Wybór TV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rok z Bagien
    L&K
    • 2010
    • 1172

Zamieszczone przez jerry3m
    A za rogiem stoi juz nowy typ matryc do TV .............MEM-IGZO........
    Ja poczekam z zakupem nowego TV.
    A mógłbyś po "naszemu" ? :lol:

I jeszcze jedno do znawców. Pytanie o OLED (mam nadzieję, że to nie to samo co MEM-IGZO :roll: :lol: ).
    Jest przed tym przyszłość ?
    Godnie zastąpi plazmę ? Plazmę mam i boję się, co będzie jak mi kiedyś padnie. Żadnego zwykłego LCD nie chcę, tego 4K też....

Ktoś, coś wie ?

Komentarz

• leonn
      RS
      • 2011
      • 2728
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

W grudniu 2010r kupiłem Sony KDL40HX800, trzy tygodnie temu odmówił współpracy. TV jest już po gwarancji, a i Sony zamknęło większość autoryzowanych punktów serwisowych, rozmawiałem z centralą w Radomiu i odniosłem wrażenie, że nie chcą naprawić TV a jeśli juz to za jakieś kosmiczne pieniądze, skierowali mnie do regionalnego serwisanta i ten autoryzowany serwisant Sony z Katowic zdiagnozował problem przez telefon :shock: i wycenił naprawę na 2500zł.

Dwóch miejscowych magików poddało się z powodu zbyt nowej technologii TV i braku części. Trzeci serwisant stwierdził, że na pewno nie jest walnięta płyta główna ani monitor, tylko jakiś moduł zasilający podświetlanie, czy coś takiego :roll: i jeszcze sprawdza czy się da to naprawić.

Reasumując w dzisiejszych czasach jak widać nie warto kupować TV za więcej niż 3tys. Jeśli nie naprawią tego Sony to chyba kupie LG 47LB650V w Selgrosie jest w promocji i dodają okulary do 3D.

Komentarz

• SS
        RS
        • 2010
        • 16209
        • Superb III (3V3)

leonn, dobrze, że za swojego w marcu tego roku zapłaciłem 2800 A okulary 3D mam i raz je tylko założyłem przy kupnie :wink:
        Pisał Sebastian

Komentarz

• leonn
          RS
          • 2011
          • 2728
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez SS
          za swojego w marcu tego roku zapłaciłem 2800
          SS, ale kupiłeś ten model LG 47LB650V ?

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

Rok z Bagien, na razie nie zanosi sie na nic co mogłoby godnie zastąpić plazmę :evil:
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• jerry3m
              Drive
              • 2012
              • 93

Rok z Bagien
              Tak na pocieszenie to w niedalekiej przyszłości będą TV laserowe ( tak jak teraz wchodzą coraz bardziej projektory laserowe (gdzie lampy ŻYJĄ po 11000 godzin))

Nie dajmy się zwariować...... jak ktoś ma kilka WORÓW z kasą to może co nowość wymieniać TV co kilka miesięcy. Jak na razie plazm nic nie zastąpi.... PANASONIC ma jakiś wyj....ny model który jest naprawdę dobrą plazmą ale i tak daleko mu do PIONEERA KURO (to były najlepsze plazmy na świecie) :thank:

Panowie i Panie jak ktoś chce kupić naprawdę wyczesany TV to trzeba zwrócić wzrok w kierunku rynku Japońskiego. Tam są sprzęty lepsze niż u nas na rynku.
              Jerry

Mój szkodnik

Komentarz

• leonn
                RS
                • 2011
                • 2728
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Co myślicie o tej plazmie co oolsztyniak podlinkował, KDL-48W585B?

Komentarz

• Eidos71
                  RS
                  • 2011
                  • 2050
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez leonn
                  Co myślicie o tej plazmie co oolsztyniak podlinkował, KDL-48W585B?
                  Ale ten Sony to LED, a nie plazma...
                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• bishop
                    L&K
                    • 2012
                    • 1430

Warto kupić Blaupunkt lub Sharp, dla starszej osoby, ma być tylko duży ładny obraz ,i nic więcej. Takie coś było lub jest w Auchan w cenach ok 1600pln za 46 i 50''.

Komentarz

• endryu
                      RS
                      • 2006
                      • 3777
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

bishop, http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd/963...cze-marki.html pomocne uwagi. Korzystałem z tych uwag i jest ok.
                      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                      =================================================

Komentarz

• bishop
                        L&K
                        • 2012
                        • 1430

Endryu chyba mi broda urośnie przed monitorem 1123 strony

Komentarz

• elektrykprosty
                          Rider
                          • 2013
                          • 311

Z "własnej autopsji" mogę napisać, że telewizory SONY są znacznie uboższe w kwestii treści dostępnych przez serwisy typu ipla, player itp.
                          Przykładowo nie ma możliwości zakupu żadnych płatnych pakietów w ipla.tv.

Irytujący w sony jest również sposób wyświetlania zawartości HDD, domyślnie bez podziału na foldery, trzeba każdorazowo więcej poklikać by mieć normalny widok i coś znaleźć.

Bardzo praktyczna jest możliwość przeglądania youtube na komórce a automatyczne odtwarzanie na TV.

Jako, że telewizor zazwyczaj jest wyłączony zwracałem uwagę na wygląd. Jakość obudowy SONY w kształcie klina jest wyższa niż LG, Philipsa, znacznie wyższa niż Samsunga a zupełnie dystansuje plastikowego Panasonica za 7k.

