Mondeo ST220

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • QBA
    RS
    • 2004
    • 2646

Zamieszczone przez lukasz3112
    Najprawdopodobniej będzie to czarne ST220 HB z jasnymi skórami i fotelikami Recaro oczywiście. Rok 2006 z przebiegiem cos koło 100tys km.

Drugą opcją jest niebieski sedan z jasnymi skórami z 2005r. wszystko będzie na 100% wiadomo mam nadzieję jeszcze w lipcu bądź na początku sierpnia.
    :lol: Sorry, ale w ST ZAWSZE sa Recaro :!: To w Titanium X mozna bylo za doplata sie w nie doposazyc, ale w ST to standard :idea:

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

o, jest praktyk
      to możesz mnie poprawić jakby co
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

Mihau,
        ja też się usmiałem nie będę jeździł chińszczyzną ;p
        no no no, bez takich :twisted: wolałbym chińszczyznę, choć może niekoniecznie tą przykładową niż takie auto dla statecznego pana po 50tce jak Mondeo 8)
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

no oki niech wam bedzie :wink:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• QBA
            RS
            • 2004
            • 2646

szkoda, A co tam poprawiac? Jest jak piszesz Zamiennikow brak Czesci malo uzywanych na rynu wtornym tez brak (to nie VW/Audi Group, ze mozna przebierac jak w ulegalkach) Rozrusznik cos kolo 2 kola papieru. Ostanio pompa cieczy 1,8 kola papieru :diabelski_usmiech I tak za kazdym razem heheh jak cos sie dzieje, to bez 2 kola nie podchodz Aaa i w zeszlym tygodniu po raz 3 rozrucznik w tym roku wymieniony :diabelski_usmiech

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez QBA
              Jest jak piszesz
              staram się słuchać mądrzejszych i PRAKTYKÓW :szeroki_usmiech
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• QBA
                RS
                • 2004
                • 2646

No coz, ja juz sie nauczylem, ze lepiej sie uczyc na cudzych bledach No ale w koncu ktos te bledy ciagle musi powtarzac :diabelski_usmiech

Komentarz

• Guguś
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1212

Dobra, to jak to jest z tym fordem, czy kolego QBA, naprawiasz i kupujesz u zaprzyjaźnionego mechanika czy ASO, to też jest pewien wyznacznik cen rynkowych.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• lukasz3112
                    RS
                    • 2008
                    • 3607

Czytam te posty i się załamać czasem można... no skoro naprawiasz wszystko w ASO no to chyba wiadomo że jest drogo? Mieszka przy turbinie by mi nie wymienili tylko nowe turbo za pare tysi do mojej Octavki. Jeśli wszystko bym naprawiał w Skodzie to bym majątek wydawał na nią. Poza tym mam dostęp do nowych czesci oryginalnych Forda z dużymi upustami więc o to się nie boję. A jezeli ktoś wymienia w ASO dwa katalizatory na nowe no to nie mam pytań... Wolałbym nowy wydech zrobić bez katów i miec już problem z głowy. Ale jak to Guguś, mówi...Twój cyrk Twoje małpy
                    I nie mówię tutaj o zakładaniu używek bo zaraz się znajdzie mądra osoba, która napisze że do takiego auta wstawianie uzywek to idiotyzm.

QBA wiem, że w ST są zawsze Recaro dlatego napisałem że oczywiście są.
                    MisiekWAW, może i stateczny dziadek jeździ Mondeo ale zazwyczaj w dieslu to samo mógłbym powiedziec o Mazdzie 3 że najcześciej to jeżdżą kobiety
                    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• daneczek76
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3642
                      • Toyota

Zamieszczone przez Mihau
                      tu też jest Vka 1.8 DOHC V6 133KM i robisz swap silnika do TICO Sport Kupe i objeżdżasz wszystko
                      jak juz V to VR6 + dorzucamy turbawke. :wink:

lukasz3112, życze powodzenia w poszukiwaniach, trzeba być cierpliwym
                      bo to będą długie poszukiwania
                      dobrego egzemplarzu , ja szukałem prawie pół roku i to nie na polskim rynku swojego samochodu a zaznaczam że w tej wersji też ich dużo niema.
                      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• lukasz3112
                        RS
                        • 2008
                        • 3607

daneczek76, no znając siebie to na samym 3.0V6 i tej mocy 226KM się nie skończy :diabelski_usmiech
                        Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

daneczek76, no znając siebie to na samym 3.0V6 i tej mocy 226KM się nie skończy :diabelski_usmiech
                          :twisted:
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

Zamieszczone przez szkoda
                            lukasz3112 napisał/a:
                            daneczek76, no znając siebie to na samym 3.0V6 i tej mocy 226KM się nie skończy

no i to mali chłopcy lubią najbardziej.
                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez daneczek76
                              Zamieszczone przez szkoda
                              lukasz3112 napisał/a:
                              daneczek76, no znając siebie to na samym 3.0V6 i tej mocy 226KM się nie skończy

no i to mali chłopcy lubią najbardziej.
                              duzi też
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• misiekwaw
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7715
                                • Ford

