Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chrisk_89
    Elegance
    • 2010
    • 834
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nie wytrzymałem.
    Dziś zadzwoniłem do kadr i poprosiłem o tzw. "przebieg służby". Poinformowałem, że zamierzam odejść po 1.10. (czyli de facto po 3.10 - bo 1 to sobota, a 2 niedziela).

O jeden raz za dużo usłyszałem - "jak się nie podoba - to się zwolnij".
    Teraz trochę L-4 w 4 literach to mam!

A swoją drogą "kadrówka" zaczęła mi jęczeć, "czemu tak późno zgłaszam?" i "skąd oni wezmą tyle na odprawy?".

Ucieka nas do końca grudnia 17 osób
    Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Borsuk2
      L&K
      • 2010
      • 1203

chrisk_89, ile lat Ci wychodzi ?
      Fajna stronka

Komentarz

• PAOLO ESCO
        RS
        • 2009
        • 6626
        • Volkswagen
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
        Ucieka nas do końca grudnia 17 osób
        tylko ??? u mnie w tym roku ...jak narazie ...tyle co u Ciebie ale x 10 i jeszcze x 2 :zlo:
        skąd oni wezmą tyle na odprawy?".
        dlatego narzekają ...życzę powodzenia nowym szefom i dowódcom na ćwiczeniach :hmm wywalili dokładnie dużą część kadry pomiędzy 15-20 rokiem służby ...czyli tych sprawdzonych i przygotowanych do dowodzenia. :?
        Teraz dowódcami robią byłych studentów - podporuczników (po 9-cio miesięcznym przeszkoleniu) po "orenżadzie" jak ich nazywamy, bo mniej więcej tyle mają służby co orenżada gwarancji ...no prawie :wink:
        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Kiniu
          RS
          • 2010
          • 1746

U nas w oddziale od I do końca VI br. odeszło przeszło 100-tu funkcjonariuszy i to większość doświadczonych oficerów i w stopniach chorążackich, którzy mogli by jeszcze spokojnie posłużyć parę lat :!:

chrisk_89 odprawy to już ich problem i zasrany obowiązek żeby je wypłacić :evil:

Komentarz

• looker
            RS
            • 2008
            • 1886
            • Octavia II (1Z3)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

PAOLO ESCO, toż to 1/4 brygady prawie poszła do cywila ! Serio aż tak hurtowo polecieli ? :shock:
            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• loponez
              Ambiente
              • 2011
              • 196

Najgorsze jest właśnie to
              Zamieszczone przez PAOLO ESCO
              pomiędzy 15-20 rokiem służby ...czyli tych sprawdzonych i przygotowanych do dowodzenia.
              a Ci co przychodzą w ich miejsce to dramat, pomijam ich zdolności na wejściu, ale oni nawet nie mają chęci do przysfajania wiadomości.
              Po zmianie przepisów emerytalnych jedynym wymogiem przyjęcia do służby będzie posiadanie dwóch rąk i dwóch nóg, pozostałe będzie nieważne bo i tak nikt inny nie przyjdzie. Czym oni chcą "skusić" ludzi do pracy w nocy, święta, po godzinach i to w warunkach gdy na wszystko brakuje a byle pretekst jest podstawą żeby się czepnąć.
              Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
              nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• chrisk_89
                Elegance
                • 2010
                • 834
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Borsuk2
                chrisk_89, ile lat Ci wychodzi ?
                w mundurze 15. Przed mundurem albo 4 lata cywila (de facto 3x2,6%) albo 2 lata cywila+ 5 lat studiów (2x2,6+5x0,7%)
                Do tego 15% za komisję... Rękę po 3 wypadkach w pracy leczę od 4 lat

PAOLO ESCO - u nas załoga mała.. Ledwie ok. 90 osób się uzbiera... Zabierz z tego tych, co się ostali ponad 15 latek - zostaną ci...

"oranżadowcy"... - Qrna - u nas w dziale zostanie 3 ludzi powyżej 10 (2x12, i jeden 10l.) lat, jeden 6 lat (kierownik już od dwóch lat!) i... 4 laski od 2,5roku do ... 3 miesięcy (TAK,TAK!!)... Nawet moi Dyrektorzy mają mniej służby niż ja ! Jeden (z-ca dyrektora) ma... 10,5 roku! Dyr gł. - kończy 14 w.. grudniu!

Inni (s-)KieRRRownicy też służby około 6 lat - reszta spieprza aż się kurzy!

