Matis68, 100Hz w HDMI u mnie działa w Samsungu LED C6500 działa tak że TV odbiera czestotliwość nadawaną przez dekoder lub konsolę. Np. 1080i na "N" chodzi na 50Hz a na PS 1080i chodzi na 60Hz.
Wybór TV
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dodo77Nie bede się rozgadywał powiem krótko Samsung C650 mega tv polecam pozdrawiamOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Tez mi Samsung najbardziej pasuje - już wiem żeby nie brac najtanszego UE 5003. Tyle że oferty 5000 i wyższych w cenie 2000 - 2400 z Allegro szybko znikają ..trzeba sie będzie pospieszyć przed świętami bo TNK daje 2 miesiące gratis :shock: Komputer podłaczacie przez HDMI bezpośrednio z karty graficzneJ????
Komentarz
-
-
Koledzy zastanawiam sie nad zakupem samsunga ue40d6500 lub sony 40ex720. Jednakże dziś zwrócił moją uwage ten odbiornik: http://www.ceneo.pl/11606665;0280-0.htm .
Co powiecie o tym?Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
progressowy - dwie rzeczy: ten LG z linku to plasma i w dodatku HD Ready. Ma się nijak do wymienionych przez Ciebie dwóch TV LED Full HD. Jedynym plusem tego LG jest jego cena, a poza tym to sprzęt co najmniej o generację starszy od Sony i Samsunga. Jeżeli nie zależy Ci na jakości, a jedynie chcesz oszczędzić kasę - bierz LG. Przekonasz się, że niedługo po zakupie będziesz żałował, że wziąłeś tego LG. A tak podsumowując te wszystkie wymienione TV - po jansą-ciasną Ci TV 3D ? Kupisz sobie taki za 2-3 lata, gdy ich ceny spadną i dostęp do filmów i programów 3 D będzie "na normalnym" poziomie. A na razie - wg mnie - szkoda wydawać 500-1000 PLN,- więcej za taki "rarytas"... Z bajerów warta dopłaty jest możliwość korzystania z Netu - a tego w LG nie znajdziesz... Ja brałbym Samsunga.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
O tym mówię, 3 lata temu kupiłem HD Ready Panasonica Plazmę, zadowolony jestem do dziś, grałem na konsoli nieraz po parę h ze znajomymi, fakt są prześwity, ale po włączeniu TV i normalnego programu po jakimś czasie znikają, mam porównanie z LCD teść ma LG jakiś wysoki model, wiem, że w momencie zakupu dał x2 co ja, ostatnio kupiłem rodzicom Plazmę 42 model wyższy niż mój i kosztowała teraz 1700, moja kosztowała 2400 z tego co pamiętam, co do mnie przemawia to:
1) nieliczna ilość kanałów HD, a i tak te wyświetlane to HD Ready
2) Plazma lepiej sobie radzi z kanałami analogowymi jak i również z nie HD
3) koloryw plazmie są :diabelski_usmiech, czarny to czarny, biały to biały
4) chyba że ktoś kupuje typowo pod konsole 4-6h grania dziennie
5) może zabiera trochę więcej prądu niż LCD, ale może...
Komentarz
-
-
W zeszłym roku kupiłem Panasonic TX-P42G20E. Po prawie roku użytkowania mogę polecić. Jakość obrazu zdecydowanie lepsza niż w większości LCD. Kolory ładne, czarny to czarny.
Na kanałach HD jakość bardzo fajna, na zwykłych też nieźle, na FullHD z kompa bardzo dobra.
Często gram na nim na grach z Peceta, zwykły monitor prawie nie używany
Obawiałem się znacznego wzrostu zużycia energii, ale rachunek wzrósł niewiele.
Do tego Viera Link - czyli treści multimedialne przez Internet i ponad 1200 filmów w Iplexie.
Komentarz
-
-
U mnie na plazmie Panasa pojawił się drobny problem, a mianowicie po długotrwałym oglądaniu programów z czarnymi paskami z boku (4:3) pojawiły się jaśniejsze "marginesy" w programach 16:9. Nie zmienia to faktu, że po raz drugi wybrałbym plazmę bo LCD nie umywa się z obrazem, ale programy 4:3 a szczególnie bajki dla dzieciaków bym "rozciągnął", i przyszłym użytkownikom radzę zrobić to samo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez waczuZakup TV trochę się przesunął,w tym czasie zmieniła się odległość do TV z 4m do 5m.Obecnie bardziej zainteresowany jestem plazma z racji lepszego obrazu.Kieruję się do zakupu czegoś w okolicach 50" i ze stajni Panasonica.Polećcie coś sprawdzonego.
