Wybór TV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8039
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Matis68, 100Hz w HDMI u mnie działa w Samsungu LED C6500 działa tak że TV odbiera czestotliwość nadawaną przez dekoder lub konsolę. Np. 1080i na "N" chodzi na 50Hz a na PS 1080i chodzi na 60Hz.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• dodo77
      Ambiente
      • 2011
      • 161
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Nie bede się rozgadywał powiem krótko Samsung C650 mega tv polecam pozdrawiam
      Moja Skoda

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8039
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez dodo77
        Nie bede się rozgadywał powiem krótko Samsung C650 mega tv polecam pozdrawiam
        Jeśli miałeś na myśl C6500 to popieram. Użytkuje 46" od 14 miesięcy i jestem zadowolony. Obraz wyraźny i ostry, spokojnie można oglądać z 1 metra.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Matis68
          Ambiente
          • 2006
          • 195

Tez mi Samsung najbardziej pasuje - już wiem żeby nie brac najtanszego UE 5003. Tyle że oferty 5000 i wyższych w cenie 2000 - 2400 z Allegro szybko znikają ..trzeba sie będzie pospieszyć przed świętami bo TNK daje 2 miesiące gratis :shock: Komputer podłaczacie przez HDMI bezpośrednio z karty graficzneJ????
          http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

• FELICJAN
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2007
            • 118

A ja wam polece samsunga d 6500 ....no chyba że ktoś generalnie chce bardziej naturalny obraz ..to plazmy panasonica i kropka :wink:
            ...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami

Komentarz

• progressowy
              Rider
              • 2008
              • 453

Koledzy zastanawiam sie nad zakupem samsunga ue40d6500 lub sony 40ex720. Jednakże dziś zwrócił moją uwage ten odbiornik: http://www.ceneo.pl/11606665;0280-0.htm .
              Co powiecie o tym?
              Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• Eidos71
                RS
                • 2011
                • 2050
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

progressowy - dwie rzeczy: ten LG z linku to plasma i w dodatku HD Ready. Ma się nijak do wymienionych przez Ciebie dwóch TV LED Full HD. Jedynym plusem tego LG jest jego cena, a poza tym to sprzęt co najmniej o generację starszy od Sony i Samsunga. Jeżeli nie zależy Ci na jakości, a jedynie chcesz oszczędzić kasę - bierz LG. Przekonasz się, że niedługo po zakupie będziesz żałował, że wziąłeś tego LG. A tak podsumowując te wszystkie wymienione TV - po jansą-ciasną Ci TV 3D ? Kupisz sobie taki za 2-3 lata, gdy ich ceny spadną i dostęp do filmów i programów 3 D będzie "na normalnym" poziomie. A na razie - wg mnie - szkoda wydawać 500-1000 PLN,- więcej za taki "rarytas"... Z bajerów warta dopłaty jest możliwość korzystania z Netu - a tego w LG nie znajdziesz... Ja brałbym Samsunga.
                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• natash
                  RS
                  • 2011
                  • 2599

Jak się niema blueray, to który polski lub zagraniczny kanał nadawany przez polskie platformy nadaje w Full HD? Bo ja z tego co wiem to żaden i czy włączysz TV na telewizorze z HD Ready czy Full HD to jeden pies.

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

A przypadkiem cyfrowy polsat nie nadaje w prawdziwym FHD :?:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

HD TV to max 1080i, ŻADNA telewizja nie nadaje w 1080p :szeroki_usmiech
                      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• natash
                        RS
                        • 2011
                        • 2599

O tym mówię, 3 lata temu kupiłem HD Ready Panasonica Plazmę, zadowolony jestem do dziś, grałem na konsoli nieraz po parę h ze znajomymi, fakt są prześwity, ale po włączeniu TV i normalnego programu po jakimś czasie znikają, mam porównanie z LCD teść ma LG jakiś wysoki model, wiem, że w momencie zakupu dał x2 co ja, ostatnio kupiłem rodzicom Plazmę 42 model wyższy niż mój i kosztowała teraz 1700, moja kosztowała 2400 z tego co pamiętam, co do mnie przemawia to:

1) nieliczna ilość kanałów HD, a i tak te wyświetlane to HD Ready
                        2) Plazma lepiej sobie radzi z kanałami analogowymi jak i również z nie HD
                        3) kolory w plazmie są :diabelski_usmiech, czarny to czarny, biały to biały
                        4) chyba że ktoś kupuje typowo pod konsole 4-6h grania dziennie
                        5) może zabiera trochę więcej prądu niż LCD, ale może...

Komentarz

• waczu
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 121

Zakup TV trochę się przesunął,w tym czasie zmieniła się odległość do TV z 4m do 5m.Obecnie bardziej zainteresowany jestem plazma z racji lepszego obrazu.Kieruję się do zakupu czegoś w okolicach 50" i ze stajni Panasonica.Polećcie coś sprawdzonego.
                          Skoda Felicia GLXi 96r. LPG
                          Opel Astra H Sport 1.6 2005r.
                          SkodaFeliciaClubPolska

Komentarz

• natash
                            RS
                            • 2011
                            • 2599

Kup najtańszą plazmę i tak będzie bardzo dobra, chyba że używasz blu-ray. Mówię o Panasonicu, to tylko TV :P

Komentarz

• waczu
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 121

Czym się różni plazma za 1500 od takiej za 4000zł? zapomniałem dodać...zależy mi też żeby nie pobierała szatańskich ilości prądu :twisted:
                              Skoda Felicia GLXi 96r. LPG
                              Opel Astra H Sport 1.6 2005r.
                              SkodaFeliciaClubPolska

Komentarz

• nrene
                                Drive
                                • 2011
                                • 62

W zeszłym roku kupiłem Panasonic TX-P42G20E. Po prawie roku użytkowania mogę polecić. Jakość obrazu zdecydowanie lepsza niż w większości LCD. Kolory ładne, czarny to czarny.
                                Na kanałach HD jakość bardzo fajna, na zwykłych też nieźle, na FullHD z kompa bardzo dobra.
                                Często gram na nim na grach z Peceta, zwykły monitor prawie nie używany
                                Obawiałem się znacznego wzrostu zużycia energii, ale rachunek wzrósł niewiele.
                                Do tego Viera Link - czyli treści multimedialne przez Internet i ponad 1200 filmów w Iplexie.

Komentarz

• Walt
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1065
                                  • Seat

U mnie na plazmie Panasa pojawił się drobny problem, a mianowicie po długotrwałym oglądaniu programów z czarnymi paskami z boku (4:3) pojawiły się jaśniejsze "marginesy" w programach 16:9. Nie zmienia to faktu, że po raz drugi wybrałbym plazmę bo LCD nie umywa się z obrazem, ale programy 4:3 a szczególnie bajki dla dzieciaków bym "rozciągnął", i przyszłym użytkownikom radzę zrobić to samo.
                                  SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Rok z Bagien
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1172

Zamieszczone przez waczu
                                    Zakup TV trochę się przesunął,w tym czasie zmieniła się odległość do TV z 4m do 5m.Obecnie bardziej zainteresowany jestem plazma z racji lepszego obrazu.Kieruję się do zakupu czegoś w okolicach 50" i ze stajni Panasonica.Polećcie coś sprawdzonego.
                                    Nie z tej stajni, ale ja mam coś takiego Samsung PS50C7000.
                                    Teraz się trochę modele pozmieniały i może być inne oznaczenie.

Krótko mówiąc: era LCD dla mnie się skończyła.
                                    Żaden LCD nie jest w stanie oddać tej głębi obrazu i płynności ruchu.

Polecam.

Komentarz

• tomekjmopl
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1187
                                      • Opel
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja mam w chacie plazmę, lcd ledowego no i zwykłego lcd - kolejność nieprzypadkowa - właśnie tak, jeśli chodzi o szeroko rozumianą jakość obrazu, wg mnie można je uszeregować

Komentarz

• pawulon1971
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 196

Poradźcie proszę który TV wybrać Samsung PS43E490 czy może Sony KDL-40EX525 do pokoju 3x4 m i do żadnych gier tylko poprostu do oglądania
                                        Paweł

Komentarz

• czernobyl
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1276
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

pawulon1971, rozumiem, że widziałeś oba w sklepie już? kwestia nasłonecznienia pokoju, preferencji i takie tam. samsung 3 cale większy - z 3m robi dużą różnicę MZ. jeśli oglądasz dużo TV w rozdzielczości SD, to bym odpuścił sony od razu - większość modeli jakie widziałem, bardzo kiepsko skaluje obraz - wszędzie widać pixelozę i artefakty oraz niepłynności w przejściach tonalnych - wygląda czasem jak ustawienie głębi koloru na 16-bit w starszych windowsach

ja ostatnio zmieniałem TV i po wejściu do salonu miałem bardzo prosty wybór - jako, że nienawidzę szyb i lusterek, to z całego ojro-ertefał zostały mi już na starcie 3 odbiorniki z matową matrycą ORAZ matową ramką, po spojrzeniu na ceny został jeden. za 2k mam toshibę 40RL838 i główna funkcja, czyli oglądanie jest super - czyli dobre skalowanie SD oraz świetne -MZ- kolory - bardzo naturalne jak na mój gust. dla zboczeńców matowych rozwiązań i nie tylko - polecam zapoznanie się z ww. wynalazkiem - made in poland przy okazji
                                          oczywiście to tylko edge LED, więc równomierność podświetlenia jest no, ten, tam, tego, no jest jakaś równomierność, ale jak się nie lubi lusterek i się nie ma trzech tysi na fajną plazmę z dobrymi filtrami antyrefleksyjnymi, to sie nie ma wyboru

Komentarz

• Matis68
                                            Ambiente
                                            • 2006
                                            • 195

Ja też w końcu kupiłem Toshibę-TL 838 . Jak oglądałem telewizory w Euro AGD to miała najlepszy obraz z naziemnej cyfrówki . I teraz w domu mam naprawdę dobry obraz TV, fajnie odtwarza filmy z netu, fajnie idą gry z kompa. Za te pieniądze dostałem przyzwoity telewizor 100 Hz .l No i ma 3D ale mówiąc szczerze jeszcze nie miałem czasu na zabawę z tym"bajerem".
                                            http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

• czernobyl
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1276
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Matis68, różnica jest taka, że Ty masz serię TL, ja RL. RL nie ma 3D i sterowania "ActiveVision", czyli pseudo-100Hz. poczekam, aż TV 3D bez okularów stanieją, co nastąpi pewnie i tak szybciej niż kompletne A2 od Świecka do Terespola :P

no i słuszne spostrzeżenie: tośki *L838 mają obsługę Youtube leanback - działa nawet 1080p i można się zalogować na swoje konto. jeden z lepszych ficzerów, również doceniany przez moją córę TV, a w zasadzie soft do niego, ma jednak jedną upierdliwą na starcie wadę - makabryczne (=nieprzemyślane, nieintuicyjne, nielogiczne) zarządzanie listą kanałów DVB-T i DVB-C. po ustawieniu lepiej od razu zapakować się na chwilę w tryb hotelowy i wyeksportować ustawienia na pendrive, bo po aktualizacji softu następuje factory reset i trzeba wszystko klikać od nowa = 2h z życiorysu

Komentarz

• MF
                                                Drive
                                                • 2009
                                                • 40

Zamieszczone przez Walt
                                                U mnie na plazmie Panasa pojawił się drobny problem, a mianowicie po długotrwałym oglądaniu programów z czarnymi paskami z boku (4:3) pojawiły się jaśniejsze "marginesy" w programach 16:9. Nie zmienia to faktu, że po raz drugi wybrałbym plazmę bo LCD nie umywa się z obrazem, ale programy 4:3 a szczególnie bajki dla dzieciaków bym "rozciągnął", i przyszłym użytkownikom radzę zrobić to samo.
                                                Sprawdź, czy masz taką funkcję (u mnie w Panasonicu to jest): włącza się taki biały pas na czarnym tle przesuwający się od lewej do prawej przez cały ekran - w teorii po dłuższym zastosowaniu powinno to pomóc zlikwidować tego rodzaju efekty typu paski, ślady po logo stacji TV itp - osobiście jeszcze nie testowałem, ale piszą, że działa.

Komentarz

• Walt
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1065
                                                  • Seat

Hmmm, trzeba będzie poszperać. Dzięki
                                                  SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• tryton
                                                    Elegance
                                                    • 2008
                                                    • 935

Ma ktoś z was telewizor Philips 46PFL5507K Ciekaw jestem opinii na temat tego modelu. Prosił bym o wypowiedz tych którzy mają ten telewizor albo mieli z nim do czynienia a nie tylko czytają net.

Komentarz

Pracuję...