Komentarz

• Eidos71
                  RS
                  • 2011
                  • 2050
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Do tego stanu rzeczy doprowadzają (lub już doprowadziły) nie tylko prawne i finansowe kombinacje "elit" rządzących. Sama polityka kadrowa wewnątrz firmy również spowodowała, że doświadczeni funkcjusze ze stażem >15-20 lat służby odeszli do cywila. Awansowanie na stopniach i na stanowiskach "oranżadowców" i "plecaków", gdy ludzie z doświadczeniem i stażem siedzą na grupach 3-5 i zasuwają jak muły robocze... Taka polityka odbije się czkawką kierownictwu firmy (bo rządzący i tak mają to w głębokim poważaniu - przecież statystycznie służby mundurowe są coraz lepiej funkcjonujące i wzbudzające coraz wyższy stopień zaufania...) :diabelski_usmiech
                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• bzik13
                    Rider
                    • 2009
                    • 514

Widzę że zielone służby mundurowe są bardziej zdeterminowane w kwestii emek. U nas na ponad 100 szt. luda zaledwie 1 odchodzi do cywila po osiągnięciu praw. Ja też jeszcze zostaje (w sierpniu mija mi 15, razem z cywilem 18) ponieważ nie widzę dla siebie żadnej alternatywy w cywilu. Ale faktem też jest, że u nas pracuje młoda kadra a nawet bardzo młoda, większość około 3-5 lat.
                    Mój liftback scout

Komentarz

• Kiniu
                      RS
                      • 2010
                      • 1746

Zamieszczone przez bzik13
                      Widzę że zielone służby mundurowe są bardziej zdeterminowane w kwestii emek.
                      Większość f-szy odchodzi z tzw. ,,zielonej granicy", a tam mamy przelicznik 1 roku służby za 1,5 roku także jak klient ma np. 15 lat służby tylko na placówce na granicy to sobie przeliczcie ile może stracić, a chodzą słuchy, że ten zapis w naszej ustawie o S.G. mogą znieść :evil:

Komentarz

• PAOLO ESCO
                        RS
                        • 2009
                        • 6626
                        • Volkswagen
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez looker
                        to 1/4 brygady prawie poszła do cywila !
                        nie :wink: tylko jakieś 300 kadry z hakiem do końca roku zmyka ... moja brygada ma zdecydowanie większy stan ewidencyjny ...przecież nie podam na forum jaki :wink: ale fakty odeszło/odchodzi bardzo dużo osób nawet "ci" na misji składali kwity do cywila...
                        Nawet moi Dyrektorzy mają mniej służby niż ja
                        skąd ja to znam :lol:

- reszta spieprza aż się kurzy!
                        hehe to tak jak u mnie.

Komentarz

• chrisk_89
                          Elegance
                          • 2010
                          • 834
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

bzik Chłopaki, ("niebiescy") z którymi mam styczność robią papiery na potęgę i.. też uciekają.
                          Mają dość ostatnich kombinacji przy mundurówkach, "plecaków" zostających naczelnikami wydziałów po 4 latach i innych głupich pomysłów. Chodzą realne słuchy, że 15% za zdrowie zabiorą.
                          Kto znajdzie szybciej pracę na rynku? 50 letni (o ile dożyje!) były operacyjny? Czy 34-40 latek (też operacyjny). Lepiej dostać dziś +15% do emki i mieć co najmniej na 3 lata - niż nic (przy 40% podstawy).
                          Co do sprawy pograniczników - też mam tam kilku znajomych i... jaja w tym zakresie są nieziemskie! Faktycznie coraz głośniej o tym zniesieniu 1,5 roku za rok z placówek granicznych krzyczą. Chłopaki z Balic i Limanowej też szykują się gromadnie na komisję
                          A o zapomnianych SW i Straży Pożarnej już nie wspomnę... Masakra!

Komentarz

• eaglemirek
                            RS
                            • 2010
                            • 14119
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wszystkiego najlepszego w dniu święta Wojska Polskiego :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• andrzej1962
                              L&K
                              • 2010
                              • 1306
                              • Octavia III combi (5E5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Ja bym sie zastanawiał :diabelski_usmiech Bo to nie to co my "niebiescy". Doczekaliście się w końcu na "należną pozycję w służbach mundurowych" tak więc idzie ku lepszemu. My niebiescy odchodzimy bo miejsca dla nas nie ma :evil: http://www.nszzp.pl/index.php?option...ntow&Itemid=30

Komentarz

• ahmed799
                                RS
                                • 2009
                                • 6871
                                • Ford

