Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

Zamieszczone przez loponez
    I niestety wcale się nie dziwię, że obecne podejście Policji do petentów wygląda w ten sposób. Wszyscy tylko od nich wymagają i po nich jeżdżą jak po burej suce. Bo maja przywileje, bo gó..no robią, bo mylą drzwi, bo nie mogą znaleźć "porwanego"dziecka. Z każdej strony tylko uwagi i pretensje, najczęściej od obywateli, którzy psioczą na nich dopóki ich nie potrzebują, bo wtedy to wszyscy "proszę pomóż Panie Władzo".
    Pierwszym stopniem do samozagłady jest szufladkowanie.
    I nie wszyscy.
    Ja do Policji nic nie mam, swoja robote robia, ale fajnie by bylo, jakby nie mieli mnie w dupie, bo jestem pewnie jednym z niewielu co tak sadza ... a stracic kogos, kto jest "za" jest prostsze niz przekabacic kogos, kto jest "przeciw". Szkoda tylko, ze sporo Policjantów tego nie rozumie ...
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• kiki
      Rider
      • 2010
      • 359

Zamieszczone przez loponez
      I niestety wcale się nie dziwię, że obecne podejście Policji do petentów wygląda w ten sposób. Wszyscy tylko od nich wymagają i po nich jeżdżą jak po burej suce.
      No tak ale chyba na tym polega służba w policji, mają strzec obywateli i czuwac nad przestrzeganiem prawa. Fakt faktem, że naprawdę może być dołujące/ wku****ce jak za swoją ciężko wykonaną robotę społeczeństwo odbiera Cię jak jakiegoś nieroba. No ale czy w związku z tym policjanci mają strzelać fochy na ludzi którzy przychodzą do nich z jakąś sprawą/zawiadomieniem? To nie jest praca tylko służba a co za tym idzie wymagania są znacznie większe niż od zwyczajnego ludka na etacie.
      Jeśli choć jedna strona nie popuści to będziemy mieli tu błędne koło niestety.
      Jak pokazują w telewizji dzieciobójcę, gwałciciela itp, to każdy siedzi przed telewizorem i w myślach obdziera go ze skóry, każdy deklaruje że by zabił jak by dorwał. Niestety za jakiś czas mówią w telewizji że "biedak" powiesił się w celi albo dostał w pysk, i wszyscy Ci żądni krwi obywatele oskarżają Policję lub Służbę Więzienną że pobili albo powiesili człowieka.
      Nie pisz wszyscy - mi ich w ogóle nie jest żal, a nawet się ciesze, że takiego śmiecia nie muszę utrzymywać i nie trafi on nigdy na kogoś mi bliskiego.

Komentarz

• Kiniu
        RS
        • 2010
        • 1746

kamel1980 widzę, że jesteś zaraz po andrzeju111 strasznie głośnym krzykaczem co do ,,nas". Żal Ci ściska, że nie możesz iść po 15 latach na emeryturę :?:

Odnośnie tematu, który został zamkniety w innym wątku:

Co do wtorkowego szturmu na mieszkanie na Śląsku to nie stricte chłopaki z AT są winni tylko jak już pisałem ktoś dał ciała z WTO.

Antyterrortystów nie interesuje czy wchodzą do właściwego mieszkania czy nie.
        Jak się wjeżdza na kwadrat to nie ma zabawy, wchodzi się, zawija delikwentów i wyjazd z baru. Kobiety są traktowane na równi z mężczyznami.

Adrenalina jest na maxa :!:

W takich ekipach robią profesjonaliści i najlepiej wyszkoleni i uzbrojeni funkcjonariusze
        i wiem co mówię.
        Co do samego potraktowania lokatorów przez AT to do końca bym tak nie wierzył, że tak było.

Komentarz

• gebek
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1214

Zamieszczone przez Kiniu
          Antyterrortystów nie interesuje czy wchodzą do właściwego mieszkania czy nie.
          Jak się wjeżdza na kwadrat to nie ma zabawy, wchodzi się, zawija delikwentów i wyjazd z baru. Kobiety są traktowane na równi z mężczyznami.

