z Łańcuta, więc wydaje mi się że to teren raczej płaski z niewielkimi nierównościami, ale i w teren bardziej pofałdowany masz niedaleko. Dobry może być rower trekkingowy (chyba również zwany crossowym) np. coś takiego: http://www.bike-system.com.pl/rowery...php?rower=1329
Rowery trekkingowe łączą cechy rowerów górskich, miejskich i szosowych. Można do nich dokładać dużo osprzętu i są bardzo uniwersalne i wydaje mi się, że mogą służyć mimo upływu lat użytkownika :wink:
Jak już zdecydujesz jaki rodzaj roweru będzie dla Ciebie najlepszy to wybór konkretnej marki najlepiej zrobić wg tego na którym najlepiej się jeździ / siedzi. Taka możliwość jest w każdym rowerowym oczywiście.
Jak będziesz kupował to od razu warto zaopatrzyć się w pompkę i smar (w suchy lub mokry teren) do łańcucha (absolutnie nie smarować łańcuchów WD-40 lub smarami ŁT).
Jeszcze jedno: rowery seryjnie wyposażone są w zwykle opony, jednak od kilku lat w sprzedaży są opony które są prawie nieprzebijalne. Chyba 60 - 80 zł / za oponę, ale wydaje mi się że warto.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz