Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Panowie a nie zauważyliście żeby rozróżnić osoby i stanowiska osób którym naprawdę się te przywileje należą od tych którym te przywileje w żaden sposób się nie należą...
    Za przykład podajecie
    -żołnierza z misji z Iraku - a nie przytoczycie "pracownika" WKU
    -policjanta prewencji - a nie przytoczycie " ochroniarza " w izbie wytrzeźwień
    -strażnika przy kracie - a nie przytoczycie "księgowego" zajmującego się zaopatrzeniem
    -strażaka gaszącego pożary - a nie przytoczycie " konsultanta" przyjmującego zgłoszenia
    -górnika ze ściany - a nie przytoczycie "elektryka" kładącego kable
    Ci po lewej powinni mieć większe przywileje od tych po prawej i nikogo by głowa nie bolała. Media podobnie jak niektórzy z Was świetnie manipulują rzeczywistością.

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14888
      • Octavia IV (NX3)

shok, święte słowa - nie problem jest w grupach zawodowych, ale w poszczególnych stanowiskach. Zwłaszcza ten z WKU - znam takiego. Ma przywileje, a robotą nie jest zmęczony.
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• arturas03
        L&K
        • 2009
        • 1298
        • Toyota
        • AGN 1.8 20V 125 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez shok
        Panowie a nie zauważyliście żeby rozróżnić osoby i stanowiska osób którym naprawdę się te przywileje należą od tych którym te przywileje w żaden sposób się nie należą...
        Za przykład podajecie
        -żołnierza z misji z Iraku - a nie przytoczycie "pracownika" WKU
        -policjanta prewencji - a nie przytoczycie " ochroniarza " w izbie wytrzeźwień
        -strażnika przy kracie - a nie przytoczycie "księgowego" zajmującego się zaopatrzeniem
        -strażaka gaszącego pożary - a nie przytoczycie " konsultanta" przyjmującego zgłoszenia
        -górnika ze ściany - a nie przytoczycie "elektryka" kładącego kable
        Ci po lewej powinni mieć większe przywileje od tych po prawej i nikogo by głowa nie bolała. Media podobnie jak niektórzy z Was świetnie manipulują rzeczywistością.
        Czasami nie da się rozróżnić niestety... Przez całą służbę funkcjonariusz czy żołnierz nie robi raczej tego samego. Są awanse albo degradacje i czasami się bywa na 1 linii a czasami siedzi za biurkiem. Przykładowo ja przez 9 lat służyłem w plutonie specjalnym, następnie miałem epizod w sztabie a teraz dowodzę funkcjonariuszami na pierwszej linii. Niejednokrotnie razem z nimi siedzę w terenie i robię to samo co moi podwładni, bo uważam, że żeby mieć pojęcie o kierowaniu czy dowodzeniu podwładnymi to trzeba też czasami przeżyć to co oni.
        I teraz powiedz po której stronie ja jestem.... Lewej czy prawej???
        Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
        Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• shok
          RS
          • 2009
          • 2070
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez arturas03
          Czasami nie da się rozróżnić niestety... Przez całą służbę funkcjonariusz czy żołnierz nie robi raczej tego samego. Są awanse albo degradacje i czasami się bywa na 1 linii a czasami siedzi za biurkiem. Przykładowo ja przez 9 lat służyłem w plutonie specjalnym, następnie miałem epizod w sztabie a teraz dowodzę funkcjonariuszami na pierwszej linii. Niejednokrotnie razem z nimi siedzę w terenie i robię to samo co moi podwładni, bo uważam, że żeby mieć pojęcie o kierowaniu czy dowodzeniu podwładnymi to trzeba też czasami przeżyć to co oni.
          I teraz powiedz po której stronie ja jestem.... Lewej czy prawej???
          Moim zdaniem się da.
          Ale zacznijmy od tego ,że ludzi takich którzy uważają cyt: "Niejednokrotnie razem z nimi siedzę w terenie i robię to samo co moi podwładni, bo uważam, że żeby mieć pojęcie o kierowaniu czy dowodzeniu podwładnymi to trzeba też czasami przeżyć to co oni " jest tak naprawdę garstka.Na ogół jak się ktoś dochrapie do stołka to stara się na tym stołku pozostać ( bo każdy chce mieć łatwiej a nie ciężej)- powinno być to jednoznaczne z wydłużeniem służby ze względu na charakter pracy nazwijmy hm... "biurowej"
          W twoim przypadku można łatwo zliczyć ile byłeś na stanowisku " biurowym" (wyliczając według wcześniej opracowanego wzoru) pracowałbyś dłużej .
          A tak wszystkim zabiorą a najbardziej stracą Ci zasłużeni i to jest przykre. Przecież na zachodzie tak to działa ,że ludzie pracujący w terenie mają różne rekompensaty.
          Dlatego mundurowi powinni wyjść właśnie z taką inicjatywą puki jest czas na negocjacje -broniąc wszystkich stracą wszyscy.

