odniosłem się do mundurowych bo taki wątek Mundurowi
tomus7, nawet wiem dlaczego?? bo najłatwiej jest wytknąć wszystko tej grupie społeczeństwa :!: :evil:
z uwagi na mundur są zapamietywani :shock:
[ Dodano: Czw 10 Lis, 11 11:24 ]
Zamieszczone przez bzik13
i to był błąd jaki popełniłem gdybym został w wojsku po zasadniczej to już od jakich 17 lat byłbym na emce i dla zabicia czasu wolnego pracował na jakimś etaciku w ochronie itp .....Teraz się naraziłem :| ale chyba mogę mieć swoje zdanie :?:
Zaczynamy się powoli przyzwyczajać, że co jakiś czas wskakuje na wątek cywil ze swoimi mniej lub bardziej przemyślanymi spostrzeżeniami.
tak nie do końca cywil :lol:
[ Dodano: Czw 10 Lis, 11 11:28 ]
Zamieszczone przez Biszczu
Zamieszczone przez bzik13
cywil ze swoimi mniej lub bardziej przemyślanymi spostrzeżeniami.
Cywile robią na Nas nagonkę, że nic nie robimy i mamy przywileje emerytalne. Jeżeli praca w cywilu wygląda tak jak na tej fotce to na moje niech tyrają do setki.
Jeżeli praca w cywilu wygląda tak jak na tej fotce
cos w tym jest
Dzisiaj miałem kolejne spotkanie z zarządem :bow :bow :bow
Dowiedziałem się m. in. co jest do wykonania do końca roku :shock: (na szczęście nie powiedzieli precyzyjnie którego :haha: ) oraz to, że rentowność firmy spada :shock:
Po szybkiej analizie w myślach odpaliłem ilu kierowników ostatnio przybyło na te samą ilość pracowników - to jak rentowność ma nie spadać :lol:
no i wymienią Cię na nowszy model, tak więc szykuj się na zmiany :?:
choć nie chcę być złym prorokiem,
ale "zarząd" pewnikiem nie lubi takich prztyczków w nos, zupełnie jak pies :szeroki_usmiech
no i wymienią Cię na nowszy model, tak więc szykuj się na zmiany :?:
choć nie chcę być złym prorokiem,
ale "zarząd" pewnikiem nie lubi takich prztyczków w nos, zupełnie jak pies :szeroki_usmiech
niestety liczę się z tym, ale przechodzę jakiś przełom w życiu. Powiedziałem sobie - dość. Może to z wiekiem związane. Poza tym poświęciłem dla tej firmy około 12 lat i widze co się teraz robi jak żółtodzioby doszły do władzy.
A te nowsze "młodsze"modele mam w pracy na co dzień. Szkoda gadać. jak zostana tylko oni, to z firmą
I z ludkami, z którymi pracuje mamy wrażenie, że góra to wie - dlatego na razie pozwala nam pyskować.
Ciekawe jak długo?
Muszę się z Wami podzielić wczorajszą przygodą, którą w najlepszym przypadku mogłem pisać dziś ze szpitala. Będąc w robocie na nockę, jechałem ze zlecenia z Tychów i już dojeżdżałem do skrzyżowania koło komendy kiedy z podporządkowanej, po mojej prawej, wyjechał z prędkością przelotową zestaw (ciągnik siodłowy z naczepą). W ten komplet wjechał drugi zestaw jadący w moim kierunku. Powiem Wam, że obsłużyłem wiele wypadków ale pierwszy raz widziałem takie coś na żywo. Kwestia 4-5 sekund i przywitał bym się czołowo z ciągnikiem, który po zderzeniu zjechał na mój pas. Jeden z ciągników zapalił się, i całe szczęście że w ciągu kilku sekund przyjechali chłopaki z RD bo udało się powyciągać kierowców z kabin i wyprowadzić ich. Próbowaliśmy gasić pożar kabiny gaśnicami samochodowymi, ale miały za małą siłę. Doniesiono duże gaśnice z komendy, jednak ognień zajął się już cały zestaw. Dwóch naszych podczas gaszenia zaczadziło się i wylądowali w szpitalu.
Podobno człowiek tuż przed wypadkiem widzi wszystko w zwolnionym tempie. Ja tak właśnie widziałem. Jestem po nocy, ale jeszcze nie czuję potrzeby pójścia spać. Tutaj zdjęcia mojego autorstwa Tutaj TVN24
Wysłany: Wczoraj 14:19
Cywile robią na Nas nagonkę, że nic nie robimy i mamy przywileje emerytalne. Jeżeli praca w cywilu wygląda tak jak na tej fotce to na moje niech tyrają do setki.
Myślę że takich fotek ukazujących służby mundurowe znalazłby się więcej
A ta swoją drogą to moim zdaniem to mam nadzieję że zabiorą się za rolników, mundurowych i górników. Nie wiem z jakiej okazji Pan z wielkim brzuchem odbierający cały dzień telefony miałby mieć większe przywileje niż pracownik BOK - śmiem nawet twierdzić że prędzej na zawał zejdzie ktoś pracujący w BOK'u
Pomijając ludzi którzy jeżdżą na jakieś misje (chociaż nie wszystkie) i górników pracujących pod ziemią nie rozumiem dlaczego mundurowi i górnicy mieliby mieć takie przywileje emerytalne. Ludzie pracujący w biurach też żyją w stresie i też się zajeżdżają w pracy...
Poza tym cały wątek jęczycie jak to macie źle - 35-40-letni emeryci.....
Inni mają pracować do 70 żebyście poszli sobie w wieku 35 lat na eme??