Komentarz

• conan
                            Rider
                            • 2011
                            • 546

Czy ten model LG LG 47LB671V jest wart kupna ?
                            Czy są na nim aplikacje umożliwiające oglądanie filmów z netu ? bo w opiniach ludzie piszę że kiepsko z tym :?:
                            Moja skodzinka o2
                            Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• Andja
                              Rider
                              • 2006
                              • 596

Zamieszczone przez conan
                              Czy są na nim aplikacje umożliwiające oglądanie filmów z netu ? bo w opiniach ludzie piszę że kiepsko z tym :?:
                              i jak z tym modelem?

ja niestety muszę kupić TV bo 16-sto letni Grundig odmówił posłuszeństwa :-(

myślałem o LG 47LB670V lub Panasonic TX-47AS650E . co myślicie?

Komentarz

• Nexus6
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4847
                                • Volkswagen

Andja, Panasloik lepsiejszy

Komentarz

• perfex
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1117

Zamieszczone przez Andja

ja niestety muszę kupić TV bo 16-sto letni Grundig odmówił posłuszeństwa :-(
                                  To całkiem proste. Jeżeli nie surfujesz telewizorem po necie i nie wyczyniasz jakichś perwersjii to kup.. najtańszy :szeroki_usmiech Różnicy w jakości obrazu między tv za 3 tys a za 6 tys i tak nie wychwycisz. Dodatkowym ew. kryterium jest to jakie masz kino domowe , czasem warto jedno i drugie mieć tej samej firmy by się nie chrzanić z 2 pilotami. Dla zwykłego użytkownika więcej kryteriów wyboru nie znam.
                                  Pozdrawiam
                                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• leonn
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2728
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mój 3,5 roczny Sony jest jednak nie do naprawienia z powodu braku części, porażka tej firmy po całości, a w całym TV Sony tylko płyta główna jest Sony, a pozostałe części jak matryca np. od Samsunga i innych.
                                    Wszystkie inne produkty marki Sony skreślam już z list moich zakupów

Zamieszczone przez conan
                                    Zamieszczone przez Andja
                                    myślałem o LG 47LB670V lub Panasonic TX-47AS650E . co myślicie?
                                    conan, Andja, w związku z powyższym kupiłem LG 47LB650V od tych co podaliście różni się tylko małymi szczegółami. W porównaniu do Sony KDL 40 obraz w tym LG jest o wiele lepszy, jak dla mnie jest super no i na 47cali lepiej się patrzy z 5m. :wink:

Jak na razie jestem bardziej zadowolony z LG niż z Sony. Zobaczymy ile wytrzyma :roll: tylko że kosztował 2300zł a nie 4900. :twisted:

Komentarz

• SS
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 16209
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez leonn
                                      tylko że kosztował 2300zł a nie 4900. :twisted:
                                      widzę, że już jesteś zadowolony :wink:
                                      Pisał Sebastian

Komentarz

• Andja
                                        Rider
                                        • 2006
                                        • 596

w piątek zakupiłem LG 47LB650V - model niżej niż LG 47LB670V ale różni się pierdołami a 400zł w kieszeni :-). jak na razie to rewelacja!!!
                                        najlepsze to sterowanie smartfonem + te 47" - robi robotę, szczególnie jak jest ciemno i np. koncert z youtub'a
                                        dokupiłem pilot Magic AN-MR500 za 111 zł i się bawię netem na 47" 8)

do TV mam ok. 3,5m i te 47" to minimum. myślę że lepszy by był 50"

Komentarz

• SS
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 16209
                                          • Superb III (3V3)

stary numer Co nie kupisz wydaje się, że większy byłby lepszy :szeroki_usmiech
                                          Pisał Sebastian

Komentarz

• Nexus6
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 4847
                                            • Volkswagen

Zamieszczone przez Andja
                                            do TV mam ok. 3,5m i te 47" to minimum. myślę że lepszy by był 50"
                                            z tej odległości to 55" lub większy :diabelski_usmiech

Komentarz

• conan
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 546

A ja wybrałem Panasonica 48' TX-48AS640E
                                              Lg mnie zniechęcił jakością wykonania gdzie matryca z przodu cała się rusza tworząc szczeline pomiędzy przednią szybą gdzie szybko wpada kurz i obraz staje się gorszy ( potwierdzone reklamacjami z media markt)
                                              Druga rzecz to ten webbos, masakra jakaś, na filmy 3d w odległości mniejszej niż 10 metrów nie da się patrzeć taka pixeloza ale co ja tam się znam
                                              Moja skodzinka o2
                                              Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• paweł2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1405

Panowie potrzebuje TV 55-60',co polecacie.
                                                budżet 4-4.5kzł.Bez zbędnych bajerów.
                                                Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• RABIN
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 450
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie macie jakieś doświadczenia z 40-42" potrzebuje opinii urzytkowników możecie coś przyzwoitego polecić. Chce tv nie nobota kuchennego ma służyc do ogladania telewizji nie potrzeba mi bajerów typu smart
                                                  Bede wdzieczny za pomoc.
                                                  Pozdrawiam

Komentarz

• janusz101
                                                    Ambiente
                                                    • 2010
                                                    • 196
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Panowie macie jakieś doświadczenia z 40-42" potrzebuje opinii urzytkowników możecie coś przyzwoitego polecić. Chce tv nie nobota kuchennego ma służyc do ogladania telewizji nie potrzeba mi bajerów typu smart
                                                    podpinam się do pytania

pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...