No to teraz się znów złożymy na kolejny nieoznakowany wóz policyjny... :shock:
ku przestrodze dla wszystkich easy riderów
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Agamek12No to teraz się znów złożymy na kolejny nieoznakowany wóz policyjny... :shock:If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
sew1981, gość na motorze najechał na OI i niezależnie od tego czy skręca czy nie. Taka prawda jest. Gość z OI jeszcze nie zjechał z pasa, nie wrócił na niego, ani nie zajechał. Nie wiemy wszystkiego, może gość w OI nie znał drogi i nie był pewien gdzie zjechać - więc osądzanie bezpodstawne. Zresztą jestem pewien, że takie manewry tobie też się zdarzają.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, "Zresztą jestem pewien, że takie manewry tobie też się zdarzają"....a skąd jesteś taki pewien? hehe no Cie zaskoczę, nie zdarzają mi się, bo się upewniam czy mogę zmienić pas i jak już jestem pewny to zmieniam do końca, a nie robię popelinę i oszukuje tych którzy jadą za mną...
Na tym filmie widać wyraźnie, że gość skodą lekko odbił spowrotem w lewo, dlatego motor w niego też uderzył, dokładnie 6 sekunda, obejrzyj dokładnie.
1. winny jest motor , że nie poczekał to oczywiste
2. w skodzie jedzie pizda/lub człowiek szukający czegoś-zamyślony, bo włącza kierunek, niby zjeżdza na pas, a poźniej się waha i jakby się cofa z rozpoczętego manewru, a prawy pas jak byk jest pusty
(jeśli druga opcja czyli jak nie jest pewny drogi, albo napier....przez telefon, to niech stanie na poboczu i gębę włoży w mapę, albo sobie kupi dobry zestaw głosnomówiący/nawigację i przez swoje niepewności nie robi zagrożenia)
Komentarz
-
-
sew1981, ja nie mam na myśli zmiany pasa , tylko chwilę zawahania czy tu zjechać czy w następną drogę (bo taka sytuacja jest tu). Wracając do tematu gość w OI przesunął się może o 20-30cm na pasie , a gość na motorze ewidentnie w niego wjechał.
[ Dodano: Pią 14 Wrz, 12 08:36 ]
Zamieszczone przez sew1981(jeśli druga opcja czyli jak nie jest pewny drogi, albo napier....przez telefon, to niech stanie na poboczu i gębę włoży w mapę, albo sobie kupi dobry zestaw głosnomówiący/nawigację i przez swoje niepewności nie robi zagrożenia)Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew19812. w skodzie jedzie pizda/lub człowiek szukający czegoś-zamyślony, bo włącza kierunek, niby zjeżdza na pas, a poźniej się waha i jakby się cofa z rozpoczętego manewru, a prawy pas jak byk jest pusty
Komentarz
-
-
piotrek_os, a czytałeś dokładnie - napisałem dwie opcje, które są najbardziej realne: 1. albo koleś zamyślony (czyli szuka czegoś na mapie np, albo gada przez telefon), 2.albo pizda, która swoimi nieumiejętnościami powoduje zagrożenie, bo takich na drogach nie brakuje i niektórzy nie powinni w ogóle mieć prawa jazdy
[ Dodano: Pią 14 Wrz, 12 09:46 ]
AdamB, a skąd wiesz, że chodzi mu o zjazd z tej drogi? nie widać żadnych znaków. widać tylko że chciał zmienić pas,ale to możliwe że to powód próby zmiany pasa, fakt, aczkolwiek ja bym jego też trochę za taką postawę winił. Główny winny - motor, to jasne
Komentarz
-
-
Jest jeszcze opcja, że jest po prostu wrednym ch**em i specjalnie przyblokował motocyklistę. Zresztą nie jestem pewny, czy ta Skoda wróciła w lewo - w tym momencie motocyklista skręca, przez co widok się zmienia i można mieć mylne wrażenie, że samochód wjechał na tor jazdy Suzuki. Poza tym - kamera jest za mokrą owiewką, która dodatkowo trochę zniekształca obraz.
Moim zdaniem wina leży głównie po stronie motocyklisty, bo za bardzo się spieszy i na siłę wyprzedza. Poza tym warunki na drodze nie są najlepsze.