MisiekWAW, może i stateczny dziadek jeździ Mondeo ale zazwyczaj w dieslu to samo mógłbym powiedziec o Mazdzie 3 że najcześciej to jeżdżą kobiety
                                ciekawa teoria bo znam trochę właścicieli 3jek i na kobiety to oni mi nie wyglądają :P co do Mondeo to co Ci innego pozostaje jak się pocieszać :szeroki_usmiech :wink:

Szczerze to nie rozumiem tego wyboru, ja teraz się czuje za młodo do takiej krowy a co dopiero 12 lat temu :shock: ale to Twój wybór i nic mi do tego k

czekaj czekaj, a gdzie uzasadnienie dla wolnossącego motoru, że taki a nie turbo żeby nie kusiło dłubanie :?: :roll: juz się przestałeś oszukiwać :?: :szeroki_usmiech :wink:
                                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                http://www.disi-tune.pl
                                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                Był WRX
                                Była Octa

Komentarz

• lukasz3112
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3607

MisiekWAW, można podłubać trochę bez zakładania turbo. Po paru małych przeróbkach jest ok 250KM. i dalej jest to wolnossący turbiny napewno tam nie bede pakował.
                                  a ja znam tez wiele osób w Mondeo którzy na dziadków tez nie wyglądają

Komentarz

• tomek
                                    L&K
                                    • 2005
                                    • 1078

taki v6 na pewno będzie fajnie jeździł, ładnie brzęczał.
                                    Na duży minus tego silnika zaliczyłbym spalanie i mimo wszystko słabe wsparcie ze strony mechaników i użytkowników.
                                    Poza tym, w mondeo jest pare denerwujących minusów
                                    -beznadziejny czujnik deszczu
                                    -bardzo słabe ksenony
                                    -jak coś nie halo w silniku, to w necie bardzo trudno znaleść rozwiązanie - trzeba mieć dobrego mechanika.

Generalnie wydaje mi się, że jakość mondeo jest niższa od skody:
                                    -mogą się pojawić problemy z rdzą
                                    -listewki przy drzwiach "pęcznieją" i odłażą
                                    O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• lukasz3112
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3607

ad: :haha:

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9935
                                        • Ford

lukasz3112, na forum Mondeo jest jakiś człowiek, który handluje ST-kami i przy okazji zajmuje się ich serwisem - opinie forumowiczów o nim są pozytywne. Akurat teraz ma dwie sztuki do sprzedania - jeden "super", drugi do "dopieszczenia" - może nimi się zinteresuj?

PS. Na moim osiedlu mieszka człowiek, który miał ST220 - ale ostatnio go zamienił na... nowego Nissana Tiida...
                                        Adam... Używam:
                                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• lukasz3112
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3607

Agamek12, widziałem ale ja chcę auto od 2005r a tamte sa starsze niestety.

Komentarz

• tomek
                                            L&K
                                            • 2005
                                            • 1078

ad: :haha:
                                            Ale co w tym śmiesznego Takie jest moje zdanie i wynika ono z użytkowania kilku skód i mondeo.
                                            O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Agamek12, widziałem ale ja chcę auto od 2005r a tamte sa starsze niestety.
                                              łukasz a nie wolałbys np golfa R32 albo 2.0tsi które mozna grubo podciągnąć lub np s3?
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lukasz3112
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 3607

piramida, mam swoją opinię na temat Golfów dlatego tez nie mam zamiaru tego kupować. Zresztą ja lubię duże auta a one duże nie są. Gdyby mnie było teraz stać to bym kupił A8 te nowsze no ale jeszcze trzeba poczekać troszkę.

Komentarz

• Leniwiec
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 624
                                                  • Octavia IV (NX3)
                                                  • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Jakiś czas temu przerabiałem temat kupna używanego ST220 - zakochałem się w dźwięku silnika i wyglądzie (nie śmiać się :twisted. Miałem już zresztą nagrane takie auto i prawie kupiłem. Na (nie)szczęście u dealera, od którego miałem je kupić, wpadła mi w oko Mazda 6 MPS - miodzio. ST220 sobie podarowałem - dźwięk silnika padł ofiarą trakcji. Choć ST220 jak na jednonapędówkę i tak nieźle daje radę.

Znalazłem nawet krajową (końcówka leasingu do przejęcia) - gość się pozbywał, bo został tatuśkiem, a w 6 MPS bagażnik marny. Tylko jak na złość ja też przestałem być bezdzietny - musiałem zapomnieć o zabawce :cry:

Ale dalej jestem chory na to auto :diabelski_usmiech

Moim zdaniem spróbuj MPSa, a dopiero potem podejmuj decyzję co do ST220.
                                                  Pozdro

Komentarz

• Yarek
                                                    Elegance
                                                    • 2005
                                                    • 992

piramida, mam swoją opinię na temat Golfów dlatego tez nie mam zamiaru tego kupować. Zresztą ja lubię duże auta a one duże nie są.
                                                    Pokrętna logika - lubisz duże auta, i z tego powodu nie kupisz Golfa. Ale jeździsz Octavią... :lol:
                                                    . pzdr Jarek
                                                    aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

Pracuję...