Agresja na drodze.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez rkb
    Najgorsze sa czopy pchajace sie na czolo i spychajace na pobocze, slowo daje, jakbym mial 2 zycia to bym raz sie poswiecil....
    staram się wypatrywać takie sytuacje z daleka i sam bez wymuszania robię miejsce, wiadomo, że to niebezpieczne i inne pierdoły, ale wiadomo też, że są takie drogi gdzie się "tak jeździ" i koniec, inna sprawa, że czasem nie da się zjechać...
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• adi747
      L&K
      • 2008
      • 1138

a ja miałem taką sytuacje jechałem sobie spokojnie z ojcem i w miescie był maraton rowerzystów chwilowo trasa była zamknieta 2 auta przedemną stoi para młoda a zamną młot który na mnie trąbi pomyślałem ze zawróce i pojade inna droga zawróciłem i patrze gość ma głowe za oknem wiec zatrzymałem sie i pytam gdzie Ci sie tak śpieszy a ten do mnie na ślub kutasie i wysiada z samochodu a mój ojciec nerwowo nie wyrobił wysiadł z prawej strony i do gościa ja Ci kurwa dam kutasa i powiem wam ze pierwsdzy raz widziałem jak szybko spowrotem koleś wsiadł do auta i w długą gość był koło 30 stki więc nie uwierze w to co kolega pisał ze to do 25 lat a pozatym pomijając statystyki powiedzcie mi oglądajac cwaniaków na tvn turbo to więcej jest tych do 25 czy od 25 w zwyz?? bo mi sie wydaje ze to drugie a prawda jest taka ze w kazdym wieku mozna spotkac banana za kierownica :szeroki_usmiech
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
      2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
      JEST
      megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
      octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
      octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez adi747
        a prawda jest taka ze w kazdym wieku mozna spotkac banana za kierownica :szeroki_usmiech
        owszem, ale młodsi mają większą fantazję
        sam wiem, bo też kiedyś byłem
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• b707
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1272

No jak o agresji mowa to mnie kiedyś jeden typ po Nasielsku ganiał... zazdrośnik bo się z jego dziewczyną spotykałem o_O. Skończyło się to dlanie przy ostrym hamowaniu przed radiowozem i Sobie darował... ale skąd sie biora tacy ludzie?

Zresztą juz pare razy byłem świadkiem jak ktoś komuś zajeżdża droge i hamuje by? No właśnie by pokazac że musi sie jakos dawartosciować?
          jakis czas tamu jakiśkeretyn mi podobny numer wykręcał i szczęśliwie dla niego nie wpakował sie w inne auto.
          pzdr
          Adam

Komentarz

• maciejek
            Rider
            • 2009
            • 446
            • Ford

Mnie najbardziej rozbroiła sytuacja, jak gościu wjeżdżając na rondo mało mnie nie staranował po czym zwyzywał mnie od różnych penisów i innych organów płciowych :lol: itd, bo nie ustąpiłem mu pierwszeństwa bo..... ON był z prawej.
            !!NOWOŚĆ W OFERCIE LIQUI MOLY MOLYGEN 5W50!!
            Sklep VAGTECH
            Oficjalny dystrybutor olei Meguin
            Ul. Łopuszańska 53 (pn-pt - 9.00-17.00, sob - 10.00-13.00)
            02-232 Warszawa
            tel. 22 8462646, kom. 692312345, 694 679 252

Komentarz

• przemek88
              Rider
              • 2009
              • 613

Mnie jeszcze najbardziej denerwuje jak do ronda są dwa pasy i przed rondem łączą się. Jedzie jakiś debil widzi ze wszyscy stoją w korku to on musi jechać tym pustym do końca. Zawsze staram się takich pajaców blokować, i raz mi się zdarzyło ze koleś zaczął mnie wyprzedzać pasem zieleni :shock: a drugi na rondzie :roll:

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez arturv3
                Jadę autostradą A4 (stała prędkość 120) z tyłu podjeżdża Nissan Almera i wisi mi na zderzaku a dodatkowo zjeżdża do osi jezdni tak jak by chciał wyprzedzać ale tego nie robi
                Jesli jechales lewym pasem autostrady to nawet mu się nie dziwię Od jazdy jest pas Prawy, a lewy słuzy do wyprzedzania, a nie do permanentnej nim jazdy !!
                Ale wracajac do tematu. Jesli komuś np. zajade drogę, czy nie zauwaze go i wymusze pierwszenstwo to po prostu go przepraszam (albo podnoszac rekę, albo awaryjnymi) przewaznie to działa i wszystko jest o.k..
                Z głupkami staram się nie nawiązywać kontaktu wzrokowego.
                Czarny Elegance