Teraz się trochę modele pozmieniały i może być inne oznaczenie.
Krótko mówiąc: era LCD dla mnie się skończyła.
Żaden LCD nie jest w stanie oddać tej głębi obrazu i płynności ruchu.
Polecam.
Komentarz
-
-
pawulon1971, rozumiem, że widziałeś oba w sklepie już? kwestia nasłonecznienia pokoju, preferencji i takie tam. samsung 3 cale większy - z 3m robi dużą różnicę MZ. jeśli oglądasz dużo TV w rozdzielczości SD, to bym odpuścił sony od razu - większość modeli jakie widziałem, bardzo kiepsko skaluje obraz - wszędzie widać pixelozę i artefakty oraz niepłynności w przejściach tonalnych - wygląda czasem jak ustawienie głębi koloru na 16-bit w starszych windowsach
ja ostatnio zmieniałem TV i po wejściu do salonu miałem bardzo prosty wybór - jako, że nienawidzę szyb i lusterek, to z całego ojro-ertefał zostały mi już na starcie 3 odbiorniki z matową matrycą ORAZ matową ramką, po spojrzeniu na ceny został jeden. za 2k mam toshibę 40RL838 i główna funkcja, czyli oglądanie jest super - czyli dobre skalowanie SD oraz świetne -MZ- kolory - bardzo naturalne jak na mój gust. dla zboczeńców matowych rozwiązań i nie tylko - polecam zapoznanie się z ww. wynalazkiem - made in poland przy okazji
oczywiście to tylko edge LED, więc równomierność podświetlenia jest no, ten, tam, tego, no jest jakaś równomierność, ale jak się nie lubi lusterek i się nie ma trzech tysi na fajną plazmę z dobrymi filtrami antyrefleksyjnymi, to sie nie ma wyboru
Komentarz
-
-
Ja też w końcu kupiłem Toshibę-TL 838 . Jak oglądałem telewizory w Euro AGD to miała najlepszy obraz z naziemnej cyfrówki . I teraz w domu mam naprawdę dobry obraz TV, fajnie odtwarza filmy z netu, fajnie idą gry z kompa. Za te pieniądze dostałem przyzwoity telewizor 100 Hz .l No i ma 3D ale mówiąc szczerze jeszcze nie miałem czasu na zabawę z tym"bajerem".
Komentarz
-
-
Matis68, różnica jest taka, że Ty masz serię TL, ja RL. RL nie ma 3D i sterowania "ActiveVision", czyli pseudo-100Hz. poczekam, aż TV 3D bez okularów stanieją, co nastąpi pewnie i tak szybciej niż kompletne A2 od Świecka do Terespola :P
no i słuszne spostrzeżenie: tośki *L838 mają obsługę Youtube leanback - działa nawet 1080p i można się zalogować na swoje konto. jeden z lepszych ficzerów, również doceniany przez moją córęTV, a w zasadzie soft do niego, ma jednak jedną upierdliwą na starcie wadę - makabryczne (=nieprzemyślane, nieintuicyjne, nielogiczne) zarządzanie listą kanałów DVB-T i DVB-C. po ustawieniu lepiej od razu zapakować się na chwilę w tryb hotelowy i wyeksportować ustawienia na pendrive, bo po aktualizacji softu następuje factory reset i trzeba wszystko klikać od nowa = 2h z życiorysu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WaltU mnie na plazmie Panasa pojawił się drobny problem, a mianowicie po długotrwałym oglądaniu programów z czarnymi paskami z boku (4:3) pojawiły się jaśniejsze "marginesy" w programach 16:9. Nie zmienia to faktu, że po raz drugi wybrałbym plazmę bo LCD nie umywa się z obrazem, ale programy 4:3 a szczególnie bajki dla dzieciaków bym "rozciągnął", i przyszłym użytkownikom radzę zrobić to samo.
Komentarz
-
Komentarz