Nie podoba się to do widzenia - taka zasada panuje na rynku pracy, warto żebyście się z nią zapoznali
Wszelkie reformy powinny obowiązywać zatrudnionych od dnia uchwalenia przepisów
Nie tylko nauczycielom. Największe nieróbstwo i pralnia pieniędzy to kler. Jakby opodatkować tą instytucję dziura w budżecie by zmniejszyła się pewnie o połowę.
Zamieszczone przez kross12
Pomijając ludzi którzy jeżdżą na jakieś misje (chociaż nie wszystkie) i górników pracujących pod ziemią nie rozumiem dlaczego mundurowi i górnicy mieliby mieć takie przywileje emerytalne. Ludzie pracujący w biurach też żyją w stresie i też się zajeżdżają w pracy...
Po tej Twojej wypowiedzi widać jakie masz pojęcie o pracy w służbach mundurowych!!!!
Nie podoba się to do widzenia - taka zasada panuje na rynku pracy, warto żebyście się z nią zapoznali
Widać, że Tobie się nie podoba coś na cywilnym rynku pracy. A słowo "won" to juz świadczy o Twojej kulturze! kross12, zresztą Twój wiek mówi jakie możesz mieć pojęcie o w tym temacie.
który zapewne nigdy nic nie miał z mundurem do czynienia.
Mama od małego mówiła że budżetówce niema przyszłości
Zamieszczone przez ruwado
zaraz ktoś też tradycyjnie dowali nauczycielom.
O ile Panowie biegający z karabinami po polu nie wniosą nić sensownego w rozwój naszego kraju, o tyle wykwalifikowani nauczycie już tak.
Na edukacji nie powinno się oszczędzać
Zamieszczone przez ahmed799
Największe nieróbstwo i pralnia pieniędzy to kler. Jakby
opodatkować tą instytucję dziura w budżecie by zmniejszyła się pewnie o połowę.
Moje propozycje wyglądają tak:
-opodatkować kler
-zalegalizować i opodatkować marihuanę
-zalegalizować i opodatkować prostytucję
-zlikwidować krus
-zlikwidować wcześniejsze emerytury górników, polski, wojska - poza osobami jeżdżącymi na misje, np. x lat na misjach = x lat wcześniej idziesz na eme
Po tej Twojej wypowiedzi widać jakie masz pojęcie o pracy w służbach mundurowych!!!!
Całe szczęście, już pół roku przed wstawką kombinowałem jak wymigać się od wojska
kross12 napisał/a:
Widać, że Tobie się nie podoba coś na cywilnym rynku pracy. A słowo "won" to juz świadczy o Twojej kulturze!
Ja nie widzę w mojej wypowiedzi słowa "won" - dlatego jestem za tym żeby kłaść większy nacisk na edukacje
kross12, zresztą Twój wiek mówi jakie możesz mieć pojęcie o w tym temacie.
Zastanów się nad swoją kulturą, bo to że mam 24 lata znaczy że nie mogę mieć zdania na dany temat? To typowe prostackie zachowanie...
Całe szczęście, już pół roku przed wstawką kombinowałem jak wymigać się od wojska
Jest takie przysłowie
"Żeby w życiu piz*ą nie być. Trzeba swoje w wojsku przeżyć"
Jeżeli się wymigałeś od służby zasadniczej i słuchasz mamusi to sam o sobie zdanie wyrabiasz "mężczyzno".
Proponuję Tobie również edukację w pisowni języka polskiego
Cytuję
nie wniosą nić sensownego
Jeszcze jedno zawsze największymi cwaniakami, są Ci co w du*pę nie dostali :diabelski_usmiech
A krzykacz to jesteś Ty, żadne sensowne argumenty do Was nie trafiają.
Nie potraficie dyskutować, każdy komu nie podobają się irracjonalne przywileje dla mundurowych, rolników i górników nigdy nie był wojsku, jest młody, jest głupi itp.
kross12 - policzyłem do 100 i mi chwilowo przeszło.
Jeśli mamy takie kokosy - było już kilka linków do przyjęć, chyba potrafisz też sam coś znaleźć.
Co do biegania z karabinami - jak przyjdzie co do czego to schowaj się pod stół - MY się zajmiemy ratowaniem Twojej d...
Nie licz tylko że zrobimy to od razu.
Ciekawe, dlaczego tyle emocji wywołują przywileje (nie wiem czy w 100 % słuszne czy nie - to trudny temat) mundurowych, nauczycieli, górników itp.. A np.:
- przywileje samorządowców - burmistrzów, prezydentów miast, starostów - wypasione samochody służbowe itp.
- przywileje posłów - paliwo na oświadczenia, kasa na biura wg. oświadczenia itp
- przywileje euroosłów - diety, kasa itp
- przywileje byłych prezydentów - dożywotnie wyyyyysokie emerytury, dożywotnio przyklejone do dupy samochody służbowe i ochrona - przecież już nie są prezydentami
- wszystkie darmowe dodatki do duuuuuuuużej kasy dla prezesów spółek wiadomo jakich (samochody służbowe, ubezpieczenia na życie dla rodziny, opłacanie szkół dal dzieci itp.) i to w takich gdzie wszystko leży.
Pamiętam ja czytałem wywiad z Pania HGW - jak była Prezesem NBP, to samochód służbowy zagrzany czekała 24 h na nią. Jak pojechała do UE i była jednym z V-ce Banku - to do pracy zap....ła metrem. Bo nie ma prawa jazdy, a samochód służbowy - nawert dla takiej szychy jest tylko w godzinach pracy. I nie obejmuje nawet dojazdu praca - dom.
Komentarz