Komentarz

• marc!n
                  Rider
                  • 2009
                  • 275

mi jak ktoś siedzi na ogoinie, a czasem jeszcze swiatłami pogania zebym zjechał to delikatnie nasciskam pedał hamulca

auto moje nie zwalnia ale przestrzeń za mną pojawia sie automatycznie...

mam co prawda tylny zderzak do lakierowania, ale wiem co to za uczucie jak ktoś ci wjezdza w d..pe (przezyłem to w moim poprzednim aucie) i nikomu nie polecam
                  moja czarna SKODA OCTAVIA II 1.9 TDI
                  sprzedaje na allegro - zapraszam ops:

Komentarz

• arturv3
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 100

Zamieszczone przez Big
                    Jadę autostradą A4 (stała prędkość 120) z tyłu podjeżdża Nissan Almera i wisi mi na zderzaku a dodatkowo zjeżdża do osi jezdni tak jak by chciał wyprzedzać ale tego nie robi
                    Jesli jechales lewym pasem autostrady to nawet mu się nie dziwię Od jazdy jest pas Prawy, a lewy słuzy do wyprzedzania, a nie do permanentnej nim jazdy !!
                    Ale wracajac do tematu. Jesli komuś np. zajade drogę, czy nie zauwaze go i wymusze pierwszenstwo to po prostu go przepraszam (albo podnoszac rekę, albo awaryjnymi) przewaznie to działa i wszystko jest o.k..
                    Jechałem prawym pasem, wkurza mnie jak ktoś jeździ lewym pasem a prawy jest wolny-przecież Polska to nie UK.
                    Kilka lat temu miałem taką sytuację w Krakowie.
                    Gość jedzie Tico (60 km/h) lewym pasem po Armii Krajowej a prawy jest wolny, jadę za nim cierpliwie ale ten nie zjeżdża więc mrygam mu długimi-dalej nic. Wkurzyłem się i wyprzedziłem go z prawej i chciałem mu się odwdzięczyć - zjechałem na lewy pas i lekko mu przyhamowałem. Na najbliższych światłach wyskoczył do mnie kierowca tego bolidu z nożem :shock: i walił w szybę rycząc, że mnie zabije. Dobrze, że miałem zamknięte drzwi od środka. Od tej pory w takich sytuacjach wyprzedzam takich debili z prawej i jadę dalej.

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

Mój znajmomy z pracy jechał kiedyś przez cała Warszawę i potem jeszcze ok 10 km za jakąś kobietą żeby ustalić gdzie mieszka. Potem pojechał na policję i założył zawiadomienie, że wymusiła na nim pierszeństwo i przyjechał do niej z policją. Zeszło mu na tym cały dzień.

Czasem na takigo świra można trafić.

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

wyprzedziłem go z prawej i chciałem mu się odwdzięczyć
                        no i to właśnie nakręca spiralę :szeroki_usmiech
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• tomikt
                          Rider
                          • 2007
                          • 391

Zamieszczone przez przemek88
                          Mnie jeszcze najbardziej denerwuje jak do ronda są dwa pasy i przed rondem łączą się. Jedzie jakiś debil widzi ze wszyscy stoją w korku to on musi jechać tym pustym do końca. Zawsze staram się takich pajaców blokować, i raz mi się zdarzyło ze koleś zaczął mnie wyprzedzać pasem zieleni :shock: a drugi na rondzie :roll:
                          kurcze a mnie denerwuje właśnie jak wszyscy stoją jak te czopy na prawym pasie i nie pojadą do końca.
                          i korek przelewa się na drugie rondo i dalej... a jak sam wiesz w Tychach rond pod dostatkiem.
                          moim zdaniem wszyscy powinni jechać do oporu dwama pasami i potem na suwak.

[ Dodano: Nie 20 Cze, 10 11:37 ]
                          Zamieszczone przez maciejek
                          Mnie najbardziej rozbroiła sytuacja, jak gościu wjeżdżając na rondo mało mnie nie staranował po czym zwyzywał mnie od różnych penisów i innych organów płciowych :lol: itd, bo nie ustąpiłem mu pierwszeństwa bo..... ON był z prawej.
                          heh
                          maciejek - są takie ronda
                          u mnie w miescie DWA - i w cholere takich z pierwszeństwem na rondzie
                          takie działanie żeby kierowca zachował czujność
                          ech...
                          TomikT

Komentarz

• arturv3
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 100

Zamieszczone przez szkoda
                            wyprzedziłem go z prawej i chciałem mu się odwdzięczyć
                            no i to właśnie nakręca spiralę :szeroki_usmiech
                            Jak to spiewał Stanisław Sojka

"...kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień, niech rzuci..."