Komentarz

• Kiniu
            RS
            • 2010
            • 1746

uważam, że żeby mieć pojęcie o kierowaniu czy dowodzeniu podwładnymi to trzeba też czasami przeżyć to co oni.
            Dokładnie tak powinno być. Od szeregowego po komendanta :wink:

Ale przeważnie takiego ,,przeżycia" to co poniektórym na stanowiskach kierowniczych brakuje :!:

Komentarz

• ahmed799
              RS
              • 2009
              • 6871
              • Ford

Dzisiaj gadałem z kuzynem policjantem. Podobno nowy system bedzie taki:
              20 lat służby 50% wiek 55 lat - emerytura liczona bez dodatków.
              Od 1 stycznia maja się zwiększyc dodatki dla żołnierzy, nie bedzie podwyżki ale chcą jakoś nam to wyrównać. Tylko szkoda, że dodatki nie wliczają sie do emki. I tak du*a z tyłu.

филип
              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14888
                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez ahmed799
                I tak du*a z tyłu.
                Niestety wszędzie tak jest. W mojej firmie jak przez ostatnie lata wywalczyliśmy jakieś podwyżki, to z kolei potem obcinali premie w porównaniu z tym co było przed podwyżkami. K..stwo i tyle.
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• looker
                  RS
                  • 2008
                  • 1886
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

ahmed799, a zasada, że TO NOWE dla nowo wstępujących tylko nadal obowiązuje ?
                  OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                  SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• ahmed799
                    RS
                    • 2009
                    • 6871
                    • Ford

Zamieszczone przez looker
                    zasada, że TO NOWE dla nowo wstępujących
                    Dokładnie dla tych od 2013 roku

филип

Komentarz

• PAOLO ESCO
                      RS
                      • 2009
                      • 6626
                      • Volkswagen
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                      Od 1 stycznia mają się zwiększyc dodatki dla żołnierzy, nie bedzie podwyżki ale chcą jakoś nam to wyrównać.
                      :lol: oddadzą dodatki za klasę specjalisty...które wcześniej zabrali...a teraz to ja mam w .... te klasy o czym nie omieszkałem szefa poinformować. Najpier zapierdzielałem żeby je dostać....zabrali a teraz w wielkiej łasce pozwalają nam zdawać ponowne egzaminy ( bo nie przywróca poprzednich klas tylko trzeba od nowa na nie zapierdzielać) - parodia!
                      I to ma być ta podwyżka :zastrzelic
                      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• ahmed799
                        RS
                        • 2009
                        • 6871
                        • Ford

PAOLO ESCO, u mnie w JW już w kwietniu pisaliśmy na klasy. W styczniu dadza nam z wywównaniem od kwietnia 30 zł/miesiac. Od nowego roku będzie to 105 zł za III klasę. Szkoda, że nie zachowały się mistrzowskie na stałę. Chłopaki dużo stracą, chociaż jakby dobrze poszukali to na upartego by mieli przywrócone.

филип

Komentarz

• Kiniu
                          RS
                          • 2010
                          • 1746

Cięcia, cięci, ciecia... dla wszystkich bez wyjątku :!:

Expose premiera zdominowały tematy gospodarcze. Na koniec kadencji deficyt finansów publicznych ma spaść do 1 proc. Don…

Likwidacja przywilejów emerytalnych:

Nastąpi przegląd uprzywilejowanych grup emerytalnych, np. mundurowych i górników, sędziów, prokuratorów i księży.

Mundurowi będą mogli przechodzić na emeryturę w wieku 55 lat i po przepracowanych 25 latach służby. Zmiany dotyczyć będą jednak wyłącznie tych, którzy dopiero w 2012 rozpoczną swoją pracę w mundurówce. W przypadku górników zapowiedział utrzymanie przywilejów tylko dla tych, którzy pracują bezpośrednio przy wydobyciu. Pozostali pracownicy skorzystają z emerytur przejściowych, żeby, jak powiedział premier, możliwie szybko przejść do systemu powszechnego.

Podwyżki dla policji i wojska:

- Polska armia - wojsko i policja - będzie pod specjalną ochroną. Nie możemy zapominać o tym, że przygniatająca większość policjantów i żołnierzy zarabia za mało. Zaproponujemy na początek policji i wojsku podwyżkę po ok. 300 złotych. Będzie to podwyżka kwotowa zaplanowana na połowę przyszłego roku, czyli od 1 lipca. Chcielibyśmy w podobnym wymiarze powtórzyć ją na koniec kadencji - powiedział premier.

