Zamieszczone przez lukasz3112
Mondeo ST220
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lukasz3112Mihau,
ja też się usmiałem nie będę jeździł chińszczyzną ;pTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
no oki niech wam bedzie :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
szkoda, A co tam poprawiac? Jest jak piszesz Zamiennikow brak Czesci malo uzywanych na rynu wtornym tez brak (to nie VW/Audi Group, ze mozna przebierac jak w ulegalkach) Rozrusznik cos kolo 2 kola papieru. Ostanio pompa cieczy 1,8 kola papieru :diabelski_usmiech I tak za kazdym razem heheh jak cos sie dzieje, to bez 2 kola nie podchodz Aaa i w zeszlym tygodniu po raz 3 rozrucznik w tym roku wymieniony :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Czytam te posty i się załamać czasem można... no skoro naprawiasz wszystko w ASO no to chyba wiadomo że jest drogo? Mieszka przy turbinie by mi nie wymienili tylko nowe turbo za pare tysi do mojej Octavki. Jeśli wszystko bym naprawiał w Skodzie to bym majątek wydawał na nią. Poza tym mam dostęp do nowych czesci oryginalnych Forda z dużymi upustami więc o to się nie boję. A jezeli ktoś wymienia w ASO dwa katalizatory na nowe no to nie mam pytań... Wolałbym nowy wydech zrobić bez katów i miec już problem z głowy. Ale jak to Guguś, mówi...Twój cyrk Twoje małpy
I nie mówię tutaj o zakładaniu używek bo zaraz się znajdzie mądra osoba, która napisze że do takiego auta wstawianie uzywek to idiotyzm.
QBA wiem, że w ST są zawsze Recaro dlatego napisałem że oczywiście są.
MisiekWAW, może i stateczny dziadek jeździ Mondeo ale zazwyczaj w dieslu to samo mógłbym powiedziec o Mazdzie 3 że najcześciej to jeżdżą kobietyOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihautu też jest Vka 1.8 DOHC V6 133KM i robisz swap silnika do TICO Sport Kupe i objeżdżasz wszystko
lukasz3112, życze powodzenia w poszukiwaniach, trzeba być cierpliwym
bo to będą długie poszukiwania
dobrego egzemplarzu , ja szukałem prawie pół roku i to nie na polskim rynku swojego samochodu a zaznaczam że w tej wersji też ich dużo niema.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
daneczek76, no znając siebie to na samym 3.0V6 i tej mocy 226KM się nie skończy :diabelski_usmiechOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Zamieszczone przez szkodalukasz3112 napisał/a:
daneczek76, no znając siebie to na samym 3.0V6 i tej mocy 226KM się nie skończy
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112MisiekWAW, może i stateczny dziadek jeździ Mondeo ale zazwyczaj w dieslu to samo mógłbym powiedziec o Mazdzie 3 że najcześciej to jeżdżą kobiety
Szczerze to nie rozumiem tego wyboru, ja teraz się czuje za młodo do takiej krowy a co dopiero 12 lat temu :shock: ale to Twój wybór i nic mi do tego k
Zamieszczone przez lukasz3112daneczek76, no znając siebie to na samym 3.0V6 i tej mocy 226KM się nie skończy :diabelski_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
MisiekWAW, można podłubać trochę bez zakładania turbo. Po paru małych przeróbkach jest ok 250KM. i dalej jest to wolnossący turbiny napewno tam nie bede pakował.
a ja znam tez wiele osób w Mondeo którzy na dziadków tez nie wyglądająOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
taki v6 na pewno będzie fajnie jeździł, ładnie brzęczał.
Na duży minus tego silnika zaliczyłbym spalanie i mimo wszystko słabe wsparcie ze strony mechaników i użytkowników.
Poza tym, w mondeo jest pare denerwujących minusów
-beznadziejny czujnik deszczu
-bardzo słabe ksenony
-jak coś nie halo w silniku, to w necie bardzo trudno znaleść rozwiązanie - trzeba mieć dobrego mechanika.
Generalnie wydaje mi się, że jakość mondeo jest niższa od skody:
-mogą się pojawić problemy z rdzą
-listewki przy drzwiach "pęcznieją" i odłażąO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Generalnie wydaje mi się, że jakość mondeo jest niższa od skody:Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
lukasz3112, na forum Mondeo jest jakiś człowiek, który handluje ST-kami i przy okazji zajmuje się ich serwisem - opinie forumowiczów o nim są pozytywne. Akurat teraz ma dwie sztuki do sprzedania - jeden "super", drugi do "dopieszczenia" - może nimi się zinteresuj?
PS. Na moim osiedlu mieszka człowiek, który miał ST220 - ale ostatnio go zamienił na... nowego Nissana Tiida...
Komentarz
-
-
Agamek12, widziałem ale ja chcę auto od 2005r a tamte sa starsze niestety.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Agamek12, widziałem ale ja chcę auto od 2005r a tamte sa starsze niestety.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
piramida, mam swoją opinię na temat Golfów dlatego tez nie mam zamiaru tego kupować. Zresztą ja lubię duże auta a one duże nie są. Gdyby mnie było teraz stać to bym kupił A8 te nowsze no ale jeszcze trzeba poczekać troszkę.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Jakiś czas temu przerabiałem temat kupna używanego ST220 - zakochałem się w dźwięku silnika i wyglądzie (nie śmiać się :twisted. Miałem już zresztą nagrane takie auto i prawie kupiłem. Na (nie)szczęście u dealera, od którego miałem je kupić, wpadła mi w oko Mazda 6 MPS - miodzio. ST220 sobie podarowałem - dźwięk silnika padł ofiarą trakcji. Choć ST220 jak na jednonapędówkę i tak nieźle daje radę.
Znalazłem nawet krajową (końcówka leasingu do przejęcia) - gość się pozbywał, bo został tatuśkiem, a w 6 MPS bagażnik marny. Tylko jak na złość ja też przestałem być bezdzietny - musiałem zapomnieć o zabawce :cry:
Ale dalej jestem chory na to auto :diabelski_usmiech
Moim zdaniem spróbuj MPSa, a dopiero potem podejmuj decyzję co do ST220.Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112piramida, mam swoją opinię na temat Golfów dlatego tez nie mam zamiaru tego kupować. Zresztą ja lubię duże auta a one duże nie są.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
Komentarz