Komentarz

• loyd
                              RS
                              • 2010
                              • 2342

Zamieszczone przez tomikt
                              kurcze a mnie denerwuje właśnie jak wszyscy stoją jak te czopy na prawym pasie i nie pojadą do końca.
                              i korek przelewa się na drugie rondo i dalej... a jak sam wiesz w Tychach rond pod dostatkiem.
                              moim zdaniem wszyscy powinni jechać do oporu dwama pasami i potem na suwak.

[ Dodano: Nie 20 Cze, 10 11:37 ]
                              Zamieszczone przez maciejek
                              heh
                              maciejek - są takie ronda
                              u mnie w miescie DWA - i w cholere takich z pierwszeństwem na rondzie
                              takie działanie żeby kierowca zachował czujność
                              No własnie na prawdziwym rondzie wjeźdzający ma pierszeństwo (u mnie jest jedno takie rondo). Pozostałe to są skrzyżowania o ruchu okrężnym.

Komentarz

• kowal 2002
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 5161

Zamieszczone przez tomikt
                                i korek przelewa się na drugie rondo i dalej...
                                Dotyczy to właściwie wszystkich miejsc, gdzie któryś z pasów się kończy. Jak dla mnie to powinien być na to konkretny i jasny przepis ( nakaz zajmowania wszystkich pasów i na końcu obowiązkowy "zamek" 1:1 ). Za takie "blokowanie pajaców" w stylu samozwańczych szeryfów bez gadania zabierałbym prawko, bo jest to świadome stwarzanie niebezpieczeństwa w ruchu drogowym.
                                Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

no i to właśnie nakręca spiralę
                                  Szkoda, to tylko część prawdy.
                                  Druga,niestety, jest bardziej gorzka. To policja nakreca tę spirale nie zwracając uwage na takie, niebezpieczne, wykroczenia, jak własnie jazda lewym pasem, czy nieuzywanie kierunków i nie wyłapuje takich piratów drogowych. Wiem że to brzmi moze dziwnie, ale polska policja drogowa interesuje się TYLKO predkością, a skoro tak to ludzie robią co im się żywnie podoba, bo wiedzą, że kara ich za to nie spotka :evil:
                                  Dlatego właśnie, ktoś kto używa kierunku przy zmienie pasa, czy jedzie parwym pasem jest obecnie lak Latimeria (ryba która teoretycznie powinna już dawno wyginąc ale jeszcze istnieje). Po czym w TVN Trubo wychodzi jakiś ważniak z KSP czy KGP i pier.... jak to bardzo policji zależy na dbaniu o bezpieczenstwo na drodze, a za jego plecami (w kadrze) widac auto jadące bez właczonych świateł lewym pasem wielojezdniowej ulicy 8)
                                  A soro policja olewa problem to kierowcy starają sie sobie sami z nim radzić :?
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez Big
                                    Szkoda, to tylko część prawdy.
                                    Druga,nie stety, jest bardzij gorzka. To policja nakreca tę spirale nie zwracając uwage na takie, niebezpieczne, wykroczenia, jak własnie jazda lewym pasem, czy nieuzywanie kierunków.
                                    nie, no, ja po prosu nie jestem milicjantem i RACZEJ nie pouczam innych kierowców, jestem skupiony na sobie, jak ktoś chce jechać szybciej niż można to włala, nic mi do tego jeśli mi nie przeszkadza, a jak się smrodzi lewym i nie ustępuje, to robię go prawym i grzeję dalej nie tracąc czasu na hamowanki, albo jadę szybciej albo nie, a to strasznie psuje średnią

[ Dodano: Nie 20 Cze, 10 12:10 ]
                                    Zamieszczone przez Big
                                    A soro policja olewa problem to kierowcy starają sie sobie sami z nim radzić :?
                                    ale sobie nie poradzą, nie ma szans :?
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