Komentarz

• andrzej1962
                            L&K
                            • 2010
                            • 1306
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Kiniu
                            Zaproponujemy na początek policji i wojsku podwyżkę po ok. 300 złotych. Będzie to podwyżka kwotowa zaplanowana na połowę przyszłego roku, czyli od 1 lipca. Chcielibyśmy w podobnym wymiarze powtórzyć ją na koniec kadencji - powiedział premier.
                            Po pierwsze propozycja, po drugie od 01.07 bo ma na celu powstrzymać niektórych niezdecydowanych,aby zabezpieczyć siły na EURO, po trzecie kolejne 300 na koniec kadencji ?! czyli za cztery lata i to w miarę możliwości, czyli prawdopodobnie nie, po czwarte średnio każdemu po ok 300 czyli niektórzy 150 niektórzy 450. I jeszcze jedno z expose: skoro dla nowych ma obowiązywać od 2012, czyli już jest napisana, bo ma objąć tych którzy zaczną pracować od stycznia, czyli?! nowa jest napisana i zmieniona w zakresie jakim podpisano porozumienie Boni-związki.

Komentarz

• chrisk_89
                              Elegance
                              • 2010
                              • 834
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Optymizm naszych przełożonych jest niezrównany! Jeszcze tylko brakuje, żeby zaczęli śpiewać
                              "Nic się nie stało, że nas tak mało zostało!"
                              Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• bzik13
                                Rider
                                • 2009
                                • 514

Tutaj z kolei odpowiedź samego Komendanta Głównego Policji na pismo z NSZZP na temat wakatów http://www.policja.pl/portal/pol/1/7...o_Policji.html
                                Mój liftback scout

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8162
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0104/103819984 co by nie tylko o przywilejach był owy temat.... :diabelski_usmiech
                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• andrzej1962
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1306
                                    • Octavia III combi (5E5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                                    http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111119/POWIAT0104/103819984 co by nie tylko o przywilejach był owy temat.... :diabelski_usmiech
                                    link nie działa

Komentarz

• piotrek_os
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8162
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

andrzej1962, mi dziala
                                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• arturas03
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1298
                                        • Toyota
                                        • AGN 1.8 20V 125 KM
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Kiniu
                                        Podwyżki dla policji i wojska:

- Polska armia - wojsko i policja - będzie pod specjalną ochroną. Nie możemy zapominać o tym, że przygniatająca większość policjantów i żołnierzy zarabia za mało. Zaproponujemy na początek policji i wojsku podwyżkę po ok. 300 złotych. Będzie to podwyżka kwotowa zaplanowana na połowę przyszłego roku, czyli od 1 lipca. Chcielibyśmy w podobnym wymiarze powtórzyć ją na koniec kadencji - powiedział premier.
                                        Zlikwidują mundurówkę wliczając ją do wypłaty i taka będzie to podwyżka... Aż się k...wa już nie chce tego wszystkiego czytać i słuchać tych kłamstw. Naprawdę nie wiem jak można być takimi szujami i mydlić ludziom oczy takimi bredniami... Wprawdzie jestem zazwyczaj spokojny, ale teraz to już mnie poniosło... I jeszcze przysłali faksa, że ze względu na EURO w czerwcu ma być ZERO urlopów dla funkcjonariuszy i pracowników. Ciekawy jestem po jaki uj im sprzątaczki w pracy???

Komentarz

• Borsuk2
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1203

Ciekawy jestem po jaki uj im sprzątaczki w pracy???
                                          Bo jak będziesz miał służbę za służbą, to i po korytarzu się nałazisz w te i we wte, a szmatą ktoś zmywać musi .
                                          Fajna stronka

Komentarz

• arturas03
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1298
                                            • Toyota
                                            • AGN 1.8 20V 125 KM
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Borsuk2
                                            Ciekawy jestem po jaki uj im sprzątaczki w pracy???
                                            Bo jak będziesz miał służbę za służbą, to i po korytarzu się nałazisz w te i we wte, a szmatą ktoś zmywać musi .
                                            Olśniło mnie!!!
                                            Po to by zbierać gówno z ulic jak ten narybek co go teraz wezmą w kamasze się zesra na widok kiboli...

Komentarz

• Borsuk2
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1203

arturas03, zgadza się, żenada. Przy ostatnio transmitowanych zamieszkach (11 listopada) aż wstyd było patrzeć. W wielu przypadkach prostego kordonu nie potrafili utworzyć ... ale skopać jakiegoś leszcza to jo ...
                                              Fajna stronka

Komentarz

• arturas03
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1298
                                                • Toyota
                                                • AGN 1.8 20V 125 KM
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Biszczu
                                                w czerwcu ma być ZERO urlopów
                                                tylko w czerwcu :?: a nie w maju, czerwcu i lipcu :?:
                                                Dokładnie od 4 czerwca do 2 lipca... Tak jest u nas.

Komentarz

• Kiniu
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 1746

I jeszcze przysłali faksa, że ze względu na EURO w czerwcu ma być ZERO urlopów dla funkcjonariuszy i pracowników.
                                                  Do naszego oddziału taki fax jeszcze nie dotarł, może f-szy z południa nie bedą angażować w zabezpieczenie EURO w co nie wierze :!:

Komentarz

• ahmed799
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 6871
                                                    • Ford

Kiniu, jeszcze przyjdzie taki fax :diabelski_usmiech

филип

Komentarz

Pracuję...