Adrenalina jest na maxa ale co Ty koleszko kamel1980 możesz wiedzieć na ten temat
          To jest zrozumiale,co piszesz...tylko co powiesz jak nastepnym razem AT sie pomyli
          i ''wejdzie''do mieszkania np.Twojego syna,synowej,wnuka...zdemoluje je i przy okazji
          ''troszeczke''ich poturbuje.No ale to byla adrenalina :shock:
          Poklepiesz ich po plecach i podziekujesz za dobrze wykonana akcje :?:
          Tato,tato...czy to auto jest chore?
          Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
          Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Kiniu
            Odnośnie tematu, który został zamkniety w innym wątku
            po to został zamknięty, żebyście wszyscy się przestali męczyć, ale jak widac nie ma na to siły...
            cały ten topik jest troche dziwny tak w ogóle, wyluzujcie trochę - wszyscy.
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• Borsuk2
              L&K
              • 2010
              • 1203

szkoda, zamknąć i już te niekończące się lamenty.
              Fajna stronka

Komentarz

• Borsuk2
                L&K
                • 2010
                • 1203

Biszczu, ale przecież ten wątek tak właściwie nie dotyczy niczego innego jak żali "nas" mundurowych (a to na emerytury, a to na zapowiadaną ich zmianę na gorsze, a to że nas źle oceniają, a to że źle opisują - przecież od tego jest chociażby IFP lub inne branżowe) albo znów zawiści kilku niemundurowych (a bo jesteśmy nieroby, a bo kują w oczy uposażenia, a to emeryturki ciepłe, itd ...). Przecież to za bardzo IMO nie ma sensu.
                Fajna stronka

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Biszczu, ale z punktu widzenia poszkodowanych to oni nie współpracowali z zamaskowanymi przestepcami, dziękuję
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• looker
                    RS
                    • 2008
                    • 1886
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

szkoda, ale tym tokiem myślenia przestańmy zatrzymywać się do kontroli prędkości również - a nóż to przebierańcy ? :lol:
                    OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                    SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• loponez
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 196

Maja racje Ci co piszą że w temacie pojawia się za dużo złości i agresji, że taka pisanina nie ma sensu. Pytam się tylko dlaczego się tak dzieje. Sama nazwa tematu wskazuje do kogo jest adresowany. Temat dla mundurowych, których jak widzę jest sporo pośród nas. To my mundurowi, wylewamy w tym wątku żale, piszemy co nas boli ale również chwalimy się i opisujemy niekiedy barwne przygody służby.
                      Mam prośbę do was będących poza mundurem, przestańcie tutaj pisać. Jest to moja prośba bo mam dosyć nieustannego udowadniania że nie jestem wielbłądem. Dajcie sobie spokój z udowadnianiem że mamy lepiej, że dostajemy kasę za darmo i w ogóle mamy cud miód mandarynki. Tak jak wy nie przekonacie nas, tak i my nie przekonamy was. Jak już pisałem nie zna smaku chleba ten kto go nie jadł.
                      Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                      nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• Kiniu
                        RS
                        • 2010
                        • 1746

loponez

Tylko żeby szkoda nam tego wątku nie zamknął :P musimy panowie być grzeczni

Czy ten gość w ogóle się słyszy co bredzi... po prostu ręce opadają

Współpraca EURO 2012

Komentarz

• endryu
                          RS
                          • 2006
                          • 3777
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A może mundurowi w czasie Euro zadbają o swoje zdrowie :!:
                          O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                          O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                          =================================================

Komentarz

• Oktawiusz202
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 121

Na Euro to mundury dostaną w kość. Panika i styki będą się grzać non stop. Kibole będą mieli przyjacielskie, sąsieckie spotkania.Polityka sięgnie zenitu, kryzys... Ja kupuję kilka zgrzewek, biorę urlop, a mudurowi mobilizacja bo to nie będzie wizyta papieża :szeroki_usmiech
                            Człowiek po to ma samochód, aby wygodnie siedzieć stojąc w korkach.