Wszystkiego Najlepszego w dniu Wojska Polskiego. Spokoju na służbie Tym co na ziemi, w powietrzu i na morzu. Oraz wielu awansów, wysokiej emki :wink: i spełnienia marzeń w życiu prywatnym

филип
                                Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6626
                                  • Volkswagen
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                                  Wszystkiego Najlepszego w dniu Wojska Polskiego
                                  Zamieszczone przez eaglemirek
                                  Wszystkiego najlepszego w dniu święta Wojska Polskiego
                                  wzajemnie Panowie...choć "lepiej" to już było i nie ma co liczyć, że coś się zmieni na + :zastrzelic

Komentarz

• chrisk_89
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 834
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

I ja się przyłączam do Życzeń dla Wszystkich Wojskowych Forumowiczów...
                                    Szkoda, że z roku na rok to święto coraz smutniejsze...
                                    Z wyłączeniem nominowanych generałów oczywiście...

Komentarz

• arccuss
                                      Rider
                                      Moderatorr
                                      • 2009
                                      • 397
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BZB 1.8 TSI 160 KM

I ja się przyłączam do Życzeń dla Wszystkich Wojskowych Forumowiczów...
                                      I ja też... Choć dopiero dzisiaj....
                                      Ale wczoraj na "gierkówce" złożyłem po drodze życzenia jadącym od Wa-wy kilku Superbom i jednej Vectrze... Wszystkie na blachach UAxxxxx :diabelski_usmiech Miały CB :!:
                                      Te w Superbach- to pewnie nowe generały jechały, a w Vectrze- pewnie jakiś ważny płk
                                      Perfect Service by DGW

Komentarz

• Kiniu
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 1746

arccuss to trzeba było się przy okazji podłączyć pod kolumnę aly :szeroki_usmiech

Komentarz

• arccuss
                                          Rider
                                          Moderatorr
                                          • 2009
                                          • 397
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BZB 1.8 TSI 160 KM

Kiniu ,
                                          chciałem, ale psiakrew- w przeciwnym kierunku popylali... :fuck1 :niewiem
                                          Perfect Service by DGW

Komentarz

• Kiniu
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 1746

Kiełbaska wyborcza :?

Wiadomości - serwis newsowy portalu Gazeta.pl. Na bieżąco aktualizowane informacje z polityki, wydarzeń w kraju i zagranicą, sportu, gospodarki, kultury i nauki oraz artykuły z prasy polskiej i zagranicznej. Znajdziesz tu teksty, wideo, zdjęcia, sondaże.

Premier za włączeniem służb do ZUS-u :evil:

Komentarz

• bzik13
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 514

Zamieszczone przez Kiniu
                                              Premier za włączeniem służb do ZUS-u
                                              Tak, ale w/g tego co mówi ma sie to tylko tyczyć nowo przyjętych. Brutalnie, ale to powiem. Wali mnie to na jakich zasadach mają być przyjęci nowi. Przyjmując się miałem gwarantowane 15 lat i 40% i tej wersji chciałbym się trzymać. Nabyłem już prawa emerytalne i chciałbym popracować jeszcze co najmniej 10 lat nie zastanawiając się dziś, czy już uciekać czy też może zlitują się nad nami i pozostawią stare zasady dla "starych".
                                              Mój liftback scout

Komentarz

• Eidos71
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2050
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie wiem już, jak to jest z tymi prawami nabytymi... Dwóch prawników (sędzia Sądu Pracy i radca prawny) tłumaczyło mi, że w przypadku policjantów prawa nabyte występują w chwili, gdy funkcjonariusz składa odpowiedniemu przełożonemu raport o odejście ze służby na emkę - dopiero od tego momentu mowa jest o prawach nabytych. Sam fakt zaliczenia 15 i więcej lat służby nie jest ponoć równoznaczne z nabyciem praw emerytalnych.
                                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• looker
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 1886
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Eidos71, zgadza się. Tylko my sobie trochę nad interpretujemy na swoją oczywiście korzyść :-)
                                                  OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                                  SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• bzik13
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 514

Zamieszczone przez looker
                                                    Eidos71, zgadza się. Tylko my sobie trochę nad interpretujemy na swoją oczywiście korzyść :-)
                                                    W rzeczy samej Nie zmienia to faktu, że wystarczy mieć w szufladzie raport o.... i wychodząc po pracy rzucić go na biurko przełożonemu. Czyli de facto z tą chwilą jesteś prawie na emce Ale, jeśli źle żyjesz z 01 to może cię puścić dopiero po 3 miesiącach od jego zatwierdzenia :twisted:
                                                    Mój liftback scout

Komentarz

Pracuję...