Komentarz
-
-
spc, prawda, zgadzam się. Poza tym skoda nie przekroczyła pasa , więc prawo jest po jego stronie. Ale bądźmy ludźmi...trzeba mieć wyobraźnie i umięjętności podstawowe - tych dwóch rzeczy zabrakło obojgu, tylko w różnej skali.
Przy okazji tego filmu przypomniała mi się pewna sytuacja. Dwa dni temu jechałem sobie zwykłą drogą w mieście dwukierunkową. przede mną 60-70 letnia babka w oplu merivie, której jazda autem sprawia mniej więcej taki kłopot jak mi upieczenie dobrego ciasta :wink: czyli spory. Przed nią nastolatkowie jadący prawidłowo na skuterach (2 sztuki za sobą, po prawej stronie). I Babka nagle decyduje się na wyprzedzanie skuterów....ale nie widzi że 50 m przed skuterami stoi już rząd aut na czerwonym...co ja widzę jadąc za nimi wszystkimi...kończy manerw spychając pierwszy skuter prawie do rowu i piszcząc oponami.....nastolatek prawie dotknął drzwi opla i się o mały włos nie wyj...na szczęście była wolna prędkość i nic takiego się nie stało. Ale jak widać pizd na drodze nie brakuje powodujących zagrożenie ruchu. I tacy bywają po stronie samochodziarzy i motocyklistów (albo przez brawurę, albo przez nieumiejętności skrajne)
Komentarz
-
-
nie przygladalem sie dokladnie filmowi wiec nie wiem dokladnie czym jest ten wolny pas po prawej: byc moze skodziarz wrzucil migacz chcial zjechac i zobaczyl w prawym lusterku ze ktos go opierdala prawa strona wiec odruchowo odbil do lewa... ot i kolejne mozliwe wytlumaczenie
leje deszcz, jest ciagla na drodze a koles motorkiem probuje go objechac - jak nie masz miejsca to nie cisnij, tylko ze fajnie sie potem pochwalic w odpowiednim dziale ze wlasnie "objechalem 4-ech typkow na piątego" - tylko ze jak raz sie nie zmiescisz to bedziesz mogl zalozyc temat "byla skoda i juz nie ma" (zbieznosc nazwy z istniejacym watkiem czysto przypadkowa ) albo zona bedzie mogla zalozyc temat w off-topicu' "był ale go nie ma..."
zamiast od razu atakowac kolesia w skodzie od pizd sami spojrzmy na chlodno jak jezdzimy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yogi_at_pozenzamiast od razu atakowac kolesia w skodzie od pizd sami spojrzmy na chlodno jak jezdzimy...
A'propos:
od jakiegoś czasu na ulicy Płochocińskiej tworzy się mały zator powodujacy, że przez około 1km trzeba jechać dość powoli. Po którymś takim razie postanowiłem wczoraj spróbować objechać ten zator jadąc drogą równoległą, ale jest to droga gruntowa z dużymi dziurami. Jak pomyślałem, tak zrobiłem. Jadąc za granatowym dostawczakiem (charakterystyczny Transit) zjechałem z drogi głównej na "objazd", zachlapałem auto błotem, walnąłem kilka razy łbem w szybę, a po wyjechaniu z tego objazdu znalazłem się... za tym samym Transitem :shock:
Pizda ze mnie :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Motocyklista zjebał akcje i tyle w temacie a skodziarz jak to skodziarz też pizda ale to inna kwestia :Psuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Jak dla mnie 100% i bezdyskusyjna wina motocyklisty. Zresztą już wyprzedzenie poprzedniego auta doskonale pokazuje "styl jazdy" motocyklisty. Co z tego, że jest ciągła linia a z przeciwka jadą samochody, przecież się "zmieszczę" obok samochodu, bo te kilkanaście cm zapasu to przecież "kupa miejsca". Takie zachowania motocyklistów po prostu mnie rozpier....ją. Gdyby wyprzedzał tak jak trzeba ( zjeżdżając na przeciwległy pas ruchu i zachowując przynajmniej ten 1m odstępu od wyprzedzanych pojazdów ) nie było by w ogóle sprawy a tak efekt jak na załączonym obrazku...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez AdamBszczególną ostrożność i odległość od pojazdu zapewniającą bezpieczne wyprzedanie.
odległość bezpieczną miał, bo gdyby ten samochód nie odbił w lewo to by wyprzedził.
Trzeba patrzeć na zachowanie skody.
Komentarz
-
Komentarz