a jak się smrodzi lewym i nie ustępuje, to robię go prawym i grzeję dalej nie tracąc czasu na hamowanki, albo jadę szybciej albo nie, a to strasznie psuje średnią
                                      O gólnie masz racje, tylko, że w niktórych wypadkach za takie wyprzedzanie z prawej mozesz dostać ... mandat 8) Ewentualnie, w przypadku gdy taki lewus nagle dojdzie do wniosku, że on jednak zjedzie na prawy, podczas gdy ty go tym pawym wyprzedzasz, za sprawcę wypadku zostaniesz uznany TY (oczywiście w przypadku gdy takie wyprzedzanie jest niedozwolone) Dlatego własnie jazda lewym jest tak bardzo niebezpieczna i powinna byc bezwzglednie tępiona.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• Mihau
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7460
                                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Big
                                        Ewentualnie w przypadku gdy taki lewus nagle dojdzie do wniosku że on jednak zjedzie na prawy podczas gdy ty go tym pawym wyprzedzasz
                                        mnie to strasznie denerwuje, ostatnio wracam sobie z Mińska Mazowieckiego i cisnę lewym, bo na prawym to ludzie szybciej szli niż jechali, a tu bach przed machę wpada mi kobita i jedzie lewym max. 5km/h szybciej niż reszta na prawym, wyprzedziła autobus i dalej lewym choć prawy już pusty no to siadam jej na ogonie i czekam aż mnie zauważy i zjedzie na prawy ale dalej nic no to ja prawy kierunek, redukcja i jazda, a ona w tym momencie prawy kierunek i znowu mi wjeżdża przed maskę :shock:
                                        No myślałem, że mnie szlak trafi!! Wyprzedzam ją później lewym, a ona prowadzi cyckami (tak blisko siedziała kierownicy) i klapki na oczach przed siebie się patrzy i kamienna twarz jakby nic się nie stało. Już nie chciałem nic robić, bo i tak by nic to nie dało.
                                        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

Zamieszczone przez Big
                                          jednak zjedzie na prawy, podczas gdy ty go tym pawym wyprzedzasz, za sprawcę wypadku zostaniesz uznany TY
                                          no akurat niekoniecznie, ten ktoś dostanie tylko mandat za wyprzedzanie z niedozwolonej strony. Przy zamianie pasa musisz zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi który już tam się znajduje.

Komentarz

• hsurim
                                            Elegance
                                            • 2006
                                            • 788
                                            • Kia
                                            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Big
                                            (...) Z głupkami staram się nie nawiązywać kontaktu wzrokowego.
                                            To jest najlepsza (najrozsądniejsza) metoda.
                                            Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Big
                                              Jechałem prawym pasem, wkurza mnie jak ktoś jeździ lewym pasem a prawy jest wolny-przecież Polska to nie UK.
                                              Kilka lat temu miałem taką sytuację w Krakowie.
                                              Gość jedzie Tico (60 km/h) lewym pasem po Armii Krajowej a prawy jest wolny, jadę za nim cierpliwie ale ten nie zjeżdża więc mrygam mu długimi-dalej nic. Wkurzyłem się i wyprzedziłem go z prawej i chciałem mu się odwdzięczyć - zjechałem na lewy pas i lekko mu przyhamowałem. Na najbliższych światłach wyskoczył do mnie kierowca tego bolidu z nożem :shock: i walił w szybę rycząc, że mnie zabije. Dobrze, że miałem zamknięte drzwi od środka. Od tej pory w takich sytuacjach wyprzedzam takich debili z prawej i jadę dalej.
                                              normalnie jak by gosc wyskoczył do mnie z nożem to albo bym go rozjechał albo zaj...ł na miejscu :twisted: takie zagrywki zflustrowanych ludzi działają na mnie jak płachta na byka :!: Jakim trzeba być pojebem aby wyskoczyć z nozem do goscia z innego samochodu. W takich przypakach moja agresja wzrasta na maksa, mam nadzieje ze nie spotkam na drodze takich ludzi bo wtedy nie ręcze za siebie :diabelski_usmiech
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• pstryczek
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 10778
                                                • Superb III (3V3)

Oczywiście nietrudno się domyślić, że masz na myśli rondo pod Tesco. I korek sięgający czasami za bazę MPK. Tu wychodzi brak znajomości przepisów naszych kochanych kierowców. Już była tu gdzieś na forum o piętnowaniu kierowców blokujących pas, o nie stosowaniu zasady zamka błyskawicznego. Pomyśl sobie kolego, że w przypadku jazdy zgodnie z przepisami stałbyś w tym korku połowę krócej i nie narażał się na kolizję z nerwowymi kierownikami.. Niestety brakuje tam Policji w godzinie szczytu i walki z takimi co blikują lewy pas. :evil:
                                                Mnie kiedyś jeden taki debil zajechał droigę i wyskoczył, tylko zwątpił jak ja też wyszedłem i zapytałem - masz problem
                                                Marek

Komentarz

• Mihau
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7460
                                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Na najbliższych światłach wyskoczył do mnie kierowca tego bolidu z nożem :shock: i walił w szybę rycząc, że mnie zabije.
                                                  oż ku&%^ patologia 100%, żeby za takie coś wyskoczyć z nożem to trzeba mieć ładnie na bani :shock:
                                                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• tomikt
                                                    Rider
                                                    • 2007
                                                    • 391

Mihau,
                                                    pamiętaj - tak samo może jeździć twoja matka / żona / itp.
                                                    wkurzanie się na ludzi którzy nie potrafią jeździć to już przesada. przecież widziałeś ze była przerażona
                                                    pzdr
                                                    ech...
                                                    TomikT

Komentarz

Pracuję...