Komentarz

• endryu
                              RS
                              • 2006
                              • 3777
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dlatego tym bardziej "zielone druczki" były by wskazane k

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14889
                                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez endryu
                                Dlatego tym bardziej "zielone druczki" były by wskazane k
                                bierzcie, tak jak nauczyciele (też mieszani z błotem, tak jak wy) dla poratowania zdrowia
                                Zobaczymy jak was zabraknie - co Donald zrobi
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• andrzej111
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1391

A mnie ten wasz lament zastanawia. Normalnemu człowiekowi jak nie podobają się warunki umowy to szuka sobie innej pracy a nie wrzuca na fora jakieś pisma o odmowie przyznania mieszkania i wylewa swoje żale. Możliwości są dwie, albo tak źle nie jest jak tu wszyscy piszą albo alternatywną jest praca przy miotle

Zamieszczone przez kamel1980
                                  Tylko jedno duże ALE.. Zmiany powinny być przemyślane i sprawiedliwe
                                  Ostatnio Balcerowicz mądrze się wypowiedział w tym temacie, żeby podnieść wiek wszystkim do 67 w tym górnikom, mundurowym, rolnikom itp. bo to co zrobił teraz Tusk prowadzi to jeszcze większego konfliktu między uprzywilejowanymi i normalnymi.
                                  Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• ahmed799
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 6871
                                    • Ford

andrzej111, potrafisz czytać ze zrozumieniem?? Jeżeli nie to przeczytaj jeszcze raz dla kogo jest ten wątek.

филип
                                    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• andrzej111
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1391

ahmed799, wybacz że nie czytam żali wszystkich maruderów, tylko twoje pisemko zwróciło moją uwage
                                      Spocznij.
                                      Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• endryu
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 3777
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez andrzej111
                                        Ostatnio Balcerowicz mądrze się wypowiedział w tym temacie, żeby podnieść wiek wszystkim do 67 w tym górnikom, mundurowym, rolnikom itp. bo to co zrobił teraz Tusk prowadzi to jeszcze większego konfliktu między uprzywilejowanymi i normalnymi
                                        Ten człowiek miał już swoje pięć minut w rządzie i zaprzepaścił swoje szanse na pozytywne zmiany dla wszystkich. Najpierw niech rządzący stworzą "normalny" system płacy i pracy (np. jak w Skandynawii. Skoro do tych krajów biorą porównanie o wieku emerytalnym). Ile osób z nas w obecnym systemie gospodarczo-ekonomicznym w szerokim tych słów znaczeniu dożyje w miarę dobrym zdrowiu do pułapu wieku emerytalnego aby skorzystać z emerytury i troszkę się z niej nacieszyć. Polskie ekipy decydentów od kilkudziesięciu już lat wyznają tylko jedną zasadę, że "grabie ciągną tylko w jedną stronę".

Komentarz

• Kiniu
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 1746

andrzej111 chłopie z pełnym szacunkiem dla Ciebie, nie znam Cię ale pewnie jesteś równym gościem ale nie pomyślałeś choć przez chwilę, że dla wielu z nas noszenie munduru to nie jest zwykła praca tylko służba z powołania, tradycje rodzinne, honor i duma :!:

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14116
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Kiniu, Cywil nie zrozumie więc nie ma co mu tłumaczyć
                                            Zamieszczone przez Kiniu
                                            że dla wielu z nas noszenie munduru to nie jest zwykła praca tylko służba z powołania, tradycje rodzinne, honor i duma :!:
                                            Rząd i media zrobiły swoje - skłócenie grup zawodowych. Nikt nie mówi o trudach i wyrzeczeniach mundurowych i ich rodzin tylko o przywilejach i to też nie do końca zgodnych z prawdą o zarobkach wyssanych z palca nie wspominając.
                                            Skłóconym społeczeństwem rządzi się łatwiej :!: O górnikach, nauczycielach, mundurowych wszyscy mówią o przywilejach, nikt o wyrzeczeniach :!:
                                            Wszyscy Ci co macie zawsze wielkie ale do nas to może i wy napiszecie jakie macie zawody, może i my powiemy o waszych przywilejach ( tych ze słyszenia) i trudach pracy.
                                            Proszę nie zrozumcie mnie źle ale my się nie wpierdalany w wasze warunki pracy i emki więc i wy uszanujcie naszą walkę o godziwe traktowanie za taką czy inną służbę Ojczyźnie.
                                            Tak jestem już emerytem wojskowym i powiem wam że mało kto mi wierzy w wysokość emki jaką ma mjr z prawie 30 letnią wysługą, przeciętnie każdy z kim rozmawiam na ten temat daje mi około 100% więcej co jest totalną bzdurą Ale media robią swoje :evil:
                                            Przepraszam za trochę chaotyczną wypowiedź ale jestem pod wpływem % :diabelski_usmiech ale czytając od jakiegoś czasu te naloty na mundurowych to szlak mnie trafia. Nie zazdroszczę innym ich pracy ale proszę nie róbcie i wy tego zwłaszcza że wielu z was nie ma bladego pojęcia o specyfice naszej (mundurowej) służby i trudach z nią związanych :!: Mogę się zgodzić że w naszych służbach są ciepłe posadki które nie powinny podlegać ogólnym przywilejom dla służb mundurowych ale gdzie ich nie ma :?:
                                            Wasze zdrowie - tych za jaki przeciw.

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• misiek^wro
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8321

Zamieszczone przez eaglemirek
                                              Proszę nie zrozumcie mnie źle ale my się nie wpierdalany w wasze warunki pracy i emki więc i wy uszanujcie naszą walkę o godziwe traktowanie za taką czy inną służbę Ojczyźnie.
                                              Amen, jestem z Wami
                                              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• ahmed799
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 6871
                                                • Ford

Zamieszczone przez eaglemirek
                                                Rząd i media zrobiły swoje
                                                Dokładnie :!: Przykład koleżanki mojej żony, która powiedziała, że złożyła kwity do policji bo zarobki dobre. Mówię kobieto nie pchaj się do mundurówki bo kokosów nie ma. Na co dziewczyna odpowiedziała "...jak nie ma?? Na początku będę miała ponad 2 tyś zł na rękę" Na co ja :shock: i mówię skąd masz takie informacje?? Na co ona "w gazecie czytałam" Chyba nie muszę opisywać mojej reakcji :diabelski_usmiech

филип
                                                Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 6626
                                                  • Volkswagen
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                                                  Na początku będę miała ponad 2 tyś zł na rękę
                                                  ehhhh powiem Wam, że w "mojej" jednostce pracuje dziewczyna - pani magister astrofizyki !!! ...na etacie szeregowego :!: :!: :!: (więcej takich przypadków znam :? ) kufaaaaa paranoja - państwo kształci człowieka, pakuje w niego dużą kasę ...po to, by taka Kobieta zapewne bardzo inteligentna - bo kierunek nie należy do łatwych a wręcz przeciwnie do naprawdę trudnych - pracowała w JW jako szeregowy, który montuje i obsługuje radiotelefony w AS-ie sztabowym
                                                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• bzik13
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 514

Była u nas w pracy wycieczka szkolna. Młodzież z liceum o profilu policyjnym. Na pytanie czy dowiadywały się (dowiadywały, ponieważ 3/4 klasy to kobiety) o wolne policyjne etaty w swojej miejscowości, jedna z panien odpowiedziała, że i owszem pytała się komandira, na co ten odpowiedział: "do parzenia herbaty już nikogo nie potrzebuję"
                                                    Pytanie II. Co chcecie robić, jakie służby was interesują... prewencja? - "błeee", RD? - "w życiu"! A więc co? - "jeszcze mamy czas na zastanowienie..."
                                                    Panny 150 cm w kapeluszu, żadna nie wyglądała na Amazonke. Jeśli ktoś zarzuca mi seksizm to potwierdzam, jestem za wojskowym, strażackim, policyjnym i górniczym seksizmem
                                                    Mój liftback scout

Komentarz

Pracuję...